Si të instaloni dhe përdorni shtesën Chappa’ai Kodi

instaloni chappa'ai


Nëse keni shumë shtesa të ndryshme Kodi të instaluara, mund të jetë e vështirë të mbani shënime se cilat filma dhe shfaqje janë në dispozicion në cilat shtesa. Kjo është ajo ku shtesa Chappa’ai Kodi është e dobishme. Chappa’ai ju lejon të kërkoni shumë shtesa menjëherë, dhe organizon përmbajtjen e shtesave tuaja bazuar në kategori të tilla si “më të vlerësuarat”, “më të luajturat”, “të njohurit” dhe të tjerët.

Ky artikull do të shpjegojë se si të instaloni dhe përdorni shtesën Chappa’ai Kodi.

Isfarë është Kodi?

Kodi është softuer për media player nga fondacioni Kodi. Isshtë falas për të shkarkuar dhe instaluar. Kodi lejon përdoruesit të luajnë video ose muzikë të ruajtur në pajisjet e tyre. Ai gjithashtu drejton “shtesa” që mund të përdoren për të transmetuar përmbajtje nga Interneti.

Meqenëse Kodi nuk përdor lojtarët Flash të bazuar në shfletues për të transmetuar përmbajtje, ai mund të përdoret për të anashkaluar reklamat në faqet falas të transmetimit të videos. Kjo e ka bërë atë të popullarizuar me “hapëse të telave” që duan të shikojnë TV në internet duke përdorur një Amazon Fire Stick, Nvidia Shield ose Apple TV. Kodi gjithashtu mund të instalohet në telefonat Android ose tableta, iPhone dhe iPads, Windows, Mac ose PC PC.

Paralajmërim: Kodi duhet të përdoret vetëm për përmbajtjen në të cilën ju keni të drejtën ligjore për të hyrë. As fondacioni Kodi dhe as Comparitech nuk mbrojnë përdorimin e Kodi për piraterinë.

Gjithmonë përdorni një VPN me Kodi

Kurdoherë që transmetoni video duke përdorur Kodi, gjithmonë duhet të përdorni një VPN për të mbrojtur privatësinë tuaj. Shumë site me video streaming mund të dëshirojnë të dinë se ku jeni, kështu që ata mund t’ju bllokojnë të shikoni përmbajtjen nëse jetoni jashtë një zone të caktuar. Përdorimi i një VPN i ndalon ata të dinë këtë informacion.

Përdorimi i një VPN gjithashtu parandalon ISP-në tuaj të dijë se jeni duke transmetuar video. Kjo shpesh i ndalon ata të goditin shpejtësinë e Internetit. Për më tepër, një VPN mund të ju ndihmojë të mbroni ju kundër sulmeve nga njeriu në mes nga hakerat.

Jo të gjithë VPN-të janë mirë për përdoruesit e Kodit. Shumë mbajnë regjistrat e veprimtarisë së përdoruesve, duke krijuar çështje të reja të intimitetit dhe duke mposhtur qëllimin për të pasur një VPN në radhë të parë. Shumica e VPN-ve nuk kanë aplikacione për pajisjet e njohura që funksionojnë Kodi. Të gjithë VPN do të ngadalësojnë lidhjen tuaj pak, por disa janë shumë të ngadaltë për të luajtur videon me cilësi HD, që përdoruesit Kodi janë mësuar të.

Për këto arsye, ne ju rekomandojmë IPVanish përdoruesve të Kodi. Ajo ka një politikë të rreptë kundër mbajtjes së prerjeve dhe ka luajtur video 1080p pa asnjë rregullim në testet tona. Për më tepër, IPVanish ka një aplikacion amtare për dy nga pajisjet më të njohura TV në komunitetin Kodi: Amazon Fire Stick dhe Nvidia Shield.

VPN më e mirë për KODI: IPVanish është zgjedhja jonë kryesore. Ka një rrjet të madh të pa serveruar të serverave dhe arrin shpejtësi të mira. Karakteristikat e forta të sigurisë dhe intimitetit e bëjnë IPVanish një të preferuar për përdoruesit e Kodi dhe Amazon Fire TV Stick. Provoni pa rrezik, me garancinë e kthimit të parave 7-ditore.

Si të instaloni shtesën Chappa’ai Kodi

Shtesa Chappa’ai Kodi është pjesë e Blamo Repo. Ekzistojnë dy mënyra për ta instaluar atë. Metoda e parë dhe më e thjeshtë është të përdorni një shfletues në internet për të shkarkuar skedarin zip Blamo repo. Metoda e dytë është të shtoni url repo Blamo si burim dhe të instaloni skedarin direkt nga Kodi. Kjo metodë e dytë është e dobishme nëse pajisja juaj TV nuk ka një shfletues në internet. Këtu është se si të instaloni shtesën Chappa’ai Kodi duke përdorur secilën metodë.

Shënim: Shtesa Chappa’ai Kodi është thjesht një mjet që lejon përdoruesit të organizojnë përmbajtje të siguruar nga shtesa të tjera. Pra, Chappa’ai nuk mund të përdoret për të shkelur të drejtat e autorit. Sidoqoftë, repo Blamo siguron disa shtesa Kodi që përmbajnë lidhje me prurjet që shkelin të drejtat e autorit, përfshirë Neptun Rising, Placenta dhe SportsDevil. Ne nuk rekomandojmë instalimin e këtyre shtesave.

Si të instaloni shtesën Chappa’ai Kodi në një pajisje që ka një shfletues në internet

Hapni një shfletues dhe lundroni në url zyrtare të repos Blamo: http://repo.mrblamo.xyz/

Klikoni skedarin më të fundit për ripo blamo. Duhet të ketë një titull që duket si diçka repository.blamo-x.x.x.zip. Mos harroni se ku e ruani këtë skedar

Nga menyja kryesore e Kodi, kliko në ikonë e ingranazheve për të arritur në settings menu

Ikonë veshje Kodi

zgjedh cilësimet e sistemit

Cilësimet e sistemit Kodi

Zhvendos kursorin tuaj mbi addons përzgjedhje

Shtesat e cilësimeve të sistemit Kodi

Kontrolloni për të parë nëse rrëshqitësi për burime të panjohura është aktivizuar. Nëse jo, klikoni për ta mundësuar

Kodi 17 lejon burime të panjohura

Kthehu përsëri në menunë kryesore të Kodi dhe zgjidh addons

Shtesa Kodi

Klikoni në instalues ​​i paketave ikonë që duket si një kuti e hapur

Ikonë me kuti të hapura Kodi

zgjedh instaloni nga skedari zip

Kodi instalon nga skedari zip

Navigoni në vendin ku e keni ruajtur skedarin, dhe klikoni për të instaluar repo Blamo

skedar zip blo repo

Pasi të instalohet repo, zgjidhni instaloni nga depoja

Kodi_17_Krypton_addons_install_from_repository_Comparitech

Zgjidhni repo Blamo

repo blamo

zgjedh shtesa video

shtesat e videos blamo repo

Klikoni Chappa’ai

zgjidhni chappa'ai kodi addon

Klikoni instaluar. Shtesa Chappa’ai Kodi duhet të instalojë brenda disa sekondash

instaloni chappa'ai

instaluar shtesa chappa'ai

Si të instaloni shtesë Chappa’ai Kodi pa një shfletues të internetit

Nëse nuk e keni bërë këtë tashmë, aktivizoni burime të panjohura duke klikuar në ikonë e ingranazheve, e ndjekur nga cilësimet e sistemit → shtesa sources burime të panjohura

Kthehu përsëri në menunë e cilësimeve dhe kliko menaxher skedari

Menaxheri i Dosjeve Kodi 17

zgjedh shtoni burimin

kodi zgjedh burimin shto

Kliko

Kodi shton burimin hyr në shteg

Në fushën ku thotë “Shkruani shtigjet ose shfletoni vendet në media”, shkruani http://repo.mrblamo.xyz/ (shtypni këtë saktësisht siç duket ose nuk do të funksionojë)

Kliko Ne rregull

shtoni burimin mr blamo

Zgjidhni fushën më poshtë ku thotë “Shkruani një emër për këtë burim media”

shtoni burimin mr blamo 2

lloj Repo Blamo ose ndonjë emër tjetër që do të mbani mend

Kliko Ne rregull përsëri

shtoni burimin mr blamo 3

Kthehuni te menuja kryesore e Kodi dhe klikoni addons install instalues ​​i paketave (ikona e kutisë së hapur) → instaloni nga skedari zip

Kliko Repo Blamo (ose emrin që i dhatë këtij burimi) nga lista e burimeve

zgjidhni repo burim blamo

Zgjidhni skedarin e fundit për repo Blamo. Titulli duhet të jetë diçka si repository.blamo-x.x.x.zip. Repo Blamo duhet të instalojë brenda pak sekondash

zgjidhni skedarin blamo

zgjedh instaloni nga depoja rep Blamo repo add shtesa videosh → Chappa’ai

Kliko instaloj. Shtesa Chappa’ai Kodi duhet të instalojë brenda disa sekondash

instaloni chappa'ai

instaluar shtesa chappa'ai

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni buffering Kodi në Amazon Fire Stick

Si të konfiguroni shtesën Chappa’ai Kodi

Para se të përdorni Chappa’ai, do të duhet ta konfiguroni atë. Së pari, klikoni me të djathtën mbi shtesën Chappa’i Kodi nga ekrani fillestar. Kjo do të hapë menunë e kontekstit të shtesës. Së dyti, klikoni settings për të hapur menunë e konfigurimit.

Cilësimet e Chappa'ai

Pasi të keni hapur menunë e konfigurimit, klikoni mundësoni të gjithë lojtarët. Pastaj hapni përsëri menunë e cilësimeve dhe lëvizni poshtë ritregoni konfigurimin e përgjithshëm. Klikoni këtë zgjedhje. Ju mund të shihni një mesazh që pyet nëse doni të hiqni të gjithë lojtarët ekzistues. Nëse është kështu, klikoni po. Kjo është gjithçka që ju duhet të bëni për të lejuar që përmbajtja juaj shtesë të shfletohet përmes Chappa’ai.

Chappa'ai heq lojtarët ekzistues

Ju mund të përdorni Trakt për të monitoruar të gjitha filmat dhe tregon se shikoni dhe bëni rekomandime bazuar në zakonet tuaja të shikimit. Nëse doni të integroni këtë shërbim me Chappa’ai, hapni shtesën dhe zgjidhni listat për luajtje → shikoni listat e listave të dëgjimit. Do t’ju kërkohet të vërtetoni pajisjen tuaj duke lundruar në uebfaqen e Traktit, duke futur një kod dhe duke hyrë në përdorimin e emrit dhe fjalëkalimit tuaj të Traktit.

Ju gjithashtu mund të lidhni llogarinë tuaj Last.fm me Chappa’ai, duke e bërë më të lehtë shfletimin e muzikës. Për ta bërë këtë, së pari krijoni një llogari API duke plotësuar këtë formë: https://www.last.fm/api/account/create. Do të merrni një çelës, të cilin më pas mund ta prerë dhe ngjitur në shtesën e Chappa’ai Kodi settings menuja, nën me porosi → KeyFI API LastFM.

Cilësimet e chappa'ai funditFM

Artikulli i lidhur: Indigo Kodi shtesë, Si ta instaloni dhe pse duhet të jeni duke e përdorur atë

Si të përdorim shtesën Chappa’ai Kodi

Pasi ta keni konfiguruar si duhet Chappaai, është e thjeshtë për t’u përdorur. Klikoni tek shtesa për të hapur menunë e saj kryesore. Biblioteka juaj është e organizuar në këto kategori: kinema, Shfaqje televizive, muzikë, Kanalet televizive, dhe playlists. Ekziston edhe një mundësi për të shkruaj vargun e kërkimit, e cila ju lejon të kërkoni të gjitha shtesat tuaja të pajtueshme.

menuja chappa'ai kryesore

Klikimi i një kategorie të veçantë do të sjellë një listë të nënkategorive, përfshirë popullor dhe e renditura e para sipas themoviedb.org (TMDb), më të luajtura, më të shikuarat, popullor, dhe Trending në Trakt, dhe kategori të tjera duke përdorur llogarinë tuaj Trakt.

menuja e filmave chappa'ai

Për të luajtur një film, shfaqje ose këngë të veçantë, shfletoni në kategoritë derisa të gjeni media që dëshironi të luani, pastaj klikoni për të filluar lojën. Kjo është gjithçka që duhet të përdorni shtesën Chappa’ai Kodi.

Shiko gjithashtu: Si të instaloni lëkurat Kodi dhe ato më të mirat për t’u përdorur

Shpresojmë që të keni shijuar këtë udhëzues për shtesën Chappa’ai Kodi. Nëse dëshironi më shumë informacione se si të gjeni shtesa të sigurta dhe të ligjshëm të Kodit, kontrolloni disa nga udhëzuesit tanë të tjerë, duke përfshirë shtesat më të mira të Kodi për TV live, si të instaloni YouTube për Kodi dhe si të shikoni sporte në Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map