ExpressVPN felmérés: Az amerikaiak 71% -a aggódik amiatt, hogy a márkák hogyan gyűjtik és használják személyes adataikat

Az ExpressVPN, a VPN vezető szolgáltatója ma bejelentette egy új felmérés eredményeit. A Propeller Insights által az ExpressVPN nevében, 2018 áprilisában online, 18 000 éves vagy annál idősebb felnőttkori felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége az adatbiztonságot szem előtt tartja, hogy a technológiai vállalatokba vetett bizalom alacsony, és hogy a többség az amerikaiak aránya a nettó semlegességet támogatja, függetlenül a politikai támaszkodástól.


Az Amazon We Trustban (egy kicsit)

Az amerikaiak csaknem háromnegyede (71 százalék) foglalkozik azzal, hogy a márkák miként gyűjtik és használják személyes adataikat. Az amerikaiak a legkevésbé bíznak az Uberben (5 százalék), a Snapchatt (6 százalék) és a Twitterben (8 százalék), de teljes harmaduk (34 százalék) nem bízik egyetlen technológiai társaságban sem digitális adatvédelemükkel..

Az amerikaiak által leginkább bízott tech cégek a következők:

 • Amazon – 30 százalék
 • Google – 27 százalék
 • Apple – 22 százalék
 • Microsoft – 22 százalék

A közelmúltbeli botrány ellenére az amerikaiak 19 százaléka továbbra is bízik a Facebook-ban.

“Mivel a címsorok naponta emlékeztetnek bennünket, hogy a vállalatok gyűjtik személyes adatainkat, és azokat visszaélnek, vagy nem biztosítják azokat, nem csoda, hogy az amerikaiak egyre védekesebbé teszik adataikat, és szkeptikusabbak a digitális márkák ellen, amelyekkel üzletet folytatnak” – mondta Harold. Li, az ExpressVPN alelnöke. “Az emberek valóban arra ébrednek, hogy online magánéletüket és biztonságukat saját kezükbe kell venni.”

Szinte minden amerikai aggódik az adatbiztonság miatt

10 amerikai közül kilenc aggódik az online adatvédelem és adatbiztonság miatt, különös tekintettel a személyazonosság-lopásokra (54 százalék) és a hitelkártya-csalásokra (16 százalék)..

Több mint fele (55 százalék) aggódik amiatt, hogy beszélgetéseiket intelligens otthoni eszközökön keresztül figyelik, az Amazon Alexa eszközeivel, mint például az Echo (29 százalék) és a Google Home (25 százalék) a lista tetején..

Az amerikaiak többsége (68 százalék) aggódik az internet biztonsága miatt. Különösen az alábbiakat érzik ide:

 • Banki és pénzügyi tranzakciók – 45 százalék
 • Online vásárlás – 15 százalék
 • Nyilvános Wi-Fi használata – 15 százalék

Az amerikaiak többsége bizalmatlan internetszolgáltatók és kormányzati felügyelet

Az amerikaiak hetvenhat százaléka egyetért azzal is, hogy a szélessávú szolgáltatóknak nem szabadnak jogukban eladni az ügyfelek internetes tevékenységéről szóló információkat más társaságoknak..

Nemcsak a vállalatok okoznak aggodalmat. Az amerikaiak hatvane százaléka aggódik a magánélet védelme miatt a kormányzati felügyelet eredményeként.

“Az online biztonsággal és magánélettel kapcsolatos fokozódó aggodalmak kulcsfontosságú okok, és egyre több amerikai fordul a VPN-hez” – tette hozzá Li. “A VPN biztonságos titkosítása segít megvédeni a személyes adatokat és eszközöket, akár a nyilvános Wi-Fi hálózat hackereitől, akár az internetszolgáltatóktól, akik hirdetési szándékot akarnak adni a böngészési történeteknek, vagy a tömeges kormányzati megfigyelőprogramoktól.”

A héten a kongresszus március végén tartott szavazása alapján, amely lehetővé tette az internetszolgáltatók számára, hogy eladják ügyfeleik személyes adatait, az ExpressVPN óriási kereslet-növekedést tapasztalt – az előfizetések száma az USA-ban 97 százalékkal nőtt a hónaphoz képest, és 204 százalékkal nőtt évről évre. A kereslet azóta nem csökkent, így az Egyesült Államok az ExpressVPN egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő piacává vált.

Az amerikaiak többsége kedvezi a nettó semlegességet

Az amerikaiak többsége (72 százalék) aggodalommal tölti el az internet jövőjét a hálózatsemlegesség nélkül. A hálózatsemlegesség hiányában az amerikaiak úgy vélik, hogy szélessávú szolgáltatóik:

 • Prioritásként kezelje azokat a cégeket, amelyek fizetnek a játékért – 80%
 • Kényszerítse az ügyfeleket, hogy fizessenek extra fizetést egyes webhelyek és alkalmazások elérése érdekében – 78 százalék
 • Lassítson bizonyos típusú adatok továbbítását – 76 százalék
 • Bizonyos webhelyek és tartalmak letiltása – 75 százalék

Az amerikaiak fele azt mondja, hogy a jelölteknek a hálózatsemlegességgel kapcsolatos álláspontja megváltoztatja a szavazást, kétszer annyival (34 százalék), hogy azt pozitívan befolyásolják szavazataikkal, mint azok, akik azt állítják, hogy negatívan befolyásolják (16 százalék). Mi több:

 • Az amerikai férfiak 59% -át imbolygják, 43% -uk mellettük
 • Az amerikai nők 59% -a lenne nem egyik vagy másik irányba megingatva
 • A millenniumok 57 százaléka lenne ingatag, 35 százalékuk mellett
 • A demokraták és a republikánusok mindössze 17 százaléka szavazna egy jelölt ellen, mivel a jelölt támogatja a hálózatsemlegességet  

Az amerikaiak körülbelül fele (49 százalék) úgy véli, hogy az internetszolgáltatás közüzemi, hasonlóan a vízhez és a gázhoz.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map