Germà gran que mira: per què està afectada la vostra privadesa en línia


La sensació pot ser infreqüent: inicieu la sessió a Internet un dia després de reservar un viatge a París i apareixen a la pantalla els anuncis per a hotels parisencs. Sents que algú està recopilant informació personal sense el vostre coneixement. Bé, tots dos ho són i no ho són, doncs deixem-ho’Faig una ullada més a prop del que està passant.

En el passat, les empreses no sabien res sobre clients potencials, i poc més que informació de contacte nua, com una adreça de correu, sobre clients actuals.

L’augment del Big Data, l’analítica, la IA i l’aprenentatge automàtic van permetre a les corporacions recopilar informació sobre el client. De fet, el volum global de dades creixerà des de 33 zettabytes (1 zettabyte és igual a 1 tril·ló de gegabytes) el 2018 a 175 zettabytes el 2025, segons International Data Corp.

Un dels efectes és que les empreses poden deduir amb força precisió un visitant en línia aparentment anònim’s gènere, ètnia, llengua materna, edat, interessos i fins i tot ideologia política.

Els avantatges i els contres d’una disminució de la privadesa en línia

Beneficis

Els venedors ofereixen experiències més personalitzades

Normalment significa anuncis més orientats a clients potencials. Si el consumidor està interessat en l’NBA, veurà anuncis rellevants sobre samarretes d’equip i boles de cistella en lloc de patins de gel.

Desavantatges

No saber com es recopila informació

Els consumidors se senten incòmodes amb la quantitat d’informació que es recopila sobre les seves interaccions en línia perquè no tenen ni idea de com es recopila. Se senten com un gran germà que mira, escolta i grava sense el seu permís.

Connexió a dades personals

Quan les persones naveguen pel web, les eines controlen els seus viatges i creen un perfil d’usuari. Teòricament, el perfil no està connectat a cap dada personal. En conseqüència, els venedors saben per on viatja cada ordinador amb la seva adreça IP única, però no ho fan’No sé que la persona que utilitza l’ordinador és Joe Smith, que viu al carrer 12 principal de Los Angeles. Si un pare es connecta a la seva filla’L’ordinador, els anuncis de maquillatge o joguines el saluden.

L’impacte de les lleis de privacitat en línia

En teoria, un proveïdor no hauria de vincular informació personal lliurada lliurement (per exemple, una adreça postal per a un enviament) a informació suposadament anònima, com ara la que fa clic a la gent mentre navega per un lloc web. Ha de existir un tallafoc o barrera de manera que la informació no estigui connectada. Existeixen algunes lleis per protegir la privacitat del consumidor.

Acte CAN-SPAM: el 2003, el govern federal dels Estats Units va aprovar la Llei CAN-SPAM. Es va fer obligatori que els consumidors poguessin optar per o no fora de les llistes de correu electrònic.

Reglament general de protecció de dades (GDPR) és una llei europea dissenyada per proporcionar a les persones una millor comprensió i un major control sobre com s’utilitzen les seves dades personals per a la comercialització. Els venedors han d’esbossar com recopilen i utilitzen aquestes dades i proporcionar als usuaris una manera d’optar per qualsevol ús comercial de la seva informació.

Funciona a la pràctica?

A la pràctica, les lleis sovint es troben al marge de les seves intencions. De fet, es pot discutir amb la proximitat dels proveïdors la llei. De vegades, intenten vorejar-los en un joc de gats i ratolins que es juga des de fa més d’una dècada.

Per exemple, els consumidors creuen que optar-hi és molt més fàcil amb un sol clic. Però desactivar-se és més difícil, sovint requereix que se suprimeixi de diverses llistes, moltes de les quals no us ho vau sol·licitar directament.

L’agost de 2018, Google va tenir problemes amb les seves funcions de seguiment. Els usuaris van dir al venedor que desactivés la funció, però només va deixar de mostrar els marcadors d’ubicació en una sola aplicació, Google Maps. Sempre que accedien a qualsevol altre servei de Google, el sistema continuava recopilant informació sobre la seva ubicació.

Els diners generen problemes de privacitat en línia

Aquests problemes subratllen la realitat que un venedor’La seva principal responsabilitat és dels seus accionistes, no dels seus clients. De vegades, les empreses tenen l’esperit de la llei, si la recompensa financera potencial és prou gran.

I què’és la moral de la història?

Les noves tecnologies estan sorgint i rastreja els usuaris més a prop que mai. Tot i que hi ha controvis normatius per protegir una persona’la privadesa, els venedors sovint intenten obviar les lleis. En conseqüència, la responsabilitat recau en el consumidor d’entendre el que està passant i de fer mesures de vegades difícils per salvaguardar la seva informació personal.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map