Krahasimi antivirus i drejtuar të dhënave përfundimtare

Antivirus më i mirë


Aktualisht ekzistojnë dhjetëra mjete antivirus të disponueshëm në treg. Opsionet e mëdha të emrave si Norton, McAfee, Bitdefender dhe AVG zakonisht marrin titujt më të mëdhenj dhe vëmendjen më të madhe. Por janë mjetet më të mira të markës në treg me të vërtetë më të mirat?

Fatkeqësisht, analizimi i testeve të ndryshme laboratorike, rishikimet e konsumatorëve dhe të dhënat e tjera mund të marrin kohë. Për më tepër, krahasimi i çdo shërbimi të disponueshëm me ato të tjera nuk është një detyrë e thjeshtë.

Fatmirësisht, ne kemi marrë një pjesë të madhe të punës së vështirë për ju! Përdorimi i të dhënave aktualisht të disponueshme nga laboratorët e fundit të pavarur të testimit, të dhënat e çmimeve dhe pikët e sitit për rishikimin e konsumatorit, ne kemi zhvilluar mjete të thjeshta që do t’ju ndihmojnë të krahasoni shpejt dhe lehtë mbi 50 mjete antivirus të disponueshëm.

Mjetet tona ofrojnë një qasje plotësisht të paanshme për të gjetur programin më të mirë antivirus për çmimin. Në këtë mënyrë, ju e dini që nuk po shiteni një produkt që mund të jetë joefektiv në gjetjen dhe largimin e malware nga sistemi juaj.

Tabela miqësore për konsumatorët e programeve antivirus

Nëse jeni duke kërkuar një udhëzues të shpejtë dhe të lehtë të referencës, përdorni këtë tabelë për të kërkuar programin që mund të jeni të interesuar të blini, ose për të krahasuar softuer të ndryshëm bazuar në kritere të caktuara, të rëndësishme, siç janë çmimi.

Rezultatet dhe të dhënat e antiviruseve të grumbulluar

Përdorni mjetin e mëposhtëm për të krahasuar mjetet antivirus bazuar në mbrojtjen (sa efektivisht identifikojnë ata malware), performancën (sa efektive funksionojnë ata në kompjuterin tuaj) dhe pozitive false (sa shpesh ata identifikojnë gabimisht programet e sigurta si viruse). Ju gjithashtu mund të filtroni për çmimin, dhe me sa instalime të pajisjes do të merrni për çmimin më të ulët të mundshëm.

var divElement = dokument.getElementById (‘viz1544283110313’); var vizElement = divElement.getElementsByTagName (‘objekt’) [0]; vizElement.style.width = ‘100%’; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + ‘px’; var scriptElement = dokument.createElement (‘skenar’); scriptElement.src = ‘https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js’; vizElement.parentNode.insertBare (shkrimiElement, vizElement);

Si ta përdorni këtë mjet

Ka shumë mënyra se si mund ta përdorni këtë mjet.

Së pari, ju mund të filtroni duke mbrojtur, performancën ose rezultatet e rreme pozitive. Thjesht klikoni kutinë për atë emër.

Tooldo mjet është i organizuar bazuar në atë se sa laboratorë të pavarur kanë një test të fundit për atë softuer. Për shembull, Avast Free Antivirus 18 është mjeti i vetëm që është testuar nga të pesë laboratorët e pavarur të testimit nga të dhënat e të cilave kemi mbledhur.

I gjithë programi kompjuterik i disponueshëm në të dhëna është i ngjyrosur nga pikët e grumbulluara të marra (0-100, me 100 që janë një rezultat perfekt). Do pikë në tabelë është e përmasave nga sa instalon pajisje që merrni për çmimin minimal të blerjes.

Përdorni filtrat në anën e djathtë të kërkoni mjete specifike me emër, ose për të filtruar bazuar në numrin minimal të pajisjeve me blerje 1-vjeçare, çmimin e pajtimit vjetor (nëse ka), numrin e laboratorëve të pavarur që testojnë çdo program, dhe nga rezultati mesatar për atë kategori.

Për shembull, nëse doni një program antivirus që ka një rezultat mbrojtjeje prej të paktën 90 përqind, është testuar nga të paktën 4 laboratorë testimi, dhe kushton jo më shumë se 50 dollarë në vit, do të gjeni Avast Free AntiVirus 18 është mjet perfekt për t’u përdorur.

A kam nevojë për softver antivirus?

Nëse zotëroni një kompjuter personal ose të punës ose ndonjë pajisje tjetër që lidhet me internetin, ju nevojitet antivirus. 

Aktorët e këqij në internet zakonisht përdorin dhe përmirësojnë metodat e tyre për të infektuar kompjuterët. Kjo përfshin përmes postave elektronike të postave elektronike dhe faqeve të internetit, shkarkime të infektuara (përfshirë përmes faqeve të njohura të mediave sociale si Facebook), dhe madje edhe nga pajisjet USB, siç janë disqet flash.

Faqet: Mashtrimet e zakonshme të phishing dhe si t’i shmangni ato

Sipas G-Data, një variant i ri i malware zbulohet në internet çdo 4.2 sekonda. Kishte gati 8 milion viruse të njohura kompjuterike gjithashtu në 2017.

Sa më gjatë të keni një kompjuter dhe sa më shumë faqe në internet të keni qasje dhe email që merrni, aq më të mëdha janë shanset për të marrë një infeksion me virus. Me miliona viruse që lundrojnë nëpër internet, në fund të fundit bëhet pyetje nëse nuk merrni një virus kompjuterik, por kur do të merrni një.

Infeksionet kompjuterike nuk mund të dëmtojnë vetëm punën tuaj dhe të jenë të kushtueshme për t’u hequr, por ato gjithashtu mund të vjedhin të dhëna të vlefshme. Dhe shumë viruse janë krijuar për të fshehur në kompjuterin tuaj, duke regjistruar në heshtje tastet tuaja, fjalëkalimet dhe më shumë. Përndryshe, ransomware, i cili është krijuar për t’ju bllokuar nga kompjuteri juaj dhe kërkon që pagesa të hiqet, është ndër llojet më të shpejtë në rritje të malware.

Të gjitha sistemet operative janë të ndjeshme ndaj infeksioneve të virusit

Të gjithë përdoruesit e kompjuterave duhet të konsiderojnë instalimin e të paktën një mjet antivirus falas të palëve të treta. Aktualisht, shumica e sistemeve operative vijnë me një mjet të parainstaluar falas, por gjithashtu duhet të konsideroni blerjen ose shkarkimin e një aplikacioni të veçantë. Të dhënat tona sugjerojnë që programet e përfshira në shumicën e sistemeve operative nuk janë aq të efektshme.

Zgjidhja e vetme më e mirë për të ndaluar një infeksion malware është përdorimi i një programi antivirus. Këto mjete vazhdimisht skanojnë kompjuterin ose pajisjen tuaj celular dhe shfletuesin tuaj të internetit, duke kërkuar viruse të njohura dhe gjithçka që duket dhe vepron si një virus. Kur zbulohet një virus i dyshuar, mjeti automatikisht do ta karantinojë atë, duke parandaluar atë të infektojë pajisjen tuaj. Më pas do të merrni një mesazh që ju jep mundësinë të fshini skedarin nëse është një virus ose ta lëshoni atë nëse ishte një pozitiv i rremë.

Nëse jeni duke instaluar një mjet antivirus në një pajisje që është infektuar tashmë, mund të përdorni gjithashtu mjetin për të skanuar pajisjen dhe për të hequr çdo malware ose infeksione të tjera ekzistuese.

Antivirus Windows

Edhe pse përdoruesit e Mac duhet të konsiderojnë gjithashtu marrjen e një mjeti antivirus, në veçanti përdoruesit e Windows kanë nevojën më të madhe. Mbi 99 përqind e malware që ekzistojnë ishin krijuar posaçërisht për të infektuar kompjuterët Windows.

Kjo nuk do të thotë që kompjuterët Windows janë në thelb më të prekshëm se kompjuterët Mac. Sidoqoftë, mbizotërimi i viruseve që prekin kompjuterët Windows do të thotë që si përdorues i Windows, ju thjesht keni më shumë të ngjarë të ekzekutoni një virus në një moment, ndërsa kërkoni në internet ose përdorni emailin tuaj.

Antivirus Mac

Një nga kërcënimet më të mëdha për përdoruesit e Mac është vetëkënaqësia. Edhe pse shumica e viruseve që ekzistojnë ishin krijuar për kompjuterët Windows, kompjuterët Mac janë akoma të ndjeshëm ndaj infeksioneve me virus.

Veçanërisht, ka shumë më pak programe antivirus që ekzistojnë për kompjuterët Mac, kryesisht për shkak të numrit shumë më të ulët të kompjuterave Mac dhe numrit më të vogël të viruseve që ndikojnë në kompjuterët Mac. Si rezultat, hulumtimi ynë përqendrohet vetëm në kompjuterët Windows. Megjithatë, këtu mund të gjeni një përmbledhje të programeve më të mira antivirus Mac.

Antivirus Linux

Ka një debat të vazhdueshëm në komunitetin Linux në lidhje me faktin nëse antivirusi është i domosdoshëm apo jo për këtë sistem operativ. Argumenti është në thelb i njëjtë si me përdoruesit e Mac. Për shkak se ka më pak përdorues Linux, ka edhe shumë më pak viruse që sulmojnë sistemet operative Linux.

Sidoqoftë, kemi zbuluar që kompjuterët Linux mund të marrin viruse. Mund të mësoni më shumë këtu në studimin tonë mbi viruset Linux.

Antivirus Android dhe iOS

Viruset në pajisjet e lëvizshme janë shumë më pak të zakonshme, por ato ekzistojnë. Ndër botën e pajisjes celulare, situata është e ngjashme me Windows vs Mac. Nëse keni një pajisje Android, jeni jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj infeksionit nga virusi, veçanërisht nga shkarkimet me qëllim të keq të aplikacioneve.

Sipas ndërmarrjes celulare të sigurisë në internet Lookout, phishing është ndër kërcënimet më të mëdha me të cilat përballen përdoruesit e celularëve. Më e rëndësishmja, shumë përdorues celular nuk janë të gatshëm të ndalojnë përpjekjet e phishing, të cilat vijnë gjithnjë e më shumë në formën e mesazheve me tekst spam.

Shumë nga mjetet antivirus që ne mbulojmë në të dhënat tona ofrojnë mjete të lëvizshme. Sidoqoftë, ka edhe shumë mjete të disponueshme posaçërisht për pajisjet Android dhe iOS.

Si të zgjedhni një program antivirus

Duke përdorur teste të pavarura laboratorike antivirus, ne kemi mbledhur të dhëna për mbi 30 mjete AV aktualisht në dispozicion të konsumatorëve dhe biznesit. Pastaj krijuam një mjet i cili krahason çdo mjet të bazuar në rezultatet e tij mesatare të testit laboratorik në të tre kategoritë kryesore të testuara:

 • Mbrojtja: Sa efektivisht çdo mjet identifikon dhe ndalon malware
 • Pozitivët false: Sa shpesh çdo mjet etiketon gabimisht programet e sigurta si malware
 • Performance: Ndikimi i përgjithshëm që secili mjet ka në burimet e sistemit (siç është memorja dhe përdorimi i CPU)

Në analizën tonë u përdorën të dhënat e 5 laboratorëve të testimit:

 1. AV-Test
 2. AV-Krahasueshmëria
 3. Laboratorët SE
 4. Buletini i viruseve
 5. Efektet e MRG

Do laborator mban standarde dhe metoda të ndryshme vlerësimi. Për shembull, AV-Test krijon një rezultat nga 6 për secilën kategori. Ndërkohë, AV-Comparatives cakton një rezultat nga 100 për Mbrojtje, por përdor numrin e papërpunuar të Pozitivëve False në vend që të krijojë një rezultat.

Për më tepër, jo çdo laborator testoi të gjitha mjetet e njëjta AV, dhe disa, si MRG Effitas, nuk testuan për të tre kategoritë (MRG Effitas ofron vetëm rezultate të Mbrojtjes).

Për t’i dhënë llogari këtyre dallimeve, ne morëm mesatare dhe bëmë rregullime për të barazuar vlerësimet e tyre. Ne gjithashtu krijuam tabelat tona për të dalluar nga sa teste laboratori u shfaq secili softuer AV.

Për më tepër, kemi shtuar filtra shtesë për t’i ndihmuar konsumatorët të identifikojnë se cilat mjete mund të jenë vlera më e mirë. Për këtë, ne kemi përfshirë një çmim minimal të blerjes, numrin e pajisjeve të lejuara për blerje, dhe një rezultat mesatar bazuar në faqet e tjera të rishikimit të konsumatorit, aty ku është e mundur.

Pasqyrë e rezultateve

Ka disa marrje interesante nga të dhënat që mund të interesojnë konsumatorët.

Së pari, duhet të theksohet se pothuajse çdo mjet AV në treg që u testua nga 5 laboratorët e testimit të kryer në mënyrë të ngjashme në lidhje me Mbrojtjen. Kjo do të thotë se pothuajse çdo mjet që blini ka të ngjarë të identifikojë, karantinë dhe pastrojë malware nga sistemi juaj me një shkallë të lartë suksesi. Nga mjetet e testuara nga laboratorët, vetëm 4 morën rezultate nën-parësore:

 1. ViriT eXplorer PRO: 40.83 / 100
 2. Antivirus i Webroot: 72,75 / 100
 3. Rritja e Cloud Security Client: 77,86 / 100
 4. Siguria e Shpejtë e Shëruar e Shpejtë: 79,40

Të gjithë të tjerët morën rezultate të përgjithshme prej 90/100 ose më mirë. Kjo do të thotë që opsioni më i mirë i konsumatorëve është të marrin në konsideratë me kujdes fushat e tjera të vlerës: Performanca, Pozitivët False, Pricemimi dhe numri i pajisjeve të lejuara për blerje.

Performance

Vetëm dy laboratorë testimi (AV-Test, AV-Krahasues) matën mjetet AV që ata testuan për ndikimin e sistemit. Nga ata që u testuan, 3 mjetet kryesore ishin:

 • Suite eScan Internet Security
 • Ahnlab V3 Siguria në Internet
 • Antivirus Panda Falas

Ahnlab nuk është i disponueshëm për konsumatorët, megjithatë, ndërsa ndërsa Panda Free Antivirus shënoi mirë në rendiment, rezultati i saj pozitiv i rremë ishte jashtëzakonisht i ulët.. Kjo e bën më të mirë eScan Internet Security Suite në këtë kategori.

Pozitivët e rremë

Katër laboratorë testimi përdorën Pozitivët False si masë për testimin. Megjithatë, jo çdo mjet i shfaqur në çdo test laboratori, megjithatë, dhe ne duhej të bënim disa rregullime posaçërisht për AV-Krahasuesit, të cilat nuk krijuan një rezultat mesatar për atë kategori, por në vend të ofruar vetëm jepnin një numër të papërpunuar (p.sh., numri i përgjithshëm i pozitive false çdo mjet i dërguar mbrapa).

25 mjete në këtë kategori shënuan një 100 të përsosur, që do të thotë se ata nuk kthyen kurrfarë pozitive false. Sidoqoftë, kur merrni parasysh rezultatet e Performancës dhe Mbrojtjes, 3 mjetet kryesore në këtë kategori janë:

 • Siguria në Internet eScan
 • Siguria e Avancuar Vipre
 • Siguria e Internetit AVG

eScan del në krye edhe në këtë kategori, edhe pse të dy Vipre dhe AVG performuan dukshëm më mirë në kategorinë e Mbrojtjes, ndërsa eScan shënoi një përsosmëri të përsosur të 100 dhe Pozitivëve të Falë. Sidoqoftë, duhet të theksohet se mjeti i vetëm tjetër për të marrë një 100 të përsosur në dy kategori ishte AVG Internet Security, që shënoi 100-të si në Mbrojtje ashtu edhe në Pozitivë False.

Mimi (falas)

Padyshim, shumica e konsumatorëve preferojnë një mjet falas kundrejt një të paguari. Dhe në të vërtetë, shumë prej mjeteve falas në treg janë opsione me cilësi të lartë që ia vlen të merren parasysh.

Mjetet më të mira antivirus falas në treg, bazuar në mesataren e rezultateve në të tre kategoritë, përfshijnë:

 • Menaxher Tencent PC
 • Antivirus AVG Falas
 • Avast Free Antivirus
 • Avira Free Security Suite

Konsumatorët gjithashtu mund të duan të marrin në konsideratë përdorimin e Microsoft Windows Defender, i cili vjen i ngarkuar me çdo instalim të ri të Windows, ose Panda Antivirus Free. Këto dy mjete shënojnë mirë në kategoritë e Mbrojtjes dhe Performancës, por dobët në Pozitivët False.

Pricemimi (i paguar)

Sa i përket opsioneve me kosto të ulët, megjithatë, ekzistojnë disa mjete AV të veçuara që mund të ofrojnë vlerë dhe cilësi të shkëlqyeshme, ndërsa ekzistojnë disa përjashtime të dukshme që janë shumë të kushtueshme për ato që ofrojnë.

Ndër mjetet e paguara, më të mirat përfshijnë:

 • NANO Antivirus: 12.03 dollarë për 500 ditë (mund të mos jetë i disponueshëm për konsumatorët në SH.B.A. ose në Mbretërinë e Bashkuar)
 • Arcabit Antivirus: 23.64 dollarë në vit
 • Avira Antivirus Pro: $ 35,99 / vit
 • Siguria në internet e të dhënave G-të: 39,95 $ / vit
 • Siguria në Internet e Comodo: 39,99 $ / vit
 • Siguria në internet eScan: 49,95 $ / vit

Përtej këtyre, shumica e shërbimeve kushtojnë 50 $ / vit ose më shumë, dhe në të vërtetë, shërbimet me rezultatet më të mira të testimit janë gjithashtu përfundimisht ndër më të shtrenjtat. eScan është përjashtimi i vetëm, duke e bërë atë një nga opsionet më të paguara bazuar në rezultatet e tij pozitive të testit.

Disa mjete thjesht nuk ia vlen çmimi, megjithatë, pasi ato janë të dyja të shtrenjta dhe të dobëta. Kjo perfshin:

 • Siguria e Shpejtë e Shëruar e Shpejtë: 74 $ / vit
 • PC Pitstop: 50 dollarë në vit

Mjetet e tjera në dispozicion mund të vlejnë akoma me çmimin kur konsumatorët marrin parasysh veçoritë e tjera. Hetimi individual i këtyre tipareve mund të jetë i kujdesshëm përpara se të merrni një vendim përfundimtar bazuar në çmim.

Pajisjet minimale për blerje

Shumica e kompanive AV ngarkojnë më shumë para në muaj për më shumë instalime të pajisjeve. Sidoqoftë, secila ofron një numër të caktuar të instalimeve të pajisjeve për çmimin bazë. Në shumicën e rasteve, mund ta instaloni programin në shumë pajisje për një kosto. Nëse keni nevojë për të mbuluar pajisje të shumta ndërsa kurseni para, disa mjete AV janë opsionet e qëndrimit:

 • Siguria e Internetit AVG: Numri i pakufizuar i instalimeve të pajisjeve, 79,99 $ në vit
 • McAfee Internet Security: 10 pajisje, 89,99 dollarë në vit
 • Primi total i mbrojtjes: 5 pajisje, 79,99 dollarë në vit

Ata që kërkojnë të mbulojnë pajisje të shumta mund të shërbehen më mirë me njërën prej këtyre opsioneve, të gjitha kanë edhe rezultate të mira provash.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map