A zsaruk nem törődnek azzal, ha perverzök kémkednek rád

hacker elküldi a nőről webkamera képeket


Milyen nehéz a hackerek kémkedni téged a saját webkamerádon keresztül?

Nyilvánvaló, hogy ez nem nehéz.

Vegyük példának ezt a legutóbbi esetet.

A 27 éves Chelsea Clark éppen egy hosszú napot fejezte be, amikor meghívta a barátját egy estére a Netflix rohamokra. A pár elaludt, miközben a laptopja még mindig be volt kapcsolva.

Mit fedeztek fel másnap megijedt az abszolút! @ *&$ belőle.

A legrosszabb típusú ébresztés

Amikor Chelsea bejelentkezett a Facebookba, baljós fénykép sorozatot kapott róla és barátjával alvás közben.

Kiderült, hogy egy névtelen hacker fényképeket készített a párokról saját webkamera segítségével. A tettes ezután becsapott a Chelsea Facebook oldalára, hozzátette magát barátjává, majd egy Facebook-üzenetben elküldte neki a képeket ezzel a kísérteties felirattal:

Valóban, aranyos pár [sic].

Természetesen, amint a Chelsea meglátta az üzeneteket, azonnal felhívta a rendõrséget. – Olyan invazívnak érezte magát – mondta. – Mintha valaki velem lenne a házamban.

Nem vagy halott, tehát a zsaruk nem érdekelnek

Ha ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a nyakad hátán lévő kis szőrszálak felálljanak, akkor tegye ezt: A zsaruk nem csináltak semmit.

Chelsea szerint a rendészeti tisztviselők kellemesek voltak, de kevés segítséget nyújtottak. “Átjöttek és nyilatkozatot tettek. Nagyon kedves, udvarias és teljesen haszontalan volt.”

Ő nem az egyetlen, aki így érzi magát.

A bűnüldözés szerencsétlenül kudarcot vall, ha a hackerek büntetőeljárást indítunk. Akár érdek hiánya, munkaerő, akár egyszerűen nem hatékony jogszabályok miatt, A rendőrség mindig küzdött a számítógépes bűnözéssel.

Ezért van olyan sok eset, mint például a Chelsea, végtelen állapotban, egyfajta perverz tisztaságban, ahol a jelentések továbbra is halmozódnak, de semmi sem oldódik meg.

A VICE-val való beszélgetés során Eric Parent kiberbiztonsági szakértő elmagyarázta, hogy szerinte mi a valódi oka a bűnüldözés általános érdeklődésének..

Olyan sok történet van, mint ez. Csak akkor, ha valaki élete forog kockán, vagy ha valaki meghalt, akkor a fájlok lebegnek a tetejére.

Mérges? Kéne lenned.

A webkamera hackelése meglepően egyszerű! Itt van, hogyan csinálják a hackerek

A hackerek néhány különféle módon távolról elérhetik webkameráját. Az egyik leggyakoribb módszer a RAT, vagy a távoli engedélyezési eszköz nevű szoftver használata.

A RAT-okat eredetileg úgy fejlesztették ki, hogy az emberek távolról hozzáférhessenek számítógépükhöz. Sajnos a hackerek ezt a szoftvert használják, hogy hozzáférjenek a számítógépekhez az egész világon. Meglepően egyszerű csinálni, és néha rendkívül nehéz felismerni.

A weben jelenleg keringő RAT-ek száma becslések szerint „több százezer”. És ha úgy gondolja, hogy a hackerek csak akkor tudnak kémkedni rád, ha ez a kis fény világít, gondoljon újra.

Az FBI évek óta kémprogramokat használ a webkamera eléréséhez világítás nélkül, és így vannak a hackerek is. Ez azt jelenti, hogy amikor a számítógép be van kapcsolva, a hackerek figyelhetnek téged!

Tape It Up!

Szerencsére egy ilyen bonyolult rendszerhez abszurd módon egyszerű megoldás van. Annak megakadályozása érdekében, hogy harmadik felek kémkedjenek rád, mindig fedje le webkameráját.

Használjon matricát, csatornás szalagot, darab papírt, bármit is. Csak győződjön meg arról, hogy a webkamera le van fedve, amikor nem használja.

És ha webkamerája rendelkezik olyan távoli elérési funkcióval, amelyet soha nem használ, kapcsolja ki!

Ha webkamerát nem fedezi fel, olyan, mintha ablakot nyitva hagyná. Ne hagyja, hogy a webkamera melletti kis fény legyen az egyetlen biztonságmérő. Védje magánéletét a fényképezőgép lefedésével.

Az ExpressVPN #WTFWednesday furcsa, sokkoló és hátborzongató történeteket hoz az adatvédelemről – egyenesen a hírekből. Gondolod, hogy a magánéleted a tiéd? Gondolj újra. Kényelmetlenül fogja érezni magát. Dühös leszel. Gondolkodni fogsz: “WTF ?!”

Tetszik ez a bejegyzés? Utálom? Olvassa el a horvát történeteket az adatvédelem megsértéséről a #WTFWednesday archívumban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map