Si të hiqni dorë nga ndjekja e reklamave nga rrjetet më të mëdha të reklamave

google heq reklamat


Ne të gjithë e kemi pasur atë më parë: një ditë po shikoni lehtë nëpër disa artikuj në lidhje me shëtitjen në Gjurmën Appalachian, dhe faqja tjetër në Facebook po përpiqet të ju bëjë të blini një palë çizme shëtitje që thjesht ndodhi kështu shitje në atë moment.

Por, si realizohet një feat i tillë i leximit të mendjes? Si duket se faqet e internetit të mëdha si Google, Facebook, ose Twitter tashmë e dinë se çfarë doni të blini para se të shkoni për ta blerë atë?

E gjitha funksionon përmes një sistemi të njohur si “ndjekja e reklamave”, një teknikë që është po aq e diskutueshme sa është efektive për t’i bërë njerëzit të klikojnë butonin e blerjes para se të dinë se çfarë i goditi ata. Por si funksionon saktësisht ndjekja e reklamave, dhe a ka ndonjë mënyrë që të mund ta heqësh plotësisht radarin e reklamave?

Lexoni në udhëzuesin tonë për të zbuluar!

Si funksionon ndjekja e reklamave?

Për dekada të tëra, reklamuesit kanë përsosur artin e marrjes së reklamave të duhura, të shpërndara në demografinë e duhur të njerëzve, që përshtaten më saktë me produktet dhe shërbimet që po përpiqen të shesin.

Nëse kjo do të ishte përmes reklamave të synuara në një gazetë (një shitje në një dyqan të artikujve sportivë do të ishte për shembull në seksionin e Sporteve), ose duke përdorur të dhëna Nielsen për të treguar vetëm një reklamë televizive specifike në një qytet ose rajon të zgjedhur, ideja është që maksimizoni shanset që një reklamë të gjejë llojin e duhur të klientit saktësisht në kohën e duhur.

Ky proces ishte kryesisht i goditur për shumicën e Shekullit 20 dhe u mbështet në art më shumë se shkenca. Pastaj interneti hapi një kuti të Pandora për agjencitë e reklamave me ardhjen e praktikave si reklamat “sjellje në internet”, e cila u lejonte atyre të synonin me saktësi dhe pamëshirshëm klientin e tyre të përsosur në çdo orë të ditës.

Ndonjëherë referuar si reklamë “bazuar në interes”, kjo metodë e shfaqjes së reklamave mbështetet në gjurmimin e cookies për të ndërtuar një profil të përafërt se kush po përdor kompjuterin, çfarë lloje të përmbajtjes / produkteve për të cilat janë të interesuar, dhe cilat fusha u pëlqen të blejnë më së shumti.

Por si e ndërton këtë pamje nga ju, dhe sa di vërtet ajo?

Le të themi se keni kontrolluar disa video në YouTube në “Këshilla të Top 10 Fillestarëve të Snowboarding” dhe mund të keni shikuar një xhaketë dëbore një ose dy herë në Amazon pa shtypur butonin e blerjes.

Një sistem i ndjekjes së reklamave në sjellje në internet do të ketë pjesë të gjera të metadatave në lidhje me këto modele shfletimi të ruajtura në kompjuterin tuaj lokal në atë që njihet si “cookie”. Një cookie është një fotografi e të dhënave që shfletuesit e uebit mund të përdorin për të parë informacione, sikur të keni vizituar një sit më parë, çfarë lidhje keni klikuar në të, ose cilat reklama që keni parë tashmë më parë. Pasi të ruhet cookie-ja, çdo faqe në internet që përdor rrjetet për përcjelljen e reklamave (lexoni: goxha të gjithë ata që janë falas) do ta lejojnë reklamuesin të tërhiqet nga ato të dhëna për të përcaktuar se çfarë lloji të reklamave të banderolave, përmbajtjeve të sponsorizuara ose pop-up-et që lexuesi duhet të tregohet.

Duke aplikuar detaje të përafërta të metadatave, si mosha, gjinia, niveli i arsimimit ose paga juaj, krahasuar me të dhënat e historisë suaj të shfletimit, reklamuesit mund të formojnë një ide gjysmë të saktë se kush po përdor kompjuterin dhe shfaq një cilindo reklamë do të ketë mundësinë më të madhe për të marrë ju të klikoni.

Si shembull ka të ngjarë që rrjetet e reklamave që më ndjekin të dinë se unë jam një mashkull, i moshuar diku midis 25-34 vjeç që jeton në Portland, Oregon dhe ka një interes për intimitetin dhe teknologjinë. Përtej faktit se detajet ndoshta marrin më shumë të paqarta, sepse është akoma e paligjshme në SHBA që reklamuesit të mbledhin ose të gjurmojnë çdo informacion që mund të përdoret për të identifikuar në mënyrë specifike mua ose këdo që shfleton nga pajisja ime.

Pse eshte keq?

Ndjekja e reklamave të bazuara në interes nuk është në thelb një gjë e keqe, dhe shumë nga përmbajtja që lexoni / shikoni në internet falas nuk do të jenë në gjendje të qëndrojnë në atë mënyrë nëse reklamuesit nuk do të ishin aty për të ndjekur një pjesë të projekt-ligjit.

Ndjekja e reklamave është krijuar për të ndihmuar reklamuesit dhe prodhuesit e përmbajtjes të përfitojnë sa më shumë nga marrëdhënia e tyre, dhe kur të funksionojë ashtu si synohet, mund të jetë e dobishme për të gjitha anët e ekuacionit (lexuesi / blerësi i përfshirë). Kur ndjekja e reklamave është në të mirën e saj, mund t’ju gjejë në kohën e duhur me një shitje të shkëlqyeshme, një dëborë e nivelit fillestar, që është me çmimin më të ulët të duhur para se të planifikoni të godisni shpatet. Sigurimi i marrëveshjeve të tilla si para syve të duhur në kohën e duhur është e mundur vetëm përmes teknikave si përcjellja e reklamave të bazuara në interes.

Aty ku ndjekja e reklamave fillon të bëhet pak më e bezdisshme, megjithatë, është vetëm se si të dhënat e tërhequra nga sistemi përdoren, shiten dhe ruhen.

Edhe pse asnjë nga të dhënat e mbledhura nga reklamuesit nuk duhet të jetë kurrë e mjaftueshme për të identifikuar fizikisht ju ose anëtarët e familjes suaj, prapë mund të jetë joshëse për disa njerëz që të heqin dorë nga ndonjë nga ato informacione fare. Duke e ditur që jeni duke u gjurmuar në radhë të parë, shpesh është e mjaftueshme të dëshironi të ndaloni praktikën e ftohtë në gjurmët e saj.

Jo vetëm kaq, por kur futeni në copëzat më të shndritshme të kësaj taktike të marketingut, ku tufa të profileve të njerëzve blihen dhe shiten në tregun e hapur të reklamave, bëhet e qartë se pothuajse për secilin mund në teori të fitojnë hyrje në atë metadata dhe sifon atë për partitë më pak se me reputacion.

Theshtë të mos e dini saktësisht se kush po i shikon ato të dhëna ose çfarë po përdoret për ato që i bën njerëzit më të shqetësuar për tërë këtë çështje, dhe me të drejtë, sipas mendimit tonë. Pra, si mund ta parandaloni veten të gjurmohet? Duke u larguar nga puna.

Përpjekja jashtë ndjekjes së reklamave

Si pjesë e marrëveshjes që reklamuesit duhet t’i përmbahen nëse duan të lejohen të mbledhin madje të dhënat rudimentare që marrin në radhë të parë, klientëve u lejohet të paraqesin një kërkesë “të ndaluar” nga çdo pajisje që ata zgjedhin. Kjo do të thotë që pasi të keni zgjedhur, në vend të një cookie ndjekëse në pajisjen tuaj, e cila u tregon reklamuesve se çfarë duhet të dinë për të shfaqur një reklamë të synuar, ata marrin cookie-in e zgjedhjes, që do të thotë se do t’ju shfaqet një parazgjedhje reklamë e cila mund të vlejë për çdo demografi në mënyrë të barabartë.

Për përdoruesit që janë të vetëdijshëm për intimitetin dhe nuk kanë mend ta humbin përvojën e reklamuar të reklamuar, të dalësh jashtë rrjeteve të reklamave është mënyra më e thjeshtë për të ndërprerë problemin në trung. Por me kaq shumë rrjete reklame, do të duhej përgjithmonë që të bëni peticion secili për të hequr nga rotacioni shfletuesin ose pajisjen tuaj specifike..

Për fat të mirë, ka disa mjete në internet që do t’ju largojnë automatikisht nga kjo praktikë reklamimi për çdo pajisje ose shfletues që dëshironi të tërhiqni nga poshtë kthetrave të tyre të ndjekjes.

Si të largoheni nga rrjetet më të mëdha të reklamave

Siç e përmendëm edhe më parë, e vetmja mënyrë në të cilën reklamuesve iu dha leja të marrin pjesë në reklamat me bazë interesi ishte të bien dakord t’i lejojnë konsumatorët të heqin dorë nga marrëdhënia, dhe ta bëjnë procesin sa më të thjeshtë dhe pa dhimbje sa të jetë e mundur.

Mjetet e zgjedhjes

Uebfaqe DAA – Uebsajti i parë që ne rekomandojmë ta përdorni është mjeti i Aleancës së Reklamimit Dixhital, sepse basti juaj më i mirë për të zgjedhur me shumicë është të godisni problemin në burimin e tij. DAA është një organizatë e pavarur, jofitimprurëse e udhëhequr nga shoqatat kryesore të reklamave dhe tregtisë së marketingut, duke përfshirë Shoqatën e Reklamuesve Kombëtarë, Shoqatën Amerikane të Agjencive të Reklamimit, Shoqatën e marketingut të drejtpërdrejtë, dhe më shumë.

daa reklamoj

DAA zbaton praktikat që diktojnë se si reklamuesit në internet mund ose nuk mund të sillen, dhe është burimi kryesor për azhurnime mbi atë që çdo rrjet i madh reklamash në internet e di për ju. Për të hequr dorë nga këto rrjete, thjesht klikoni në lidhjen e mësipërme dhe mjeti automatikisht do të gjenerojë një listë të çdo reklamuesi kryesor në internet që ka një cookie të ruajtur për shfletuesin që jeni duke përdorur aktualisht.

Pasi skanimi të jetë i plotë, do të shihni një listë të plotë të rrjeteve të reklamave që veprojnë në internet, si dhe një tregues nëse ata kanë gjurmuar cookie-t në atë shfletues dhe një kuti kontrolluese për të hequr dorë.

Për të hequr dorë nga çdo rrjet reklamash menjëherë, kliko lidhjen në këndin e sipërm të djathtë të etiketuar Selektoj të gjitha, menjëherë nën opsionin Opt-Out:

Procesi duhet të zgjasë vetëm disa minuta, dhe do të shihni një listë të sa rrjeteve të reklamave u zgjodhën pasi të jetë bërë. Mbani në mend se ky mjet duhet të vendosë një cookie të rregullt në pajisjen tuaj lokale në mënyrë që të funksionojë, prandaj sigurohuni që nuk i keni çaktivizuar cookies para se të filloni skanimin.

Mos harroni gjithashtu se skanimi DAA është unik për secilin shfletues dhe pajisje me të cilën dëshironi të hiqni dorë, kështu që nëse doni të jeni i sigurt se asnjë nga pajisjet tuaja nuk po ndiqet, do t’ju duhet të ekzekutoni skanimin në secilën platformë / shfletues individualisht.

Thënë kështu, DAA gjithashtu ofron një aplikacion mobil të quajtur AppChoices që mund të instaloni në çdo pajisje iOS, Android ose Amazon, e cila automatikisht do të kufizojë si mënyrën se si shfletuesit tuaj celular mbledhin të dhëna, ashtu dhe çdo aplikacion të instaluar në vetë pajisjen.

Shtesa Anti-tracking të shfletuesit – Bllokuesit e reklamave janë shtesa të shfletuesit që thjesht nuk ju largojnë nga ndjekja e reklamave në shënjestër – ata vrasin reklama krejt. Në përgjithësi, këto shtesa funksionojnë duke skanuar faqe pasi ngarkojnë për çdo përmbajtje të rrjetit të reklamave që kontrollohen në mënyrë të kundërt kundër bazës së të dhënave të tyre të faqeve që rriten vazhdimisht.

Nëse ndonjë trafik që duket se është nga një reklamues, bllokuesi i reklamave e ndalon atë në gjurmët e tij, duke parandaluar shfaqjen e reklamës dhe ndalimin e reklamuesit që të vendosë një cookie gjurmimi në pajisjen tuaj lokale. Kjo është qasja më batanije për të ndaluar veten nga gjurmimi duke identifikuar cookies, por gjithashtu do të japë përfitime si rritja e faqeve, ulja e ngarkesës në pajisjen tuaj të shfletimit dhe një përvojë më e pastër e shfletimit në përgjithësi.

Pse Mos Ndiqni nuk është e mjaftueshme

Deri në këtë pikë, përdoruesit e Firefox-it ose Chrome mund të tallen me idenë e përdorimit të ndonjë prej mjeteve të mësipërme, sepse si të gjithë ata që kujdesen për privatësinë e tyre, ata tashmë kanë kontrolluar kutinë “Mos u Ndiqni” në cilësimet e shfletuesit të tyre.

Problemi me Mos Ndiqni, sidoqoftë, është se kjo kërkesë është injoruar kryesisht nga rrjetet e reklamave sepse pa asnjë qeveri atje që ta zbatojë atë, rrjetet e reklamave kanë gjetur mënyra të shumta për të kaluar të drejtën. Ka pasur dhjetëra ankesa në FTC gjatë viteve për të krijuar një formë të organit rregullator i cili në të vërtetë mund t’i mbante reklamuesit reklamues për injorimin e kërkesave Mos Ndiqni, dhe gjobitje për këdo që shkelte kushtet në përputhje me rrethanat. Fatkeqësisht, të gjitha përpjekjet në këtë front janë përmbushur me miliona dollarë lobues në emër të agjencive reklamuese në mbarë vendin dhe u ndaluan papritur në gjurmët e tyre.

Nuk është e gjitha dënimi dhe errësira, sidoqoftë. Portali DoNotTrack.us është një faqe në internet që rendit të gjitha rrjetet e reklamave dhe kompanitë e internetit që janë zotuar të respektojnë çdo kërkesë Mos Ndiqni që marrin. Por, aq sa mund të duket, pasi ju mund t’i thoni asaj liste nuk është me të vërtetë për aq kohë sa të gjithë e dimë se duhet të jetë.

Ajo që zgjedh nuk ndalet

Ndërsa zgjedhja jashtë është mënyra më e mirë për ta vendosur veten në listën e proverbialit “mos telefono” për reklamuesit në internet që duan të të synojnë me oferta specifike, nuk përfundon reklamimi krejt.
Ndonjëherë faqet e internetit ende do të mbajnë reklama të rëndësishme për përmbajtjen e tyre në vendin ku do të kishte qenë reklama juaj në shënjestër, që do të thotë që edhe pse kjo reklamë tjetër e këpucëve mund të mos ketë madhësinë tuaj të saktë, prapë mund të jetë e mjaftueshme për të kapur vëmendjen tuaj dhe shitje gjithsesi.

Nëse doni të heqni qafe reklamat plotësisht, ju do të duhet të përdorni ndonjë nga shumë bllokuesit e reklamave që janë në dispozicion për shfletuesit e uebit dhe pajisjet mobile, dhe me fat për ju Comparitech tashmë ka bërë ngritjen e rëndë për të zbuluar se cilat blloqe bllokuesish të reklamave më mirë se pjesa tjetër.

Si të hiqni dorë nga ndjekja e reklamave në Google dhe Facebook

Pa diskutim ose konkurrencë, dy fushat më të mëdha në internet që përfitojnë më shumë nga njerëzit që nuk zgjedhin ndjekjen e reklamave janë Google dhe Facebook. Secila prej tyre ka ndërtuar perandori të vërteta nga informacioni që ata janë mbledhur / rishitur në përdoruesit e tyre, dhe kanë krijuar në mënyrë të pavarur qindra teknika të reja reklamimi që i bënë ata (dhe reklamuesit) më shumë para sesa PBB-ja e demokracive më të mëdha perëndimore.

Por edhe me gjithë ndikimin e tyre në internet, Google dhe Facebook duhet të zbatojnë të njëjtat rregulla si të gjithë të tjerët dhe të sigurojnë një metodë të thjeshtë, të lehtë për t’u kuptuar për të zgjedhur për çdo përdorues që ka një llogari me shërbimet e tyre të bashkangjitura.

Këto zgjedhje nuk lejojnë Google ose Facebook të ndjekin preferencat e reklamës suaj, por përkundrazi të ndalojnë shërbimet që t’ju shfaqin reklama bazuar në cookie të sjelljes që reklamuesit e tjerë kanë vendosur në pajisjen tuaj.

Google

Për të hequr dorë nga ndjekja e reklamave në Google, filloni duke hyrë në faqen e Cilësimeve të Ad tuaj të llogarisë duke klikuar lidhjen këtu (dhe sigurohuni që jeni regjistruar në fillim).

Pasi të keni në faqen Parametrat e Ad, do të keni vetëm një ndryshim kryesor për t’u marrë me të. Google e bën të thjeshtë për të fikur ndjekjen e reklamave për llogarinë tuaj me një ndërprerës të vetëm, të parë më poshtë:

google heq reklamat

Pasi kjo të shkëputet Google nuk do të tregojë më reklama që janë të rëndësishme për interesat tuaja në kërkimet në Google ose përmes ndonjë prej reklamuesve që përdorin platformën e kompanisë për të shfaqur reklama në faqet e internetit partnere.

google heq dorë

Ju gjithashtu duhet të jeni i sigurt për të hequr kutinë e etiketuar Përdorni gjithashtu aktivitetin dhe informacionin e Llogarisë Google për të personalizuar reklamat dhe aplikacionet dhe ruajtur ato të dhëna në llogarinë tuaj Google. Kjo zgjidh të gjithë duke identifikuar informacionin që reklamuesit partnerë mund të kenë mbledhur mbi ju përmes përdorimit tuaj të Google App (Gmail, Drive, Photos, etj) nga llogaria juaj, dhe parandalon që ato shoqata të bëhen në të ardhmen.

Më në fund, vetëm nën këto dy mundësi Google në të vërtetë do t’ju tregojë të gjitha informacionet që ata kanë mbledhur në preferencat tuaja të reklamave që nga fillimi i juaj duke përdorur atë llogari të veçantë. Kjo mund të ju jap pak më shumë paqe mendore në lidhje me sa thellë pusi i të dhënave të Google për ju, por mund të provojë të jetë po aq shqetësues nëse ndonjë nga temat është pak në hundë.

Për çdo lëndë që ju mendoni se mund të jetë shumë personale ose thjesht doni t’i hiqni sepse nuk janë të rëndësishme, mund të kaloni dhe të klikoni në të vogël X në secilën temë për ta hequr atë nga lista e Google.

Shiko gjithashtu: Si të fshini historinë e llogarisë tuaj Google

Facebook

Për të mos hequr dorë që reklamat me interes të shfaqen për ju në Facebook, filloni duke vizituar faqen tuaj të Preferencave të Reklamave duke klikuar lidhjen këtu.

Në gjysmën e poshtë kësaj faqe ju do të shihni një skedë me një ikonë veshje blu të etiketuar Cilësimet e reklamës:

reklamimi në facebook nuk pranohet

Ju mund ta klikoni këtë për të parë se çfarë të dhëna përdor Facebook për t’ju treguar reklama, si dhe për të ndryshuar preferencat tuaja se ku Facebook lejohet të shfaq reklama tek ju dhe si veprimet tuaja sociale (pëlqime etj) ndihmojnë Facebook të shfaqë reklama te miqtë e miqve tuaj listë.

Settingdo cilësim ku klikoni në do të ketë një shfaqje që shpjegon sesi Facebook përdor reklamat dhe çfarë ndryshimi i cilësimit do të bëjë me përvojën tuaj të reklamës. Për hir të këtij udhëzuesi, duhet të kaloni çdo opsion nën Parametrat e Ad në “Off / Jo” duke përdorur opsionin e menusë të parë më poshtë:

bllokimi i reklamave në facebook

Pasi të tre këto rregullime janë fikur, Facebook nuk do të lejohet të përdorë asnjë cookie me bazë interesi për t’ju shfaqur reklamat në shërbimet e tyre.

Shiko gjithashtu: Si të përmirësoni privatësinë dhe sigurinë tuaj në Facebook

Si të hiqni dorë nga pajisja juaj

iOS

Do përdorues në iOS 10.3.3 ose më poshtë mund të çaktivizojë ndjekjen e reklamave përmes aplikacionit të tyre Cilësimet duke shkuar tek Cilësimet > intimitet > reklamat. Aty do të shihni një ndryshim të etiketuar Kufizimi i Ndjekjes së Reklamave:

Ndjekja e iphone për ndjekjen e reklamës

Ndizni këtë për të mos lejuar reklamuesit të vendosin cookie të sjelljes në pajisjen tuaj ndërsa jeni duke shfletuar nëpër shfletuesin Safari. Ju gjithashtu mund të trokitni lehtë mbi Rivendosni Identifikuesin e Reklamimit butonin për të pasur të dhëna të reklamave të ruajtura aktualisht në pajisjen tuaj nga Safari të fshira në një propozoj të pastër:

identifikuesin e reklamës iphone të heqë dorë

Përdoruesit e iOS 11 nga ana tjetër nuk duhet të heqin (ose trokitje e lehtë) një gisht për të ndaluar ndjekjen e reklamave në shfletuesin e tyre Safari. Me lëshimin e azhurnimit të fundit të tyre të sistemit mobil, Apple ka përfshirë në mënyrë natyrale një sërë komandash në shfletuesin Safari që e parandalojnë atë të ndërtojë një koleksion të ndjekjes së cookies për më gjatë se 30 ditë në një kohë.

Shiko gjithashtu: VPN-të më të mira për iPhone

android

Për të hequr dorë nga ndjekja e reklamave në pajisjen tuaj Android (Nougat 7.1.2+), filloni duke hapur aplikacionin tuaj Cilësimet dhe duke shtypur butonin e etiketuar Google, parë më poshtë:

Në ekranin tjetër, takoni në butonin e etiketuar Ads:

cilësimet android nuk pranojnë

Nga këtu ju duhet të shihni një ndryshim në Përjashto nga Personalizimi i Reklamave:

google ID nuk lejon android

Pasi ta rrokni këtë në telefonin tuaj nuk do t’ju lejojë reklamuesve të përdorin të dhëna nga pajisja juaj për të gjetur më shumë reklama të bazuara në interes.

Më në fund, për të fshirë cilindo cookie të sjelljes të ruajtur në pajisjen tuaj përpara se të aktivizohej kyçja thjesht trokitni lehtë mbi lidhjen e etiketuar Rivendosni ID-në e reklamës për të fshirë çdo informacion identifikues.

ID e reklamimit të Google

Shiko gjithashtu: VPN më të mira për Android

Windows 10

Microsoft ka qenë në shumë anët e këqija të avokatit të intimitetit që nga lëshimi i Windows 10, i cili është i paarritshëm sistemi operativ më personalisht invaziv që kompania ka lëshuar deri më tani. Një nga ato tipare pushtuese të intimitetit është ID e reklamave që Microsoft u jep reklamuesve që nuk ndjekin vetëm faqet e internetit që vizitoni përmes shfletuesit Edge, por gjithashtu gjurmon se si përdorni shumë aplikacione Windows. 

Për të hequr dorë nga ndjekja e reklamave për aplikacionet tuaja, shkoni në tuaj Start menuja dhe shkruani Privacy:

privimit të dritareve

Kjo do t’ju çojë në kartën e Intimitetit të Përgjithshëm, ku do të shihni opsionin për të kaluar ndjekjen e bazuar në interes në pajisjen tuaj Windows 10. Për të fikur gjurmimin e aplikacionit, ndërroni aktivitetin Lërini aplikacionet të përdorin ID reklamuese tek nga Pozicioni:

dritaret nuk pranojnë cilësimet e ndërrimit

Kjo do ta bëjë atë që sistemi juaj operativ të mos lejojë më reklamuesit të mbledhin të dhëna se si ju përdorni shfletuesin Edge ose ndonjë nga aplikacionet zyrtare të Windows 10.

Më në fund, ne gjithashtu rekomandojmë të vizitoni faqen e Microsoft Choice, e cila jo vetëm që ju lejon të kontrolloni atë informacion që Microsoft mbledh mbi ju ndërsa jeni duke përdorur atë shfletues specifik, por gjithashtu do të parandaloni reklamimin bazuar në interes në çdo pajisje që janë të lidhura me llogarinë tuaj Microsoft , përfshirë Xbox-in ose Windows Phone-in tuaj.

Për të fikur ndjekjen e reklamave në të gjitha pajisjet tuaja të Windows, kthejeni të dyja këto në këtë faqe në pozicionin e çaktivizuar (dhe sigurohuni që të keni hyrë në llogarinë tuaj të Microsoft para se të bëni ndërprerjen):

ndjekja e reklamave në Microsoft nuk pranohet

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni Windows 10 duke ju pushtuar intimitetin

Faqet: VPN më të mira për Windows

Përfundoj

Të heqësh dorë nga rrjetet e reklamave është një mënyrë e shkëlqyeshme për të garantuar që shfletuesi yt i preferuar ose pajisja celulare nuk do të shpërndajë lirshëm informacionin për ju ose familjen tuaj te ofertuesi më i lartë.

Nëse ju jeni dikush që shqetësohet për nivelin e erozionit të intimitetit që po rritet në mënyrë të qëndrueshme gjatë viteve të fundit, ose thjesht nuk dëshironi që reklamuesit të dinë se ku po planifikoni pushimet tuaja të rradhës, duke zgjedhur rrjetet e mëdha të reklamave përmes DAA dhe lokalisht në pajisjen tuaj janë dy nga mënyrat më të besueshme për të drejtuar çështjen përpara se të derdhen dëborë jashtë kontrollit.

Ju gjithashtu mund të dëshironi protokoletVPNVPN të shpjeguara dhe të krahasuaraVPNCili është një VNC dhe si ndryshon ai nga një VPN? Histori e shkurtër e VPNA e mbikëqyrjes dhe spiunazhit të qeverisë dhe si e pushton intimitetin tuajVPNV Si të konfiguroni një shërbim të zgjuar të proxy DNS në një router DD-WRT

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map