7 adatvédelmi és biztonsági átvétel a Mary Meeker internetes trendjelentésében

Mary Meeker képe


Az interneten a legnagyobb csúszda visszatért! Mary Meeker internetes trendjelentése kiemelte a fontos online megfigyeléseket 1995 óta, és az idei jelentés megdöbbentő 334 diát tartalmaz.

Miközben Meeker jelentése számos témát érint, addig közelebbről megvizsgáltuk az online adatvédelem és biztonság körüli tendenciákat..

1. A világ több mint felén van internet-kapcsolat, de az okostelefonok növekedése visszaesik

2018-tól a világ lakosságának 51% -a csatlakozhat az internethez, szemben a tíz évvel ezelőtti 24% -kal. De az okostelefonok elfogadása, amelyet az internethasználat jelentős katalizátoraként tekintnek, egyre csökken, miközben az egységszállítás 4% -kal csökken 2018-ban.

Az Internet felhasználók és az I / I növekedés grafikonjakattints a kinagyításhoz

2. Az ázsiai-csendes-óceáni térség a globális internetes felhasználók többsége

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben az internethasználók a globális internethasználók 53% -át teszik ki, míg Európa csak 15% -át teszi ki. Észak-Amerikában az internetes felhasználók penetrációja a legmagasabb, az észak-amerikai online online 89% -ával; összehasonlítva az ázsiai-csendes-óceáni népességnek csak 48% -a van online.

Az Internet felhasználók grafikonja régiónkéntkattints a kinagyításhoz

3. Kevesebb ember fér hozzá teljesen cenzúrázatlan internethez

A globális online népesség csökkenő része azokban az országokban él, ahol nincsen internetes cenzúra – 2018-ban 20%, szemben a 2016-os 24% -kal. Az online felhasználók egyharmada részben cenzúrázatlan internetet tapasztal, másik harmada pedig internetmentesség nélküli országokban él. egyáltalán.

kattints a kinagyításhoz

Az eltérő internetes szabályozás jelenségét „splinternet” -nek nevezik, ahol az online tapasztalataikat a helyi szabályozás határozza meg.

A helyi szabályozás példái az alábbiakban találhatók:

A különféle országok táblázata és az internetes szabályozás.kattints a kinagyításhoz

4. A számítógépes támadások kifinomultabbá és szélesebb körűvé válnak

A számítógépes támadások most azokra a vállalatokra és szervezetekre összpontosítanak, amelyek hozzáféréssel rendelkeznek érzékeny adatokkal (gondoljuk az Equifaxot és a Marriottot), és egyre gyakoribbak.

A biztonsági megsértések során feltárt érzékeny rekordok grafikonja.kattints a kinagyításhoz.

Az előzetes beszámolót még tovább emeljük, az Egyesült Államokkal, az Egyesült Királysággal, Hollandiával és Németországgal, csak néhány olyan országgal, amelyek nyilvánosan vádolták az állam részvételét számos számítógépes támadásban.

5. Az okostelefon-használók lépéseket tesznek a függőség csökkentésére

Egyre több felhasználó aktívan próbálkozik csökkenteni az eszközükön töltött időt (a 2017. évi 47% -ról a 2018-as 63% -ra).

Grafikon, amely azt mutatja, hogy a felnőttek százalékos aránya megpróbálja korlátozni az okostelefon személyes használatát az Egyesült Államokbankattints a kinagyításhoz

Ezt részben támasztja alá a közösségi média lassuló használata az elmúlt évben, 2018-ban csak 1,1% -os növekedést tapasztaltak, szemben az előző évi 6% -kal..

A közösségi médiában eltöltött napi idő grafikonja.kattints a kinagyításhoz

6. Az embereket továbbra is aggasztják a magánélet, de ez a szám csökken

A 2014-es 64% -ról csökkent, az emberek 52% -át jobban aggasztják a magánélet, mint az előző évben.

Grafikon, amely az emberek internetes adatvédelemmel kapcsolatos aggodalmait mutatja egy évvel ezelőtt.kattints a kinagyításhoz

A csökkenés az lehet, hogy az emberek nagyobb mértékű ellenőrzést tapasztalnak a magánéletük felett, és olyan problematikus technológiai cégek, mint a Facebook és a Google javítják a felhasználók saját magánéletük kezelésének módját. A kormányok emellett erőfeszítéseket tesznek a felhasználók magánéletének védelme érdekében, a legjelentősebb az EU GDPR-je.

7. Egyre többen használnak titkosított szolgáltatásokat online

Az elmúlt években a titkosított üzenetküldési szolgáltatások havi aktív felhasználói száma folyamatosan növekedett. A legjelentősebb növekedés a titkosított webes forgalom növekedéséből származik, amely a 2016-os 53% -ról 201% -on a 87% -ra (!) Ugrott.

kattints a kinagyításhoz

Az online adatvédelem és biztonság mellett

A Meeker jelentése a nagy adat, az egészségügy, az e-kereskedelem és még sok más részleteivel is foglalkozik. Végül is fedezi az internetet. Itt láthatja a teljes fedélzetet, és a korábbi évek jelentéseit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map