Windscrib review VPN 2020 (Versione falas dhe me pagesë)

Windscrib është një ofrues relativisht i ri me bazë Kanadeze që pretendon të jetë “VPN më e mirë në treg”. Me më pak serverë sesa shumë konkurrentë, nuk mund të prisni që ky ofrues të kryejë të gjitha ato me shkëlqim. Ne e kemi testuar atë në mënyrë që t’ju japim të gjitha informacionet që ju nevojiten për të vendosur nëse Windscrib mund të jetë VPN më e mirë për ju.


Le të hedhim një vështrim se si arriti!

Karakteristikat dhe çmimet

Windscrib ka një ofertë falas dhe përderisa nuk është e keqe për një VPN pa kosto, ajo është ende mjaft e kufizuar në krahasim me opsionet e primit. Ju keni akses në servera në vetëm 11 vende dhe merrni 10 GB gjerësi bande për të luajtur me muaj. Nuk ka konfigurim OpenVPN por ju merrni mbrojtje nga rrjedhjet e adresave IP dhe bllokimi i reklamave. P2P lejohet, megjithëse kjo mund të mos jetë aq e dobishme me vetëm 10 GB gjerësi bandë në muaj.

JU MUND TEC KECRKONI MALNYRA T FUNDIT WINDSCRIBE K HERTU

Tabela e çmimeve të xhamave.

Përveç versionit falas, është në dispozicion një plan i vetëm me pagesë për të cilin mund të faturoheni çdo muaj ose çdo vit. Opsioni mujor do të kushtojë 9 dollarë në muaj por plani vjetor vjen me një zbritje e pjerrët prej 55% duke e bërë atë 4.08 $ në muaj. Këto janë çmime mjaft mesatare për planet mujore dhe vjetore. Sidoqoftë, shumë ofrues shkojnë një hap më tej dhe reklamojnë zbritje edhe më të mëdha për planet dy ose tre-vjeçare, por ne nuk shohim një ofertë të ngjashme nga Windscrib.

Kur do të paguani, do të gjeni mundësi të mjaftueshme të pranueshme pagese, duke përfshirë Bitpay, PayPal, PaymentWall dhe kartat më të mëdha të kreditit. Mundësia për të paguar me bitcoin do të mirëpritet nga përdoruesit e vetëdijshëm për jetën private. Nëse po pyesni për një gjykim falas, ekziston një garanci tre-ditore për kthimin e parave. Kjo është një nga ato më të ngutshmet që kemi parë, veçanërisht kur konsideroni se shumë ofrues ofrojnë garanci 14-ditore dhe madje edhe 30-ditore.

Një gjë që ju ndihmon të kompensoni këtë është fakti që një llogari do t’ju lejojë lidheni me një numër të pakufizuar pajisjesh. Kjo është e rrallë pasi shumica e ofruesve kapin numrin nga dy deri në gjashtë për një llogari. Ne kemi parë që ofruesit e tjerë të rinj ofrojnë një numër të pakufizuar të lidhjeve, kështu që kjo mund të jetë një taktikë për të ndihmuar në fitimin e një vijimi të hershëm. Ne nuk do të befasohemi nëse një kapak hyn në fuqi poshtë rrugës.

Aplikacionet e xhamave janë në dispozicion për Windows, MacOS, iOS dhe Android, dhe VPN mund të konfigurohet për Linux dhe disa ruterë. Ka shtesa të shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Opera, por këto janë proxies HTTPS që nuk ofrojnë të njëjtën siguri si një VPN.

Pasi të regjistroheni, do të keni qasje në një rrjeti i serverave në 110 lokacione në 60 vende. Plani i paguar ju jep gjerësi bande të pakufizuar dhe lejon P2P, kështu që përrua nuk do të jetë një problem.

Windscrib është konkurrues në frontin e sigurisë me 256-bit encryption AES dhe sekret të përsosur përpara. Ai gjithashtu krenohet me një mur zjarri i cili duhet të mbrojë nga çdo lloj rrjedhje, përfshirë DNS dhe IPv6. Zjarri raportohet se ofron një alternativë më të mirë për një ndërprerës vrasës, kështu që nuk përfshihet asnjë ndërprerës vrasës. Një numër i protokolleve janë të disponueshëm përfshirë OpenVPN, IKEv2 dhe SOCKS, dhe Stealth (një version i TCP i ekzekutuar me OpenVPN).

Zgjatjet e shfletuesit mund të përdoren në kombinim me VPN dhe të ofrojnë një grup të opsioneve shtesë të intimitetit, duke përfshirë konfigurimin e bllokimit të reklamave dhe “anti-sociale”.

Konfigurimi dhe ndërfaqja

Pasi të keni krijuar një llogari në Windscribe, shkarkimi dhe instalimi i aplikacioneve është shumë i thjeshtë. Windscrib përshkruan aplikacionet e tij si “klientë minimalistë”, të cilat mund të jenë një lajm i mirëpritur për fillestarët që nuk janë tifozë të shumë këmbanave dhe bilbilave. Për këtë rishikim, ne kemi provuar aplikacionet Windows dhe iOS.

Desktop

Kur të keni hyrë në klientin në desktop, do të shihni që me të vërtetë aplikacioni Windscrib është shumë kompakt. Ekrani kryesor ju tregon IP-në tuaj të tanishme, pavarësisht nëse VPN është i lidhur, apo nëse zjarri i zjarrit është i ndezur apo jo. Ky i fundit është versioni i një ndërprerës vrasjeje nga Windscrib dhe do të shkatërrojë lidhjen e internetit nëse humbet lidhja VPN. Ju lehtë mund ta ndizni ose fikni nga ky ekran kryesor, i cili është një tipar i zoti që nuk mbështetet zakonisht në klientët e tjerë VPN.

Shfletoni listën kryesore të ekranit dhe serverit.

Duke klikuar në zbarkimin e vendndodhjes do të hapet lista e serverëve poshtë aplikacionit. Ju mund të zgjidhni një server të bazuar në vend dhe të lidheni automatikisht me serverin optimale për atë vend. Nëse dëshironi të jeni më specifik, mund të klikoni në shigjetën në të djathtë të emrit të vendit dhe të shikoni serverët bazuar në qytet, secili server që ka emrin e tij të mençur.

Pasi të jeni lidhur, e gjithë aplikacioni do të ndryshojë ngjyrën nga gri në blu të ndritshme. Kjo do të thotë se është gjithmonë e thjeshtë të tregoni kur lidhja juaj është e suksesshme ose nëse jeni shkëputur.

Shenjoni ekranin dhe menunë e lidhur.

Për të hyrë në menunë e cilësimeve, klikoni në ikonën e menusë në këndin e sipërm të majtë dhe zgjidhni preferencat. Ju atëherë keni pesë skeda për të zgjedhur.

Skeda e përgjithshme e xhamave.

i përgjithshëm ekran, do të shihni cilësimet e thjeshta të fillimit dhe opsionin për të ndryshuar gjuhët (ka dhjetëra në dispozicion).

Skeda e lidhjes me xham.

Mbi në Lidhje skedar, ju mund të rregulloni cilësimet e firewall dhe të ndryshoni protokollin tuaj. Ekziston gjithashtu një vend për të futur një adresë IP manuale. Kjo mund të kërkohet nga Windscrib në rast se keni një gabim të lidhjes API. Kjo mund të ndodhë kur kërkesat e DNS janë duke u bllokuar, për shembull nga muret e zjarrit të vendit ose të biznesit.

Skedë Proxy.

Skeda tjetër, e etiketuar prokurë, është aty ku konfiguroni një proxy LAN nëse është e nevojshme.

Skeda e ndarjes së xhamave.

Atëherë ju keni pjesë skedë ku mund të konfiguroni hotspot-in tuaj të WiFit ose të krijoni serverin tuaj proxy.

Skeda e korrigjimit të xhamit.

Më në fund, rregulloj skeda ka mundësi për dërgimin ose shikimin e prerjeve dhe çaktivizimin e IPv6.

i lëvizshëm

Aplikimi mobil është me shkëlqim dhe i dizajnuar mirë edhe pse shumë i kufizuar. Ekrani kryesor ka një pamje të ngjashme me atë të versionit të desktopit, me një buton energjie dhe menunë rënëse të vendndodhjes së serverit. Pasi të lidhet, ndërfaqja do të kthehet në blu të ndritshme.

Paraqitni ekranin kryesor të aplikacionit celular të lidhur dhe të shkëputur.

Klikimi i ikonës së menusë dhe zgjedhja preferencat do t’ju çojë në cilësimet tuaja.

Menyja e xhamave dhe ekrani i Preferencave.

Në të vërtetë duhet të etiketohet ‘Preferencë’ pasi këtu ka vetëm një mundësi dhe që duhet të shtoni një adresë manuale API IPI. Aplikacioni ndoshta do të jetë në rregull për fillestarët por përdoruesit e avancuar mund të humbasin opsione shtesë.

Servers dhe performanca

Edhe pse kompania nuk e zbulon numrin e serverit, ne e dimë se ka serverë në 110 vende në 60 vende. Shumë nga vendet janë në SH.B.A., gjë që është e shkëlqyeshme për ata që kërkojnë të zhbllokojnë shërbimet e rrymës në SH.B.A. Kalimi midis serverëve nuk kërkon më parë shkëputje, kështu që ju mund ta bëni këtë vetëm me një klik.

Ju mund të zgjidhni serverin tuaj bazuar vetëm në vend ose në qytet specifik. Të gjithë serverët janë të përshtatshëm për t’u përdorur me filesharing P2P përveç nëse janë shënuar ndryshe (një ikonë P2P me një goditje përmes tij).

Ne testuam disa nga serverët e Windscrib për shfletimin, transmetimin, luajtjen e lojërave në internet dhe shkarkimin e skedarëve. Në përgjithësi, përvoja ishte e shkëlqyeshme. Lidhja dhe ndërrimi i serverave ishte e shpejtë dhe pa dhimbje, dhe ne nuk kemi përjetuar ndonjë lidhje të rënë. Kemi luajtur lojëra në internet pa problem dhe kemi transmetuar 1080p përmes serverëve të ndryshëm pa asnjë buffering.

Performanca e testit të shpejtësisë së xhamave

Kur bëjmë teste të shpejtësisë kemi për qëllim të jemi sa më empirikë. Ne përdorim një server provë në Kanada dhe lidhemi me serverat e secilit ofrues në SH.B.A., UK, Hong Kong, Australi dhe Gjermani. Për secilin vendndodhje, një skedar provë (50MB) shkarkohet nga një server në SH.B.A. katër herë në ditë në intervalet gjashtë-orëshe. Ne shënojmë shpejtësinë mesatare të shkarkimit për secilin provë dhe shfaqim të dhënat e përgjithshme.

i thjeshtë skeda e grafikut më poshtë tregon se si Windscrib krahason me shërbime të tjera VPN që kemi testuar thjesht në bazë të shpejtësisë mesatare të shkarkimit. Siç mund ta shihni, Windscrib performon mirë me shpejtësi rreth mesit të paketës.

& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = ‘#’& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = ‘‘src =” https:& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; public.tableau.com& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; statike& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; images& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VP& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VPNSpeedTestResults& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; Simple& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png ‘style = “kufi: asnje” /& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; lt; / a& amp; amp; amp; amp; amp; gt;

var divElement = dokument.getElementById (‘viz1525284276716’); var vizElement = divElement.getElementsByTagName (‘objekt’) [0]; vizElement.style.width = ‘100%’; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + ‘px’; var scriptElement = dokument.createElement (‘skenar’); scriptElement.src = ‘https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js’; vizElement.parentNode.insertBare (shkrimiElement, vizElement);

Një version më i detajuar i rezultateve tona mund të shihet në detajuar tab. Këtu, ju mund të shihni se përhapja në rezultate për Windscrib është mjaft e ngushtë në krahasim me shumë konkurrentë. Kjo tregon një gamë mjaft të besueshme të shpejtësisë dhe do të thotë që ju me siguri do të dini se çfarë lloji të shpejtësive duhet të prisni pasi të keni përdorur shërbimin për një kohë.

Shtë e rëndësishme të theksohet se këto teste nuk janë përfundimtare dhe mund të shërbejnë vetëm si një tregues i përgjithshëm i performancës që mund të shihni. Luhatshmëria e qenësishme e internetit shton një faktor të rëndësishëm të rastësisë. Për më tepër, ju do të shihni kohë më të pritjes me një lidhje të ngadaltë, dhe ndoshta mospërputhje më të vogla ose më të mëdha.

A Windscrib VPN zhbllokon Netflix?

Windscrib krenohet me vetë mundësinë për të siguruar qasje në përmbajtje gjeo-të kufizuar siç është ajo e siguruar nga Netflix. Me përdorimin e VPN-ve të Netflix, në mënyrë që të shikoni shfaqje dhe filma të mbyllur gjeo-mbyllës, mund të jetë e vështirë të gjesh ofrues që mund të anashkalojnë me siguri gabimin e proxy.

Ne testuam aftësinë e Windscrib për të hyrë në Netflix të SHBA. Serveri i Nju Jorkut që provuam rezultoi në një gabim, por kur kaluam në një server të Los Angeles, ai funksionoi pa probleme. Në mënyrë të ngjashme, ne ishim në gjendje të përdorim një server në Londër për të zhbllokuar Netflix UK.

Edhe pse nuk kishte shumë telashe për të hyrë në Netflix përmes kësaj metode, Windscrib ka një mundësi tjetër. Ju mund të merrni qasje në Netflix të SH.B.A.-së ose Britaninë e Madhe përmes serverave të dedikuar ‘Windflix’. Në dropdown server, thjesht zgjidhni ose WINDFLIX US ose WINDFLIX MB nga lista dhe je mirë të shkosh. Ne ishim të suksesshëm në zhbllokimin e bibliotekave të Sh.B.A-së dhe Mbretërisë së Bashkuar përkatësisht përmes këtyre serverëve.

Përveç Netflix, kemi testuar disa shërbime të tjera streaming me rezultate të përziera. Një server në Londër zhbllokoi ITV Hub dhe të gjitha 4, por jo iPlayer të BBC-së. Mundësia e Windflix në Mbretërinë e Bashkuar nuk mund të sigurojë as qasje në iPlayer të BBC-së. Amazon Prime Video ishte i arritshëm përmes një serveri të rregullt në Mbretërinë e Bashkuar për përmbajtjen britanike, dhe përmes opsionit amerikan Windflix për përmbajtjen amerikane.

A funksionon xhami VPN në Kinë?

Me Firewall-in e Madh të Kinës që bllokojnë faqet e njohura përfshirë Facebook, Google dhe YouTube, shumë banorë dhe udhëtarë po kthehen te VPN për të hyrë në këtë përmbajtje të kufizuar. Fatkeqësisht, shumë VPN janë bllokuar edhe në Kinë, dhe ekziston një listë e përhapur e ofruesve që ende punojnë atje.

Fatmirësisht, sipas përdoruesve në një subreddit Windscrib, shumë janë duke pasur sukses me këtë shërbim në Kinë. Vetëm mbani në mend se vendosja e tij në të vërtetë mund të mos jetë e thjeshtë. Plus, edhe nëse VPN funksionon në Kinë, vetë uebfaqja mund të bllokohet, do të thotë pak për të mos pasur nevojë për ndihmë të përgjithshme dhe ndihmë për zgjidhjen e problemeve. Pra, nëse planifikoni të përdorni shërbimin në Kinë, me siguri ia vlen të njiheni me konfigurimin dhe çështjet e mundshme përpara se të udhëtoni.

Siguria dhe intimiteti

Windscrib është me seli në Kanada, një nga vendet e pesë syve. Kjo do të thotë se mund të jetë subjekt i mbikëqyrjes masive të qeverisë nga vendet e tjera. Fatmirësisht, Windscrib jo vetëm që fsheh veprimtarinë tuaj nga ISP-ja juaj dhe nga kushdo tjetër që mund të jetë i poshtër, por edhe mban një politikë të rreptë të mos-logs. Ky ofrues nuk mban asnjë regjistër trafiku dhe shkrimet e lidhjes mbahen në minimum. “Ne ruajmë sasinë totale të bandës, që llogaria juaj ka konsumuar në një periudhë 1 muaj, e cila rivendoset çdo muaj në ditën e regjistrimit tuaj.” Ajo gjithashtu ruan një moment kohor të aktivitetit të fundit të lidhur me një llogari për të zbuluar llogari joaktive. Sidoqoftë, kjo është e lidhur me një llogari dhe jo me një adresë IP.

Karakteristikat e sigurisë në xhami janë të krahasueshme me ato të disa ofruesve më të mirë që kemi ekzaminuar në të kaluarën. Përdor Kriptimi AES 256-bit me vërtetimin SHA512, në lidhje me 4,096-bit çelësa RSA dhe mbështetur nga sekreti i përsosur përpara. Opsionet e protokollit përfshijnë OpenVPN, IKEv2, SOCKS, UDP, TCP dhe Vjedhurazi. Kjo e fundit është një version i TCP që mund të jetë i dobishëm në Kinë.

Sipas Windscrib, “çdo server VPN ka një server rekursiv DNS që funksionon mbi të, që do të thotë se bën të gjithë rezolutën DNS për ju.” Kjo do të thotë që kurrë nuk duhet të shqetësoheni për rrjedhjet e DNS. Mbrojtja e rrjedhjes IPv6 gjithashtu është e përfshirë dhe është aktivizuar nga parazgjedhja. Kjo mund të çaktivizohet në preferencat>rregulloj tab.

Kur bëhet fjalë për një ndërprerës vrasjeje, Windscrib pretendon se “firewall” i tij është superior ndaj funksionit të ndërprerësve vrasës të ofruar nga shumica e VPN-ve. Ai shprehet se “bllokon të gjitha lidhjet jashtë tunelit për të siguruar që ka zero shanse të çdo lloj rrjedhje, duke përfshirë por jo të kufizuar në rrjedhjet DNS, rrjedhjet IPv6, rrjedhjet WebRTC, etj.” Zjarri i zjarrit është aktivizuar si parazgjedhje, por kjo mund të ndryshohet në preferencat>Lidhje tab. Mund të jetë thjesht i fikur dhe i ndezur në ekranin kryesor.

Një veçori tjetër e shtuar e sigurisë është aftësia për të krijuar një “dyfishtë hop” duke përdorur klientin VPN në kombinim me zgjerimin e shfletuesit. Ideja është që të lidheni në dy lokacione të ndryshme – një përmes VPN dhe një përmes shtrirjes së shfletuesit. Kjo shërben për të ndihmuar intimitetin dhe anonimitetin duke parandaluar një sulm korrelacioni në një server Windscrib. Si shpërblim, shtesat e shfletuesit bllokojnë reklama dhe largojnë të gjithë gjurmuesit, përfshirë widget-et sociale.

Shërbimi ndaj klientit

Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë për të vendosur ose përdorur Windscrib, ju keni disa opsione për mbështetje. Duke klikuar mbështetje skedar në uebfaqe ose zgjedhje Me ndihmo! nga brenda aplikacionit do t’ju çojë në qendrën kryesore të mbështetjes. Këtu, do të gjeni një Ndihmë Vetë pjesa përfshirë Udhëzuesit e konfigurimit, FAQs, dhe a Njohuri baze. Sa i përket seksioneve FAQ, ne zbuluam që Windscrib do të ishte goxha i plotë dhe i përparmë, ndërsa shumë janë të kufizuar dhe / ose të paqartë.

Kalimi tek Mbeshtetje teknike, ju keni tre opsione: subreddit, Bisedoni me Garry, dhe Dorëzoni biletën. Bisedoni me Garry është në të vërtetë opsioni chat chat live ’ku mund të qaseni në mënyrë alternative duke klikuar ikonën e flluskës së gjelbër të fjalës në këndin e poshtëm të majtë të faqes së internetit. Pruditërisht, ky është në të vërtetë një bot i automatizuar që duket se jep përgjigje të paracaktuar bazuar në fjalë kyçe të pranishme në pyetjen tuaj.

Kjo mund të jetë në rregull për disa përdorues, por në thelb është e njëjta me të paturit e një funksioni kërkimi në një seksion FAQ ose në bazën e njohurive. Pasi shtruam të njëjtën pyetje disa herë dhe morëm disa përgjigje konfuzive të ndryshme, ne patëm mundësinë të “shkallëzohemi te Njeriu”. Në vend që të na çonte në një përfaqësim aktual të bisedave të drejtpërdrejta, na drejtoi të paraqisnim një biletë përmes postës elektronike. Ne morëm një përgjigje për një pyetje të biletave në rreth gjashtë orë, por një tjetër zgjati shumë më gjatë. Bisedoni me Garry opsioni duket pak i pakuptimtë dhe mund të jetë irritues për disa përdorues. Shpresojmë, ndërsa ky ofrues rritet, ajo do të shohë vlerën në ofrimin e një opsioni të vërtetë të bisedës live.

vendim

Windscrib ka një ofertë shumë solide të përshtatshme për fillestarët dhe përdoruesit e kalitur VPN njësoj. Ajo paketon shumicën e karakteristikave që mund të kërkoni, përfshirë sigurinë e fortë, aftësinë për të zhbllokuar faqet si Netflix, shpejtësi të shpejtë dhe bandë të pakufizuar. Pavarësisht nëse doni të transmetoni, përroni, ose shfletoni në mënyrë të sigurt, Windscrib goxha ju ka mbuluar.

Pikat kryesore përfshijnë lidhje të pakufizuara të njëkohshme dhe serverë të dedikuar për streaming Netflix SHBA dhe MB. Rrëshqitjet përfshijnë mungesën e 24/7 mbështetjes së drejtpërdrejtë të klientëve dhe aplikacionit të kufizuar celular.

Lidhje e dobishme: Paraqisni versionin falas

Vizitoni xhamin e xhamave

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map