Melyek a VPN kapcsolati naplók?

Gömbcsapok, amelyek a VPN-kapcsolat naplóit reprezentálják


A kapcsolati napló a VPN-kiszolgálóval bejövő és kimenő kapcsolatok rekordja, amely tartalmazhatja:

 • A felhasználó IP-címe
 • A VPN-kiszolgáló IP-címe, amelyhez a felhasználó csatlakozik
 • Időbélyegek arra az esetre, amikor a felhasználó csatlakozik a VPN-hez és leválasztja azt
 • A VPN-szolgáltató képessége a fentiek keresésére és lekérdezésére

Az ExpressVPN rendszereit úgy tervezték, hogy soha ne rendelkezzenek ilyen VPN kapcsolati naplókkal. Valójában úgy fejlesztettük ki alkalmazásokat és VPN-kiszolgálóinkat, hogy kategorikus módon kiküszöböljük az érzékeny információkat. Az ExpressVPN soha nem kényszeríthető olyan ügyféladatok szolgáltatására, amelyek nem léteznek.

Sok szolgáltató azt állítja, hogy „nincs napló”, de nem átláthatóan írja le, hogy ez mit jelent. Az ExpressVPN egyértelmű adatvédelmi politikával rendelkezik, amely segíti annak biztosítását, hogy egyik felhasználónk sem kötődik semmilyen konkrét tevékenységhez vagy kapcsolathoz a hálózatunkon – a felhasználó online tevékenysége magán, névtelen és számunkra, mint VPN szolgáltató ismeretlen.

A VPN egy adatvédelmi eszköz, az ExpressVPN pedig egy adatvédelmi társaság, tehát jelentős intézkedéseket teszünk annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználói tevékenységek magánéletét és névtelenségét megőrizzék..

A kapcsolati naplókat vezető VPN-szolgáltató használatának kockázata

A csatlakozási naplók lehetővé teszik, hogy a VPN-szolgáltató vagy bárki, aki hozzáfér az adatokhoz, megfeleljen a VPN-tevékenységéhez.

A kapcsolatnapló-adatok értékesek, és néhány ingyenes VPN-szolgáltatás eladja azokat harmadik fél szolgáltatóinak, lehetővé téve számukra, hogy hirdetéseket célozzanak meg Önnek, megismerjék viselkedését és elemezzék az internet használatát..

De még ha egy VPN-szolgáltató nem is értékesíti a csatlakozási naplókat, a hackerek vagy a titkosítatlan merevlemezeket és berendezéseket megragadó hatóságok kezébe kerülhet..

A naplózás lehetővé teszi a jogi hatóságok vagy a meglátogatott webhelyek bármelyikének a felkeresését a VPN-szolgáltatóval egy azonosítási kéréssel. A VPN-szolgáltató ezeket az információkat önként adhatja át, vagy a bíróság erre kényszerítheti.

Csak a VPN-szolgáltatót, amely nem rendelkezik kapcsolatnaplókkal, nem lehet arra kényszeríteni, hogy átadja a kapcsolati információkat, vagy ezeket az adatokat harmadik fél számára elérhetővé tegye..

Milyen információkat tárol az ExpressVPN?

A megbízható VPN-szolgáltatás fenntartása érdekében a vállalatnak bizonyos információkat meg kell őriznie a felhasználókkal és a kiszolgálói tevékenységekkel kapcsolatban.

A kritikus kérdés az, hogy a megőrzött adatok potenciálisan anonimizálhatók-e. Mindaddig, amíg ezeket a nyilvántartásokat nem lehet felhasználni bizonyos tevékenységekhez való kapcsolódáshoz, például egy weboldal meglátogatásához vagy film letöltéséhez, az Ön személyes adatait és névtelenségét megőrzik.

Nem számít, milyen információt tárolnak, nagyon fontos, hogy az adatmegőrzés funkcionálissága és tartalma egyértelmű legyen a felhasználó számára, és hogy minden változás és módosítás megfelelően kommunikáljon.

Az ExpressVPN nem tárol sem kapcsolódási, sem tevékenységi naplókat

Soha nem gyűjtünk semmit arról, amit a felhasználók a VPN-vel végeznek: Nincsenek naplók a forgalmi rendeltetési helyről, a DNS-rekordokról vagy az adattartalomról.

Az ExpressVPN csak minimális mennyiségű információt tart meg, amely ahhoz szükséges, hogy VPN-szolgáltatásunk rendkívül megbízható legyen – és az összegyűjtött adatok nem elegendőek ahhoz, hogy bármely felhasználót a hálózatunk meghatározott tevékenységeihez kössünk. A magánéletük védelme fontos része annak biztosítása, hogy szolgáltatásunk mindig működik, amikor a felhasználóknak működésükre van szükségük.

Annak érdekében, hogy felhasználóink ​​számára teljes átláthatóságot biztosítsunk, az ExpressVPN egyértelmű és részletes adatvédelmi politikával rendelkezik.

Az ExpressVPN komolyan veszi az adatvédelmet és NEM naplózza a következő érzékeny információkat:

 • Böngészési előzmények
 • Forgalmi rendeltetési hely
 • Adatok tartalma
 • DNS-lekérdezések
 • Az eredeti IP-cím, ahonnan csatlakozik
 • Kimenő IP-címe (azaz a csatlakozás után hozzárendelt ExpressVPN IP-cím)

A törvény előírja-e az ExpressVPN-nek a VPN-kapcsolatnaplók megőrzését?

Az ExpressVPN a BVI-ben található, amelyben nincs adatmegőrzési törvény. Az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat nem érintő joghatóság nem kötelezi a BVI-társaságokat nyilvántartások készítésére. De még ha meg is tették, akkor semmit sem tudunk előállítani.

A BVI joghatóságunk, a tevékenységi naplók és a csatlakozási naplók kombinációja révén az ExpressVPN kiváló választás az adatvédelem szempontjából aggódó internetfelhasználók számára – ez a tény szinte minden ExpressVPN felülvizsgálatban felmerül..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map