Si të instaloni Kodi në Kubin e TV Fire

Amazon_Fire_TV_Cube


Cube Fire TV kombinon tiparet e Amazon Fire Stick dhe Echo Dot, duke ju lejuar që të transmetoni video në TV tuaj dhe të kontrolloni pajisje të shumta me komanda zanore. Sshtë një pajisje shumë e dobishme për të pasur në shtëpinë tuaj. Por mund të pyesni veten se si ta instaloni Kodin në mënyrë që të mund të shikoni shfaqje dhe filma pa TV pa reklama. Ky artikull do të shpjegojë se si të instaloni Kodi në Cube të Zjarrit TV. Ai gjithashtu do të rendisë disa nga shtesat më të mira Kodi për Cube Fire TV.

Isfarë është Kodi?

Kodi është një media player lojtar falas. Mund të përdoret për të luajtur video ose muzikë të ruajtur në një pajisje ose që transmetohet nga Interneti. Mund të instalohet në Windows PC, Mac, iPhone, iPad, Apple TV, Nvidia Shield, Amazon Fire Stick ose Fire Cube.

Paralajmërim: Kodi duhet të përdoret vetëm për përmbajtjen në të cilën ju keni të drejtën ligjore për të hyrë. As fondacioni Kodi dhe as Comparitech nuk mbrojnë përdorimin e Kodi për piraterinë.

Paralajmërim: Gjithmonë përdorni një VPN me Kodi

Kurdoherë që përdorni Kodi për të transmetuar video nga Interneti, gjithmonë duhet të përdorni një VPN për të mbrojtur privatësinë tuaj.

Nëse një ISP e di se jeni duke transmetuar video, ajo mund të shpejtoj shpejtësinë tuaj. Kjo mund të çojë në buffering, prishjen e kënaqësisë tuaj të një shfaqje ose filmi. ISP-të shpesh e bëjnë këtë sepse videoja me streaming merr shumë bandwidth në rrjet, dhe ofruesit mund të kenë mungesë të infrastrukturës së nevojshme për t’u marrë me këtë problem. Për më tepër, disa ISP kanë filluar të ulin cilësinë e videos në mënyrë që përdoruesit të paguajnë për planet më të shtrenjta të të dhënave. Përdorimi i një VPN do ta mbajë private aktivitetin tuaj të rrjedhës, duke parandaluar shpesh goditjen e shpejtësisë ISP.

VPN gjithashtu ndihmojnë në gjetjen e blloqeve të përmbajtjes gjeografike dhe sulmeve nga njeriu në mes nga hakerat.

Jo të gjithë VPN-të janë të mira për përdoruesit e Kodi. Shumica nuk kanë aplikacione për Cube Fire TV, Fire Stick ose Nvidia Shield. Shumë mbajnë regjistrat e aktiviteteve të përdoruesve. Disa nuk kanë serverë në mjaft vende për të arritur në mënyrë të efektshme rreth geoblocks.

Ne sugjerojmë IPVanish për përdoruesit e Kodi. Ajo ka një aplikacion për Fire TV Cube, FireStick dhe Nvidia Shield. Nuk mban regjistra. Ka serverë në mbi 60 vende. IPVanish është një mënyrë e shkëlqyeshme për përdoruesit e Kodi për të mbrojtur veten kundër goditjes së shpejtësisë ISP, blloqeve të përmbajtjes gjeografike dhe sulmeve nga njeriu në mes.

LEXIMI I LEXIMIT: Kurseni 60% plane IPVanish

Si të instaloni Kodi në Kubin e TV Fire

Amazon Fire TV Cube përdor sistemin operativ Android. Dhe duke qenë se ekziston një version Android i Kodi, nuk ka dyshim se Kodi mund të kandidojë në të.

Dy problemet e vetme janë që Kodi nuk është i disponueshëm në Amazon App Store dhe që Google Play Store nuk është lehtësisht i arritshëm në Cube Fire TV. Kjo e bën instalimin e Kodi më të ndërlikuar sesa në pajisjet e tjera, por gjithsesi është i mundur.

Mund ta instaloni Kodi në Kubin e TV zjarri duke përdorur një nga dy metodat. Metoda e parë është të përdorni një program nga dyqani i aplikacioneve, si p.sh. Downloader për të shkarkuar Kodi nga faqja e internetit e Fondacionit Kodi. Metoda e dytë është të përdorni një pajisje tjetër Android për të shkarkuar Kodi nga Google Play Store, dhe më pas transferimin e Kodi në Cube Fire TV duke përdorur Apps2Fire.

Disa nga faqet e internetit të Kodi pretendojnë se ju gjithashtu mund ta ngarkoni anash Kodin në Cube TV Fire, duke përdorur një iPhone ose iPad. Ne kemi lexuar raporte të tjera që kjo ka qenë e mundur, por nuk funksionon më. Përkundër këtij informacioni kundërshtues, ne përfshijmë udhëzime për mënyrën e instalimit të Kodi në një Cube zjarri duke përdorur një iPhone ose iPad. Ne nuk e kemi testuar këtë metodë, por ajo është dhënë këtu në qoftë se ju doni ta provoni vetë.

Këtu janë udhëzimet se si të instaloni Kodi në Fire TV Cube duke përdorur secilën metodë.

Instalimi i Kodi në TV TV Cube duke përdorur shkarkuesin

 • Nga menyja juaj kryesore e TV TV Cube, zgjidhni cilësimet → sistemi
 • Shkoni poshtë dhe zgjidhni opsionet e zhvilluesit
 • Aktivizoni aplikacionet nga burime të panjohura
 • burim i panjohur i burimeve të panjohura të kubit të zjarrit
 • Kur shfaqet paralajmërimi, zgjidhni po për të konfirmuar që ju doni të lejoni aplikacione nga jashtë Dyqanit të Aplikacioneve në Amazon
 • Kthehu përsëri në menunë kryesore të Kubit tuaj të TV Fire. Hapni kutinë e kërkimit dhe shkruani downloader
 • zgjedh Downloader, botuar nga AFTVnews.com (ai me logon portokalli dhe të bardhë)
 • Shkarkues zjarri Stick
 • Kur aplikacioni përfundon instalimin, zgjidhni hapur
 • shkarkues tv zjarri
 • Në fushën url, shkruani https://www.comparitech.com/go/latest-kodi/ (kjo do t’ju ridrejtojë në versionin e fundit të qëndrueshëm të Kodi nga faqja e internetit e Fondacionit Kodi)
 • Kontrolloni që të siguroheni se nuk keni bërë ndonjë shkrim, pastaj klikoni Shkarko
 • kodi tv tv zjarri 3
 • Kur skedari të përfundojë shkarkimin, aplikacioni i shkarkuesit do t’ju kërkojë të pyesni nëse doni të shkoni përpara dhe të instaloni ose anuloni. Zgjidhni instalimin
 • kodi tv tv zjarri 1
 • Pas disa sekondash, Kodi do të përfundojë instalimin. Për të ngarkuar Kodin, thjesht shkoni në menunë e aplikacionit dhe gjeni atë në listë

Instalimi i Kodi në Fire TV Cube duke përdorur një pajisje tjetër Android

 • Nga menyja juaj kryesore e TV TV Cube, zgjidhni cilësimet → sistemi options opsionet e zhvilluesit dhe mundësoj aplikacione nga burim i panjohur
 • Kur shfaqet paralajmërimi, klikoni po
 • Kthehuni përsëri në menunë e cilësimeve dhe klikoni në rrjetin e sistemit → About
 • kub zjarri tv rreth rrjetit
 • Kur të shfaqet në ekran, shkruani adresën IP të Kubit tuaj të zjarrit
 • Kapni telefonin tuaj Android, tabletin ose pajisjen tjetër dhe ngarkoni Dyqanin Google Play
 • Kërkoni për Kodi, shkarkoni dhe instaloni atë. Bëni të njëjtën gjë për Apps2Fire
 • aplikacionet për të ndezur
 • Aplikoni ngarkesën me programet2. Takoni ikonën e tre pikave për të hapur menunë
 • trokitje e lehtë Setup
 • Në fushën ku ai thotë adresën IP të TV Fire tuaj, shtypni adresën IP
 • trokitje e lehtë ruaj
 • Tani trokitni edhe një herë në të tre pikat për të hapur menunë
 • trokitje e lehtë ngarkoni aplikacionet aplikacione lokale → Kodi. Kodi do të instalojë në zjarrin tuaj TV TV CubeTo për të ngarkuar Kodi, zgjidhni atë nga menyja e aplikacionit tuaj TV TV Cube

Sideloading Kodi mbi një Cube TV zjarri duke përdorur një iPhone ose iPad

 • Nga menyja kryesore e Kubit tuaj të TV Fire, shkoni te cilësimet → sistemi options opsionet e zhvilluesit dhe mundësoj aplikacione nga burime të panjohura
 • Ngarkoni dyqanin e aplikacioneve në iPhone ose iPad tuaj, kërkoni Shfletuesi dhe Menaxheri i Dosjeve për Dokumente. Kjo do t’ju lejojë të shkarkoni skedarë nga faqja zyrtare e internetit Kodi.
 • Hapni aplikacionin që sapo keni shkarkuar dhe lundroni tek Kodi.tv
 • trokitje e lehtë shkarkoni Kodi
 • Cube zjarri TV përdor sistemin operativ Android, kështu që zgjidhni android nga lista
 • Pasi skedari të përfundojë shkarkimin, kthehuni te dyqani i aplikacioneve dhe kërkoni Sideloader për TV TV
 • Shkarkoni dhe instaloni këtë aplikacion ose një program të ngjashëm. Shënim: mund të ketë një tarifë për këtë aplikacion ose mund të mos jetë i disponueshëm
 • trokitje e lehtë zgjidhni pajisjen TV zjarri
 • Zgjidhni emrin e pajisjes tuaj
 • trokitje e lehtë fotografi. Ju duhet të shihni një mesazh që thotë “asnjë skedar nuk është aktualisht i disponueshëm”
 • Kthehuni përsëri në ekranin fillestar dhe lundroni në tuaj Shkarkime dosje
 • Zgjidhni tre pikat (ikona e menusë) në të djathtë të skedarit të instalimit Kodi
 • zgjedh e hapur brenda
 • Takoni kopjen tek Sideloader. Sideloader duhet të hapë dhe të shfaqë skedarin e instalimit Kodi
 • Zgjidhni skedarin e instalimit Kodi
 • trokitje e lehtë dërgoni APK
 • Kur skedari përfundon transferimin, kthehuni në ekranin fillestar në Kubin tuaj të TV Fire. Ju duhet të shihni një ikonë që thotë “Kodi gati për lançim”
 • Selects Apps. Gjej Kodi në listë dhe klikoni për të filluar.

Shtesa më të mira Kodi për Cube të zjarrit TV

Tani që e keni instaluar Kodi në Kubin tuaj të TV Fire, është koha të instaloni shtesa në mënyrë që të filloni të shikoni filma dhe shfaqje menjëherë. Këtu janë disa nga shtesat më të mira Kodi për Fire TV Cube.

Tubi TV

Shtesa TubiTV Kodi

Kodi shtesë i TV Tubi transmeton nga tubitv.com, një sit me video pa streaming me një bibliotekë me mbi 50,000 tituj. Ajo mbart filma familjarë, tmerr, shkencë-fantazi dhe fantazi, TV realitet, TV krimit, anime, një seksion për filmat që vlerësohen shumë në domate të kalbura, dhe më shumë.

Disa nga titujt në Tubi TV u janë bllokuar përdoruesve jashtë vendeve të veçanta. Për shembull, ka shumë filma amerikanë që nuk janë në dispozicion në versionet kanadeze ose amerikane dhe anasjelltas. Sidoqoftë, këto geoblocks mund të zhbllokohen me një VPN.

Ekziston gjithashtu një aplikacion i TV Tubi në dispozicion për Zjarr TV përmes Amazon App Store. Sidoqoftë, kjo aplikacion do të luajë reklama, ndërsa shtesa Kodi jo. Kodi filtron reklamat nga Tubi TV dhe shërbime të tjera të bazuara në reklama.

Shtesa Tubi TV Kodi mund të gjendet në repo Kodi1. Ndiqni këto udhëzime për të instaluar Tubi TV për Kodi.

kërcitje

Shtojcë zyrtare e goditjes Kodi

Shtesa Crackle Kodi transmeton nga sonycrackle.com, një tjetër sit falas video-streaming. Ka një katalog më të vogël se Tubi TV, por ka ende shumë tituj cilësorë. Crackle është veçanërisht i dobishëm për të gjetur filma dhe shfaqje në rezolucionin HD 1080p. Përveç mbajtjes së përmbajtjeve sindikale nga rrjetet kryesore dhe studiot, Crackle mbart edhe disa seri origjinale që janë të njohura, si p.sh. Startup dhe Cleaners.

Ashtu si Tubi TV, Crackle ka një aplikacion zyrtar të disponueshëm në Amazon App Store. Por kjo aplikacion ndërpret përmbajtjen me reklama çdo 15 minuta. Shtesa Kodi luan të gjithë përmbajtjen e Crackle pa komerciale.

Përdoruesit jashtë SH.B.A kanë nevojë për një VPN për të hyrë në Crackle.

Shtesa Crackle Kodi fillimisht ishte pjesë e repos të eracknaphobia. Sidoqoftë, kohët e fundit ajo është shtuar në depon zyrtare Kodi. Për të instaluar, filloni në menunë kryesore të Kodi dhe klikoni shtesa → shkarkoni add instalime shtesash video le instaloj çarje.

Shiko gjithashtu: Si të instaloni dhe përdorni shtesën e Crackle Kodi

USTVNow

Kodi USTVNow Plus Addon Main

Ndërsa shtesat e mësipërme të Kodit janë të shkëlqyera për të gjetur përmbajtje sipas kërkesës, USTVNow është një mundësi e shkëlqyeshme për shikimin e televizionit live të rrjetit. Ai siguron të gjitha kanalet e rrjetit amerikan falas, duke përfshirë CBS, NBC, ABC, Fox, CW, PBS dhe My 9.

Ju mund të kapni shumë lojëra MLB, NFL, Premier League dhe NBA në këto kanale, si dhe shfaqje të njohura si perandori, Orville, Vëllai i Madh, Gjaku i Kaltër, Got Talent i Amerikës, dhe Luftëtar Amerikan Ninja.

Nuk ka asnjë program USTVNow për Dyqanin e Aplikacioneve në Amazon. Mënyra e vetme për të hyrë në këtë shërbim në një TV Fire Cube është përmes shtesës Kodi.

Shtesa USTVNow Kodi mund të gjendet në depon zyrtare Kodi. Për të instaluar, klikoni instaloni shtesa → shkarkoni add shtesa video → ustvnow. Këtu keni më shumë informacion mbi mënyrën e instalimit dhe përdorimit të USTVNow për Kodi.

Pluto.tv

Plutoni.TV Kodi shtesë

Pluto.tv është një tjetër shtesë e shkëlqyeshme e Kodi për shikimin e televizionit falas në internet. Ajo ofron mbi 100 kanale të drejtpërdrejta, duke përfshirë IGN, Anime gjithë ditën, Flicks of Fury, Bloomberg, RT America, World Poker Tour, Impact Wrestling, TheOnion, Crime Crime, dhe shumë më tepër.

Përdoruesit jashtë SH.B.A. do të kenë nevojë për një VPN për të hyrë në Pluto.tv.

Pluto.tv është në depon zyrtare të Kodi. Për të instaluar, klikoni shtesa → shkarkoni add shtesa video → pluto.tv → instaloni. Këtu keni më shumë informacion se si të instaloni dhe përdorni Pluto.tv për Kodi.

Popcornflix

Shtesa Popcornflix Kodi

Shtesa PopcornFlix Kodi rrjedh nga popcornflix.com. Ajo mbart shumë zhanre të ndryshme të filmave, duke përfshirë romancën, sci-fi, misterin, familjen, filma të huaj, dokumentarë, etj. Tituj të dukshëm përfshijnë Aty do te kete gjak, Frika Kryesore, Braveheart, dhe Dyert, mes shumë të tjerëve.

Si disa prej shtesave të tjera në këtë listë, ekziston një aplikacion i TV Fire Amazon për Popcornflix. Por ndërpret përmbajtjen me reklamat çdo disa minuta, ndërsa shtesa Kodi nuk e bën këtë.

Popcornflix është pjesë e depove zyrtare të Kodi. Për të instaluar, klikoni instaloni shtesa → shkarkoni → shtesa video add popcornflix.

Lexo më shumë: Si të instaloni dhe përdorni Popcornflix për Kodi

Shpresojmë që të keni shijuar këtë udhëzues për instalimin dhe përdorimin e Kodi për Fire TV Cube. Nëse dëshironi më shumë informacione rreth Kodi, ju mund të dëshironi të lexoni disa artikuj të tjerë mbi këtë temë, duke përfshirë 123 shtesat më të mira Kodi, si të shikoni YouTube në Kodi dhe shtesat më të mira të Kodi për të parë filma.

Imazhi i lartë:

“Amazon_Fire_TV_Cube_1_2018-07-07” nga FASTILY, i licencuar me CC BY-SA 4.0

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map