Technikai ajándékok, amelyek tiszteletben tartják az Ön személyes adatait (és vannak olyanok is, amelyek nem

Ajándék doboz fehér szalaggal és piros csomagolópapírral, áthúzott szem szimbólummal.


A fekete péntek értékesítésének és a karácsonyi üzletek forgószélszakaszában nehéz lehet ellenállni az Amazon Ring kamerák vagy a különféle otthoni asszisztensek nevetséges megtakarításának..

Mivel azonban egyre több ember veszi figyelembe magánéletét termékek és szolgáltatások vásárlásakor, az olyan eszközök biztonságos követelménye, amelyek nem szivárogtatják le az Ön adatait, egyre fontosabb tényezővé válnak az eszközök vásárlásakor..

Ne légy hátborzongató

Rendszeresen találkozunk olyan cikkekkel, amelyek olyan termékeket vizsgálnak meg, amelyek kémkednek vagy hallgatnak meg a felhasználókat, de ritkábban láthatjuk a kérdést: Melyik műszaki eszköz védi a magánéletét és biztonságát, miközben használja őket??

A magánélet spektrumának mindkét oldalán felhívja a figyelmet a népszerű termékekre a Mozilla Adatvédelem nem szerepel listája, amely harmadik évében több tucat eszközt elemezte a fejhallgatótól a háziállat-etetőgépekig. A lista ellenőrzi a termékeket a saját minimális biztonsági előírásainak megfelelően, és azt is megvizsgálja, hogyan kezeli a termék az Ön személyes adatait. A felhasználókat arra is felkérjük, hogy szavazzanak arról, milyen hátborzongatónak gondolják a terméket.

Vessen egy pillantást a „nem hátborzongató” feliratú termékekre, hogy felfedezzük adatvédelmi adataikat.

1. Játékkonzolok

Mostantól a „nem hátborzongató” lista feltöltése az Nintendo kapcsoló. Nem csak titkosítja az összes adatát tranzit és nyugalmi állapotban, hanem nagyon felhasználóbarát adatvédelmi politikájával is rendelkezik, és azt állítja, hogy nem fogja megosztani a Switch adatait harmadik felekkel kereskedelmi vagy marketing célokra. Lehet, hogy vannak olyan játékok, amelyek igen, tehát legyen óvatos.

Van egy infravörös kamera, amelyet néhány játékhoz használnak, és a konzol nagyon korlátozott hatósugarán belül képes nyomon követni a Joy-Con vezérlők helyét, de nincs GPS-nyomkövető (sokkal inkább azok számára, akik a szerencsétlenség azért, hogy elveszítik övüket).

2. Hangszórók

A Sonos növekvő hangszórói sokáig régóta szerepelnek az AI hangsegéd funkciói, de ebben az évben a cég kiadott egy hangszórót, amely eltávolította ezt a funkciót, az úgynevezett Sonos One SL. A Bluetooth helyett a Wi-Fi-en keresztül vezérelt hangszóró titkosítja az eszközt és az összes kommunikációt más eszközökkel. Nincs beépített mikrofon, így biztos lehet benne, hogy senki sem lesz képes hallgatni rád.

3. Kisállat nyomkövető

Kicsit ellentmondásosnak tűnhet, ha egy tracker szerepel ebben a listában. De ha olyan háziállatot kell találni, amely hajlamos elvándorolni, akkor a nyugalmat érdemes megtenni a GPS-nyomkövetővel való adatvédelem kockázatának. A Mozilla legkevésbé hátborzongató kedvtelésből tartott nyomkövetője Findster, amely titkosítja a helymeghatározási adatokat, és akár három mérföldes távolságon keresztül képes tartani a háziállatok füleit.

A legfontosabb tétovázásunk az, hogy Findster összesített, azonosítatlan adatokat értékesít vagy oszt meg senkivel. Mint már korábban írtuk, anonimizált adatok továbbra is felhasználhatók az Ön azonosítására, ha van elég adat. Ha Findster megpróbálja ezt megtenni, vagy átláthatóbb az adatok beolvasásának módjáról, akkor kevésbé habozom, ha remekül adom ezt az elemet..

4. Kódkészletek

Ha gyermeke van, vagy csak bele akarja meríteni a lábujjait a kezdők kódolásába, Kano élen jár a Mozilla listáján, mint egy gyermekek kódolókészlete, amely nemcsak ösztönösen érzi magát a kódolásban, de anélkül, hogy megosztná személyes adatait harmadik felekkel.

A társaság adatvédelmi politikája szerint összesíti az Ön adatait, és anonimizálja azokat az ügyfelek kutatása és profilozása céljából. Csakúgy, mint a Findsternél, ezeket az adatokat valaki elég határozottan felhasználhatja arra, hogy kitalálja, ki vagy. Például a Harry Potter készlethez tartozik egy pálca, amely felismeri az Ön mozgásait és összehasonlítja azokat adatbázisukkal gépi tanulás útján (!), De akkor áll le, mihelyt letette a pálcát..

5. Fejhallgató

Sajnos nem maradhatunk a Mozilla listáján szereplő fejhallgatók mögött. A legjobban besorolt ​​„nem hátborzongató” fejhallgató a Sony WH-1000XM3, de ennek ellenére beépített hozzáférése van az Alexa és a Google számára, ami elengedi minket. Csak egy furcsa fejhallgató viselése van, amely hallgat te mindig.

Úgy tűnik, hogy az AI-asszisztens funkció manapság nehéz elkerülni a vezeték nélküli fejhallgatót, így a legjobb megoldás az, ha olyan pár fejhallgatót vagy fülhallgatót szerez, amely megköveteli, hogy egy asszisztens manuálisan aktiváljon egy gombnyomással (igen, amely magában foglalja azokat is IPhone-jához mellékelt Apple EarPod-ok).

Nem elegendő választás a magánélettudatos fogyasztók számára

Ha a Mozilla listája jelzi az intelligens készülékeink adatvédelmének és biztonságának állapotát, akkor ezek többsége még mindig kívánatos. Még a legkevésbé hátborzongató termékek is tartalmaznak beépített mikrofonokat, és személyre szabott adatokat küldnek a gyártóiknak.

Nincs még olyan lista, amely pozitívan ösztönözné a felhasználók magánéletét és biztonságát tiszteletben tartó termékek vásárlását. Például nehéznek találtuk jó minőségű fejhallgató keresését nem a fejhallgatóba beépített hangsegéd funkcióval rendelkezik. Lehet, hogy ha ezeknek a lehallgatási funkcióknak a hiánya nyilvánvalóbb értékesítési pontvá válik, akkor a vállalatok hajlamosabbak valóban tiszteletben tartani a felhasználói adatvédelmet és biztonságot.

A fent felsorolt ​​eszközök közül csak néhányat választottunk ki a Mozilla teljes listájából, amelyet itt megnézhet. És ha nincs elég ideje, ne aggódjon – mindig vannak olyan last-minute ajándékok, amelyeket kaphat az a magánélet-tudatos különleges ember.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map