Hamis hír: 5 általános VPN-tévhit

A VPN téves elképzeléseitől elutasító zászló


A VPN elengedhetetlen, ha a teljes internethez szeretne hozzáférni anélkül, hogy szervezetek szimatolnának.

A zavartalan és felügyelet nélküli internet azonban nem az, amit a kormányok polgáraiktól akarnak. Hogyan őrizhetik meg téged, ha nem látják, mit csinálsz??

Az internetszolgáltatók nagyon sokat fektetnek a személyes adatainak nyereségszerzéséhez is. Nem csoda, hogy van néhány tévhit az éter körül lebegő VPN-kkel kapcsolatban.

Nem azt mondjuk, hogy a kormányok és az internetszolgáltatók természetesen állandósítják ezt az öt mítoszot. Bár biztosan nincs okuk eloszlatni őket.

1. Nincs mit rejteni, tehát nincs szükségem VPN-re

Ki érdekel, ha a kormány elolvassa az e-maileket? Nincs semmi félelem, mert nincs mit rejteni. “

Úgy tűnik, hogy ez az érv akkor merül fel, amikor a magánélet kérdése előtérbe kerül. De érdekelned kell.

Mint Edward Snowden mondja:

“Annak állítása, hogy nem érdekli a magánélethez való jog, mert nincs mit rejteni, nem más, mint azt mondani, hogy nem érdekli a szólásszabadság, mert nincs mit mondani.”

A rejtegetés hiánya azzal érvel, hogy nemcsak a jelenlegi kormány, hanem az azt követõ minden bizalom bizalommal bír. Ami a legális jelenleg nem mindig így van, és a kormánynak tökéletes felügyeleti infrastruktúrája van a helyén.

Azt gondolhatja, hogy a kormányok nem tesznek valamit illegálisnak, aminek nem szabad lennie. De a történelem azt mondja nekünk, hogy ennél sokkal rosszabbak. Valójában gyakran tették jogellenessé az alapvető emberi jogokat.

A történelem tele van monumentális gúnyokkal és elnyomásokkal, nem csak a holokauszt és a gulag mértékében. Az Egyesült Államoknak saját sötét fejezete van, a faji szegregációtól és a tilalomtól kezdve a melegek üldözéséig. Milyen katasztrofális károkat okozhatott volna, ha a múltbeli kormányok hozzáférhetnének a mai tömeges megfigyeléshez?

Szerencsések vagyunk, hogy az emberi jogok valamivel gyorsabban fejlődtek ki, mint a modern megfigyelési technológia. A fenébe igaz, mindannyiunknak van mit rejteni.

2. A VPN-k csak a tech emberek számára készülnek

Igaz, hogy az elmúlt időkben sokkal ijesztőbb feladat volt a VPN konfigurálása.

Manapság azonban VPN-t perc alatt állíthat be. Nincs szükség a hálózati konfigurációk konfigurálására vagy a számítógép vagy a mobil eszköz beállításainak birkózására.

Egy gombnyomással csatlakozhat az ExpressVPN helyéhez, így egyáltalán nem kell számítógépes ismeretekre. Olyan egyszerű, mint bármely más alkalmazás használata.

A rakétra ragasztott ember bizonyítja, hogy a VPN-k nem lassúak. Valahogy.Annak ellenére, amit a fenti rosszul választott kép megkísérel ábrázolni, a VPN használata egyáltalán nem annyira szórakoztató, mint egy rakéta hátsó pántolása. Jó a Netflix és az adatvédelem szempontjából.

3. A VPN-k lassítják az internetkapcsolatot

Mivel az online streaming szolgáltatások népszerűsége az elmúlt néhány évben növekedett, exponenciális igényt teremtettek a nagyobb internetes sávszélesség érdekében.

Ennek kiküszöbölése érdekében az internetszolgáltatók korlátozhatják a letöltési sebességet a streaming oldalakon a hálózatok torlódásának csökkentése érdekében. A Comcast híresen kényszerítette a Netflixet, hogy fizessen díjat a Netflix-felhasználók fojtása miatt.

Ha azonban az internetszolgáltató úgy dönt, hogy fojtja a streaming-et, akkor könnyű javítani.

A VPN elrejti, hogy mit tesz online, az internetszolgáltatójától. Ezért az internetszolgáltató nem látja, hogy streaming és fojtja a sebességét emiatt.

szép.

4. Az ingyenes VPN ugyanolyan jó

Ez csak a józan ész. Nem lehetséges VPN-szolgáltatás nyújtása semmire.

Ha egy vállalat nem generál bevételt fizető ügyfelekből, akkor más, baljósabb bevételi forrásokat kell találnia.

Az ingyenes VPN-szolgáltatók bevételt szerezhetnek felhasználói naplók és IP-címek harmadik személyeknek történő eladásával, ami teljesen meghiúsítja a VPN-t..

Vigyázzon az ingyenes VPN-re!

5. A VPN-k mindentől védnek

Nem! A VPN segít visszaadni az Ön személyes adatait, valamint számos egyéb előnyt is.

De még az egyik ellenére is veszélyben van az adathalász támadások. Az adathalász és a hackek elleni védelem érdekében fontos, hogy minden fiókjához egyedi jelszavakat használjon.

A támadás annyira egyszerű lehet, mint hamis hamis adminisztrátori e-mail használata, hogy a fórumoldal alacsony szintű moderátorát kérje felhasználói e-mailekhez és jelszavakhoz. És sajnos a VPN itt nem tud segíteni.

A VPN-nek csak egy részét (bár nagy részét) kell képeznie az internetes eszközök és oktatás szivárványának.

A VPN nélkülözhetetlen, de nem a teljes válasz

A VPN kulcsfontosságú ebben a magánélet utáni világban. De ez csak egy eszköz az arzenáljában. A jobb internetes oktatás elengedhetetlen.

A millenniumi és annál fiatalabb emberek egész életen át töltötték létezésük minden aspektusát az interneten. Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat, Google: Ezek a vállalatok pénzt keresnek az Ön adatai alapján. És nem is beszélve arról, hogy az összes kormány a háttérben szimatol.

Gondoljon, mielőtt megnyomja a megosztás gombot, vagy töltse le a legújabb csevegőalkalmazást. És kérdezze meg magadtól, el kell-e adnia a helyét és az étkezési szokásait, csak hogy megmutassa a tökéletes avokádó szendvicsét?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map