Rishikimi i ZenMate VPN 2020

ZenMate dikur ishte i njohur për ofertën e tij falas, e cila e ndihmoi atë të mbledhë një bazë të konsiderueshme të përdoruesve prej mbi 40 milion. Këto ditë, ajo ofron vetëm një version të paguar, duke synuar përdoruesit të gatshëm të paguajnë për luksin e lidhjeve të shpejta, të besueshme dhe një përzgjedhje të gjerë të serverëve.


Herën e fundit kur e testova këtë VPN, u mashtrua me disa çështje duke përfshirë një politikë logjike të diskutueshme, shpejtësi të ngadaltë dhe rrjedhje të DNS.

Që ka thënë, ZenMate ka bërë përpjekje për të përmirësuar shërbimin e saj, kështu që jam kurioz të shoh vetëm sa ka ndryshuar.

Në këtë përmbledhje të ZenMate të vitit 2020, unë zbuloj ato që kam mësuar pasi kam vendosur VPN përmes regjimit tim të plotë të testimit. Unë do t’ju tregoj gjithçka që duhet të dini për të vendosur nëse ky mund të jetë shërbimi i duhur VPN për ju.

Para se të hidhem në të gjitha detajet me lëng, këtu është një përmbledhje e shpejtë e mënyrës sesi Fare ZenMate në disa zona kryesore.

Të dhënat kryesore të ZenMate

RANKA E PVERRGJITHSHME: # 10 nga 42 VPNSshpejtësiShpejtësia mesatare *:Ndihma për transmetimin e videove:streamingNetflix:Shërbime të tjera Streaming:siguriLloji i shifrimit:Vrasin kaloni:Politika e logave:protokollet:Vlera e paraseKostoja më e ulët mujore:Garancia e kthimit të parave:Faqja e internetit
Nota: 7/10 Lexo më shumë
32 Mbps
4K UHD
Nota: 8/10 Lexo më shumë
po
Hulu, iPlayer në BBC, Amazon Prime Video, ITV Hub, Të gjitha 4
Nota: 7/10 Lexo më shumë
256-bit AES w / Fshehtësia e përkryer përpara
po
E paqartë nëse ruhen shkrimet e lidhjes
OpenVPN, IKEV2 dhe L2TP
Nota: 8/10 Lexo më shumë
$ 1.64
30 dite
https://www.zenmate.com

* Shpejtësia mesatare në shumë lokacione globale të bazuara në teste të shumta të shpejtësisë në ditë.

Si e krahason Zenmate me VPN-të e tjera të njohura?

Ja se si Zenmate krahason me dy nga VPN-të më të njohura dhe me shumë vlera atje, ExpressVPN dhe NordVPN. Mund të shihni një ndarje më të hollësishme këtu të ExpressVPN vs NordVPN.

ZenmateExpressVPNNordVPN
Shpejtësia mesatare *32 Mbps106 Mbps17.9 Mbps
Lloji i shifrimitAES 256-bitAES 256-bitAES 256-bit
Vrasin kaloniVetëm Windowsvetëm desktopduke përjashtuar Android-in
Lejon Torrentimin
Regjistrat që Identifikojnë Logjeti paqartë
Zhbllokon Netflix SHBA
Zhbllokon Amazon Prime
Zhbllokon Hulu
Zhbllokon iPlayerin BBC
Kostoja më e ulët mujore$ 1.646.67 dollarë në muaj3.49 dollarë në muaj
Garanci për kthimin e parave30 dite30 dite30 dite
Vlerësimi i përgjithshëm4.54.54.5

* Shpejtësia mesatare në shumë lokacione globale të bazuara në teste të shumta të shpejtësisë në ditë.

Për të provuar ZenMate, unë kam përdorur VPN për aktivitetet e përditshme gjatë disa muajve të fundit. Unë e kam përdorur atë për të kërkuar, transmetuar dhe shkarkuar për të parë se si krahasohet me VPN-të e tjera. Për më tepër, unë kam kryer një testim të thelluar në aspekte të ndryshme të VPN, duke përfshirë:

 • Shkarkoni testet e shpejtësisë
 • Aftësia për të zhbllokuar faqet e transmetimit të tilla si Netflix
 • Testet e rrjedhjeve (WebRTC, IPv6 dhe DNS)
 • Kompetenca dhe shpejtësia e mbështetjes së klientit
 • Rishikim i plotë i politikës së privatësisë dhe kushteve të shërbimit

… Dhe shumë më tepër!

Disa nga pretendimet kryesore të ZenMate janë “shpejtësia e rrufeve” dhe “politika e rreptë e mos logave”. Isha veçanërisht i etur për të mësuar në lidhje me përmirësimet e bëra në të dy frontet.

Pyetje të tjera për të cilat doja të përgjigjem përfshijnë:

 • A i kufizojnë ZenMate kufizimet e vendosura nga Netflix, Amazon Prime Video dhe faqet e tjera të transmetimit?
 • A është me vlerë çmimi i shërbimit?
 • A është i sigurt për përdorim Zenmate?
 • A është siguria e ZenMate paralel me ofruesit e tjerë?
 • Si është mbështetja e tij për klientët?

… Plus një ton më shumë rreth këtij shërbimi.

Kam testuar versione të ndryshme të softverit të ZenMate, përfshirë një aplikacion mobil dhe një klient desktop. Në këtë mënyrë, kam një pamje të plotë se si shërbimi kryen për një përdorues me shumë pajisje dhe gjithçka që duhet të dini për të marrë një vendim.

Pasqyra dhe të mirat dhe të mirat më poshtë do të japin një pasqyrë të shkurtër se ku shkëlqen ky shërbim dhe ku i mungon.

Pasqyrë e ZenMate

ZenMate ofron një rrjet të bollshëm të serverëve, siguri të fortë dhe aftësi të qëndrueshme për transmetim. Kjo lejon përrua, megjithëse shpejtësitë pak zhgënjyese mund t’i heqin përruesit. Politikës së privatësisë i mungon qartësia dhe unë jam i pasigurt nëse bëhet fjalë për një VPN pa log. ZenMate nuk është i përshtatshëm për përdoruesit në Kinë.

Të mirat dhe të këqijat ZenMate

Do t’i futem në këto më detaje, por këtu janë disa nga karakteristikat më të rëndësishme pozitive dhe negative të shërbimit VPN të ZenMate:

Pros:

 • Zhbllokon Netflix, iPlayer të BBC, Amazon Prime Video, dhe më shumë
 • Ofron një provë 7-ditore falas dhe 30-ditë garanci për kthimin e parave
 • Përdor encryption të fortë dhe karakteristika të tjera të sigurisë
 • Lejon deri në pesë lidhje të njëkohshme
 • VPN e lirë
 • Lejon përrua

Cons:

 • Nuk do të mbulojë sa më shumë vende si rivalët më të mirë
 • Disa shpejtësi të ngadalta
 • Politika e diskutueshme e intimitetit
 • Nuk ka mbështetje live chat
 • Nuk punon në Kinë

Shpejtësia: Sa shpejt është ZenMate?

Pra, si për këtë pretendim të shpejtësisë rrufe? Meqenëse ZenMate nuk i kreu të gjitha aq mirë në frontin e shpejtësisë herën e fundit kur e provova, u interesova të shoh nëse ishte përmirësuar.

Ndërsa rezultatet e testit të shpejtësisë duhet të merren me një kokërr kripë, ato na japin një metodë të mirë për të krahasuar shpejtësinë e ofruesve të ndryshëm.

Shumë nga dyqanet e rishikimit përdorin një testues të shpejtësisë në internet me një shtëpi në shtëpi ose zyrë për të përcaktuar shpejtësinë e VPN-ve të ndryshme. Kjo nuk është një metodë e keqe dhe është ajo që ne përdorim kur të tjerët nuk janë të disponueshëm, por është e metë për shumë arsye.

Për të dhënë rezultate më të sakta, ne përdorim një makinë virtuale për të provuar shpejtësinë e VPN, aty ku është e mundur. Kjo metodë nuk është as perfekte, por ofron rezultate më të besueshme.

Ne përdorim një lidhje gigabit në Amerikën e Veriut dhe matim shpejtësinë e shkarkimit të VPN-ve tona të provës. Testet kryhen duke përdorur tre serverë të ndryshëm provash, në SH.B.A., MB dhe Hong Kong. Ne i përsërisim testet në tre kohë të ndryshme gjatë ditës, duke i ndarë një minimum prej katër orësh larg.

Testi i shpejtësisë së rishikimit ZenMate.

Rezulton se ZenMate nuk u përpoq saktësisht pretendimeve të tij. Ndërsa nuk ishte VPN më i ngadaltë që kemi testuar, ai përfundimisht nuk ishte më i shpejtë dhe “rrufeja” nuk është një term që do të përdorja për ta përshkruar atë. Shkalla mesatare e shkarkimit ishte 32 Mbps në të gjitha vendet dhe kohën. Krahasoni këtë me VPN më të shpejtë që kemi testuar, e cila ishte ExpressVPN me një shpejtësi mesatare prej mbi 100 Mbps, dhe ju mund të shihni që ka vend për përmirësime.

Shpejtësitë më të mira që pamë ishin, siç pritej, në serverat amerikanë, ndërsa lidhjet në Hong Kong ishin shumë të ngadalta. Kjo do të thoshte, shpejtësitë për një lokacion të caktuar ishin mjaft të qëndrueshëm, kështu që pasi të lidheni me një vend disa herë, do të dini se çfarë të prisni.

Vlen të përmendet se shpejtësia mesatare e ZenMate është ende mjaft e shpejtë për të transmetuar video SD, HD dhe live HD. Mund edhe të jetë në rregull për 4K UHD.

Vendndodhjet tona të testimit ishin në Evropë, Azi dhe Amerikën e Veriut. Nëse nuk keni një preferencë vendndodhjeje dhe thjesht dëshironi një lidhje të koduar, atëherë mund të zgjidhni serverin më të shpejtë për vendndodhjen tuaj. Për t’u lidhur me serverin më të shpejtë, zgjidhni Vendndodhja më e mirë e serverit nga rënia e listës së serverit të aplikacionit.

Lista e serverëve më të mirë të ZenMate.

Duke përdorur serverë të ndryshëm të provave, unë luaja lojëra në internet dhe provova të transmetoj video 1080p. Kam provuar një cilësi të dobët në fillim të disa videove, kryesisht kur jam i lidhur me një server amerikan. Sidoqoftë, pas nja dy minutash, cilësia do të përmirësohej dhe nuk do të kishte probleme, përfshirë vonesën ose ruajtjen, pas kësaj.

Kalimi midis serverëve ishte i shpejtë, zakonisht zgjati vetëm disa sekonda. Nuk kam ndonjë problem me lidhjet e rënë.

Mbani në mend se këto teste shërbejnë vetëm si një tregues shumë i përgjithshëm i performancës së VPN. Natyra e internetit i jep rrugë një niveli të konsiderueshëm të rastësisë. Kur përdorni këtë VPN, mund të shihni rezultate shumë të ndryshme, në varësi të faktorëve të tillë si vendndodhja juaj dhe shpejtësia e internetit.

Aplikimet: Me cilat pajisje do të punojë ZenMate?

ZenMate ofron aplikacione amtare për shumicën e sistemeve kryesore operative, përfshirë Windows, iOS, MacOS, Android dhe Fire TV.

Zgjatjet e shfletuesit Zenmate janë në dispozicion për Chrome, Firefox dhe Opera. Këto mund të jenë të dobishme për shfletim dhe transmetim, por mbani në mend se shtesat e shfletuesit encryptojnë vetëm trafikun që po kalon në shfletuesin tuaj të internetit. Të gjitha aplikacionet e tjera në pajisjen tuaj, për shembull, lojtarët e mediave dhe aplikacionet përrua, do të qëndrojnë të ekspozuara. Përdorni aplikacionet vendase nëse doni mbrojtje përtej shfletuesit tuaj të internetit.

Appdo aplikacion siguron qasje në serverë në 37 vende. Rrjeti përfshin mbi 1.500 serverë në total. Ndërsa ky është një rrjet me madhësi të mirë, nuk është aq i madh sa shumë ofrues rivalë. Për shembull, NordVPN dhe CyberGhost kanë numra të serverëve që tejkalojnë 5,000, ndërsa ExpressVPN ofron vendndodhje në 94 vende.

Aplikacionet kanë një dizajn të pastër, modern dhe janë të lehtë për t’u lundruar. Aplikacioni i desktopit shtrihet në një ekran të plotë të cilin personalisht më pëlqen. Ekzistojnë vetëm dy skedarë cilësimesh, i përgjithshëm dhe Lidhje, me të gjitha opsionet që ju nevojiten për sa i përket preferencave të konfigurimit dhe sigurisë.

Aplikacioni celular është më i thjeshtë me një ekran bazë të lidhjes dhe listën e serverëve. Ekziston një faqe cilësimesh, por i mungon ndonjë shënim që ju lejon të shkulni VPN.

Aplikacioni celular ZenMate.

ZenMate mund të konfigurohet manualisht për të punuar me Linux dhe për të zgjedhur ruterat. Një VPN me router do të mbrojë të gjitha pajisjet e lidhura me të, dhe vetëm llogarit si një lidhje në kufirin e pajisjes suaj. ZenMate ju lejon të lidhni pesë pajisje njëherësh.

Streaming, Netflix, dhe Kodi

A funksionon ZenMate me Netflix?

Po, e bën!

Zhbllokimi i Netflix SHBA me ZenMate ishte një fllad. Lista e serverëve ka një Për transmetim skedë e cila ju tregon një listë të serverëve të përshtatshëm për platformat e njohura të transmetimit. Thjesht zgjidhni opsionin Netflix SHBA dhe do të jeni mirë të shkoni.

Serverët e rishikimit të ZenMate.

Kjo është në kontrast me disa ofrues të tjerë për të cilët ju duhet të konsultoheni në faqen e internetit ose të kontrolloni me një përfaqësues të shërbimit të klientit për të parë se me cilin server të lidheni. Kjo nuk është një gjë e keqe, por është një hap shtesë në proces sesa ZenMate arrin të eleminojë.

Nëse po kërkoni të zhbllokoni katalogët e Netflix nga vendet e tjera, mund të keni fat. ZenMate rendit serverat për Netflix Germany dhe Netflix France dhe konfirmova që të dy funksionuan. Sidoqoftë, për vendet e tjera, mund t’ju duhet të shikoni diku tjetër. Nuk isha në gjendje të zhbllokoja bibliotekën në Mbretërinë e Bashkuar ose ndonjë tjetër që provova.

Dëshironi të përdorni ZenMate për të transmetuar nga site të ndryshëm nga Netflix? Kam pasur fat me platformat e mëposhtme gjatë testimit:

 • IPlayer BBC
 • Video Kryeministri Amazon
 • Hulu
 • Të katër
 • HBO Tani

Siç u përmend, ka pasur disa çështje të cilësisë në fillimin e disa prurjeve, por jo aq sa për të më hequr përdorimin e këtij VPN për transmetim të rregullt.

Nëse jeni përdorues i Kodi, ZenMate nuk është opsioni më i mirë VPN. Do të funksionojë me Kodi nëse përdorni një pajisje që ZenMate ka një aplikacion amtare, për shembull, PC tuaj Windows, TV Fire Amazon ose pajisje Android. Sidoqoftë, nëse po përdorni Kodi në një sistem të veçantë si Linux, ai nuk do të mbështetet nga ZenMate.

A lejon ZenMate përrua?

Në të kaluarën, ZenMate nuk e promovoi veten si një VPN përrallore, kështu që unë isha kurioz të shikoja nëse ndonjë gjë ka ndryshuar në këtë front.

Në të vërtetë, këto ditë, VPN pozicionohet shumë si një lëvizje për përrua. Për shembull, faqja në internet ZenMate ofron një udhëzues hap pas hapi për zhbllokimin e faqeve të përroit.

Këshilla përrua të ZenMate.

Për më tepër, ky ofrues e bën shumë të lehtë gjetjen e një serveri ideal për përrua. Kur zgjidhni një server, zgjidhni Për përrua për të parë listën. Ekziston një përzgjedhje e mirë e vendndodhjeve të serverëve, përfshirë shumë në Evropë, një në Amerikën e Veriut (Kanada), një në Azi (Japoni) dhe një në Afrikë (Afrikën e Jugut), kështu që duhet të jeni në gjendje të gjeni një që është disi gjeografikisht afër ju.

Shqyrtoni serverat për torrenting të ZenMate.

Një shqetësim që kisha me ZenMate në të kaluarën ishte politika e saj e diskutueshme e prerjeve. Unë hyj në këtë në mënyrë më të detajuar në seksionin tjetër, por gjatë këtij shqyrtimi, unë ende nuk mund të mbledh informacione të mjaftueshme për ta rekomanduar këtë si një ofrues pa log. Ekziston edhe faktori i shpejtësisë që duhet marrë në konsideratë. Shpejtësitë e ngadalta që vëzhguam shumë mirë mund të ishin një fikje për përruesit.

Duke pasur parasysh sa më sipër, ekzistojnë VPN atje që janë më të përshtatshme për këtë qëllim.

Siguria, intimiteti dhe prerjet

Një çështje që pata me ZenMate gjatë rishikimit tim të fundit ishte politika e saj e konfirmuar konfidencialisht e intimitetit, së bashku me mundësinë që ajo të mbledhte adresat IP të përdoruesit. Pyesja veten nëse ndonjë gjë ka ndryshuar në këtë front.

ZenMate është me qendër në Gjermani, një anëtar i aleancës 14 Eyes. Përfshirja në këtë aleancë do të thotë që qeveritë e vendeve anëtare mund të monitorojnë qytetarët e vendeve të tjera, për shembull, në Mbretërinë e Bashkuar ose SH.B.A., dhe të ndajnë informacionin midis qeverive të tyre përkatëse.

Kur bëhet fjalë për VPN, kjo është me të vërtetë çështje vetëm nëse VPN po regjistron të dhëna që nuk do të dëshironit t’i ndani me të tjerët, të tilla si informacione mbi aktivitetin tuaj në internet ose detaje personale (për shembull, adresën tuaj IP).

Prerjet logjike kanë shumë implikime të tjera; Shkrimet e VPN mund të kërkohen nga trollet e të drejtave të autorit, zbatimi i ligjit vendor dhe vendor, dhe kushdo tjetër që kërkon të identifikojë një përdorues. Logdo regjistër që është i ruajtur gjithashtu rrezikon të ekspozohen në një shkelje të të dhënave.

ZenMate akoma vështirëson konstatimin nëse i mban regjistrat. Politika e tij e privatësisë duket se përqendrohet në të dhënat e mbledhura kur përdorni faqen e internetit, gjë që nuk shqetëson shumë. Përmend përdorimin e aplikacionit VPN, por mezi.

Këtu është një përmbledhje përkatëse nga politika:

“Për më tepër, si pjesë e masave tona për zbulimin e mashtrimit, ne do të mbledhim të dhëna që lidhen me (i) me informacionin e përdorimit të Uebfaqes, të tilla si adresën IP (kapur dhe ruajtur në një format anonimizues), vendndodhjen e përafërt (vetëm për vendin) dhe (ii) informacionin e transaksionit , artikujt e blerë, çmimi i paguar, mënyra e faturimit, informacioni i pjesshëm i kartës së kreditit, kërkesat për kthim të pagave, urdhrat e anuluara. Të dhënat personale të lartpërmendura nuk janë, në asnjë moment, të lidhura me ndonjë lloj aktiviteti të bërë nga përdoruesi brenda tunelit ZenMate VPN, i cili NUK është i regjistruar, regjistruar ose ruajtur fare. “

Politika e prerjes së ZenMate.

Formulimi këtu është konfuz. Ne mund të sigurojmë siguri nga fjalia e fundit që nuk mirëmbahen regjistrat e aktivitetit të përdoruesit, që është një plus i caktuar. Sidoqoftë, akoma nuk është e qartë nëse regjistrat e lidhjeve ruhen brenda VPN. Unë u përpoqa të kërkoja mbështetjen e klientit dhe mora përgjigjen e mëposhtme:

“Sa i përket shqetësimit tuaj, të dhënat jo personale si adresa IP që u mblodhën zakonisht përdoren për shpërndarjen e saktë të përmbajtjes sonë të internetit dhe për të optimizuar përmbajtjen e faqes sonë të internetit dhe reklamën e saj.”

Kjo flet vetëm për mbledhjen e adresave IP për vizitorët e faqes në internet; ai thotë se “zakonisht” është e paqartë, dhe i referohet adresave IP si “të dhëna jo personale”. Seksioni i mësipërm i politikës së privatësisë më lart flet vetëm për të dhënat personale. Si e tillë, përgjigjja në pyetjen nëse ka ndonjë regjistër lidhje (për shembull, afatet kohore) mbahen dhe nëse ato janë të lidhura me adresat IP mbetet e paqartë.

Nuk po them se dyshoj se ZenMate po bën ndonjë gjë të gabuar këtu, por përdoruesit meritojnë një përgjigje të qartë në lidhje me atë që, nëse ka, informacioni është duke u mbledhur gjatë përdorimit të një VPN. Në mënyrë ideale, më pëlqen një përgjigje e qartë nëse adresa IP janë mbledhur dhe afatet kohore, pasi ky kombinim i informacionit mund të përdoret për të identifikuar një përdorues dhe për të hartuar aktivitetin e tyre në internet. Do ta rinovoj këtë përmbledhje pasi mësoj më shumë.

Detajet e kriptimit janë si më poshtë:

 • Kriptimi AES me 256-bit
 • Keyselësat RSA 2048-bit
 • Hash vertetimi SHA256
 • Sekreti i përsosur i ECDHE përpara (kjo siguron që seancat e kaluara të mbeten të sigurta edhe nëse një çelës encryption është në rrezik)

Një çelës vrasës është i ndërtuar në të gjitha aplikacionet ZenMate. Ajo ndalon të gjithë lidhjen tuaj të internetit nëse lidhja juaj VPN bie për çfarëdo arsye, duke siguruar që të dhënat tuaja nuk do të rrjedhin.

Switchelësi i vrasjes është aktivizuar si parazgjedhje dhe nuk mund ta fikësh atë. Disi konfuze, në klientin Windows, ekziston mundësia që të ndërroni kthesën e vrasjes brenda Cilësimet > i përgjithshëm. Por nëse e bëni këtë, do të merrni një mesazh që tregon se nuk mund të çaktivizohet.

Ndërprerësi i vrasjes ZenMate.

Mbrojtja e rrjedhjes DNS është e integruar dhe mund të ndizet dhe fiket brenda i përgjithshëm tab. Ne nuk kemi vërejtur probleme kur testojmë rrjedhje.

Rezultatet e testit të rrjedhjes së rishikimit ZenMate.

Mbrojtja e WebRTC nuk është përfshirë, megjithëse nuk kemi vërejtur ndonjë rrjedhje në testimin tonë. Ju mund të dëshironi të çaktivizoni WebRTC në shfletuesin tuaj që të jetë në anën e sigurt.

ZenMate rishikojnë rezultatet e testit WebRTC.

ZenMate nuk ofron as mbrojtje të integruar nga IPv6, por kjo ju jep mundësinë për të çaktivizoni automatikisht lidhjet IPv6. Zakonisht rekomandoj që përdoruesit të çaktivizojnë IPv6 nëse shqetësoheni për rrjedhje, por kjo veçori e dobishme kujdeset për këtë për ju.

Tipar i mbrojtjes së rrjedhjeve të ZenMate DNS.

Kur bëhet fjalë për protokolet, ju keni disa mundësi: OpenVPN, IKEV2 dhe L2TP. Zakonisht favorizoj OpenVPN aty ku është e mundur pasi që konsiderohet standardi i artë i industrisë. Thënë kështu, IKEv2 është një alternativë e shpejtë dhe e sigurt për pajisjet mobile.

ZenMate përdor serverat e vet privat DNS i cili është një plus nga një perspektivë e privatësisë. Shumë VPN përdorin servera DNS publike siç janë ata të udhëhequr nga Google. Në ato raste, Google (ose një palë tjetër e tretë) mund të shikojë kërkesat DNS dhe cilat faqe në internet po vizitohen.

A funksionon ZenMate në Kinë?

Bllokimet e vendosura nga qeveria kineze do të thotë që është shumë e vështirë të gjesh një VPN që funksionon në Kinë, e lëre më atë që funksionon me besueshmëri. Thënë kështu, ka disa VPN që përpiqen t’i shërbejnë numrit të madh të përdoruesve të VPN atje.

ZenMate, për fat të keq, nuk është njëri prej tyre.

Suditërisht për një VPN më të vogël, Zenmate nuk u jep përparësi përdoruesve në Kinë. Ndërsa disa përdorues kanë pasur fat në vend, shumë nuk e kanë. Ofruesi vetë paralajmëron përdoruesit të mos paguajnë një pajtim me parashikimin e përdorimit të shërbimit në Kinë.

Edhe nëse jeni në gjendje të shkarkoni aplikacionin në këto vende, ne ju rekomandojmë të mos regjistroheni për një pajtim me pagesë. Ne nuk jemi përgjegjës për mungesën e shërbimit dhe nuk jemi përgjegjës të ofrojmë rimbursime. Kjo vlen për Kinën, Iranin dhe Arabinë Saudite.

ZenMate që nuk punon në Kinë.

E njëjta gjë vlen edhe për përdoruesit në Iran dhe Arabinë Saudite. Nëse jeni duke udhëtuar në një nga këto vende ose Kinë, do të dëshironi të zgjidhni një VPN që jep përparësi për t’u dhënë përdoruesve rreth e rrotull globit në internet falas. Kam pyetur edhe për Emiratet e Bashkuara Arabe dhe më është thënë që VPN me gjasë nuk do të punojë atje.

A është shërbimi i klientit i ZenMate ndonjë të mirë?

Një nga çështjet që kam pasur me ZenMate në të kaluarën është fakti që nuk ofron asnjë lloj mbështetje live. Do ofrues i VPN që vlen për mbështetjen e tij të kripës, ofron mbështetje live-chat, kështu që unë isha optimist që shërbimi i ri dhe i përmirësuar të përfshinte këtë veçori.

U zhgënjeva.

ZenMate ofron një pjesë mjaft të plotë mbështetjeje në faqen e saj të internetit, duke mbuluar konfigurimin, përdorimin e shërbimit dhe zgjidhjen e problemeve.

ZenMate rishikoni mbështetjen e klientit.

Në rregull, mbështetja e postës elektronike ishte mjaft e shpejtë me kohën mesatare të përgjigjes për pyetjet e mia themelore që ishin rreth një orë.

Përgjigjet për mbështetjen e klientit ZenMate.

Sidoqoftë, pasi fillova të bëj pyetje më të hollësishme, veçanërisht në lidhje me politikën e privatësisë, nuk isha në gjendje të merrja një përgjigje të kënaqshme.

Vini re se sistemi i ndihmës së postës elektronike i është dhënë burime të jashtme Zendesk – një kompani e palëve të treta të palidhura – e cila nuk është ideale për përdoruesit më të vetëdijshëm për intimitetin.

Serverat dhe vendndodhjet

ZenMate ka rritur numrin e saj të serverëve dhe vendndodhjeve gjatë viteve të fundit, nga mbi 1.000 serverë në 30 vende në më shumë se 1.500 në 37 vende. Këta janë të gjithë serverët fizikë në krahasim me ato virtualë. ZenMate zotëron të gjithë serverët e saj, gjë që është e pazakontë për tu parë — shumica e VPN i marrin me qira ato. Ky është një plus si ai i jep ZenMate kontroll të plotë të serverave të tij nga pikëpamja e sigurisë dhe e performancës.

Vendndodhjet përfshijnë vende në Evropë, Azi Paqësorin, Amerikën e Veriut dhe Jugun dhe Afrikën. Përqendrimi më i madh i serverëve është në Gjermani, Rumani, Mbretërinë e Bashkuar dhe SH.B.A., me më shumë se 200 server në secilën nga ato vende.

Tre prej këtyre vendeve (të gjithë përveç Rumanisë) kanë serverë në vende të shumta. Sidoqoftë, nuk është e mundur të zgjidhni serverin tuaj bazuar në qytetin e tij. Si i tillë, është fati i barazimit atë që ju merrni. Opsioni për të zgjedhur vendndodhjen tuaj mund të jetë i dobishëm në disa situata, për shembull, nëse po kërkoni të shmangni ndërprerjet e mbulimit të ngjarjeve sportive ose dëshironi të zgjidhni serverin më të afërt.

Enmimet ZenMate

Po mendoni se sa do t’ju rikthejë ky shërbim? Ju mund të jeni të befasuar këndshëm.

Shkalla mujore është 9,99 dollarë, që është rreth mesatares së industrisë. Zgjedhin për një mandat një vjeçar të merrni një zbritje të madhe dhe të paguani 4,49 dollarë në muaj. Megjithëse, kjo marrëveshje nuk ia vlen të shikoni kur shihni ofertën tre vjeçare prej 1,64 dollarë në muaj.

çmimi zenate

Të gjitha marrëveshjet vijnë me një garanci 30-ditore të kthimit të parave.

ZenMate u ofron përdoruesve të rinj një provë shtatë-ditore falas. Ndërsa kjo mund të duket e pakuptimtë kur ka një garanci më të gjatë për kthimin e parave, një provë falas është e preferueshme për shumë përdorues. Me një provë falas, ju nuk duhet të paguani asgjë përpara, dhe në rastin e ZenMate, nuk do të duhet të dorëzoni asnjë informacion pagese (në desktop). Në këtë mënyrë, ju duhet të shmangni sherrin në përpjekjen për të marrë një rimbursim ose anulimin e pagesave automatike nëse nuk mendoni se shërbimi është i përshtatshëm pasi prova të ketë përfunduar.

Opsionet e pagesave përfshijnë PayPal dhe kartën e kreditit, por nuk kanë monedha Cryptocurrency.

Kodet e kuponit ZenMate

Kupon ZenmateSlash 83% zbritje ZenMate VPN! GET DEALKuponi aplikohet automatikisht

A duhet ta blej ZenMate?

Pasi të keni provuar plotësisht këtë shërbim, do t’ju rekomandoja ta provoni?

Nuk do ta vendosja këtë VPN në krye të listës sime në përgjithësi, por e shoh atë si një përshtatje të mirë për disa përdorues. Shpejtësitë ishin në rregull për transmetimin dhe ZenMate zhbllokon shumë site me gjeo-kufizuar, kështu që më pëlqen si një VPN që transmeton. Shtë një shërbim i sigurt, kështu që është i përshtatshëm për shfletim të përgjithshëm.

Ndërsa ZenMate lejon ndarjen e filmit P2P dhe nuk ka kapele në të dhëna ose gjerësi bandë, unë do t’ju këshilloja të shkoni për një VPN më të shpejtë nëse planifikoni të përroni rregullisht. Përdoruesit në Kinë gjithashtu do të duhet të kërkojnë diku tjetër.

A jeni një përdorues rishtar? Nëse po, ju mund të humbasë të keni një tipar bisede live për ndihmë të menjëhershme me konfigurimin dhe zgjidhjen e problemeve.

Alternativa Zenmate

ZenMate e ka përmirësuar shërbimin e saj disi që nga hera e fundit që e provova, duke përfshirë zgjerimin e rrjetit të serverit të tij dhe kalimin e testeve të rrjedhjeve. Thënë kjo, ka ende shumë rrugë për të bërë përpara se të konsiderohej në të njëjtën kohë me disa prej dominuesve të industrisë. Fushat kryesore që mund të përmirësohen janë shpejtësia dhe mbështetja e klientit. Një politikë e qartë e privatësisë do të ishte një plus tjetër i madh.

Shpejtësia është një e madhe për shumicën e përdoruesve pasi prek pothuajse gjithçka që bëni në internet duke përfshirë shfletimin e përgjithshëm, transmetimin HD, dhe veçanërisht shkarkimin. VPN më e shpejtë që kemi testuar deri më tani është ExpressVPN.

ExpressVPN është shumë i sigurt dhe i shkëlqyeshëm në zhbllokimin e platformave streaming. Compatibleshtë në përputhje me shumicën e pajisjeve dhe madje funksionon me siguri në Kinë. Për më tepër, mbështetja e saj për klientët nuk është e dyta për asnjë, duke e bërë atë të shkëlqyeshëm për fillestarët dhe përdoruesit e përparuar ashtu.

Nëse jeni me një buxhet të ngushtë, CyberGhost është një alternativë e shkëlqyeshme. Shtë i njohur për aftësitë e tij të zhbllokimit dhe politikën e rreptë të mos-logs. CyberGhost mbron trafikun tuaj të internetit me karakteristika të forta sigurie dhe ofron mbështetje të shkëlqyeshme.

Vizitoni Zenmate

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map