Négy módszer az intelligens órák biztonságának megismerésére

hogyan lehet biztonságosítani az intelligens óráját


Az intelligens órák olyan eszközök, amelyek elengedhetetlenek azok számára, akik a hordható elegáns és a következő szintű funkcionalitást szeretnék kombinálni. Nyomon követik az egészségét, emlékeztetik Önt a találkozókra, és – természetesen – megmondják az időt. Ugyanakkor, mint manapság szinte minden elektronikus eszközhöz, a biztonsággal kapcsolatos aggályokat is figyelembe kell venni.

Ez év elején a Stevens Institute of Technology professzora felfedezte, hogy a hackerek ellophatják az intelligens órák ATM-kódjait. Csak annyit kellett szagolniuk, hogy az okosóra és az okostelefon között cserélt adatcsomagokat találjanak.

Tekintettel arra, hogy az adatvédelem jelentős része az adatbiztonság, itt található egy rövid útmutató, amely biztosítja, hogy az intelligens órája ne tegye sebezhetővé a hackereket.

1. Védje meg okostelefonját

Ez nem elírás – az intelligens órák biztonsága az okostelefonon kezdődik. Amint azt az ATM PIN-kód bizonyítja, az egyik legfontosabb sérülékenységi pont az intelligens óra és az okostelefon közötti kommunikációs kapcsolat. Még félelmesebb, hogy a hackereknek nem kell mindkettőbe beszivárogniuk, hogy szimatolhassanak – csak egyhez kell hozzáférniük.

Valaki másnak a hamis alkalmazásokkal való legegyszerűbb bejutása az okostelefonba. Ez a leggyakoribb az Android rendszert futtató telefonokon, de az iOS telefonok futása nem teljesen immun. Jó ökölszabály, ha ragaszkodunk a Google Play Áruházban vagy az iOS App Store-ban eladott alkalmazásokhoz. A letöltés előtt vizsgálja meg az alkalmazások hitelességét. És ha iOS-felhasználó, a telefon börtönbe törése – miközben felszabadítja – bizonyos biztonsági fejfájásokhoz vezethet..

2. Rendszeresen frissítse a smartwatch szoftvert

A fejlesztők okból kifüggesztették a frissítéseket. Ezek nem csak egy adott operációs rendszer vagy alkalmazás teljesítményét javítják, hanem javítják a veszélyes biztonsági hibákat is.

Míg bosszantó lehet 30 másodpercet várni, míg az intelligens óra vagy a kedvenc alkalmazás újraindul, ez megmentheti Önt attól, hogy órákat kellene elkövetnie gátlástalan hackerekkel.

3. Vigyázzon a fitnesz adataival

Amint ezt a blogot már korábban írták, a hackerek nem csak azok, akik pusztítanak az adatokkal – a hirdetők és a biztosítótársaságok is. A vállalatok gyakran vásárolnak adatokat a fogyasztókról annak érdekében, hogy tájékoztassák marketingüket és áraikat.

Ez különösen aggasztó az egészségügyi és fitnesz adatokkal kapcsolatban. Az intelligens órák sok kívánatos információt hordozhatnak rólad. Például, ha egy biztosítótársaság azt látja, hogy szívproblémái vannak, vagy ha sok telített zsírt eszik, akkor megkísérelhetik nem kívánt díjakkal sújtani, vagy ami még rosszabb, egyáltalán nem hajlandó biztosítani..

A fitnesz alkalmazások használata előtt ellenőrizze az adatvédelmi beállításokat. Válassza ki, amit nyilvánosan megoszt. Fontolja meg az álnév felhasználónévként történő használatát is, hogy a napi nátrium-fogyasztás ne kapcsolódhasson hozzád.

4. Engedélyezze a lopást megakadályozó beállításokat

A felmerülő digitális veszélyeken túl egy dolgot kell mindig szem előtt tartani: Valaki ellophatja az intelligens óráját, és így kaphatja meg adatait.

Az intelligens órák gyártói tisztában vannak ezzel a lehetőséggel. Ezért sokan hoztak létre biztonsági beállításokat a lopások megakadályozására. Vegye ki az Apple aktiválási zárját – megakadályozza, hogy a potenciális tolvajok összekapcsolják az Apple Watch-ot egy nem engedélyezett eszközzel. Más intelligens órák ezt saját maguk is vállalják, tehát nem számít a szolgáltatás neve, ellenőrizze, hogy engedélyezett-e!

Néhány egyszerű lépés az intelligens órájának biztonságában tartása érdekében

A nap végén meglehetősen egyszerű az intelligens órájának biztonságos megőrzése:

  1. Legyen okos az okostelefonjára telepített alkalmazásokat illetően
  2. Frissítse alkalmazásokat
  3. Tartsa be a fitnesz adatait
  4. Engedélyezze a lopásgátló beállításokat

Ne feledje ezeket a tippeket, és biztos lehet benne, hogy az intelligens órája ugyanolyan biztonságos, mint stílusos.

Ön egy hozzáértéses intelligens óra tulajdonos, akinek a gondolatai vannak arról, hogy mások hogyan tudják feltenni a biztonsági játékot? Olyan bántalmazó élmények, amikor elfelejtette megvédeni okos óráját vagy okostelefonját? Ossza meg véleményét az alábbi megjegyzésekben!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map