A tanulmány megerősíti, hogy kevesebb mint 20% mindig olvassa el a szolgáltatási feltételeket

A szeletelő aprítás ábrázolása a kézbesítési feltételeket tartalmazó dokumentumban.


Ha gyakran kattint az „Egyetértek” lehetőségre a vállalatok szolgáltatási feltételei (ToS) tekintetében, anélkül, hogy azokat ténylegesen elolvasta, akkor nem vagy egyedül.

Az ExpressVPN által készített új tanulmány rámutat arra, hogy a fogyasztók több mint 80% -a nem mindig olvassa el az ToS-et, amikor új fiókot hoz létre a webhelyeken.

Részben a hibás lehet a feltételek és a feltételek összetett nyelve, amelyek gyakran sok legalai nyelvből állnak. Általános a bizalom hiánya, amelyet a vállalatok megtesznek, mint állítják.

Sokan úgy vélik, hogy a ToS megváltozik egy kalap cseppkor, ha ez megfelel a cégnek. Kétségkívül igaz, hogy az előzetes értesítés nélküli változtatáshoz való jog sok általános szabályzatban általános óvintézkedés. Az ExpressVPN felmérése szerint:

 • A fogyasztók kevesebb mint 35% -a bízik abban, hogy a márkák fenntartják az önbiztonsági előírásaikat.
 • A fogyasztók több mint 42% -a gondolja, hogy a márkák gyakran megváltoztatják a ToS-t anélkül, hogy a felhasználót erről értesítenék.

Ha úgy gondolja, hogy az, amit ma aláír, holnap megváltozhat, valószínűleg úgy érzi, hogy nincs értelme elolvasni az ToS-t. Ezen felül a felhasználók úgy érezhetik, hogy nincs sok választásuk: gyakran, ha nem ért egyet a feltételekkel, nem kapják meg a szolgáltatást.

A VPN-felhasználók hozzáértőek az adatvédelmi veszélyekhez

Érdekes módon azonban a felmérés azt mutatja, hogy a VPN-felhasználók kétszer olyan valószínűleg olvassák el az ToS-ot, mint a nem VPN-felhasználók. Ugyanezen vonal szerint a VPN-felhasználók általában jobban megismerik biztonságát és magánéletét.

 • A VPN-felhasználók csaknem kétszer valószínűleg letiltják a mikrofont és a kamerát az intelligens otthoni készülékeken (szemben a nem VPN-felhasználókkal).
 • Több VPN-felhasználó tisztában van azzal, hogy a Facebook képes megjósolni szexuális irányultságát és politikai párthoz való kapcsolódását (szemben a nem VPN-felhasználókkal).
 • A VPN-felhasználók 64% -a bízik iPhone / iPad biztonságában, szemben a nem VPN-felhasználók 49% -ával.
 • A VPN-felhasználók 63% -a bízik Android telefonja vagy táblagépének biztonságában, szemben a nem VPN-felhasználók 52% -ával.
 • A VPN-felhasználók 37% -a bízik az útválasztó biztonságában, szemben a nem VPN-felhasználók 21% -ával..

„A fogyasztók többsége még mindig kevéssé ismeri az adatbiztonságot, és rendszeresen részt vesz olyan online magatartásban, amely veszélyezteti személyes adataikat” – jelentette ki Harold Li, az ExpressVPN alelnöke. “Bármelyik internetet használónak intézkedéseket kell hoznia magánéletének és biztonságának védelme érdekében, ideértve az olyan alapvető elemeket is, mint például a VPN használata a kapcsolat biztosításához, kéttényezős hitelesítés használata a fontos online fiókokhoz és az adatvédelmi beállítások ellenőrzése a közösségi médiában.”

Amerika magában foglalja a VPN technológiát

Az Egyesült Államokban az adatvédelem jövője ígéretesnek tűnik. A tanulmány megállapítja, hogy az amerikaiak 30% -a mondja, hogy most VPN-t használ (egy hasonló 2018-as tanulmány kevesebb mint 20% -át), több mint fele azt válaszolja, hogy VPN-t használnak a hackerek megakadályozására. A VPN-felhasználók fele azt is állítja, hogy a nyilvános Wi-Fi használatakor védelem és bizalom érdekében használják. Eközben 42% a VPN-eket használja annak megakadályozására, hogy a webhelyek nyomon kövessék őket (IP-cím alapján).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map