Az ExpressVPN felmérése azt mutatja, hogy az amerikaiak végül is törődnek a magánélettel

Illusztráció egy sas, amely a szemét takarja.


Az ExpressVPN megbízásából és a Propeller Insights által elvégzett reprezentatív felmérés sok meglepő eredményt hozott, miközben megerősítette az iparág és a közvélemény néhány gyanúját..

Több mint 1000 embert képviseltek az Egyesült Államok életkorát, nemét és földrajzi összetételét illetően, és megkérdezték tapasztalataikat és aggodalmaikat az online adatvédelem és technológia vonatkozásában..

A VPN-használat magas

A felmérésben a válaszadók 29,3% -a mondta, hogy virtuális magánhálózatot vagy proxyhálózatot használt. A VPN használatának okai sokféle, de három fő kategóriába sorolhatók:

Tartalom eléréséhez

A VPN-t használók közül 26,7% -uk fér hozzá vállalati vagy egyetemi hálózatához, 19,9% -uk olyan tartalomhoz való hozzáféréshez, amely egyébként nem áll rendelkezésre a régiójukban, és 16,9% -uk használja a cenzúra megkerülését..

A megfigyelés elkerülése érdekében

A VPN használatának legnépszerűbb okai a megfigyeléssel kapcsolatosak: a válaszadók 41,7% -ának célja az IP-jét védő webhelyek elleni védelem, 26,4% -ának az internetszolgáltatójának (ISP) információgyűjtésének megakadályozása, 16,6% -ának pedig a helyi ellen kormány.

Az online biztonság érdekében

Több mint 50% -uk használ VPN-t a biztonsági fenyegetésekkel szemben, a nyilvános Wi-Fi (50,8%) és a hackerek (51,1%) használatával járó kockázatok ugyanolyan jó okai az emberek számára a VPN használatához..

Az emberek hisznek mobilkészülékeikben

Az emberek általában bíznak mobiltelefonjukban. Az Android-felhasználók csupán 30,5% -a „egyáltalán nem” vagy „nem túl magabiztos” eszközében. Az iOS valamivel jobb árakat kínál, a felhasználók 27,4% -a fejezi ki a bizalom hiányát.

Az emberek kevésbé foglalkoznak a helyszín sugárzásával, mint a szavakkal: A felhasználók sokkal inkább engedik, hogy a telefonjukon vagy táblagépükön található alkalmazások hozzáférjenek a helyükhöz (78,7%), mint a mikrofon használata (58,9%)..

Az intelligens eszközök felhasználói félnek a csapkodástól

Azokat az eszközöket, amelyek alapvető funkcionalitásukon kívül hálózatba vannak kapcsolva és érzékelőkkel, például kamerákkal vagy mikrofonokkal vannak ellátva, általában „intelligensnek” nevezik.

Funkcionalitásuk részeként (akár a felhasználó számára ismert, akár ismeretlen) gyakran kommunikálnak a gyártóval, és adatokat küldenek a távoli szerverekre. Néhányat a felhasználó távolról is vezérelhet – és valószínűleg jogosulatlan harmadik felek is, ha nincs megfelelően csatlakoztatva.

A megkérdezettek közel egynegyede (24,8%) egyáltalán nem rendelkezik intelligens eszközökkel, míg szinte annyi (24,4%) mindig kikapcsolja készülékének mikrofonját, ha nem használja őket. Az ötödik (21,2%) azonban azt állítja, hogy mindig bekapcsolva hagyja a mikrofont.

A számok hasonlóak a kamera használatához. Ezekkel a számadatokkal, valamint azon emberek számával, akik vagy nem tudják, hogy eszközükön van-e mikrofon, vagy csak ritkán kapcsolják ki azt (29,6%), arra következtethetünk, hogy a lakosság kb. Fele nem értékeli a magánélet védelmét. 85% szerint azonban rendkívül (24,7%), nagyon (23,4%) vagy kissé (28,0%) aggódik az intelligens eszközök, amelyek személyes szokásaikat figyelik.

Sokkal több embert aggódik a feltörés. Csak 19,4% -uk nincs attól, hogy egy cyberatcsavaró eltéríthet és hatékonyan átveheti az intelligens otthoni eszközök irányítását, 50,5% -uk pedig „rendkívül” vagy „nagyon aggódik”.

A Google a kémkedés félelmét ösztönzi

Az amerikaiak nem annyira aggódnak, hogy kormányuk rájuk kémked, mint gyakran feltételezik. A válaszadók közül 15,9% szerint félnek az FBI megfigyelésétől, és csak 6,4% -uk attól tart, hogy az NSA kémkedjen rájuk..

Az embereket messze leginkább aggasztja az internetszolgáltatók (23,2%) és a Facebook (20,5%) által végzett információgyűjtés. A Google kémkedése jobban aggasztja az embereket (5,9%), mint a munkáltatók (2,6%) vagy a családtagok (5,1%) szimatolását..

A Facebook kedvelői megérdemlik

A felmérés azt mutatja, hogy az emberek 46,7% -át nem érdekli, hogy a Facebook kedvelik-e őket a politikai orientáció meghatározására, valamivel kevesebb, mint azoknak a 49,2% -ának, akik nem aggódnak a szexuális orientáció ismerete miatt..

Kormányzati beavatkozások és politika

A nettó semlegesség továbbra is népszerű (70% -kal több válaszadó támogatja ezt, nem pedig nem), de 51,4% -uk szerint nem tudnak elegendő véleményről vélemény kialakításához.

A felmérés szerint 82,9% úgy véli, hogy a kongresszusnak olyan törvényeket kell elfogadnia, amelyek előírják a technológiai cégek számára, hogy engedélyt kérjenek a személyes adatok gyűjtése előtt. Még ennél is több, 85,2% úgy véli, hogy pénzbírságot kell kiszabni azoknak a vállalatoknak, amelyek elveszítik a felhasználók adatait, és 90,2% úgy véli, hogy további bírságokat kell kiszabni, ha az adatokat helytelenül használják fel. A válaszadók 47,4% -a úgy véli, hogy a kongresszusnak meg kell haladnia a Facebook és a Google felbontását.

Az amerikaiak kétharmada támogatja azokat a törvényeket, amelyek megkövetelik a pornográf platformoktól, hogy ellenőrizzék-e a 18 éven felüli felhasználókat, mielőtt engednék számukra a webhely használatát, mint az Egyesült Királyságban. A tartalomblokkoknak nincs többségi támogatása, de továbbra is népszerűek, 42,3%.

Várakozással tekintve, amikor megkérdezték, melyik 2020-os demokratikus elnökjelölt az amerikai amerikaiak bízik online adataik védelmében, megjegyezte, hogy Bernie Sanders adatvédelmi képviselője a szavazatok 26% -át kapta..

 • 26% mondta Bernie Sanders
 • 24% mondta Joe Biden
 • 13% -uk mondta Beto O’Rourke-t
 • 12% mondta Elizabeth Warren
 • 10% mondta Kamala Harris
 • 9% mondta Cory Booker

 
Ezen felül, amikor megkérdezték, hogy melyik 2020-os demokratikus elnökjelölt az amerikaiak bíznak a legjobban a szabad és nyitott internet megőrzésében, Bernie Sanders ismét tetején volt a felmérésnek..

 • 29% mondta Bernie Sanders
 • 20% mondta Joe Biden
 • 13% mondta Elizabeth Warren
 • 12% -uk mondta Beto O’Rourke-t
 • 12% mondta Kamala Harris
 • 10% mondta Cory Booker

Az amerikaiak törődnek magánéletükkel

Az általános feltételezésekkel ellentétben az amerikaiak valódi és hatékony intézkedéseket hoznak a magánélet megsértése ellen.

Az embereket nem aggasztja a kormány, hanem az internetszolgáltatók és a szociális média társaságok. Széles körű támogatást élveznek a technológiai társaságok személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának korlátozása is, néhányuk megengedi magának, hogy további tartalomszűrőket és életkori korlátozásokat kívánjon..

A nyers adatokat itt tekintheti meg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map