Si të vendosni Plex në Chromecast dhe të përfitoni sa më shumë nga kjo

Sfida më e madhe e vendosjes së Plex në Chromecast është të zbulosh mënyra për të hedhur përmbajtje tek ai pa e lidhur kompjuterin ose telefonin tënd ndërsa shikon. Plex në Chromecast funksionon vërtet mirë, duke përdorur klientin e tyre të plotë me ekran të plotë për të dërguar përmbajtje në TV tuaj pa të detyruar që ta mbash filmin duke luajtur në një pajisje tjetër. Ja se si mund të vendosni lehtësisht Plex në Chromecast.


Cilat janë Plex dhe Chromecast?

Plex është një server me media që mund të ofrojë përmbajtje në TV, kompjuter ose pajisje të lëvizshme. Ju mund të përdorni Plex për të parë filma dhe shfaqje që keni shkarkuar. Ai gjithashtu menaxhon muzikën dhe do t’ju lejojë të merrni me vete bibliotekën tuaj të muzikës në shtëpi nga shtëpia.

Google e bëri Chromecast si një pajisje të thjeshtë me kosto të ulët, që do të funksionojë në çdo TV me një port HDMI. Ata ishin një nga pajisjet e para për transmetimin në shtëpi, dhe ata kanë një bazë të krijuar përdoruesish.

Një nga gjërat që Plex bën më mirë sesa konkurrentët e saj është të ofrojë mbështetje të plotë për çdo pajisje, dhe ky është një avantazh i madh. Mund të konfiguroni Plex për të transmetuar video pa probleme të belbëzimit ose de-sinkronimit audio, madje edhe në pajisjet e Chromecast të gjeneratës së parë me forcë.

Nëse Chromecast ka një dobësi, nuk ka asnjë mënyrë për të instaluar aplikacione ose transmetuar në mënyrë të pavarur, si shumica e pajisjeve konkurruese. Do gjë që doni të shihni në TV tuaj në shtëpi duhet të “transmetohet” ose të transmetohet në Chromecast tuaj.

Por mbështetja universale e Plex për Google Cast, së bashku me faktin se ajo ka një ndërfaqe të shkëlqyer në internet, e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për këdo që zotëron një Chromecast.

Running Plex në Chromecast me siguri

Siguria dhe privatësia juaj në internet janë vërtet të rëndësishme, dhe ndonjëherë shkarkimi ose transmetimi i përmbajtjes mund të ju rrezikojë. Ne ju rekomandojmë të lidheni me një VPN kur përdorni serverin tuaj Plex ose ndonjë kompjuter tjetër që përdorni për të shkarkuar video ose përmbajtje transmetimi.

VPN-të ju mbajnë të sigurt duke koduar lidhjen tuaj në internet, duke e bërë të pamundur që hakerat ose ISP-ja juaj të spiunojë të dhënat tuaja ose të shikojë cilat faqe që keni vizituar. Kjo gjithashtu e bën njeriun në sulmet e mesme – përpjekje të synuara nga hakerat për të vjedhur fjalëkalimet dhe identitetin tuaj – shumë, shumë më e vështirë për t’u realizuar.

Ne rekomandojmë IPVanish si një ofrues VPN, sepse ai ka mbështetjen më të mirë për pajisjet streaming. Ju madje mund të drejtoni Chromecast-in përmes një VPN ose të mbroni pajisjet tuaja të rrjedhjes Amazon Fire.

Lexuesit krahasues mund të kursejnë deri në 60% në IPVanish këtu.

Vendosni Chromecast-in tuaj

Nëse nuk e keni bërë këtë tashmë, kontrolloni që serveri juaj Plex të mund të komunikojë me pajisjen tuaj Chromecast. Nëse Chromecast juaj është duke funksionuar dhe keni konfirmuar që mund t’i jepni asaj me sukses, mund të kaloni përpara në hapin tjetër.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Ju duhet të jeni në gjendje të hapni URL-në chrome: // cast në shfletuesin tuaj Chrome dhe shikoni një listë të pajisjeve tuaja. Ekrani juaj duhet të duket si ai më sipër. Nëse ndodh, kaloni përpara në seksionin tjetër.

Plex në cilësimet e Chromecast

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Por nëse pajisja juaj nuk është konfiguruar si duhet, kur të shkoni në chrome: // cast URL në shfletuesin Chrome do të shihni se thotë Klikoni për të vendosur në vend të Gati për të hedhur. Në atë rast, ndiqni udhëzimet dhe klikoni në lidhje.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Pastaj klikoni në Më vendos buton.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Do të shihni që një kthesë përparimi të shfaqet poshtë figurës së pajisjes tuaj.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Pasi pajisja Chromecast po komunikon me kompjuterin tuaj, do t’ju kërkohet të konfirmoni kodin në televizorin tuaj. Kliko tjetër nëse kodi përputhet.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Tani mund të emërtoni pajisjen tuaj. Nëse keni më shumë se një Chromecast në shtëpinë tuaj, do të doni të zgjidhni një emër që do t’ju njoftojë se në cilën dhomë është. Klikoni tjetër për të lëvizur në vendosjen e rrjetit pa tel.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Plotësoni detajet e rrjetit tuaj pa tel dhe keni mbaruar. Tani serveri juaj Plex duhet të jetë në gjendje të flasë me pajisjen tuaj Chromecast dhe të transmetojë përmbajtje tek ai duke përdorur ndërfaqen në internet ose aplikacionet e lëvizshme.

Plex në Chromecast - Vendosja e Chromecast

Kur të keni mbaruar, do të shihni Gati për të hedhur shfaqet nën pajisjen tuaj kur hapni shfletuesin tuaj Chrome te chrome: // cast. Kjo është tregimi juaj se gjithçka është vendosur si duhet.

Mund të vendosni pajisjen tuaj Chromecast në smartphone tuaj duke përdorur aplikacionin Google Home. Procesi është shumë i ngjashëm me vendosjen e tij në kompjuterin tuaj, dhe të gjitha hapat janë në thelb të njëjtë.

Tani që Chromecast-i juaj është gati të shkojë, duhet të zgjedhni serverin tuaj Plex për t’u transmetuar në pajisjet Chromecast.

Optimizimi i Plex për Chromecast

Chromecast nuk është pajisja më e fuqishme e transmetimit në treg. Nëse vëreni probleme të performancës, si belbëzimi ose de-sinkronizimi audio, këtu janë disa nga cilësimet që mund t’i ndryshoni për t’i rregulluar ato dhe për të përmirësuar riprodhimin.

Konfigurimi i përgjithshëm

Ju duhet të bëni dy ndryshime në konfigurimin tuaj të përgjithshëm për të zvogëluar madhësinë e skedarëve që duhet të transmetoheni në pajisjen tuaj Chromecast. Kjo është e dobishme, sepse Chromecasts kanë buffer më të vogël të kujtesës sesa pajisjet Roku ose Fire TV.

Plex në Chromecast - Konfigurimi Plex

Filloni duke hapur klientin e internetit Plex dhe duke klikuar në Cilësimet artikulli i menusë.

Plex në Chromecast - Konfigurimi Plex

Pastaj lëvizni poshtë dhe klikoni në transcoder artikulli i menusë.

Ndryshimi i përgjithshëm Cilësia e transkoduesit duke i vendosur preferojnë kodimin me shpejtësi më të lartë. Nëse procesori i serverit tuaj Plex është i ngadaltë, kjo do të ndihmojë për të eleminuar buffering.

Plex në Chromecast - Konfigurimi Plex

Tjetra, lëvizni poshtë dhe vendosni Transkriptimi i sfondit x264 paraprakisht medium ose më e lartë. Kjo cilësim zvogëlon skedarizimin e rrymës, duke pastruar gabimet e transmetimit të shkaktuara nga shumë pak gjerësi bande.

Pasi të keni bërë ato ndryshime, klikoni në Save butonin dhe kthehu në bibliotekën tënde Plex.

Optimizimi i videove për Plex në Chromecast

Plex është i aftë të shndërrojë një video në një format të ndryshëm të përshtatshëm për pajisjen tuaj. Ky quhet optimizim dhe videot e optimizuara për Chromecast nuk do të ndryshojnë ose do të vonojnë.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Nëse akoma keni probleme me streaming me Plex në Chromecast, duhet të gjeneroni një version të optimizuar të secilit film dhe të tregoni që planifikoni të transmetoni. Në shumicën e rasteve, ndryshimet që keni bërë tashmë do të jenë të mjaftueshme, por nëse pajisja juaj ende po lufton, kjo do ta rregullojë atë.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Zgjidhni një profil optimizimi nga menyja rënie. Kur të keni mbaruar të shtoni profilin e Chromecast në hapat e ardhshëm, do të ruhet një profil që mund të përdorni për të optimizuar për Chromecast në të ardhmen.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Pas ndryshimit të profilit të optimizimit në me porosi, hidhni një sy opsioneve të reja që keni në menunë e optimizmit. Do të duhet ta ndryshoni emrin e profilit në Chromecast, vendosi platformën në android, dhe ndryshoni cilësinë në 2 Mbps, 720p. Shtë e mundur të përdorni një cilësi më të lartë nëse keni një pajisje të gjeneratës së dytë. Cilësimi me cilësi të ulët do të sigurojë që rryma juaj të luhet pa anashkaluar.

Pasi të keni ndryshuar ato cilësime, klikoni në zgjedh butoni për të filluar procesin e konvertimit të videos.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Plex do të tregojë një mesazh duke thënë se videoja po optimizohet për pajisjen tuaj. Klikoni në lidhjen për të monitoruar përparimin e videos, ose vazhdoni të përdorni serverin tuaj Plex derisa procesi të përfundojë.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Ju gjithashtu mund të monitoroni përparimin e optimizmit duke klikuar në status butoni në këndin e sipërm të djathtë të klientit në internet Plex, dhe pastaj zgjedhja konvertimit.

Kur ekrani i konvertimit tregon se optimizimi i videos tuaj është i plotë, mund ta luani atë duke përdorur udhëzimet në hapin tjetër.

Luajtja e videove të optimizuara

Pasi të keni optimizuar videon tuaj për Chromecast, duke luajtur është e lehtë.

Vini re ikonën në këndin e sipërm të majtë të posterit të videos. Ajo tregon 2 versione të ndryshme të së njëjtës video dhe është një tregues i qartë që video juaj ka një kopje të optimizuar në bibliotekën tuaj.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Për të nisur versionin e optimizuar të videos suaj, klikoni në menunë “…” dhe zgjidhni “Luaj versionin …” nga lista e zgjedhjeve. Zgjidhni cilin version të videos që dëshironi të luani.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

zgjedh Chromecast — 1.9 Mbps, 720p për të luajtur versionin e videos që është optimizuar për Chromecast. Pasi video fillon të luajë, mund ta transmetoni atë në pajisjen tuaj duke ndjekur udhëzimin më poshtë.

Heqja e videove të optimizuara

Kopjet e optimizuara pothuajse gjithmonë marrin më pak hapësirë ​​sesa versionet me rezolucion të plotë, por mund t’i hiqni ato për të liruar hapësirën e diskut. Shtë e mundur të fshini kopjet e optimizuara direkt nga disku, por më pas do të duhet të bëni një skanim të plotë të bibliotekës. Ja se si të hiqni kopjet e optimizuara të videove tuaja përmes Plex.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Nga ndërfaqja në internet, klikoni në Cilësimet menu.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Kliko Versione të optimizuara nga menuja në të majtë.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Do të shihni një listë të të gjithë përmbajtjes së optimizuar në bibliotekën tuaj. Ju mund të fshini skedarët duke përdorur Kuqe X siç tregohet, ose klikoni në Fshini të gjitha versionet buton për të hequr të gjitha skedarët e optimizuar menjëherë.

Plex në Chromecast - Videot optimale për Chromecast

Pasi të hiqni një artikull nga lista, Plex do të fshijë kopjen e optimizuar të videos suaj nga biblioteka dhe hard drive. Do t’ju kërkohet të klikoni Hiq butoni nëse jeni i sigurt.

Kopjet e optimizuara të videos që hiqni si ato do të zhduken menjëherë nga biblioteka juaj Plex.

Transmetimi i videove Plex në Chromecast

Nëse vendosni të vendosni apo jo Plex për Chromecast dhe të gjeneroni video të optimizuara, do të filloni dhe ndaloni hedhjen në të njëjtën mënyrë.

Fillimi i riprodhimit

Për të filluar riprodhimin, hapni një kopje të videos që dëshironi të transmetoni në kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare.

Plex në Chromecast - Po luan video në Chromecast

Klikoni në Google Cast ikonë në këndin e sipërm të djathtë të ekranit, pastaj zgjidhni Cast … nga menyja.

Plex në Chromecast - Po luan video në Chromecast

Specifikoni se cilën Chromecast dëshironi të përdorni.

Plex në Chromecast - Po luan video në Chromecast

Pastaj klikoni po kur ju kërkohet të filloni rishikimin në pajisjen tuaj të zgjedhur Chromecast. Videoja do të fillojë të luajë menjëherë në TV tuaj.

Meqenëse pajisjet e Chromecast nuk kanë një telekomandë, duhet të ndalesh dhe të kërkosh të përdorësh kompjuterin tënd.

Ndalimi i riprodhimit

Kur të jeni gati për të ndaluar rishikimin e një videoje tërësisht, do t’ju duhet t’i tregoni Google Cast për të lënë transmetimin.

Plex në Chromecast - Po luan video në Chromecast

Hapni ndërfaqen në internet të Plex dhe klikoni në Google cast ikonë në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.

Plex në Chromecast - Po luan video në Chromecast

Do të shfaqet një menu me rënie. Nën pajisjen e duhur Chromecast, kliko shqit. Rishikimi do të ndalet dhe Chromecast juaj do të kthehet në ekranin fillestar.

Plex është zgjidhja më e mirë për pajisjet Chromecast

Pasi provova Plex në Chromecast për disa javë, unë jam një e konvertuar. Nëse keni një pajisje Chromecast të cilës i mbështeteni për transmetim, nuk ka zgjidhje më të mirë se Plex. Opsionet e hedhjes integrohen mirë në ndërfaqen në internet të Plex, më mirë sesa ato me Kodi ose lojtarët e tjerë të mediave. Unë gjithashtu vlerësoj mënyrën se si dorëzohet transmetimi te serveri Plex, duke çliruar pajisjen tuaj celular.

Nuk jam i sigurt se do të shkoj aq larg sa ta rekomandoj Chromecast si pajisjen e vetme të mediave streaming, me opsione si Fire Stick të Amazon ose Roku Express që ofrojnë më shumë mundësi riprodhimi. Por nëse tashmë keni një Chromecast dhe po kërkoni mënyrën më të mirë për të transmetuar media në TV tuaj, Plex në Chromecast është i shkëlqyeshëm.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map