Po përfiton Facebook nga transmetimi i paligjshëm?

facebook iptv pirateria


Ndërsa lëvizja “prerje e kordonit” rritet për të përmbushur kërkesat në rritje të konsumatorit për transmetim dixhital me kosto të ulët, duket se mbrojtjet e përgjegjësive në bazë të Ligjit të Vendosmërisë së Komunikimit (CDA) dhe DMCA, si dhe standardeve potencialisht të dobët në Facebook, kanë lejuar Shërbimet e paligjshme të transmetimit të TV të njohura si “pirat IPTV” që lulëzojnë në platformën e mediave sociale. Ndoshta më shqetësuese, mbikëqyrjet e Facebook duket se e kanë lejuar kompaninë të gjenerojë të ardhura nga reklama nga kjo formë e piraterisë.

Dhjetra shërbime të paligjshme të IPTV janë aktualisht aktive në Facebook përmes faqeve të produkteve të paverifikuara dhe ndërmarrjeve. Disa madje blejnë reklama në Facebook, gjë që u lejon atyre të arrijnë një numër më të madh të klientëve të mundshëm. Sidoqoftë, në zbatimin e politikës së aprovimit të reklamave të Facebook, i cili merr në mënyrë të qartë një qëndrim kundër produkteve dhe shërbimeve të paligjshme, ekzistenca e vazhdueshme dhe guximi i ofruesve të piratëve IPTV në Facebook ngre pyetje të ligjshme se sa larg duhet të shtrihet mbrojtja “port i sigurt” i platformës..

Për më tepër, mosarritja e Facebook për të zbatuar politikat e saj të deklaruara të rishikimit të reklamave kundër produkteve dhe shërbimeve të paligjshme mund të krijojë rreziqe financiare dhe të privatësisë për përdoruesit e saj. Ofruesit e Pirates IPTV rrallë ofrojnë kthime, edhe kur detyrohen të ndërpresin operimet. Disa pajtimtarë gjithashtu janë detyruar të paguajnë marrëveshje të mëdha ligjore për përdorimin e shërbimeve të paligjshme të transmetimit të TV.

Kemi gjetur:

 • Dhjetëra shërbime të paligjshme IPTV përdorin hapur Facebook për të regjistruar klientë të rinj dhe për t’u angazhuar me përdoruesit
 • Disa shërbime të paligjshme IPTV janë duke përdorur reklama me pagesë në Facebook, duke vënë në pikëpyetje procesin e rishikimit dhe miratimit të reklamave të Facebook-ut dhe se sa larg duhet të shtrihet mbrojtja nga përgjegjësia nën CDA dhe “port i sigurt” përmes DMCA
 • Shërbimet e paligjshme IPTV shpesh ndryshojnë në mënyrë dramatike në kosto, funksion dhe në numrin e kanaleve të reklamuara përkundrejt shërbimeve të ligjshme të transmetimit mbi-më të lartë të TV
 • Shumë shërbime të paligjshme IPTV mashtrojnë me qëllim abonentët e mundshëm dhe aktualë në lidhje me legjitimitetin e shërbimit dhe mbrojtjen e tij private.
 • Disa përdorues kanë humbur para për këto shërbime, për të përfshirë marrëveshjet ligjore për përdorim dhe humbjen e tarifave të pajtimit

Shërbime të paligjshme IPTV që shfrenohen në Facebook

Bëni këtë:

 • Hapni llogarinë tuaj në Facebook (përveç nëse jeni pjesë e Gjeneral Z dhe nuk keni veçuar tashmë Facebook)
 • Shkoni në shiritin e kërkimit
 • Shkruaj “IPTV”
 • Kaloni rezultatet e kërkimit në Pmoshave

Tani do të shihni një listë të gjatë, në dukje të pafund, të faqeve në Facebook që mbajnë termin “IPTV”, shumë prej të cilave kanë qindra pëlqime. Disa reklamojnë mallrat e tyre (“mijëra kanale televizive!”) Në përshkrim, megjithëse shumë prej tyre ofrojnë diskrecion gjuhësor në faqe në përshkrimet derisa (dhe ndonjëherë edhe pas) të shkoni në faqet e tyre.

facebook iptvBurimi: Facebook

Tani, klikoni në kutinë për “Verifikuar”. Kjo listë me gjasë të gjatë menjëherë zbret në vetëm tre shërbime, asnjëra prej të cilave as nuk përdor termin “IPTV”.

facebook iptvBurimi: Facebook

Kjo nënvizon një çështje të ashpër piraterie që aktualisht ekziston në Facebook. Platforma e mediave sociale është e mbushur me shërbime të pa verifikuara të “IPTV” (ne nuk mund të gjetëm ndonjë që ishte verifikuar) të cilat ndajnë një të përbashkët: Ata janë duke u shitur transmetime televizive satelitore pirate për konsumatorët, shumë prej të cilëve nuk i realizojnë shërbimet që ata janë pajtuar. të merren me shkelje të të drejtave të autorit.

Farë është IPTV pirat?

Shërbimet e protokollit të paligjshëm ose “pirat” të televizionit të internetit (IPTV) ofrojnë TV drejtpërdrejt në internet, por nuk paguajnë tarifa të transportit për ritransmetim. Këto shërbime shpesh funksionojnë duke vjedhur transmetime televizive satelitore. Ata më pas përdorin teknologji për të transmetuar kanale mbi një lidhje interneti dhe shesin ato transmetime te konsumatorët të gatshëm të paguajnë tarifat e pajtimeve relativisht të ulëta të abonimit.

Facebook iptv TBC TVBurimi: Facebook

Dhe kostot janë vërtet relativisht të ulëta. Fatura mesatare mujore e TV kabllove në SH.B.A. ishte 107 dollarë në vitin 2018. Ndërkohë, biblioteka në rritje e opsioneve legjitime të “prerjes së kordonit” përmes shërbimeve të transmetimit mbi-lart (OTT) ofrojnë çmime midis 15 $ në muaj (AT&T WatchTV) deri në 50 dollarë në muaj (DirecTV Tani) për paketat hyrëse të transmetimit të TV. Midis të dy TV tradicionale kabllovike dhe shërbimeve OTT, megjithatë, numri i kanaleve të ofruara është zakonisht në dhjetëra, dhe rrallë mbi 100.

Për më tepër, shërbimet ligjore OTT që ofrojnë 100+ kanale zakonisht e bëjnë këtë me një kosto që i afrohet TV kabllor tradicional ose ofrojnë rrjete veçanërisht më pak të dëshirueshme për të rritur numrin e kanalit.

Kjo është arsyeja pse shërbimet piratike IPTV janë bërë kaq tërheqëse për konsumatorët. Edhe me koston më të ulët të hyrjes të ofruar nga shërbimet ligjore OTT në krahasim me televizionin kabllor tradicional, shumë konsumatorë tërhiqen qartë në marrëveshjen më të mirë të mundshme për TV.

Marrëveshjet më të mira ofrohen pa ndryshim nga shërbimet piratike IPTV, të cilat mund të kushtojnë më pak se 20 dollarë në muaj (dhe në disa raste më pak se 5 dollarë në muaj) ndërsa ende ofrojnë qindra apo edhe mijëra kanale, qasje falas në Pay-Per-View, film premium rrjete si HBO, dhe video-sipas kërkesës.

Pyetjet rrotullohen në lidhje me përgjegjësinë e Facebook

Ka pak pyetje se shërbimet piratike IPTV po shkelin ligjet e SHBA dhe të tjera ndërkombëtare për të drejtat e autorit duke rishitur transmetimet televizive satelitore. Disa raste gjyqësore vitet e fundit kanë vërtetuar se shërbime të tilla nuk janë vetëm të paligjshme, por gjithashtu fitojnë fitime të mëdha në proces.

Vitin e kaluar, SET TV, një nga ofruesit më të mëdhenj të paligjshëm të IPTV në atë kohë, humbi një proces gjyqësor të ngritur kundër tij nga DISH Network dhe partneri i saj NagraStar. Një gjykatës urdhëroi SET TV të paguaj DISH mbi 90 milion dollarë në kthimin e piraterisë. Mimi pasqyronte një pagesë prej 500 dollarë për secilin prej 180,398 përdoruesve aktivë të TV TV. Dhe në maj të këtij viti, një gjykatës urdhëroi shitësin e TV A-Box TV që të paguante 2 milion dollarë në kthimin e piraterisë nën të njëjtën ankesë.

Siç ishte, si SET TV ashtu edhe shitësit e tij të shumtë (përfshirë TV A-Box) ishin aktiv në Facebook. Shërbimet Pirate IPTV shpesh tërheqin klientët në shërbimet e tyre në Facebook duke përdorur faqe dhe postime që reklamojnë jo vetëm shërbimin në përgjithësi, por edhe ngjarje të mëdha sportive, të cilat janë të disponueshme vetëm përmes Pay-Per-View. Ngjarje të tilla transmetohen rregullisht përmes shërbimeve piratike IPTV pa kosto të shtuar, një tërheqje e madhe për adhuruesit e sporteve që kërkojnë të shmangin kostot e larta të PPV.

facebook iptvBurimi: Facebook

Ekziston një pikëpyetje e madhe në lidhje me atë nëse Facebook duhet të ketë ndonjë përgjegjësi ligjore për lejimin e operacioneve të paligjshme të IPTV për të shitur dhe reklamuar në platformën e tij. Falë mbrojtjeve “port të sigurt” nga DMCA, Facebook është i mbrojtur nga përgjegjësia e të drejtave të autorit nëse heq materialin shkelës nga shërbimi i tij brenda një kohe të arsyeshme. Por shërbimet piratike IPTV rrallë, nëse ndonjëherë, postojnë ndonjë përmbajtje të mbrojtur nga të drejtat e autorit, që do të thotë që Facebook nuk ka asnjë nxitje ligjore për të hequr faqet e tyre.

Për më tepër, në bazë të nenit 230 të Ligjit për vendosmërinë e komunikimit, platforma e mediave sociale mund të ketë disa hapësirë ​​për të shmangur përgjegjësinë për përdorimin e platformës së saj nga ofruesit e piratëve IPTV..

Teksti përkatës në Seksionin 230 shprehet,

“Asnjë ofrues ose përdorues i një shërbimi kompjuterik interaktiv nuk duhet të trajtohet si botuesi ose folësi i çdo informacioni të dhënë nga një ofrues tjetër i përmbajtjes së informacionit.”

Të marra fjalë për fjalë, kjo do të thotë që Facebook nuk është përgjegjës për postimin e ofruesve të piratëve IPTV për shërbimet e tyre, e cila është se si shumica e operacioneve piratike IPTV përdorin platformën e mediave sociale. Kjo është arsyeja pse forumet dixhitale mjaft të dukshme të piraterisë në Reddit, të tilla si / r / Pirateria, lejohen të ekzistojnë. Për sa kohë që ata nuk postojnë përmbajtje shkelëse dhe bëjnë postime në lidhje me piraterinë si koncept, platformat e mediave sociale nuk ndajnë asnjë ngarkesë të përgjegjësisë për përmbajtjen. 

Asnjë operacion piraterik IPTV që dëshiron të mbijetojë nuk do të postojë shembuj të përmbajtjes së mbrojtur nga të drejtat e autorit, shërbimet e tyre ofrojnë, për shembull. Më së shpeshti sigurojnë lidhje në faqet e tyre në internet ku mund të regjistrohen të gjithë të interesuarit, ose t’u thonë pajtimtarëve t’i dërgojnë mesazhet direkt në Facebook për më shumë informacion.

Megjithatë, CDA 230 nuk është gjithëpërfshirëse. Në njërën prej faqeve të tij që mbulon CDA 230, Fondacioni Elektronik Kufitar (EFF) vëren se legjislacioni “nuk zbatohet për ligjin penal federal, ligji i pronësisë intelektuale, dhe ligji i privatësisë së komunikimeve elektronike ”. Kjo përfundimisht mund ta lërë Facebook-un në një zonë gri në lidhje me atë se ku përfundon mbrojtja e tij nga përgjegjësia dhe fillon përgjegjësia e tij për të hequr faqet dhe grupet piraterike të IPTV-së pirate..

Nëse ndonjë gjë tjetër, shërbimet piratike të IPTV që shiten në platformë mund të konsiderohen shkelje të Standardeve të Komunitetit të Facebook, të cilat ofrojnë gjuhë të fortë kundër vjedhjes së pronës intelektuale.

Facebook përfiton nga IPTV ilegale

Ligjet ekzistuese e bëjnë të paqartë nëse Facebook duhet të ndërmarrë më shumë veprime për të ndaluar piraterinë e shërbimeve IPTV të përdorin platformën e tij. Sidoqoftë, një çështje më e ngutshme qëndron në përfitimin e saj të mundshëm nga këto shërbime.

Ne kemi lokalizuar disa raste kur shërbimet piratike IPTV blenë dhe drejtuan fushata reklamuese në mënyrë të verifikuar në Facebook.

Këto pamje paraqesin disa nga shembujt që gjetëm. Etiketa “Sponsored” nën emrat e ofruesve të IPTV tregojnë se këto janë paguar për reklama. Si pasojë, kjo do të thotë që këta ofrues të IPTV krijuan fushata reklamimi, morën miratimin nga recensuesit e reklamave të Facebook dhe më pas i paguan Facebook-ut që reklamën të shihej nga qindra ose mijëra përdorues të Facebook.

Sipas Seksionit 4 të Politikave të Reklamave të Facebook (Përmbajtja e Ndaluar), shërbimi nuk lejon që “produktet ose shërbimet e paligjshme” të miratohen ose shiten përmes reklamave në platformë.

Reklamat nuk duhet të përbëjnë, lehtësojnë ose promovojnë produkte, shërbime ose aktivitete të paligjshme. Reklamat në shënjestër të të miturve nuk duhet të promovojnë produkte, shërbime, ose përmbajtje që janë të papërshtatshme, të paligjshme, ose të pasigurta, ose që shfrytëzojnë, mashtrojnë ose ushtrojnë presion të padrejtë mbi grupmoshat e synuara. “

Ndërsa politikat e reklamave në Facebook nuk përbëjnë një dokument ligjor ose kërkesë nga ana e tij, fakti që disa shërbime të paligjshme blenë reklama të hapura nga Facebook tregon dy gjëra:

 • Së pari, ajo nënkupton një ndarje ose minimumi një mbikëqyrje të ashpër në procesin e rishikimit dhe miratimit të reklamave në Facebook që lejon shërbimet e paligjshme të miratojnë reklamat.
 • Së dyti, Facebook mblodhi në mënyrë aktive të ardhura nga shërbime të tilla, dhe jo vetëm pasivisht nga mbledhja e përgjithshme e të dhënave për përdoruesit.

Kjo gjithashtu vë në pikëpyetje se ku mbrojtjet ligjore të Facebook mund të përfundojnë nën CDA 230 dhe DMCA, dhe cilat veprime Facebook dhe grupe digjitale për mbrojtjen e të drejtave mund të duan ose duhet të ndërmarrin për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së këtyre shërbimeve në platformën e mediave sociale.

Theështja e reklamave që mbështesin shkeljen e të drejtave të autorit nuk është gjithashtu një e re. Organizata CreativeFuture, për shembull, ka ndjekur dhe luftuar kundër përdorimit të reklamave të ligjshme në faqet e internetit të piraterisë. Pirateria e mbështetur në reklama është një temë me interes të thellë për mbajtësit e të drejtave të autorit në të gjithë botën.

Si të tregoni ndryshimin midis IPTV-së legale dhe të paligjshme

Konsumatorët mund të shmangin rreziqet financiare dhe private, duke përdorur shërbime të ligjshme OTT për TV live (gjithashtu të njohur si shpërndarës virtual të programeve video multichannel, ose vMVPD) në vend që t’i drejtohen IPTV të piratuar.

Kur shërbimet piratike IPTV mbyllen, pajtimtarët shpesh u lihet të kërkojnë rimbursime (dhe rrallë marrin) kthime, të cilat mund të rezultojnë në një humbje financiare për ata që paguanin muaj me shërbim paraprakisht. Për më tepër, kur këto shërbime kanë pasuritë e tyre të sekuestruara nga autoritetet, ato nuk mund të mbrojnë gjithmonë identitetin e përdoruesve të tyre. Këto informacione mund të përfundojnë në duart e zbatimit të ligjit, të cilët pastaj mund t’ua përcjellin atyre mbajtësve të së drejtës së autorit.

reddit facebook uptvBurimi: Reddit

Disa veshje kundër piraterisë ndjekin në mënyrë aktive padi kundër ofruesve të piratëve IPTV. NagraStar, një partner i Rrjetit DISH, ka mbledhur gjithashtu dhjetëra mijëra dollarë në pagesa të shlyerjes nga TV satelitor pirat përdoruesit ndër vite, shumica e të cilëve nuk ishin të vetëdijshëm se pajtimi i tyre në TV ishte i paligjshëm. Kompania operon në faqen e internetit SatScams, ku rregullisht poston në lidhje me përdoruesit e piratëve IPTV, të cilët ishin të detyruar të paguajnë zgjidhjet.

facebook iptv nagrastarBurimi: NagraStar

(Shënim: NagraStar gjithashtu ka një seksion në faqen e tij të internetit SatScams që lejon të gjithë ata që morën një letër shlyerjeje prej tyre të paguajnë shlyerjen në internet.)

Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar konsumatorët të përcaktojnë nëse një shërbim i drejtpërdrejtë i transmetimit të TV është i ligjshëm ose një IPTV pirat.

1. Shërbimet e transmetimit ligjor të TV kurrë nuk përdorin “IPTV” në emrin e tyre të produktit ose kompanisë

Kjo është çelësi juaj i parë. Ndërsa disa shërbime të paligjshme IPTV tani kalojnë pa përdorur termin “IPTV”, asnjë shërbim juridik që ne kemi gjetur nuk e përdorte fjalën në emrin e tyre të produktit, emrin e kompanisë ose ndonjë material marketing. Nëse e shihni termin “IPTV” në emrin e produktit të një kompanie ose shfaqet dukshëm në faqen e saj të internetit, ka të ngjarë të jetë një shërbim i operuar në mënyrë të paligjshme.

2. Shërbimet e transmetimit ligjor të TV kanë një raport më të ngushtë kosto-kanale

Shtë e rëndësishme që hapësit e telave të marrin në konsideratë se sa kushton një shërbim i transmetimit TV të sigurojë kanale brenda një pakete TV dhe të sigurojë akoma një fitim të qëndrueshëm. Vetëm ESPN ngarkon mbi 7 $ për pajtimtar për kanalin e tij bazë. Ndërkohë, disa shërbime të paligjshme IPTV pretendojnë se ofrojnë ngjarje ESPN, HBO, Pay-Per-View, dhe qindra kanale të tjera dhe video me kërkesë për vetëm 5- $ 35 në muaj.

Nëse shihni një shërbim që po ofron qindra ose mijëra kanale për një çmim që duket shumë i mirë për të qenë i vërtetë, me siguri është.

3. Shërbimet e paligjshme IPTV mund të kenë mungesë të një faqe interneti zyrtare, ose të kenë një uebfaqe me përpjekje të ulëta

Konsumatorët e TV që pengohen në një shërbim IPTV përmes reklamave ose faqeve në Facebook duhet të kërkojnë një faqe në internet ku po shitet ky shërbim. Nëse nuk ekziston një uebfaqe legjitime, shërbimi IPTV ka të ngjarë të angazhohet në pirateri. Për më tepër, nëse një faqe në internet bën ekziston, por duket se ka një zhvillim me cilësi të ulët, ka të ngjarë të jetë një shërbim i paligjshëm IPTV.

Thënë kështu, ne kemi vërejtur gjithashtu një numër në rritje të shërbimeve IPTV që investojnë më shumë para për të bërë faqe në internet me pamje profesionale. Në këto raste, kërkoni një faqe “Rreth Nesh” me informacione zyrtare të kontaktit. Nëse nuk mund ta gjeni një, shërbimi ka të ngjarë të funksionojë në mënyrë të paligjshme.

4. Kontrolloni aplikacionet në dispozicion

Do shërbim legal IPTV në treg ka aplikacione të dedikuara në dispozicion përmes dyqaneve të aplikacioneve zyrtare nga sistemet kryesore të funksionimit dhe pajisjet. Për shembull, mund të shkarkoni një aplikacion të TV YouTube direkt për iOS, Android, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV dhe disa TV të zgjuar.

Shërbimet e paligjshme IPTV, megjithatë, nuk do të kenë kurrë një aplikacion të emëruar në dispozicion për shërbimin e tyre në ndonjë dyqan zyrtar të aplikacioneve. Në vend të kësaj, ata shpesh udhëzojnë pajtimtarët të shkarkojnë një aplikacion të quajtur SOPlay ose SOPlayer, i cili do të bashkohet me llogarinë e shërbimit IPTV. 

Për më tepër, çdo shërbim legjitim i transmetimit të TV ne kemi eksploruar punon me Roku dhe ka një aplikacion Roku. Roku ka një politikë shumë të rreptë kundër piraterisë, kështu që nëse nuk ka aplikacion Roku në dispozicion dhe nuk figuron asnjë funksionalitet me Roku, shërbimi ka të ngjarë të jetë një operacion i paligjshëm IPTV.

5. Shërbimet e paligjshme të IPTV shpesh pranojnë vetëm PayPal dhe Cryptocurrency

Disa shërbime piraterike IPTV përpiqen të minimizojnë gjurmët e tyre duke pranuar vetëm pagesa nga PayPal ose cryptocurrency si Bitcoin. Kjo nuk është gjithmonë e vërtetë, pasi disa shërbime pranojnë kartat kryesore të kreditit. Sidoqoftë, asnjë shërbim legjitim i transmetimit televiziv nuk pranon vetëm PayPal, dhe asnjë nga ato që ne kemi parë (në këtë kohë) nuk pranojnë cryptocurrency.

Për më tepër, kini kujdes nga çdo ofrues IPTV që dëshiron që ju të bëni pagesa PayPal duke përdorur opsionin “Miqtë dhe familjen” në vend të opsionit “Mallra dhe Shërbime”. Kjo nuk është vetëm kundër politikave të PayPal por është krijuar për të ndihmuar ofruesin IPTV të shmang tarifat e shërbimit të PayPal dhe të eliminojë aftësinë tuaj për të marrë një rimbursim.

6. Jini të kujdesshëm ndaj shërbimeve që komunikojnë përmes Telegramit ose shërbimeve të tjera të mesazheve të koduara

Telegram është një shërbim i sigurt i mesazheve i dizajnuar për mesazhe me kodim. Shërbimi është krijuar për të mos lënë asnjë gjurmë të komunikimit. Disa ofrues të IPTV përdorin Telegamin për të komunikuar me pajtimtarët posaçërisht sepse ata e dinë që operacionet e tyre janë të paligjshme dhe nuk duan të lënë asnjë regjistrim nëse autoritetet do të vijnë duke trokitur.

7. Pyesni ofruesin e shërbimit si mund të ofrojë shumë kanale për çmimin

Nëse numri i kanaleve në krahasim me koston duket i dyshimtë, pyesni ofruesin e IPTV se si mund të ofrojë shumë kanale dhe ende të paguajë tarifa për transportin. Ne kemi gjetur që ofruesit e paligjshëm të IPTV marrin përshpejtim kur na kërkohet të sigurojnë këto prova, dhe madje u bllokuam të komentonim faqen në Facebook të një ofruesi pirat të IPTV (TBC TV) pasi shtrova këtë pyetje në një nga postimet e saj.

8. Kontrolloni për shenjën blu “Verifikuar” në Facebook

Nëse gjeni një IPTV ose një ofrues të TV në internet në Facebook, kontrolloni të shihni se ai ka shenjën blu “Verifikuar” me emrin e tij. Ne nuk kemi qenë në gjendje të gjejmë ndonjë shërbim të paligjshëm të transmetimit me faqe të verifikuar. Ndërkohë, shërbimet e ligjshme OTT, të tilla si Philo, fuboTV, DirecTV Tani dhe të tjerët kanë të gjithë kontrollin e verifikuar.

facebook iptv fuboTVBurimi: Facebook

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map