A svédek apró mikrochipjeket helyeznek be a bőrükbe

Egy svéd zászló remekül nézett ki.


Elégedett -val nehézkes kulcstartókkal és terjedelmes pénztárcákkal? Miért nem másolja a növekvő számú svédet, és implantálja az apró mikrochipjét az ujjaiba?

Ahelyett, hogy a zsebének mélységébe kutatná az edzőterem-kulcskártyát, vagy a telefonon végiggörgetheti a koncertjegyet, egyszerűen elhúzza a hüvelykujját.

Ezeket az apró zsetonokat úgy tervezték, hogy megkönnyítsék az életet, és mindenféle személyes információt tárolhatnak: sürgősségi elérhetőségeket, szociális média profilokat, metró kártyákat, buszjegyeket, tornaterem azonosítókat és még sok minden mást..

Maga a technológia már néhány éve létezik, de egyre népszerűbb, különösen Svédországban. És mivel egyre többen ugrálnak a biotechnológiai szalaghordóra, egyre növekvő számú vállalat hamarosan elkezdi fejlesztni alkalmazásokat, eszközöket és akár eszközöket is, hogy megfeleljen ennek a növekvő trendnek.

Hogyan működik az eljárás?

Nagyjából olyan rizsmag, mint ez a mikrochip sebészeti úton beillesztésre kerül a felhasználó hüvelykujjába. Az eljárás költsége körülbelül 180 USD, és csak néhány percig tart.

Már több mint 4000 svéd feliratkozott erre az új technológiára, és minden nap több kérés érkezik. A Biohax International, a mikrochip-terület vezető vállalata kijelentette, hogy problémái vannak az igényekkel való lépésekkel.

A biohax alapítója, Jowan Osterlund, az NPR-vel való beszédével kijelentette, hogy ezeknek a mikrochipnek a behelyezése időt takarít meg, és megtisztítja a rendetlenséget.

“Nincs különféle értelme, ha különböző kártyákkal és zsetonokkal igazoljuk személyazonosságát egy csomó különböző rendszerben” – mondta Osterlund. “A chip használata azt jelenti, hogy a hiperkapcsolatú környezet, amelyben minden nap él, modernizálható.”

A növekvő biotechnológiai igény

Az összes lehetséges adatkockázat ellenére egyre több ember kezd tárolni jelszavait, különféle profiljait és e-mail adatait mobilkészülékein. Valójában az amerikaiak több mint 63% -a használ mobilbanki alkalmazást, 14% -uk pedig naponta legalább egyszer ellenőrzi.

Nem egy szakasz azt mondani, hogy a készpénz már nem király. Az Apple Pay, az Alipay, a Venmo, a Google Wallet és más elérhető alkalmazások segítségével egyszerűen (és gyorsabban) használhatja okostelefonját, mint amennyire hitelkártyák és készpénzcsomagok szükségesek a zsebében..

Nyilvánvaló, hogy logikus érvet kell feltenni ehhez az új technológiához. Végül is, amikor a papírt a műanyagról a digitálisra fejlődik, a biometria tűnik a következő valószínű lépésnek. Ennek ellenére, mivel az elmúlt években olyan sok adatgyűjtésről, hackelésről és lopásról számoltak be, természetes, hogy fenntartások vannak.

Biztonságosabb a biotechnológia, mint az okostelefon?

Míg a mikrochip testbe történő beillesztésének előnyei és hátrányai vitathatók, az igazi kérdés az, hogy biztonságos-e ez az új technológia.

A legutóbbi adatlopások növekedése azt sugallja, hogy óvatosnak kell lennünk. Az intelligens órák, fitnesz-követők és más egészségügyi alkalmazások egyre gyakoribbá válásával a magánélet szakértői attól tartanak, hogy a hackerek – akiknek már sokkal több hozzáférésük van az emberek rendkívül érzékeny egészségügyi információihoz, mint eddig valaha – felhasználhatják ezt az új technológiát az emberek rendkívül privát, személyes adatainak feltárására. példátlan skálán.

A lehetséges egészségügyi eredmények jó mutatója a modern orvostudományból vezethető le. Noha sok orvosi internet-eszközt nagy hatékonysággal valósítottak meg, ezen eszközök többsége általában jelentős kockázatot hordoz magában.

Az intelligens szívdefibrillátorok és a szívritmus-szabályozók régóta ismertek, hogy rendkívül érzékenyek a hackerekre, és az utóbbi időben az intelligens infúziós pumpákban hiányzó hiányosságot találtak, amely lehetővé teszi a hackerek számára, hogy könnyen (és távolról) megváltoztassák a rendszerbeállításokat..

A Trend Micro egyik tanulmánya szerint a jelenleg használt több mint 100 000 orvostechnika jelenleg nem biztonságos. És ez még akkor sem veszi figyelembe, hogy a mikrochip gyártói mennyit tudtak naplózni azzal, hogy szó szerint behelyezték az eszközüket a kezedbe.

A magánélete fontosabb, mint a kényelem

Amikor az új technológiát alkalmazzuk, Svédország általában megelőzi a járdát. Mint ország, amelyről ismert, hogy rendkívül pragmatikus, ez az új tendencia végül megindíthatja a világszinten történő elfogadás alapját.

Ennek ellenére számos a magánéletre gyakorolt ​​lehetséges hatás, ezért érdemes ezt az új technológiát nagy adag szkepticizmussal megközelíteni. Végül is fontos az ön személyes adatainak védelme – és a kényelem érdekében feltétlenül nem érdemes kockáztatni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map