Hogyan lehet inkognitómód a valós világban

Hogyan kerüljük el a CCTV kamerákat


A felügyeleti állapot itt van, minden sarkon figyelve – a lakásától egészen a munkaig, a bevásárlóközponttól és a klubtól. Nem elképzelhetetlen, hogy online teljesen sötétségbe menjünk, de hogyan mozoghatunk a való világban, anélkül, hogy látnánk?

1. Titkosítsa a kommunikációt

Ha el akarja tűzni a barátságos helyi megfigyelő készülék szeméből, tartson egy lépést előtte. Ügyeljen arra, hogy senki sem tud megtudni a terveiről vagy a tartózkodási helyéről előre, ha szippantja a kommunikációt.

Az SMS és a telefonhívások abszolút tabu, de az e-mailekkel és az összes többi titkosítatlan kommunikációs formával is óvatosnak kell lennie..

Valójában, ha el kell rejtenie a hatóságoktól, akkor soha nem lesz telefonja vagy semmi más SIM-kártyával. Ez nem azt jelenti, hogy nem rendelkezhet telefonszámmal, csak különös óvatossággal kell eljárnia az online beállított virtuális számok mellett..

2. Keressen egy biztonságos helyet az élethez

Minél zsúfoltabb, elfoglaltabb és kaotikusabb a környéke, annál jobb. Találnia kell egy épületnek is, amely több bejárattal rendelkezik, őrök nélkül és a lehető legkevesebb videokamerával. A piacokhoz, a tömegközlekedéshez és a zsúfolt helyekhez való közelállás nagy plusz.

A szobatársak és a bérleti díjak sokkal könnyebbé tehetik a dolgokat, mivel nem kell aggódnia a neved villamosenergia-számláival és bérleti díjaival kapcsolatban. Ideális esetben bármikor elköltözhet, és nem kell túl sok információt megosztania szobatársaival – bár némileg megbíznia kell velük.

3. Az eszközöket mindig otthon hagyja

A telefon tökéletes nyomkövető eszköz. Mindaddig, amíg csatlakozik egy cellatoronyhoz, továbbítja a sorozatszámát és a SIM-kártya azonosítóját, lehetővé téve a rendőrségnek, a telefonszámnak és bárki számára, hogy megtudja a pontos helyét..

Amikor csatlakozik a Wi-Fi-hez, az MAC-címe továbbadódik az útválasztóhoz, amely a jel erősségével felhasználhatja a közparkokban és az épületekben való helymeghatározást..

Használhat hordozható számítógépet a forgalom átirányításához a VPN-en és a Tor-on keresztül a nyilvános Wi-Fi helyeken, de ez még kockázatot is jelenthet.

4. Legyen okos, ha a városban mozog

Ahhoz, hogy körülkerülje, korlátoznia kell magát és soha ne törje meg a következő szabályokat:

 • Ne vezessen autóval vagy motorral
 • Ne használjon telekocsi alkalmazásokat, mint például az Uber
 • Ne használjon elektronikus tranzitkártyát
 • Ne vásároljon jegyeket, csak készpénzzel

A kerékpárok nagyon jók, és a séta is. Az a fontos, hogy belekeveredj a tömegbe. Ha olyan városban él, ahol senki sem jár, akkor sem kellene. Ha ön az egyetlen motoros, csak ne aggódj.

5. Verte az arcfelismerő szkennereket

A magánéletének legnagyobb veszélyét a kamerák jelentik, és napi rutinja során tucatnyi kamerával találkozik. Szerencsére az automatikus megfigyelést könnyebb megverni, mint az emberi szemét.

Jelenleg több millió CCTV kamerát működtetnek például az Egyesült Királyságban, és bár ezek többségét magántulajdonban üzemeltetik, ezeket az adatokat továbbra is könnyen elérhetővé tehetik a rendőrség számára..

Az automatikus megfigyelés elkerülése érdekében el kell rejtenie az arcát, például kalap vagy arcmaszk alatt. Ha kerékpárral mozogsz, a sisakod lesz a tökéletes fedél.

Harcolj az adatvédelem előtt, mielőtt futtatnod kell

Mindaddig, amíg a magánéletének megőrzése érdekében betartja ezeket a tippeket, valószínűleg nagyon jól fog csinálni, bár nem lesz sok lehetőség a dolgok kipróbálására..

Egy jól finanszírozott szervezet, például egy szövetségi ügynökség vagy maffia, továbbra is nyomon követheti Önt a földön élő emberek hálózatán és képességén, hogy követhessen téged más elhagyott nyomokra, például üzletekkel való kapcsolattartásra, foglalkoztatási helyzetére vagy barátaira..

A fizikai világban a magánélet elleni küzdelem néha elveszettnek tűnik, de még mindig sok mindent megtehetünk a szabadságunk megőrzése érdekében, és nem kell, hogy olyan drasztikusak legyenek, mint ebben a posztban. De ha jelentős számú ember tudatosan választja a magánélet védelmét, akkor hamarosan mindenki számára elveszhet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map