Azon a napon dolgoztunk ki, amikor Lou Reed tökéletes napja volt


Az embereknek jobban tudatában kell lenniük annak, amit online tesznek. Több példánkkal foglalkoztunk blogunkon, ahol az alapvető adatvédelem fogalmát teljesen figyelmen kívül hagyják. Ilyen dolgok. Ez. És ez.

Azt gondolhatja, hogy vigyázol, amit felad. De nem csak az, amit felad. Mások is mindig te rólad szólnak. Valószínűleg megcímkézték barátaidnak a Facebook állapotfrissítéseiben, vagy esetleg a társaság közzétette fényképét a személyzet weboldalán. Lehet, hogy egy 1987-es iskolai karácsonyi vásáron nyert egy Barbie-babát egy sorsoláson, majd kinyomtatta a nevét a helyi papírra egy kép mellett, amelyben Barbie-t tartott. Az a kép, amellyel a barátaid gúnyolódnak rólad, egész iskolában. Az a fajta kép, amely hirtelen újra megjelenik 20 évvel később, mert a helyi újság csak az összes archívumát az Interneten helyezte el.

A lényeg az, hogy könnyű alábecsülni, hogy önmagadnak mekkora részét sugározod a világnak.

Vessen egy pillantást Lou Reed „Perfect Day” dalszövegeire …

Úgy néz ki, mint egy szép nap a szabadban, és az a fajta dolog, amit bárki közzétehet a Facebook-on. Ez kedves, bolyhos, homályos és általános.

Mit tanulhatunk ebből? Használhatjuk-e a dalszövegeket, hogy megtudjuk, hol van például Lou Reed Perfect Day? Vagy talán a filmet, amelyet meglátogatott? Nem, természetesen nem tudtuk volna. Ha csak a dalszövegek lennének, akkor lehetetlen lenne…

De a dalszöveg nem minden, ami van. Van internetünk. És az Internet mindent tud. Ezért a válasz mindkét kérdésre igen. Igen, kidolgozhatjuk Lou Reed Perfect Day-jét, és igen, kidolgozhatjuk a filmet, amelyet látott.

Csatolj fel, megyünk lovagolni. Kezdjük azzal, amit reggel csinálsz.

facebook állapotHello mindenki! Készítek egy tollat! Tetszik!

A Facebook állapotának megváltoztatása

A Facebook állapota sugározza a tartózkodási helyét, és talán egy vagy két barátját is megcímkézi. Bár a tökéletes nap szinte biztosan a Facebook feltalálása előtt zajlott, tudjuk, hogy ez a New York-i Central Parkban történt. Azt is tudjuk, hogy Reed az akkori menyasszonya, Bettye Kronstad mellett volt, mert Kronstad ezt megerősítette egy cikkben az interneten. A kapcsolati státuszuk is nagyon fontosnak bizonyul.

Reed 1968-ban találkozott a Kronstaddal. Tehát a Tökéletes Napnak 1968 és a dal 1972 novemberi megjelenése között kellett történnie..

Első lépés, és már eléri az 1 430 nap egyikét. Nem rossz. Az emberi civilizáció másik ~ 2 188 570 napja már elbocsátható.

Noha ez nem túl konkrét, vannak néhány nyom a „Perfect Day” dalszövegében, amelyek segítenek dátumra mutatni. Például, tudjuk, hogy a Tökéletes Nap hétvégén történt, mert a dalszövegek „gyomlálóra” utalnak. Egy kicsit további kutatások szerint Reed 1972-ben hosszú turnéra járt Európában, amelynek első dátuma július 8-án, Londonban volt..

Feltételezve, hogy Reed nem képes teleportálni, adjunk neki egy kis időt az utazáshoz. Ha július 8-án Londonban volt, akkor legkésőbb július 7-ig el kellett hagynia New York-t. Talán tökéletes napja kellemes volt július 7-én New Yorkban. , egy nappal azelőtt, hogy elindult egy hosszú és fárasztó európai turnéra.

Dehogy. 1972. július 7-én péntek volt. És akkor nem élvezheti a „Weekender’s its”, ha nem hétvégét jelent. A múlt hétvégén, mielőtt Reed Európába ment, július 1/2 volt. Ezért a tökéletes nap szombat vagy vasárnap volt 1968 és 1972 július 2 között.

Kivéve, hogy nem lehetett volna 1968-os hétvége, mert Bettye szinte azonnal meglátogatta Európát, mihelyt találkozott Lou Reeddel. Saját szavaival: „csak néhányszor mentek vacsorázni” az útja előtt. Tehát biztosan nem voltak eljegyezve, mivel Reednek kellene lennie, hogy a napot a parkban töltse el menyasszonya, Kronstad mellett..

New York, London, Párizs – Nem München.

1970 előtt Reed a szüleivel Long Long-szigeten élt. 1970-ben egy lakásba költözött New York-i Upper East Side-ban a Kronstaddal. A Kronstad azt állítja, hogy még mielőtt együtt költöztek volna csak randevú néhány évig. Nem foglalkozik. Tehát a tökéletes napnak valamikor 1970. január és 1972. július 2. között kellett megtörténnie.

A „mikor javasolta a lou nád bétye” keresés nem igazán kínál, kivéve azt a tényt, hogy a pár 1972 nyarán Londonba költözött. Wimbledonban maradtak, ami nagyon kedvesnek hangzik, de nem segít a nyomozásban. . A keresés azonban Reed életrajzához vezetett.

Miközben Reed archivált életrajzát olvastam, valamit kritikusan megtanultunk küldetésünk szempontjából. 1972 januárjában Reed egy albumot készített Londonban. Londonban tartózkodása közben Reed Kronstad és barátja, Richard Robinson kíséretében volt. Reedről ismert volt, hogy Robinsonnal az egyik karján, a másikban Kronstaddal jár. Bemutatta a karját szorító bimbózóit, mint „a barátomat és a barátnőmet”. Megjegyzés: nem „menyasszonyom”.

Valami más történt 1972 januárjában. Lou Reed egy koncertet játszott a párizsi Bataclanban. Párizs nincs New York-ban. Ergo, a tökéletes nap 1972. február és július 2. között történt.

Jég a Sangria-val?

Reed és Kronstad egy napot parkban töltötték. Ez a dalszöveg szerves része. Gondold át. Ki akar inni sangria-t a parkban, hidegben? Senki, ez az, aki. Történelmileg, a NYC időjárása áprilisig teljesen alkalmatlan piknikre.

Mivel ez a tökéletes nap, és mivel úgy tűnik, hogy egész nap ott töltöttek – állatkertbe mentek és mindent -, akkor feltételezhetjük, hogy napos volt. Nem egészen olyan szilárd és kézzelfogható bizonyítékok, mint a nehéz időpontok, de senki nem fog egy napot tölteni a parkban, ha esik.

A pontosabb időjárási adatok talán néhány napig kizárják, hogy „nem megfelelő piknikre”. 1972. április különösen unalmas hónap volt; Egyetlen hétvégén sem volt távol a Central Parkban kellemes piknik időjárás – természetesen nem az az idő, amelyben élvezhetik a pimasz al fresco sangria-t.

Május első hétvégéje a 6/7 volt. Ahogy befejezzük ezt, nézzük csak át minden hétvégén az időpontok adatait ezen időpontok között, és zárjuk ki az esős vagy hideg napokat..

Ez lehetővé teszi számunkra a 8 lehetséges nap listáját! Május 7, 13, 21, 28; Június 3 és 17; vagy július 1-jén és 2-én.

rip David BowieOlyan sokáig, Starman. Fantasztikus voltál.

David Bowie, Dr. John és egy párt a parkban

Van egy jó kapcsolat itt. A zongorista, Dr. John 1972. június 17-én játszott a Central Parkban. Dr. John ugyanabban a körben költözött, mint Reed, tehát valószínű, hogy Reed elment látni játszani a Central Parkban. Érdekes, hogy Dr. John később a BBC Perfect Day borítóján, 1997-ben fog fellépni. Ez nagyon jó lenne, ha egy olyan napon írt dal borítóján játszik, amelyen egy ismerős megfigyelte, ahogy fellép..

Az egyetlen probléma az, hogy ezt a dalszövegben nem említik. Reed moziba akarta menni, aztán hazamenni. A dalszöveg nem mondja: „És később egy koncert a parkban, hogy megismerhessem egyfajta srácot, egy filmet is, aztán haza”. Biztosan Reed beugrott volna, ha látta Dr. John-t fellépni a parkban, ahol történt?

Lehetséges, hogy Reed elment megnézni a koncertet, de olyan sok sangriat ivott, hogy mindent elfelejtett. Lehet, hogy Reed többi barátjának helymeghatározása segíthet.

Reed volt a későn ismert nagyvállalata, nagyszerű David Bowie. Bowie és Reed keresése utal arra, hogy 1972 júniusában Londonban vannak együtt. Ennek kizárnia kell, hogy július 1. és július 2. legyen a tökéletes nap. Lou Reednek el kellett volna mennie Londonba és vissza július 8. előtt, majd vissza Londonba, koncertje miatt. Kár, mert 1972. július 2-án úgy tűnt, hogy tökéletes nap volt a New York-i parkban eltölteni (a történelmi időjárási feljegyzések alapján).

További kutatások azt mutatják, hogy valójában már Londonban volt, valamikor, 1972 májusában. David Bowie-val vett fel a Trident Studios-ban..

Most már tudjuk, hogy Lou Reednek tökéletes napja volt 1972. május 7-én, 13-án, 21-én vagy 28-án. Még egyszer köszönöm, David Bowie, aki segített nekünk ebben. Hiányzik.

A tökéletes nap egy New York-i piknikre

Időjárás-ellenőrzés, kérlek. Tudta, hogy az meteorológiai állomások óránkénti nyilvántartást vezetnek? Nos, igen. Az 1972. május 21-i óránkénti előrejelzés azt mutatja, hogy a merevítő hőmérséklete 18,9 ° C volt 11:00 órakor. Valóban, 14:00 óráig mérsékelt 76 ° F (24,4 ° C) hőmérsékleten emelkedett, de 7,4 km / h „könnyű szellő” volt.

Még mindig kissé hideg a piknikre. Tehát 1972 májusában a három dátum egyikére tehetünk: 7, 13 vagy 28.

Mivel Reed határozottan felvett egy albumot Londonban valamikor májusban, nem valószínű, hogy még mindig New Yorkban volt május 28-án, ami azt jelentené, hogy legkorábban Londonba utazott volna, május 29-én. Május 29-e azt jelentette, hogy Reed május 30-ig nem jut a stúdióba.

A szakértők szerint egy album rögzítése legalább két napot igényel, s ez nevetségesen rövid idő is. Egy album ilyen gyors felvétele nagyon ritkán történik, és amikor megteszi, ez a legenda cuccja. Ne felejtsd el, hogy Reed David Bowie-val közreműködött, aki hírhedt perfekcionista volt. Valószínűtlen, hogy Bowie örülne egy ilyen rövid fordulatú albumnak, és nincsenek történetek arról, hogy Reed két nap alatt albumot rögzít. Röviden: a tökéletes nap lehetetlen lehetett volna 1972. május 28-án.

És tehát a tökéletes napnak csak két lehetséges dátuma van. 1972. május 7 és május 13.

Május 7. volt a kettő melegebb, és kellemes déli szél volt. Esténként esett is … ami a puzzle utolsó darabja. Ha esik, az emberek mennek mozikba. Amikor kint napos, az emberek nem járnak moziban. Május 13 szép este volt, eső nélkül.

Akkor tehát nyilvánvaló, hogy mivel Reed hazautazás előtt látott egy filmet, a tökéletes nap volt 1972. május 7.

Érdekes. De mi van??

A helymeghatározás és a kicsoda ismerete révén rengeteg információ válik hirtelen elérhetővé. Adja hozzá a kapcsolati státusát és a homályos munkahelyi előzményeket, és bárki, akinek elegendő hajlam van, összerakhatja az életét.

Maga Reed azt állítja, hogy nem emlékszik a ’70 -es évekre, de az, amit emlékszik, nem releváns. Mindenki nyomot hagy az interneten. És csak azért, mert nem emlékszel rá, ez még nem azt jelenti, hogy nincs ott.

Nem valószínű, hogy senki érdekli az életed története összerakása. De ha valaki akarta, akkor meg is teheti. A munkaadókról ismert, hogy ellenőrzik a betegeket felhívó alkalmazottak Facebook hírcsatornáit. És számtalan mese szól az emberek bajba kerüléséből, mert valami írták a közösségi médiában. A szélsőséges helyzetbe kerülve, mi lenne, ha egy diktatúra megragadná hatalmát az Ön országában? A korrupt kormánynak nagyon könnyű lenne figyelemmel kísérnie a nem hajlandó alanyokat.

A hátrahagyott adatokat fel lehet használni veled szemben. Érdemes hibáztatni az óvatosság oldalán, amikor az életét online osztja meg. Sokat lehet nyerni csak egy részlet tudásból és egy kis idő a Google-ban.

Nem akadályozhatja meg, hogy mások online hozzászólást küldjenek Önnek, de beállíthatja a közösségi média adatvédelmi beállításait, hogy megakadályozzák magának a címkézését. A Facebook egy nagyszerű útmutató az adatvédelmi beállítások ellenőrzéséhez. Nézd meg.

Mi a helyzet a filmmel? Megígérted a filmet

Igen megcsináltuk.

Reed a First Avenue-tól nyugatra, a kelet keleti részén élt. Lehet, hogy túl sok sangria volt, mire úgy döntött, hogy filmet néz, így biztosan nem akart sehova vezetni. Lehet, hogy kapott taxit, de úgy tűnik, hogy nem volt rajongója a taxisoknak …

Tegyük fel tehát, hogy moziban ment a lakása közelében.

Szerencsére valaki már minden évtized során elkerülte a problémát, hogy felsorolja a manhattani mozikat. Milyen kényelmes! Ez egy jó emlékeztető arra is, hogy mennyi adat áll rendelkezésre mindenki számára, aki internetkapcsolattal rendelkezik.

Reed legközelebbi mozije a Theatre 80 St Marks volt.

Jól néz ki, nem igaz? Pontosan az a hely, ahol részt vehet. Gondolkodásunk szerint itt ment filmeket nézni, figyelembe véve, hogy milyen közel élt.

Ami a filmet illeti? Nos, ki tudja biztosan? De a Fritz the Cat, egy animált indie, nemrégiben került kiadásra. És Lou Reed biztosan látta, tekintve, hogy egy filmben inspirálta.

* Ejti a mikrofont *

Kiemelt kép: A Man Man Alive! (Lou Reed feltöltötte Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], a Wikimedia Commonson keresztül
Facebook: stockphoto mánia / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map