Sajnálom, Dave. Félek, hogy nem tudom megtenni: Amikor a virtuális asszisztensek nagyon-nagyon rosszul járnak

amikor nem megy rosszul


A Wall Street Journal becslése szerint a hackerek nemrégiben egymillió IoT-eszközt használtak DDoS-támadások csillapítására.

De nemcsak a hackereknek kell aggódniuk. A tárgyak internete ugyanolyan valószínűleg teljesen rosszul jár.

A hackerek korábban nem hallottak hozzáférést az Ön adataihoz mackó útján

Mivel egyértelműen a jövőben élünk, van egy cég, amely interneten keresztül csatlakoztatott mackókat árusít.

Az említett társaság lehetővé teszi a szülőknek, hogy az interneten rögzítsék azokat a üzeneteket, amelyeket a mackóhoz küldtek. A medve beszéli az anya és az apja által rögzített szavakat, és feltehetően a gyerek döbbenten és meghökkentve kapkodik..

Ez mind szórakozás és játék volt, de aztán a hackerek több mint kétmillió online játékfelvételt jelentettek meg, több mint 800 000 ügyfél-hitelesítő adatot. Kiderült, hogy sok ügyfél jelszava olyan gyenge volt, hogy szellő volt megtörni őket.

(Nem azt mondjuk, hogy beszédmondó, de Lexie korábban már figyelmeztette a gyenge jelszavak veszélyeiről – még ezt a kiváló útmutatót is kiadta az online fiókja biztonságosabbá tétele érdekében.)

Az egész rendetlenség technikailag nem a mackó hibája volt, de ez egy olyan probléma, amelyet nem mernék fel az 1980-as éveimmel, vezeték nélküli * Zugly.

Vezeték nélküli mackó
* Mint ő, nincs vezetéke. Csak bolyhos. Imádnivaló, csúnya bolyhos.

Vigyázzon, amit megkérdez a virtuális asszisztensétől

Ami félelmetes, és nem feltétlenül vicces, az IoT eszközök, amelyek önmagukban vadulnak, bármilyen feltörés nélkül.

Az Amazon Echo világszerte több millió otthonban található, és mindig hallgat. „Intelligens asszisztensként” értékesítik. Echo megígéri, hogy vásárolni fog, válaszol a kérdéseire, zenét játszik, jelentést készít az időjárásáról, és még a termosztátot is irányítja. Az Amazon minden látószeme állítólag intelligensebbé válik, annál többet kérdezi, tanulva az életedből, ahogy él.

Egy nagy doboz ült a szobában, és csendben figyelte az életed, hogy kedveled legyen. Még egy barátságos név is van a segítséget nyújtó mechanikus hangsegédnek: Alexa.

Csodálatos! Eltekintve attól, hogy egy kicsit olyan, mint egy disztopikus Sci-Fi film kezdete (meglepődtem, hogy az Amazon nem hívta Hal-nak). Ó, és néha egyáltalán nem túl okos.

Egyáltalán nem.

Amikor az Amazon Echo megrendeli, amit akar, és nem azt, amit mond

Mint az időben, egy napsütéses reggelen, a texasi Dallasban, egy hatéves lány megkérdezte Alexát: „Tudsz velem játszani babaházat és szerezhetsz nekem egy babaházat?” De Alexa azt hallotta, hogy „Megrendelhetsz négy font cukrot? sütik és egy 170 dolláros babaház, kérem? ”

És hát Alexa ezt tette.

De a szórakozás nem ért véget azzal, amikor egy San Diego-i TV-állomás jelentette az Alexa tévedését, és a „Alexa” szót használta a levegőben, a nézők Echosa életre keltett. Úgy tűnik, hogy Alexa nem tudja megmondani a különbséget egy ember között, aki Alexát mondja a szobában, és valaki, aki azt mondja a tévében.

Találd ki, mi történt ezután? Így van, Alexa elrendelt egy babaházat mindenkinek, aki a történetet a tévében nézte. Ne feledje, biztosan nem vicces.

Sok kicsi volt, amint kiderül. A Twitter egyik felhasználója egy Alexa bevásárló listáját mutatta be, amelyben szerepel egy „darab kakas, nagy fingó, barátnő és [és] galambszappan” (ki tudja, mit akarta valójában?), És egy másik „150 000 üveg sampont” és „szánkó kutyákat” tartalmazott. ”

Egyéb figyelmeztető Alexa mesék között szerepel a gyermek, aki Digger Digger nevű játékot kért, és mondjuk csak, hogy nem az, amit Alexa adott.

Ennek ellenére még rosszabb is lehet.

Internetes asszisztensek és magánélet és a rendõrség

Az Egyesült Államok bűnüldöző rendszere meglehetősen igényesnek bizonyult a magánélet megsértése esetén. A tendencia folytatása érdekében az Egyesült Államok rendõrsége nemrégiben parancsot kapott, hogy az Amazon Echo-tól adatokat szerezzen egy gyilkossági esettel kapcsolatban. Bár az Amazon megtagadta bármilyen információ nyilvánosságra hozatalát, felteszi a kérdést: Mi történik az összes Alexa vagy a Google Home által összegyűjtött adattal (a Google Echo megfelelője)?

Úgy tűnik, hogy a Black Mirror epizódja, de fel lehet hívni Alexát vagy a Google Home-t tanúként egy tárgyaláson?

Nagyon sok energiát adunk a Google-nak és az Amazonnak, és nagy bizalommal bízunk bennük. Azok a dolgok, amelyeket tudnak róla, a saját otthonuk adatvédelmében, hihetetlenül kínosak lehetnek, ha elengedik őket, és helyrehozhatatlan károkat okozhatnak az életben és a karrierben..

Talán mindannyian figyelembe kell vennünk Megan Neitzel, a babaház lányának anyja bölcs szavait:

“Úgy érzem, suttoghat a konyhában …”

Biztonságos a számlák és ügyeljen online

Kapcsolja ki az Amazon egy kattintással történő megrendelését, és fiókját PIN-kóddal biztosítsa. Ha így tenné, meg kell akadályoznia, hogy Alexa bármikor rendeljen, amit csak akar.

Az erős jelszó szintén kötelező. És ne felejtsük el, hogy anonimizálhatja internetkapcsolatát egy VPN segítségével.

Számos adatvédelmi előnye van a VPN-nek, amelyet ez a blog sokszor ismertet. Még jobb, ha az ExpressVPN útválasztó VPN-t használ minden Wi-Fi-kompatibilis eszközön, még azokon is, amelyek általában nem képesek VPN-szoftverek futtatására, például PlayStation, Xbox, TV és igen, virtuális asszisztensek..

Kedves.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map