Si të instaloni SPMC në Amazon Fire Stick ose TV TV

Të interesuar të instalosh SPMC në një Amazon Fire Stick apo TV Fire? Ky udhëzues do t’ju ecë hap pas hapi përmes procesit të instalimit dhe konfigurimit të SPMC.


Logo SPMC

Semper Media Center (SPMC) është një program që ndërton mbi burimin e Kodit. Wasshtë krijuar nga një anëtar i ekipit Kodi por është krijuar për të siguruar performancë më të mirë në pajisjet Android sesa Kodi. Programi ofron një mundësi për ata që mund të mos dëshirojnë të azhurnojnë Kodi në një pajisje TV Fire, por prapë duan diçka të re. Për fat të keq, nuk ka asnjë program të dedikuar SPMC në dyqanin e aplikacioneve Amazon Fire. Si rezultat, nuk është menjëherë e qartë se si mund të instaloni SPMC në Fire Stick ose TV Fire.

Në këtë artikull, do t’ju tregojmë mënyrën më të thjeshtë për të instaluar SPMC në këto pajisje. Për shkak të burimeve të kufizuara të sistemit TV Fire dhe Fire Stick, ekzistojnë gjithashtu disa ndërhyrje që mund të bëhen për ta bërë SPMC të funksionojë më mirë. Ne gjithashtu do të shpjegojmë se cilat parametra duhet të ndryshoni, çfarë bëjnë ata dhe ndikimin e tyre në punën e sistemit tuaj.

SPMC, si Kodi, është plotësisht i ligjshëm për t’u përdorur. Sidoqoftë, ekzistojnë shtesa të caktuara në dispozicion që ofrojnë qasje në përmbajtje të palicencuar. Ne inkurajojmë lexuesit tanë të përdorin burimet zyrtare dhe të hulumtojnë ligjet e vendit të tyre për transmetimin përpara se të përpiqen të përdorin Kodi ose SPMC për këtë qëllim.

Paralajmërim: SPMC duhet të përdoret vetëm për përmbajtjen në të cilën ju keni të drejtën ligjore për të hyrë. As Zhvilluesit e SPMC as Comparitech nuk mbrojnë përdorimin e SPMC për piraterinë.

E rëndësishme: Gjithmonë përdorni një VPN me SPMC

Rrjetet private virtuale (VPN) ndonjëherë përdoren për të fshehur transmetimin e palicencuar nga ofruesi i shërbimit të internetit të një përdoruesi (ISP). Thënë kështu, VPN-të kanë shumë aplikime të ligjshme dhe mund të përfitojnë shumë edhe nga ato që burojnë nga burimet zyrtare.

VPN-të funksionojnë duke kursyer trafikun e rrjetit tuaj përmes një tuneli të koduar. Kjo parandalon që ajo të lexohet nga çdo vëzhgues i jashtëm. Kjo nuk ju mbron vetëm nga hakerat; gjithashtu ndalon ISP-në tuaj të shesë zakonet tuaja të shfletimit ose t’i përdorë ato për të justifikuar kufizimin e shpejtësisë së rrjetit tuaj.

Impershtë e domosdoshme që të zgjidhni ofruesin e duhur VPN, megjithëse. Në të kaluarën, VPN të paskrupull janë kapur duke shitur gjerësinë e bandës së përdoruesit të tyre ose duke përdorur sistemet e tyre për të krijuar botnets. Edhe pa këto çështje, disa VPN janë thjesht shumë të ngadalta për të qenë të dobishëm për tu përdorur në video.

Rekomandojmë IPVanish. Ajo siguron lidhje të qëndrueshme, të qëndrueshme me serverat në më shumë se 50 vende dhe ka ndikim minimal në shpejtësinë e rrjetit tuaj. Më tej, është një nga VPN më të lëvizshëm, që mburret me versione të dedikuara për të gjitha pajisjet e njohura, përfshirë TV Fire Amazon dhe iPhone.

VPN më e mirë për KODI: IPVanish është zgjedhja jonë kryesore. Ka një rrjet të madh të pa serveruar të serverave dhe arrin shpejtësi të mira. Karakteristikat e forta të sigurisë dhe intimitetit e bëjnë IPVanish një të preferuar për përdoruesit e Kodi dhe Amazon Fire TV Stick. Provoni pa rrezik, me garancinë e kthimit të parave 7-ditore.

Farë është SPMC?

SPMC është pirun Kodi. Kjo do të thotë që përdor kodin e Kodi si një bazë për përmirësime në të ardhmen. Për dallim nga shumica e pirunëve, të krijuar nga hobiistët, krijuesi i SPMC Chris Browet ishte në të vërtetë pjesë e ekipit zyrtar Kodi në të kaluarën. Pasi la këtë rol, ai rifilloi zhvillimin në SPMC.

Siç mund ta prisni, SPMC është shumë e ngjashme me Kodi. Ajo përdor të njëjtën strukturë lëkure dhe menuje të Konkursit si Kodi 16, megjithëse me disa ndryshime të destinuara për ta bërë SPMC më të lehtë për t’u përdorur në pajisjet e ekranit me prekje. Sidoqoftë, pasi Browet është kryesisht një zhvillues i Android, ai ishte në gjendje të bënte më shumë sesa të bënte ndryshime estetike.

Dallimi kryesor midis Kodi dhe SPMC është se kjo e fundit është optimizuar më mirë për pajisjet Android. Ekzistojnë gjithashtu disa karakteristika të lehtësisë së përdorimit që Kodi nuk ka aktualisht, të tilla si funksionaliteti i kërkimit të zërit dhe aftësia për të parë skedarët 3D Bluray ISO. SPMC gjithashtu përfshin mundësinë e përdorimit të pasazheve audio HD, i cili aktualisht mbështetet vetëm në versionet Windows dhe Linux të Kodi.

Instalimi i SPMC në Amazon Fire Stick

Edhe pse SPMC nuk është në dispozicion nga dyqani i aplikacioneve Fire Stick, instalimi i tij është mjaft i drejtpërdrejtë. Para së gjithash, do të lejoni që Fire Stick të instalojë aplikacione nga burime të panjohura. Për ta bërë këtë, shkoni në Ekran në shtëpi. Shkoni përgjatë rreshtit të lartë dhe hapni Skedari i cilësimeve.

Burime të panjohura të zjarrit

Nga këtu, klikoni në pajisje opsion, pastaj klikoni mbi Opsionet e zhvilluesit. Klikoni në Aplikacione nga burime të panjohura opsion. Teksti poshtë tij tani duhet të lexojë “ON”. Nëse nuk ndodh, klikoni përsëri. Tani mbajeni butonin e kërkimit të zërit në telekomandë dhe thoni “Shkarkues”. Ju duhet të ridrejtoheni në aplikacionin Downloader nga AFTVNews. Mund ta kërkoni gjithashtu me dorë në dyqanin e aplikacioneve, nëse dëshironi.

Instaloni atë, pastaj hapni shtesën. Ka një kuti në mes të ekranit ku mund të futni një URL. Në këtë kuti, shkruani adresën e mëposhtme, pa thonjëza, pastaj klikoni në Go buton.

“Https://github.com/koying/SPMC/releases/tag/16.7.4-spmc”

Shkarkimi i SPMC në Fire Stick

Pasi skedari të ketë shkarkuar, do të shihni lejet që kërkon SPMC. Klikoni në instaloj butonin në fund të faqes, pastaj hapni aplikacionin.

Lejet e SPMC Android

Konfigurimi i SPMC

SPMC është instaluar tani por ka ende disa ndryshime për tu siguruar që të merrni performancën më të mirë të mundshme nga ajo në TV tuaj të zjarrit. Ne do të ndjekim rekomandimet e veta të Browet për Fire Stick, të cilat mund t’i shihni këtu dhe këtu.

Filloni duke lundruar në Skeda e sistemit dhe duke klikuar në Cilësimet. zgjedh sistem në fund të listës, pastaj lëvizni poshtë në Niveli i cilësimeve opsion në ekranin e mëposhtëm. Klikoni këtë derisa të thotë ekspert.

Cilësimet audio

Tani lëvizni përsëri në Hyrja audio tab. Ndryshoni Pajisja e daljes audio te “Android, RAW Passthrough”. Vendos Numri i kanaleve në 7.1. Kjo do t’ju lejojë të përdorni 7.1 altoparlantë tingujsh rrethues nëse i keni, por nuk duhet të shkaktoni ndonjë problem edhe nëse jeni duke përdorur altoparlantët standardë stereo të TV tuaj.

Konfigurimi i rezultatit duhet të vendoset në “Ndeshja më e mirë”. Kjo do të thotë që nëse ndryshoni pajisjen e daljes (për shembull, duke lidhur kufje gjatë një filmi), audio duhet automatikisht të rimarrë vetveten në pajisjen e re.

Klikoni në Aktivizo shëtitje opsion. Kjo lejon TV-në tuaj të bëjë drejtpërdrejt kuptimin e audios së koduar (DTS, Dolby Digital, etj.) Në vend që të mbështetet në SPMC për ta bërë atë. juaj Pajisja e daljes pas shtegut opsioni duhet të vendoset në “Android, RAW Passthrough”.

Cilësimet e videos

Kthehuni nga menyja aktuale dhe lëvizni lart Skedari i videos. Klikoni në Niveli i cilësimeve butoni në fund derisa të thotë “Ekspert”, pastaj shkoni në Skedë rishikimi. i vendosur Rregulloni normën e rifreskimit të ekranit te “Në fillim / ndalesë”, atëherë Ndaloni gjatë ndryshimit të ritmit të rifreskimit deri në tre sekonda.

Parametrat SPMC

Këto opsione sigurojnë që TV juaj të shfaq përmbajtjen në shkallën e saktë të rifreskimit, duke hequr efektin e sapunit në TV më të rinj, ndërsa siguroheni që video 60fps të duket sa më e qetë. Duhet të theksohet se Phillips dhe Sony Sony nuk e mbështesin këtë funksion, kështu që përdoruesit me këto pajisje duhet të vendosin Rregulloni shkallën e rifreskimit të ekranit te “Off”.

Shkoni në Skeda e përshpejtimit. Browet rekomandon mundësimin e përshpejtimit të harduerit, megjithatë kjo ndonjëherë mund të shkaktojë çështje belbëzimi. Nëse jeni duke përjetuar diçka të ngjashme, provoni të pamundësoni përshpejtimin e pajisjeve për të parë nëse kjo zgjidh problemin. Ju nuk duhet të keni ndonjë problem me Përshpejtoni MPEG2 dhe Përshpejtoni h264 opsionet e vendosura në “Gjithmonë”, megjithatë, për shkak të ndikimit relativisht të ulët që ka kjo në pajisjet moderne.

përfundim

Edhe pse versioni zyrtar i Kodi është më i lehtë për t’u instaluar në një Amazon Fire Stick sesa SPMC, procesi është ende mjaft i thjeshtë. Sidoqoftë, instalimi i qendrës tuaj të preferuar për media është vetëm fillimi. Ju mund të jeni të interesuar të lexoni udhëzuesit tanë për të shpejtuar Fire Stick tuaj, duke zvogëluar sasinë e rregullimit të Kodi, ose transferimin e një Kodi të personalizuar në ndërtimin tuaj Fire Stick.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map