Kodi Bennu Addon: A është i sigurt? Cilat janë alternativat?

A po mendoni të instaloni shtesën Kodi Benuu? Ne do t’ju ecim nëpër atë që është, nëse është e sigurt për t’u përdorur dhe nëse ka alternativa më të mira.Përditësimi, 21 nëntor 2017: Lexoni pse Kodi Bennu nuk po funksionon dhe nuk mund të instalohet.bennu 1


Shtesa popullore e palëve të treta Phoenix u mbyll në qershor, duke bërë që shumë prej përdoruesve të Kodi të mendojnë se shkrimi ishte në mur edhe për media player-in popullor. Vetëm dy muaj më vonë, Phoenix është ringjallur dhe u riemërua “Bennu” pas hyjnisë egjiptiane të rilindjes. Shtë poetike, por a është kjo shtesë e azhurnuar e sigurt dhe e ligjshme për t’u përdorur?

Në këtë udhëzues, ne do të ofrojmë një përmbledhje të asaj që është Bennu dhe si funksionon. Asnjë shtesë e Kodit nuk është e domosdoshme për të sulmuar, pavarësisht nëse jeni duke e ekzekutuar atë në një TV Fire Amazon, Roku, iPhone, iPad, Apple TV, flash drive USB, Windows, Mac, kuti TV Android ose një pajisje tjetër streaming. Si një shtesë e palës së tretë, Bennu vjen me disa shqetësime domethënëse për privatësinë për çdo pajisje. Ne gjithashtu do të mbulojmë rreziqet që vijnë nga përdorimi i çdo shtese Kodi, zyrtare ose ndryshe.

Me gjithë vëmendjen e mediave që shërbimet streaming dhe Kodi, veçanërisht, kanë marrë muajt e fundit, është e domosdoshme që të kuptoni ligjet e vendit tuaj në lidhje me transmetimin e përmbajtjes në internet. Disa vende si India nuk do t’ju dënojnë për shikimin e përmbajtjes jozyrtare, por në vende të tjera, ligji është shumë më i komplikuar dhe si i tillë, njohja e tij do t’ju ndihmojë të minimizoni rrezikun e hyrjes në telashe.  

Comparitech nuk e dënon ose inkurajon ndonjë shkelje të kufizimeve të së drejtës së autorit, përfshirë transmetimin e paligjshëm përmes Kodi. Kodi mund të përdoret për shumë qëllime të shkëlqyera, ligjore të transmetimit në internet. Ju lutemi merrni parasysh ligjin, viktimat dhe rreziqet e piraterisë përpara se të shkarkoni ose transmetoni materiale pa të drejtë autorizimi.

Si ta përdorim Kodin në mënyrë të sigurt

Bennu, si Phoenix para tij, është një shtesë e palës së tretë. Kjo do të thotë që ka të ngjarë të mos i nënshtrohet procesit të rreptë të verifikimit dhe testimit që ishin rivalët e tij zyrtarë. Ndërsa asnjë shtesë e Kodit nuk është e padiskutueshme për rrëmbim, shtesa të palëve të treta potencialisht kanë më shumë dobësi për një palë të tretë me qëllim të keq të përfitojë nga.

Në fakt, ekziston një shans që ISP-ja juaj po monitoron aktivitetet tuaja. Në të kaluarën, disa ofrues të shërbimeve të internetit janë akuzuar për ngadalësimin e rrjeteve të klientëve të tyre për të bërë presion në shërbimet streaming si Netflix. Ju, klienti, keni rrezik të ndëshkoheni për veprimtari plotësisht ligjore dhe çështje politike që janë jashtë kontrollit tuaj. Të paktën përdoruesit e Kodi mund të përballen me probleme buffering.

Megjithatë, ekziston një mënyrë për ta ndaluar këtë. Nëse përdorni një rrjet virtual privat (VPN) për t’u lidhur në internet, i gjithë trafiku që vjen dhe shkon nga kompjuteri juaj është i koduar dhe i padobishëm për këdo që e shikon atë nga jashtë. Për më tepër, një VPN ju lejon të parandaloni sulmet njeri-në-mes-mes ku një haker përgjon komunikimet tuaja me qëllim të vjedhjes së të dhënave tuaja.

Disa hostues të përmbajtjes përdorin mbylljen e gjeo-tokës për të kontrolluar se kush mund ta shikojë përmbajtjen e tyre. Me një VPN, ndryshimi i vendndodhjes suaj është aq i thjeshtë sa lidhja me një server tjetër, i cili ju lejon të shikoni media të bllokuar nga rajoni, pavarësisht nga vendndodhja juaj fizike.  

Ka shërbime falas VPN atje, por ne nuk ju rekomandojmë t’i përdorni ato. Nuk ka asnjë mënyrë të dini se të dhënat tuaja janë më të sigurta me to sesa me ISP-në tuaj, dhe disa prej tyre përmbajnë adware ose malware. Në vend të kësaj, ne rekomandojmë IPVanish. Shtë një shërbim i lirë që nuk regjistron aktivitetet tuaja ose nuk ndikon dukshëm në shpejtësinë e rrjetit tuaj. Si një shtesë të shtuar, ju mund ta instaloni atë edhe në një TV Stick ose Fire.

Marrëveshja e lexuesit: Mund të kurseni 60% në një plan vjetor të IPVanish këtu. Oneshtë një nga disa VPN të shpejta për të punuar mirë me Kodi, është i lehtë për tu instaluar në të gjitha pajisjet popullore përfshirë Amazon Fire TV dhe TV Stick dhe nuk mban skedarë log, në mënyrë që aktiviteti juaj të jetë vërtet privat.

Cila është shtesa Bennu Kodi?

bennu 2

Bennu është një përsëritje e re e shtesës së tretë të popullarizuar Kodi, Phoenix. Ajo grumbullon lidhje nga disa hoste me përmbajtje të ndryshme dhe i dorëzon këto tek përdoruesi për ta bërë më të lehtë për të gjetur atë që po kërkon.

Problemi me Bennu është se pjesa më e madhe e përmbajtjes së cilës i siguron hyrje është e palicencuar. Ai siguron lidhje me disa kanale zyrtare televizive të drejtpërdrejta, të cilat janë të ligjshme për t’u parë për këdo për shkak të mungesës së kërkesave për licencim, megjithatë, këto përfaqësojnë vetëm një pjesë jashtëzakonisht të vogël të asaj që është në dispozicion.  

Gjithashtu, përkundër sasisë së madhe të përmbajtjes që vihet në dispozicion përmes Bennu, nuk ka asnjë mënyrë për të kërkuar ndonjë gjë specifike. I gjithë sistemi i tij i menusë është shumë i çorganizuar dhe nuk ka asnjë mënyrë për të kërkuar vetëm për përmbajtjen e ligjshme. Edhe pse ekziston një sasi e vogël e përmbajtjes së domenit publik (siç është versioni i vitit 1925 i The Phantom of Opera), ajo është xhuxh nga sasia e madhe e materialit të piratuar dhe fshehur disa menuse të thella.

Vlen gjithashtu të merret në konsideratë arsyeja pse Phoenix doli jashtë linje në radhë të parë. Krijuesit e saj origjinal e hodhën poshtë përballë një procesi gjyqësor i cili u vuri në shënjestër atyre si dhe krijuesve të disa shtesave të ngjashme. Nuk ka asnjë garanci që Bennu do të mbetet i disponueshëm për çdo kohë, dhe kjo vetëm duhet të jetë e mjaftueshme për të na penguar të rekomandojmë këtë shtesë. 

Për arsyet e mësipërme, ne nuk ju rekomandojmë që përdoruesit e Kodi të instalojnë ose transmetojnë përmbajtje me Bennu.

Alternativa për shtesën Bennu Kodi

Bennu mund të sigurojë qasje në një gamë të mirë të përmbajtjes, por ka shumë pak prej saj që është zyrtare dhe e ligjshme. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për transmetime TV, filma ose muzikë me cilësi të lartë, ekzistojnë shtesa të cilat janë më të përshtatshme për ju se sa Bennu është.

Luajnë në Shfletuesin

bennu 3

Shfletuesi PlayOn është një shtesë zyrtare për Kodi e cila ju lejon të shikoni përmbajtje nga të gjitha shërbimet tuaja të transmetimit në internet në një vend. Për të filluar, do t’ju duhet një llogari PlayOn, (për të cilën mund të regjistroheni në https://www.playon.tv/). Ju mund të transmetoni përmbajtje nga biblioteka juaj e mediave me një llogari falas PlayOn, por për të shikuar ose regjistruar përmbajtje nga një prej shërbimeve të tyre të mbështetura të transmetimit si Netflix, Hulu, ose HBO Tani, do t’ju duhet të azhurnoni llogarinë tuaj, e cila kushton 1.50 dollarë në muaj.

PlayOn Browser është një shtesë e shkëlqyeshme zyrtare për një arsye specifike: nuk ka asnjë shtesë zyrtare Netflix ose Amazon Prime Video, dhe kjo siguron një mënyrë për të parë përmbajtjen e tyre në mënyrë të ligjshme përmes Kodi pa instaluar ndonjë shtesë të mundshme të pasigurta të palëve të treta.

Luajnë një Shfletues mund të gjendet në depo zyrtare Kodi.

FilmOn.TV

bennu4
Nëse transmetimi i drejtpërdrejtë i TV është diçka që ju intereson, atëherë nuk kërkoni më tepër se shtesa FilmOn.TV për Kodi. Në thelb merr flukset nga faqja e internetit www.filmon.tv dhe ju lejon të shikoni ato përmes Kodi, duke supozuar se keni një abonim të FilmOn.

Kjo kushton pak më pak se 20 dollarë në muaj dhe ju lejon të keni qasje në TV live dhe në përmbajtje të para-regjistruar nga e gjithë bota. Përmbajtja është e grupuar mjeshtërisht nga kategoria dhe vendi, që do të thotë se nuk është e nevojshme të lëvizësh nëpër disa faqe të shfaqjeve televizive ruse për të gjetur atë që dëshiron të shikosh.

Gjëja më e mirë në lidhje me FilmOn.TV është se është plotësisht e ligjshme. 

FilmOn.TV mund të gjendet në depo SuperRepo.

YouTube

bennu5

Besoni apo jo, një nga shtesat më të mira të Kodi për përmbajtjen e videos është YouTube. Në kundërshtim me besimin popullor ai ofron shumë më tepër sesa video me mace. Ka shumë vite me përmbajtje: çdo temë e mundshme nga mësimet DIY në E-Sports është e mbuluar, dhe video të reja shtohen në mijëra e tyre çdo ditë të vetme. Gama e gjerë e përmbajtjes ligjore vetëm e bën atë një shtesë shtesë për Bennu, por ka edhe arsye të tjera për ta provuar atë gjithashtu.

Ndërsa përdorni YouTube, ai konsideron llojin e videove që shihni dhe rekomandon të tjerët që mund t’ju pëlqejnë. Duke pasur parasysh sasinë e madhe të përmbajtjes në ofertë, nuk do të keni kurrë nevojë për diçka për të parë, dhe veçoria e rekomandimeve e bën atë të shkëlqyeshëm për ato kohë kur nuk e dini se për çfarë jeni në humor.

YouTube gjithashtu siguron një mënyrë të lehtë dhe ligjore për të marrë me qira ose blerje filmash. Shumica dërrmuese e kohës, do të keni mundësi të gjeni klip ose rimorkio për filmin që po kërkoni, gjë që e bën më të lehtë të vendosni nëse vërtet dëshironi ta shikoni apo jo.

Shtesa në YouTube mund të gjendet në depon zyrtare të shtesave Kodi.

Pasqyrë dhe shqetësimet e privatësisë

Phoenix ishte një shtesë shumë e njohur në kohën e saj, dhe Bennu qartë shpreson që biblioteka e përmbajtjes së saj do të ndihmojë ta bëjë atë sa më të suksesshëm si paraardhësi i saj. Sidoqoftë, një gjë që të dyja këto shtesa kanë të përbashkët është se shumica e përmbajtjes me të cilën ato lidhen janë pirate. Pa asnjë mënyrë të vërtetë për të dalluar përmbajtjen e ligjshme nga pjesa tjetër, Bennu vë në përdorues rrezikun duke i kërkuar që ta gjejnë vetë.

Shtë gjithashtu një shtesë e palës së tretë, dhe ndërsa mund të merren edhe shtesa zyrtare, një palë e tretë ka të ngjarë të ketë më shumë dobësi për shkak të ekipeve më të vogla të zhvillimit dhe mungesës së burimeve që kanë ekipet. Nëse kjo ndodh, ka shumë pak gjëra që mund të bëhen për të ndaluar një haker të vjedh të dhënat tuaja ose të ekzekutojë kodin me qëllim të keq në kompjuterin tuaj. Në fakt, ka një shans të mirë që nuk do të dinit se asgjë ishte në rregull deri sa të ishte vonë. Ky rrezik më i ulët i sulmit është një nga arsyet që ne mbrojmë duke përdorur shtesa zyrtare sa më shumë që të jetë e mundur.

Po, Bennu siguron qasje në një gamë të gjerë të përmbajtjes, por duke pasur parasysh që mund të merret jashtë linje nga një sfidë ligjore në çdo kohë, nuk është e besueshme. Pavarësisht nga lloji i mediave që ju po kërkoni, ka alternativa më të mira, më të sigurta, më të besueshme dhe më e rëndësishmja, qartë atje.

Popular: Si të shikoni Mayweather vs McGregor në internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map