A 2017. évi ExpressVPN adatvédelmi ösztöndíj nyertesének bejelentése

Az ExpressVPN ösztöndíj nyertese


Második évében óriási siker volt az ExpressVPN magánélet-ösztöndíj jövője. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban közel 2000 hallgató küldött esszéket 5000 dolláros lövésért. Míg csak egy győztest választhattunk ki, az ExpressVPN-n mindenkit lenyűgözött az írásukban megjelenő intellektus és kreativitás szintje..

A hallgatókat arra kérték, hogy képzeljék el a társadalmat 2027-ben, ahol az egész világ kormányai elérték az abszolút digitális megfigyelést. A legtöbb jóslat homályos volt. Mesék voltak a kényszerített bebörtönzésekről, az akadémiai cenzúráról és a társadalmi élet tisztításáról, nem is beszélve a félelmetes elérhetőséggel bíró új kormányhivatalok baljósági rövidítéseiről..

Az ExpressVPN-t azonban leginkább Elizabeth Fijalkiewicz, az amerikai Wisconsin állambeli Chetek (Egyesült Államok) felelte. A 26 éves végzős hallgató impulzusverseny beszámolót írt egy nőről, aki könyvtárba lépett be, hogy tiltott orvosi kutatásokat végezzen. A mese teljes elolvasásához olvassa el az ExpressVPN Future of Privacy Scholarship oldalt.

Eközben hat másik belépő bizonyította, hogy hihetetlenül lenyűgöző esszéket írt, amelyek rájuk jutottak, és az ExpressVPN ingyenes évével együtt. Ők:

 • Alexandra Goriounova, New Haven Egyetem, CT, Egyesült Államok.
 • Jessica Allen, az Oxfordi Egyetem, Egyesült Királyság
 • Peter Upton, Yankton Középiskola, SD, Egyesült Államok.
 • Brogan Gerhart, Maryland University, MD, Egyesült Államok.

Taps minden körül!

Rémálom kérése: Q&A győztes

A győzelem után Elizabeth ösztöndíjasnak időt vett igénybe, hogy válaszoljon az ExpressVPN néhány kérdésére a nyertes esszéjével kapcsolatban. Azt mondja, az inspiráció az volt, hogy megpróbálta elképzelni a „legrosszabb esetet”, majd onnan ment.

“Az agyam természetesen a tudósok, a tudósok és az emberek felé fordult, akik számára az információáramlás korlátozása lenne legfélelmetesebb.”

Ami a forgatókönyvet jeleníti meg, ha egy fiatal nő megpróbálja terjeszteni a kritikus orvosi kutatásokat, akkor jóváírja végzős iskolai környezetét. “Az agyam természetesen a tudósok, a tudósok és az emberek felé fordult, akik számára az információáramlás korlátozása lenne legfélelmetesebb” – magyarázza a nő.

Amikor arra kérdezték, hogyan lehet a világ elkerülni az általa leírt disztopia fajtáját, Elizabeth proaktívan javasolta.

„Úgy gondolom, hogy az embereknek az ilyen típusú disztopia elkerülése érdekében a legnagyobb dolgot az kell biztosítaniuk, hogy továbbra is részt vegyenek a kormányukban. Az internetes adatvédelem már homályos vizei nem valami olyan, amit a politikusok platformként tesznek, vagy akár valami, ami a főbb híreket jeleníti meg, amikor az erre vonatkozó jogszabályokat elfogadnak.

Generációs különbségek

Tekintettel arra, hogy az esszé arra késztette Elizabeth-et, hogy a jövő felé nézzen, az ExpressVPN kíváncsi volt a múltbeli gondolataira is. Azt mondja, hogy észre vesz egy generációs hiányosságot az adatvédelem tudatosságában.

„Úgy gondolom, hogy a szüleim generációja aktívabb szerepet játszik abban, hogy megvédje magát az általuk tisztában lévő személyes adatok esetleges megsértése ellen. Úgy gondolom azonban, hogy generációm sokkal jobban ismeri a magánélet digitális veszélyét, mint a szüleim generációja, bár nem hiszem, hogy sokan tudják, hogyan tudnak aktívan megvédeni magukat tőlük, vagy aktívan törekednek rájuk.

Erre utalva, Elizabeth elismeri, hogy ha technikailag hozzáértő ifjúság, nem jelenti az online fenyegetések teljes anonimitását..

„Generációm számára azt hiszem, hogy a„ szokásos ”digitális adatvédelmi intézkedések nagy része olyan automatikus, és annyira hozzászoktunk ahhoz, hogy nem gondolkodom rajta. Őszinte leszek és azt mondom, hogy nem sokat tudok arról, hogyan működik az online hackelés vagy megfigyelés, és nem igazán tudom, hogyan tudom jobban megvédeni magam tőlük.

A győztes szívvel

Annak ellenére, hogy előzetesen megkísérelte esszéjét, maga Elizabeth azon dolgozik, hogy jobbá tegye a világot. Jelenleg a Minnesota Egyetem fizikoterápiás diplomáján vesz részt.

A diploma megszerzése után az idős betegek rehabilitációjának elősegítését tervezi. Saját szavaival: “Úgy gondolom, hogy ezzel a lakossággal való munka rendkívül jövedelmező, és alig várom, hogy megkezdjem karrierem.”

Gratulálunk újból, Elizabeth, és minden jót a jövőben!

~

Gondolod, amit Elizabeth írt, elgondolkodtató volt? Fontolja meg jelentkezését az ExpressVPN jövőbeli adatvédelmi ösztöndíjra! További részletek tavasszal.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map