6 olyan szolgáltatás, amelyet valóban szeretnénk iPhone-onkon

iPhone adatvédelmi szolgáltatások.


Az új telefonok izgalmasak. Új funkciókat hoznak, a meglévő funkciókat erősebbé teszik, és izgatottak minket, ha fél hónap bért költenek a képernyőre, amelyet a következő tizenkét hónapban bámulunk – még mielőtt összeomlik vagy az akkumulátor elhalna..

Az adatvédelem hihetetlenül fontos a telefon kiválasztásakor. Nagyon fontos, hogy milyen adatokat gyűjtsön egy telefon, és ki láthatja azokat.

Az iOS 11 bejelentése néhány észrevehető adatvédelmi fejlesztést hozott. Most már korlátozhatja az alkalmazás hozzáférését a tartózkodási helyére, csak „Az alkalmazás használata közben”, és minden olyan alkalmazást, amely a képernyő bezárását követően használja az Ön tartózkodási helyét, egy kék riasztási sáv borítja a telefon tetején..

A Safari szintén kissé magánélet-barát jellegűvé vált. Az iOS 9 külső adblokkolóinak fejlesztésével most közvetlenül megakadályozhatja a webhelyek közötti követést a beállítások menüben.

Az iOS11 jelentős lépés a helyes irányba, ám okostelefonjainkban még mindig sok olyan funkció van, amelyet szeretnénk.

1. Több alkalmazástelepítés

Jelenleg különféle identitást tartunk fenn telefonunkon, akár két telefonunk van, akár mindent ugyanazon a néven és szám alatt csinálunk. Milyen nagyszerű lenne kétszer telepíteni egy alkalmazást, és egyszer bejelentkezni a személyes adataival, más alkalommal pedig szakmai vagy művészeti identitásunkkal?

Néhány alkalmazás, például a Twitter és a Gmail, már lehetővé teszi a fiókváltást. De azoknál az alkalmazásoknál, amelyek nem, miért állhatna a telefon operációs rendszere útban?

2. Az IMSI fogók észlelésének képessége

Az IMSI fogókat, más néven torokfényeket, elsősorban tömeges megfigyelés céljából használnak. Hamis mobiltelefon-tornyokként jelennek meg, és becsapják a telefont, hogy csatlakozzanak hozzájuk, mielőtt lehallgatnák a szöveges üzeneteket és a telefonhívásokat – és meghatározzák a tartózkodási helyét.

Noha korábban csak katonai és rendőri szervezetek számára lehetett hozzáférhető, az IMSI fogók egyre inkább megfizethetőek.

Az IMSI elkapóinak észlelése nem triviális, de a telefon sok mindent megtehet, hogy segítsen. Megmutathatja azon tornyok listáját, amelyekhez jelenleg csatlakozik, valamint lehetővé teszi, hogy kereszthivatkozásokat adjon a telefonszolgáltató által megadott listához..

Hasznos lenne megkerülni az IMSI fogók által alkalmazott általános stratégiákat is – például a kapcsolat lecsökkentését az elavult 2G-kapcsolatokkal, amelyek titkosítása megtört.

Adatvédelmi funkciókat szeretnénk iPhone-jánkon

3. Helyzethamisítás

Néhány alkalmazás megköveteli, hogy biztosítsuk a helyszínünket a hatékony működéshez. De miért kell tudniuk a pontos GPS helyünket, szemben a felhasználó által megadott hozzávetőleges helyzettel? Ajánlatkéréshez nem kell közölnünk Uberrel a pontos házat, ahol vagyunk.

4. Hamis névjegyzék / kamera / mikrofon

Miért toleráljuk egy olyan alkalmazást, amely megtagadja a működését, amikor megtagadjuk hozzáférését a névjegyzékünkhöz (rád nézünk, Whatsapp) vagy a kamerához? Mi lenne, ha lenne egy harmadik lehetőség az „üres megosztás”? Ezzel a lehetőséggel hagyhattuk az alkalmazásnak hinni, hogy hozzáférést adtunk a névjegyzékhez, de csak egy üres lista, fekete képernyő a kamerából vagy csend a mikrofonból.

A kamera és a mikrofon számára a hozzáférés csupán egy órára történő korlátozása szintén nagyszerű kezdés. Így nem kell megjegyeznünk, hogy használat után ismét eltávolítjuk a hozzáférést.

5. Hardver kapcsoló a Bluetooth / GPS / mikrofon / kamera számára

Az extra-paranoid felhasználók számára (mint én) nagyszerű lenne az érzékeny érzékelőket teljesen kikapcsolni. Noha nem várhatunk ilyen fantasztikus lépést az „Ne érintse meg a hardvert” Apple-től, egy ilyen funkció, mint egy másik márka, legalább néhány adatvédelmi tudatos felhasználót megkönnyíthetne a szolgáltató váltására.

Legalább adjon fényt, amely jelzi, hogy a kamera vagy a mikrofon jelenleg használatban van-e!

6. Szelektív fényképhozzáférés

Miért van mindig „mindent vagy semmit” hozzáférés a fotóalbumhoz? Miért nem tudunk kiválasztani egy vagy néhány képet az albumból, és csak azokat oszthatjuk meg az alkalmazásmal?

A felhasználói felület egyszerű lehet: az alkalmazásnak „csak szelektív engedélyeket” adunk, és minden alkalommal, amikor az alkalmazás hozzáférést igényel egy fényképalbumhoz, kiválaszthatjuk, mely képeket szeretnénk megosztani.

Legyen szelektív és irányíthatja telefonját

A magánélet nem azt jelenti, hogy elrejti az információkat és anonim marad; azt jelenti, hogy ellenőrizzük, hogy mely információkat megosztjuk barátainkkal, alkalmazásainkkal és készülékünkkel.

Szigorúan ellenőriznünk kell, hogy milyen információt gyűjthetünk készülékünk, ki láthatja az adatokat, és hová mennek az adatok. A telefonok megfelelő operációs rendszerének ellenőrzést kell adnunk, ahelyett, hogy átvesszük.

Ezenkívül olvassa el a mobilbiztonsági útmutatónkat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map