Letiltja az arcszkennelést a repülőtéren? Könnyebb mondani, mint megtenni.

Útlevél egy arc biometrikus képével.


A légi utazás stresszes – a legjobb repülőárak megtalálásától kezdve az órákig érkezésig, hogy átjuthassanak a repülőtéri biztonságon, mielőtt végül beszorulnának az egyre csökkenő repülőgép-ülésbe..

Az utolsó dolog, amit szeretne, az lenni hogy az a személy, aki mindenki biztonságát feltartja, kiüríti a zsebeit, vagy fémtárgyakat keres le, mind a repülőtéri biztonság visszautasító pillantása, mind mögötte utazó társaik alatt.

Az a vágy, hogy a lehető legkevesebb időt töltse el a biztonság átvilágításán, pontosan az, amit a repülőterek és a légitársaságok fogadnak, amikor az arcod bekérését kérik. A lemondástól való visszatartás céljából aránytalanul időigényesnek tűnnek a részvétel hiánya, ha nem teljesen elérhetőek..

Hogyan működik az arcfelismerés a repülőtereken??

Az Egyesült Államok és egyre több ország repülőtere az arcfelismerési technológiát alkalmazza a biztonsági ellenőrzések korszerűsítése céljából, miközben az arcáról biometrikus adatokat gyűjt és tárol..

Az arcok felismerő szkennerén keresztül utazók.Arcfelismerő szkenner az Orlando Nemzetközi Repülőtéren. Forrás: Brian Naylor / NPR

A folyamat általában megköveteli, hogy álljon egy kamera előtt, az útlevelét a szkennerre helyezve, hogy a gép láthassa, hogy az arcod megegyezik-e az útlevél képével. Ez állítólag a repülőtéri személyzet kézi útlevelének ellenőrzését váltja fel, akinek nyilvánvalóan nem lehet megbízni abban, hogy az útlevelében szereplő arc megfeleljen a valóságnak az arcához.

Miért működtetik a repülőterek az arcfelismerést??

Az arcfelismerés és általában véve a biometrikus szűrés 2017-ben zöld fényt kapott az Egyesült Államokban, miután Donald Trump kiadott egy végrehajtható végzést, amely lehetővé tette a repülőterek számára, hogy a technológiát megfelelőnek tartják..

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hatósága (TSA) szerint biometrikus technológiára van szükség „a változó biztonsági fenyegetések, a növekvő légi utazási volumen, az erőforrás-korlátozások és a működési lábnyom korlátozásainak kihívásainak való megfelelés érdekében.” Az Egyesült Államokon kívüli repülőterek szintén kipróbálják ezt a technológiát. , amely felgyorsíthatja a bejelentkezési folyamatot, és javíthatja az utasok általános élményét.

Néhány repülőtér még kibővítette ezt a technológiát az arcfelismerés beépítésével a minden távozása szakaszában – a karibi Aruba szigetén a biometrikus technológiától függően sikerült az check-in, a poggyász-ellenőrzés, a bevándorlás és a beszállás függővé válni. Nyilvánvaló irónia nélkül elnevezték a Happy Flow folyamatot, mondván: „Face it! Szeretni fogod!

Illusztráció, hogyan működik a Happy Flow.A Happy Flow az Ön arcát használja útlevélként az indulás szinte minden szakaszában. Forrás: Happy Flow

Miért kellene aggódnom a repülőtér arcfelismerése miatt??

A gyorsabb felszállás a repülőtéren nagyon vonzó, és ha az arcfelismerő technológia percekre távolítja el a várakozási időt, nem nyeri meg mindenki?

Hát nem. A biometrikus adatok átadása egy olyan rendszernek, amely kétes biometrikus megerősítési arányokkal rendelkezik és elegendő jogi felelősségvállalással rendelkezik, lehetőséget ad a visszaélésekre, az elfogultságra és a személyes adatainak teljes megsértésére. Nem is beszélve arról, hogy ezeket az adatokat a hackerek veszélyeztetik, mivel az Indiában az Aadhar ID adatbázis megsértése, és még nevezetesebben az USA választói adatbázisaiban bekövetkező szivárgás történt..

Az Egyesült Államoknak jelenleg nincs szövetségi felügyelete az arcfelismerés használata kapcsán, bár számos város betiltotta a használatát nyilvános helyeken, és a törvényhozók megkísérelnek előírásokat bevezetni a technológiára. Eközben a szövetségi kormány gyorsan kiterjeszti a technológiát minden nagyobb repülőtérre.

Anélkül, hogy a T.S.A. és a Határvédelmi Központ (C.B.P.), amely felelős az arcfelismerési technológia használatáért, nincs korlátozva annak megvalósítása módja a repülőtereken, és nem kötelesek megmondani az utazóknak, hogy miként szabadulnak fel, ha akarják. A T.S.A. ütemtervében, amely felvázolja, hogy az ügynökség hogyan gyűjti a biometrikus adatokat, nincsenek megemlítve vagy megfontolva, hogy az utazók miként hagyhatják el a folyamatot..

Lehet-e kívülhagyni az arcfelismerést a repülőtéren?

Ha amerikai állampolgár vagy az USA-ba belépő vagy az Egyesült Államokból kilépő személy, akkor lemondhat az arc-szkennelésről – de ez általában nem világos.

Amióta a technológia megjelenni kezdett az Egyesült Államok nagyobb repülőterein, anekdotákat vonzottak az utasok, akik megpróbálták kijelentkezni. Történeteik egységesen negatív tapasztalatok.

Egy anekdotát Allie Funk érkezett, aki írta a 2006-os tapasztalatáról Vezetékes. Miután meghallotta a Delta Airlines-tól, hogy az arcfelismerést az utasok beszállásához fogják használni, megpróbált kijelenteni. Nem volt információ erről. „Hogy kitaláljam, hogyan lehet elhagyni” – írta a lány -, el kellett hagynom a beszállási vonalat, beszélnem kellett egy Delta képviselőjével az információs pultnál, visszatérni a sorba, és kérnem útlevelelem beolvasását, amikor az én sorom volt tábla.”

Világos útmutatások nélkül, hogy miként kell lemondni az utazókról, az utazók még azt sem tudhatják, hogy ez egy választás – ez magyarázhatja, hogy miért az összes delta ügyfélnek csak 2% -a választja.

Nem csak az Egyesült Államok anekdotái azokból az utazókból, akik megpróbálták lemondani az arcfelismerésről és más biometrikus rendszerekről a londoni és Hongkong-i repülőtereken, hogy igazolják, hogy a folyamat időigényes – és mennyire zavaró ez a megjelenés..

Minden bizonnyal úgy néz ki, hogy a lehető legnehezebbé akarják tenni az utasokat az arcszkennelés elutasításáról. És ez az ha megvan ez a lehetőség. Például az Egyesült Államok repülőterein kívüli állampolgárok számára az arcszkennelés betartása kötelező, és a fényképeket legfeljebb 75 évig tárolják a C.B.P. adatbázisában. Az Egyesült Államok polgárainak a fényképeit 12 órán keresztül tárolják.

A repülőterek fogadják, hogy a kényelem mellett döntsön az adatvédelem mellett

Mivel nincs jogi kötelezettség azt mondani, hogy lemondhat, és semmiféle vázlatos eljárás senkinek, aki ezt meg akarja tenni, a légiközlekedési és határőrizeti hatóságoknak gyakorlatilag szabad jogát adják az ilyen utazókkal folytatni kívánt tevékenységeikhez..

A CBP hivatalos biometrikus oldaláról készült. Nagyon azt akarják, hogy gondolja, hogy ez rendkívül kényelmes (és hogy így írják az emberek egymásnak valóban szöveget). Forrás: C.B.P.

Hihetetlenül kényelmetlenvé teszik a biometrikus biztonság bármilyen formájának megkerülését azáltal, hogy először a választási terhet terhelik ki az utazóra (ahelyett, hogy beleegyezett volna beleegyezésbe), majd elvégeztették őket egy még bonyolultabb és időigényesebb biztonsági ellenőrzéssel, amelyet a határellenőrök végeztek. Amber Baldet műszaki ügyvezető igazgatója tweetelte a biometrikus szkennelésről való lemondás tapasztalatát, amely szerint 30 percbe telt. A tipikus utazónak nem mindig van sok ideje a kéznél, és egy ilyen hosszú ellenőrzésen keresztülhaladhat, ha hiányzik a járat, és valószínűleg felkerül a listára.

A biometrikus letapogatás valószínűleg felgyorsíthatja a biztonsági ellenőrzéseket, de csak a költségének adódik, ha biometrikus adatait egy kormánynak adjuk át, és nem kell elszámoltathatóvá tenni azt, hogy hogyan kezeli. A biztonsági ellenőrzések ezen szakaszának felgyorsítása az ügynökök számára több időt is biztosít a telefonon és a közösségi média fiókjain történő keresésre, vagy akár az eszközök elkobzására..

Az arcfelismerés jövője a repülőtereken

Londonból, Sanghajból és Delhiből Tokióig és Hongkongig a repülőterek a világ minden táján az arcfelismerő rendszerek végrehajtásának különböző szakaszaiban vannak. Mivel a nagyobb biometrikus adatgyűjtés zavaró új normává válik, nehéz lehet folyamatosan éber maradni az arcszkenner elkerülése érdekében..

Már látunk pillantásokat az arcfelismerés jövőjére más országokban. Ez év elején egy vírusos tweet egy kínai repülőtéri kioszkon mutatta be sikeresen az utas azonosítását, repülési adatainak megjelenítését és azt, hogyan lehet elérni a kapuján. A kioszknak csak az arcára volt szüksége, hogy megadja a repülési információkat.

Azta! A kínai repülőtér arcfelismerő rendszerei segítenek ellenőrizni repülési állapotát és megtalálni az utat a kapunál. Megjegyzés: Nem adtam semmit, pontosan azonosította a teljes repülési információkat az arcomból! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

– Matthew Brennan (@mbrennanchina), 2019. március 24

A lényeg: Nem szabad ilyen nehéz kijátszani

A magánélet kedvéért történő kereskedelme az utazók számára rossz üzlet, és úgy tűnik, hogy nincs véleményünk, vagy jelentősen profitálhatunk belőle. Mivel azonban a lemondást nem könnyű megtenni, vagy pedig úgy tekintik, mint elérhető, könnyebb a benyújtás, az útlevéllel szemben a szkenner előtt állni, és arcát elfogni, és kormányzati adatbázisban tárolni. Ez az pontosan hogy a hatóságok azt akarják, hogy érezze magát.

Kevés az, amit megtehetsz, kivéve a biztonságot, és aktívan keresheti meg a kilépés módját. A Fight for the Future’s Airline adatvédelmi webhely felsorolja azokat a légitársaságokat, amelyek arcfelismerést hajtottak végre és nem hajtottak végre. Az EHA kiváló lebontást nyújt arról, hogy miként (ha egyáltalán) lehet lemondni arról, hogy arcát letapogatták a repülőtéren.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map