Quina diferència hi ha entre IPv4 i IPv6?


IPv4 i IPv6 són dos termes més utilitzats a l’hora de treballar amb VPNs. Però, això pot deixar-te preguntar què són exactament aquests termes que semblen tècnics i què signifiquen? Doncs bé, només passa que l’article següent respondrà a cadascuna d’aquestes preguntes i més.

Tanmateix, com que hi ha tanta informació disponible a la xarxa, potser només tindreu problemes per trobar les respostes que cerqueu quan desitgeu esbrinar la diferència entre IPv4 i IPv6. Per sort, estem aquí per ajudar-vos proporcionant aquesta guia completa que aprofundeix en les diferències entre aquests dos protocols.

Per tant, si tu’M’agradaria descobrir per què les IPv4 i IPv6 són tan importants i per què l’IPv6 pot ser un factor important per als usuaris de VPN, simplement continuï llegint, ja que proporcionem tota la informació essencial que cal conèixer..

Què és IPv4 i com funciona?

IPv4 es pot descriure com la quarta versió del protocol d’Internet. Després d’haver estat introduït el 1983, aquest’és segur dir que ja fa temps. Des del seu inici, l’IPv4 ha continuat sent l’identificador més comú a Internet. Es componen essencialment de 4 nombres separats per punts, amb el nombre 255 sovint inclòs. Aquí’s un exemple d’adreça IPv4 estàndard – 255.124.45.126.

Sense les adreces IPv4, els ordinadors no tindrien la capacitat de comunicar-se els uns amb els altres, cosa que donaria lloc a la circulació caòtica de dades. Per tant, es pot dir que aquest concepte particular és l’encarregat de generar la majoria d’adreces IP al web.

Tanmateix, hi ha alguns problemes quan es tracta d’adreces IPv4, ja que aquest protocol en particular es troba des de fa temps. En aquest moment actual, hi ha moltes adreces IPv4 existents, cosa que significa que només serà qüestió de temps abans que es produeixi l’esgotament. Per això, hi ha hagut trucades perquè es pugui fer un seguiment ràpid d’IPv6 per convertir-se en el nou estàndard el més aviat possible.

Altres problemes inclouen que cap missatge d’accés a la xarxa esdevingui un esdeveniment habitual. Això s’està veient cada cop més en l’actualitat i època actual, amb la congelació dels serveis d’Internet i les interrupcions de l’ISP consistents que es converteixen en una cosa que passa massa sovint.

Tenint això en compte, seria convenient suggerir que l’IPv4 s’acosta al final de la seva vida i cal substituir-lo més aviat que tard. Però, queda la pregunta: és IPv6 la resposta a tots aquests problemes? Deixar’analitzo aquest protocol més recent.

Què és IPv6?

En poques paraules, IPv6 és una actualització al protocol d’Internet que es va introduir per substituir eventualment la versió anterior: l’esmentat IPv4. Tanmateix, és molt probable que IPv4 i IPv6 continuïn convivint durant molts anys fins que es puguin esborrar problemes amb tots els protocols..

IPv6 es va introduir a mitjans dels anys 90 per combatre el potencial problema de demanda que superava el subministrament d’adreces IP. En els propers anys, substituirà totalment el protocol IPv4, que s’està quedant obsolet a causa d’haver estat molt esgotat, la qual cosa és causat per la gran quantitat d’adreces que utilitzen el protocol IPv4. Dissenyat per ajudar a Internet a créixer gradualment, IPv6 garanteix que la quantitat total de trànsit de dades transmesos i diversos hostes connectats podran augmentar a un ritme constant.

En comparació amb IPv4, es tracta’és segur dir que els tipus d’adreces IPv6 són molt grans, cosa que és igual a la longitud de les adreces IPv6. Inclou una actualització de 128 bits, mentre que anteriorment era de 32 bits amb IPv4. Al seu torn, això garanteix que els problemes d’esgotament deixaran de ser un problema, la qual cosa és una gran notícia tenint en compte que l’esgotament complet s’apropa ràpidament a l’IPv4.

Tanmateix, IPv6 no ho fa’No arribo sense els seus problemes. Igual que IPv4, no es poden produir notificacions d’accés a la xarxa, cosa que resulta especialment frustrant per a les persones que els agrada jugar a jocs o transmetre programes i pel·lícules en línia. Què’és més, tu’També comprovaré que han aparegut problemes de seguretat del protocol IPv6 en què es podrien produir fuites d’adreça IP. Aquesta és una de les raons més importants per a què molts proveïdors de VPN tinguin suport per a IPv6, en lloc d’optar per optar a seguir amb el suport IPv4 de moment..

Quina diferència hi ha entre IPv4 i IPv6?

Anteriorment a la guia, vam analitzar de forma individual cada protocol. Però, aquí’s una taula que explica completament les diferències entre IPv6 i el seu predecessor:

IPv4IPv6
Utilitza una adreça numèrica de 32 bitsUtilitza una adreça IP de 128 bits
Les adreces s’escriuen en decimals com quatre números separats per períodes, p. 69.89.31.226Escrit en hexadecimal i separat per dos punts: p. 5ffu: 1890: 4545: 3: 200: f8ff: gt34: 46re
L’estàndard actual per a adreces IPIncorpora el xifrat de punta a punta de sèrie
Es va desenvolupar a partir del 1983Introduït a mitjan anys noranta

La relació entre IPv4, IPv6 i VPN

En aquest moment del temps, no hi ha’tantes VPNs que admeten IPv6, ja que és un protocol que té’no està plenament enlairat quant a la seva popularitat. Això no és sorprenent, tenint en compte que l’IPv4 de generació actual continua essent àmpliament utilitzat i, per tant, segueix sent el protocol d’elecció per a molts proveïdors VPN. Això malgrat que es troba des del 1983.

Per tant, seria convenient, per tant, suggerir que una VPN que utilitza IPv4 és probablement la millor opció en el moment d’escriure. Tot i que, com que IPv6 es fa més popular, sempre val la pena estar al dia amb el proveïdor VPN escollit, ja que IPv6 es desenvolupa amb una seguretat millorada. El popular proveïdor de VPN NordVPN va implementar el suport IPv6 el 2017, inclosa la protecció contra filtracions a totes les plataformes. Aquesta és una gran notícia per a aquells que tenen preocupacions sobre la seva privadesa.

ExpressVPN és un altre gran servei VPN que ha afectat el suport IPv6. Però, tal com estan les coses, encara han d’implementar tot el suport del protocol a la seva plataforma. Malgrat això, han refugiat’No descartarà donar suport a IPv6 en el futur. Per tant, sí’Val la pena tenir present als seus llocs web oficials si teniu una subscripció ExpressVPN i voleu fer ús del protocol IPv6 en algun moment.

Pensaments finals

Així doncs, allà el teniu! Això conclou la nostra guia completa sobre la diferència entre IPv4 i IPv6. Ell’És clar veure que hi ha una imperiosa necessitat de fer un seguiment ràpid de l’IPv6, ja que IPv4 és una versió del protocol d’Internet que hi ha des de fa diverses dècades..

Ara per ara, les dues versions continuen existint de manera col·locada. Però, amb el temps, certament va guanyar’No serà sorprenent que IPv6 es converteixi en el nou estàndard. Al cap i a la fi, permet una gamma molt més gran d’adreces IP, cosa que és absolutament crucial en una època en què la demanda d’adreces IP és probablement la més elevada que hagi existit..

Finalment, l’IPv4 es retirà a causa del fet que ha estat durant tant de temps i es converteix en cada vegada més obsoleta a mesura que passin els anys. Tanmateix, fins que s’esgotin els esmentats problemes que pateix l’IPv6, l’IPv4 continuarà essent àmpliament utilitzat arreu del món. Això passa especialment per a moltes VPN que encara utilitzen aquest protocol.

Malgrat això, proveïdors com ExpressVPN han afirmat que a mesura que la popularitat d’IPv6 augmenta, consideraran que s’afegeix la compatibilitat amb el protocol actualitzat si ho consideren adequat en algun moment en un futur proper..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map