Franciaország adieu-t kínál a Google-nak egy privát keresőmotor javára

Franciaország elhagyja a Google-t


Miközben az amerikai kormány arra törekszik, hogy megszilárdítsa a polgárok személyes adatvédelmét, addig az európai új politikai rendeletek reménykednek az ellenkezőjére..

A múlt hónapban a Francia Nemzetgyűlés bejelentette, hogy nem fogják többé használni a Google-t. Ehelyett minden francia kormányzati eszköz hamarosan elfogadja a magánéletre összpontosító Qwant-ot alapértelmezett keresőmotorjaként.

A francia kormány attól tartva, hogy túlságosan sok külső megfigyelés előtt nyitják meg magukat, megteszi a változást annak érdekében, hogy megvédje magánéletét (és eszközeit) a Google – és elkerülhetetlenül az amerikai kormány – átfogó adatmegőrzési politikáitól..

Florian Bachelier, a francia kiberbiztonsági és a digitális szuverenitás munkacsoportjának tagja sürgette pártja tagjainak álláspontját. “Példát kell mutatnunk” – mondta Bachelier. “A biztonság és a digitális szuverenitás veszélyezteti itt a kérdést, ami csak a geek számára jelent problémát.”

Mi az a Qwant??

A 2013-ban alapított Qwant egy titkosított keresőmotor, amely ugyanúgy működik, mint a Google, de nem tart naplókat. A független keresőgép nagy hangsúlyt fektet a felhasználói adatvédelemre, és viszont exponenciálisan nőtt.

Kedves @tim_cook, mindaddig, amíg nem választ olyan keresőmotort, amely valóban tiszteletben tartja a felhasználók magánéletét, soha nem lesz képes megvédeni őket.https: //t.co/8kxYdVnoye

– Qwant (@QwantCom), 2018. november 19

Valójában havonta 21 millió becsült kereséssel a Qwant forgalma egy év alatt több mint kétszeresére nőtt. Ne feledje azonban, hogy a Google átlagosan napi 3,5 milliárd keresést végez.

Franciaország és a Szilícium-völgy: Zaklatott kapcsolat

Miközben a Szilícium-völgy és a francia kormány néhány évig ingatag állapotban van, a Google megszüntetésére vonatkozó döntés állítólag Edward Snowden NSA 2013-ban történt szivárgásából fakad – nevezetesen az a tény, hogy az NSA aktívan kémkedett a külföldi kormányok ellen..

Ez nem ez az első alkalom, hogy Franciaország és a Szilícium-völgy fejjel lőtt; Tavaly júliusban az Európai Bizottság 8,3 milliárd euróval sikeresen bírságot szabott ki a Google-ra azzal, hogy arra kényszerítette a vállalatokat, hogy előzetesen telepítsék a Google szoftvert Android-alkalmazásukba. És a legújabb felügyeleti jogszabály, a CLOUD törvény, amely az amerikai carte blanket ad az amerikai vállalatok adatainak külföldön történő gyűjtésére és figyelemmel kísérésére, ugyanolyan kritikával és gúnyolódással bírt..

Egy nemrégiben tartott konferencián Macron, Franciaország elnöke beszélt a Szilícium-völgy hatalom tengerentúli korlátozásáról. “Ha nem szabályozzuk az internetet – mondta Macron -, akkor fennáll a veszély, hogy felbomlasztják a demokrácia alapjait.”

Félve, hogy Franciaország hamarosan az amerikai adatmegőrzési törvények szomorúságához vezethet, a Google-nak egy magán keresőmotor javára történő távozása erõteljes következményekkel járhat..

Milyen információkat gyűjt a Google?

Mivel a világ legnagyobb keresőmotorja, a Google valószínűleg többet tud rólad, mint a legközelebbi barátait. Az egyszerűen kereshető részletektől, például a metaadatoktól (beleértve a leánykori nevét, vezetéknevét, családtagjait, lakóhelyét stb.), A részletesebb adatokig, például a böngésző előzményeihez, névjegyeihez, a hirdetésekhez, amelyekkel kapcsolatba lépett, a közösségi média frissítéseihez és még sok mindenig, a Google megőrzi részletes nyilvántartás az online tevékenységekről.

A Google sem félénk az általuk gyűjtött információtól. Szolgáltatási feltételeik szerint gyűjtik és elemezik az Ön metaadatait, hogy célzottabb hirdetéseket jelenítsen meg, és fokozza az online élményt. És bizonyos esetekben a hívásait is rögzíthetjük.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen információkat gyűjt a Google, akkor ezt az útmutatót követve letöltheti teljes Google-előzményeit. Itt ellenőrizheti, hogy a Google személyre szabja-e a hirdetéseit, és megváltoztathatja beállításait.

Növekszik a magán keresőmotorok – és nem csak Franciaországban

A Google továbbra is a keresőmotorok vitathatatlan királya, de a versenytársak végre elkezdik felzárkózni. Az Egyesült Államokban a DuckDuckGo vitathatatlanul a legnépszerűbb magán keresőmotor, napi körülbelül 30 millió kereséssel. Németországban a Kezdőlap gyorsan az ország keresőmotorjává válik, Svájcban a SwissCows népszerűbb, mint valaha.

Ezen privát keresőmotorok többsége többé-kevésbé ugyanolyan eredményeket ígér, mint a Google, de a hozzáadott poggyász nélkül. A helymeghatározás és a hirdetések gyakran nem kötelezőek, a szűrt eredmények általában a múlté.

Ezen keresőmotorok némelyike ​​valójában felhasználói adományokra támaszkodik a harmadik felek általi hirdetések helyett, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell megkérdezniük, hogy mikor vagy miért helyezkedik el egy vállalati oldal másoknál magasabbra.

A magán keresőmotor használatának fontossága

A privát böngészéshez elengedhetetlen a napló nélküli keresőmotor kihasználása. Az ExpressVPN a DuckDuckGo-ról és az StartPage-ről írt a múltban. A magánélet szempontjából még a legnépszerűbb böngészőket is rangsoroltuk.

Miközben a VPN továbbra is a tényleges fegyver az adatvédelmi arzenálában, a magán keresőmotor használata egy másik módszer a névtelenség megerősítésére és a digitális lábnyom csökkentésére..

Ha még nem tette meg, érdemes kipróbálnia a következő alternatív keresőmotorok egyikét:

 • Qwant
 • DuckDuckGo
 • Kezdőlap
 • SwissCows
 • Keresés titkosítva
 • Válassza le a keresést
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map