A minden idők legnagyobb kriptográfiainak 6 tagja

Egy tolvaj megkísérel lopni egy laptopot.


Ha pénzt hagyományos bankban tárolja, akkor ezt teszi, mert kevés más lehetősége van. Természetesen lehetséges elkerülni a bankokat, és államkötvények vagy készpénz formájában tárolhat pénzt matrac alatt, ám a biztosítás, a fizikai biztonság és a kényelem hiánya elriasztja az embereket. Legyünk őszinték: a közelmúltig senkinek sem volt sok más választása.

A kriptovaluták növekedése lehetővé tette az emberek számára, hogy „saját bankja legyenek”. Bármely összeg biztonságos tárolására csak szoftverre vagy bizonyos esetekben csak egy darab papírra van szükség, függetlenül attól, hogy milyen magas. A mérlegeket könnyű ellenőrizni, nehéz ellopni és triviálisan átadni. Miért a kriptovaluták felhasználói inkább tárolják „érméiket” olyan cserékkel, amelyek a bankok minden hátrányát hordozzák (meg kell bíznod nekik), egyik oldalsó oldallal sem (a csereket a kormány nem fedezi vagy nem biztosítja)?

Amikor kriptográfia tárolódik egy csere segítségével, akkor bíznia kell abban, hogy a csere nem hajtja végre a törvényt, a vezetõk pedig azzal, hogy nem menekülnek el a pénzeddel, és a biztonsági politikáikban az ingatlanoknak a hackerekkel szembeni védelme érdekében.

Könnyű belátni, hogy a kriptográfia miért ragadja meg a közönség képzeletét. Először is meg kell tisztáznom a pénzmennyiséget – a régi bankintézményeket ritkán rabolják meg ilyen hatalmas pénzmennyiséggel. Másodszor, a kriptovaluták csak az utóbbi időben kezdték megcélozni a közérdeket, tehát bármilyen hacke mindig elkerüli a hírt. Ráadásul a pénzt nagyon nehéz nyomon követni, a lopás tökéletes bűncselekményké válhat.

Mindezeket figyelembe véve, vessünk egy pillantást minden idők legnagyobb kriptovalutára.

1. Coincheck

A japán kriptováltozót, a Coinchecket 2018 januárjában 500 millió NEM (vagyis körülbelül 532 millió USD) értékre csapkodták le. Míg maga a Coincheck 2014 óta működik, a kérdéses NEM pénznemet és hideg pénztárcáját még nem állították be. megfelelően fel.

A hacket eredetileg az észak-koreai állami támogatású ügynökökre vádolták, de később kiderült, hogy a támadás valószínűleg orosz eredetű. A tőzsde egyes alkalmazottjainak személyi laptopjai megfertőződtek rosszindulatú programokkal, és a hackerek a hozzáférés megszerzése után képesek voltak kihasználni a rendszer sebezhetőségét..

A legtöbb megfigyelő meglepetésére a Coincheck a folyamatban felhalmozott hatalmas nyereség felhasználásával újból teljes ügyfelekké tette ügyfeleit. Arra ösztönözte azonban Japán pénzügyi szabályozóját, hogy tovább korlátozza születő csere-ökoszisztémáját.

A Coincheck hack a történelem legnagyobb kriptovaluta-hírnöke, az akkori fiat-egyenérték alapján ítélve.

2. Mt. gox

The Mt. A Gox hack visszhangzott az egész globális kripto-közösségben és jó okból. Még nem egészen világos, hogy hány támadó tudta pontosan ellopni, de tudjuk, hogy egy olyan biztonsági rés, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy több Bitcoin-ot vonjanak ki, mint amennyit birtokoltak, hosszú ideig fennállt. Mt. A Gox hatalmas piaci részesedéssel bukott az összeomlás ideje alatt, és az uralkodó tőzsde volt az összes olyan kereskedelem akár 90% -ával, amely a platformon az előző években történt..

A társaság kezdetben 850 000 Bitcoin veszteséget jelentett be, amely akkoriban mintegy 450 millió USD értékű volt.

Mt. A Goxot eredetileg Jed McCaleb állította fel a játékon belüli tokenek kereskedelmére. Az árfolyamot úgy bővítették, hogy benne legyen a Bitcoin, miután McCaleb észrevette a valuta növekvő népszerűségét, és segíteni akart a kereskedőket. Soha nem érte el a biztonságos tranzakciók lehetővé tételéhez szükséges kifinomult szintet. Ahogy a Bitcoin kereskedési szintje növekedett, a tevékenység nem maradt észrevétlenül a hackerek által.

A Bitcoin kezdetben bejelentett veszteségeinek mintegy 200 000-ét behajtották, de a folyamatban lévő bírósági ügyek és követelések megakadályozták a visszatérést a jogszerű tulajdonosokhoz..

3. Bitfinex

A Bitfinex hack-et először 2016 augusztusában jelentették be, és összesen körülbelül 120 000 Bitcoint érintettek, ami akkoriban 72 millió USD fiat egyenértékű volt. Ellentétben a Mt.-vel Gox, az érméket egyetlen támadás során lopták el a társaság pénztárcájából, annak ellenére, hogy ők hoztak bizonyos óvintézkedéseket az ilyen kudarc elkerülése érdekében. Még nem tisztázott, hogyan és mely mechanizmusok kudarcot vallottak, és megengedték-e a támadóknak, hogy megszabaduljanak egy ilyen ököltől.

A Bitfinex felajánlotta, hogy kompenzálja a felhasználókat jogkivonat formájában egy „IOU” használatával. A tokentulajdonosok azonnal kedvezménnyel eladhatják vagy megvárhatják, amíg a Bitfinex az üzleti nyereség felhasználásával visszavásárolhatja. Egy éven belül a Bitfinex az összes kibocsátott token körülbelül 95% -át megvásárolta..

A Bitfinex továbbra is működik a mai napig. 2019 júliusában két izraelit tartóztattak le a csapkodás gyanúja miatt.

4. NiceHash

A listánkban a helyet foglalja el a NiceHash, amelyet 2017 decemberében 4700 Bitcoin (vagyis körülbelül 64 millió USD) megcáfolása hajtott végre. A NiceHash egy szlovén kriptovaluta bányászati ​​piac volt, ahol független bányászok hash-energiát bérelhetnek olyan felhasználók számára, akiknek nem volt saját bányászati ​​gépek.

A NiceHash számos meleg és hideg pénztárcát üzemeltetett, hogy a bányászati ​​jutalmakat megoszthassa tagjai között. Ezeket a pénztárcákat célozták meg, de az elveszített pénzeszközök nagy száma ellenére a NiceHash a veszteségek több mint 75% -át megtérítette..

5. Zaif

A Zaifit különféle kriptovaluták fosztogatták el, ideértve a Bitcoint, a Bitcoin Cash-et és a Monacoint, és mintegy 62 millió USD veszteséget fiat-ekvivalensben 2018. szeptemberében..

Három nap telt el a csere rájött, hogy hiányoznak források a forró pénztárcájából, de haladéktalanul bejelentette, hogy a vállalati pénzeszközöket minden ügyfél kompenzálására fogják használni.

6. Binance

A hackerek 2019 májusában elvonultak 7000 Bitcoint a Binance-től, a világ egyik legnépszerűbb kripto-cseréjétől. Az összeg körülbelül 40 millió USD volt ekvivalens fiat-ban. A Binance erre a célra létrehozott külön biztosítási pénzeszközzel megtérítette a felhasználókat. A visszavonásokat azonban néhány napra felfüggesztették, mivel a csere megpróbálta kitalálni, mi történt rosszul. A vezérigazgató, Zhao Changpeng egy átfogó blogbejegyzést írt, amely felvázolja a támadást, és egy Twitter-cserét folytatott a felhasználói aggályok enyhítése érdekében, megelőzve a különösen a hegyvidéki időszakban felmerült aggodalmakat. Gox és Bitfinex válságok.

Soha ne tárolja érméit tőzsdén

A hagyományos bankokkal ellentétben nincs szükség kriptovalutatulajdonosokra érmék cseréjén való tartására. Ehelyett tárolhatja őket telefonjukban vagy dedikált eszközükben található pénztárcában. A Bitcoin valószínűleg továbbra is öt-tíz év körül lesz, de az Ön által választott csere nem lesz.

Ne veszítse el a Bitcoin-t!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map