Mi lesz a jövőben az internetes adatvédelemmel?

Egy pixeles lakat illusztrációja


Sajnos elértünk egy olyan pontot, ahol az internet nem működik megfelelően, hacsak nem áldozzunk fel magánéletünk egy részét. A Twittertől a mobiltelefonokig mindenki hozzáférést igényel személyes információinkhoz, GPS-helyzetünkhöz és még sok mindenhez.

Legtöbbünk számára rejtély az, hogy a vállalatok tárolják és felhasználják az információkat. Állandó történetek vannak a lopott fogyasztói információkról, ám továbbra is önként adjuk ki magunkat, mert az alternatívát a felhőalapú szolgáltatások és a szociális hálózatok zárják ki..

Ha az internetes adatvédelem a mai napokban már annyira romlott, milyen lesz a jövőben a helyzet?

A tárgyak internete az egész életed online lehet

A válasz attól függ, hogyan alakul az internet a jövőben. Az a tendencia, amely várhatóan megváltoztatja a tájat, az internetet használó nem számítógépes eszközök számának növekedése a felhőalapú szolgáltatásokhoz való kapcsolódáshoz.

A tárgyak internete (IoT) várhatóan mindent átvihet a mosógépektől az orvosi implantátumokig. Ezen intelligens objektumok egyik előnye, hogy távolról tudjuk irányítani őket. Hamarosan az alkalmazás segítségével mindent ellenőrizhetünk otthonainkban.

De az ilyen intelligens objektumok arra támaszkodnak, hogy tevékenységünkről információkat küldenek a szolgáltatóknak. Amint az eszközök többsége online, az egész életünk is lesz.

A nagy adatok kora

A vállalatok, például a Facebook és a Google, valamint sok más társaság által gyűjtött személyes adatok már hatalmas és strukturált adatbázisokat hoztak létre az ügyfelek szokásairól. Ezt a nagy adatot már felhasználják annak befolyásolására, hogy a vállalatok miként célozzák meg az ügyfeleket és az új termékek tervezését.

Az adatok mennyisége hihetetlen ütemben növekszik – a világ adatainak 90% -át az elmúlt két évben hozták létre. Jelenleg napi 2,5 exabitát (2,5 milliárd GB) adat keletkezik.

Ezen adatok nagy része rólunk szól, és arról, amit online teszünk. Az adatok ilyen sebességű növekedésével képzelje el, hogy mekkora lesz tíz év alatt!

A viselkedési minták által megvilágított

Az egyik jelentős módja annak, hogy a cégek már felhasználják a nagy adatokat, hogy viselkedésünk mintáit találják meg. Ezeket a mintákat arra használják, hogy előre jelezzék jövőbeli viselkedésünket, feltételezéseket tegyünk arról, hogy kik vagyunk, és hatékonyabban értékesítsünk nekünk.

A New York Times beszámolt arról, hogy a kiskereskedők és a hitelezők már használnak adatokat a korábbi vásárlásokról annak előrejelzésére, hogy mely ügyfelek valószínűleg fizetnek vissza időben. Egy kanadai kiskereskedő úgy találta, hogy azok a vásárlók, akik prémium madármagot vásároltak, nagy valószínűséggel fizettek időben. Azok a vásárlók, akik koponya alakú autós kiegészítőket vásároltak, valószínűleg nem fogadták el a fizetéseket.

Sőt, minden olyan ügyfelet, aki megfelel az utóbbi mintának, visszautasították az üzletkredithez – még akkor is, ha új jelentkezők voltak, akik a múltban nem hagyták ki a fizetéseket.

A jövő előrejelzése

A tendencia az, hogy több adatot osztunk meg magunkról, több eszközön keresztül. A tárgyak internete tovább növeli ezt, és tovább fejlődnek a nagy adatok szervezésének és elemzésének módszerei is.

Ha rengeteg adatunk van szokásainkról, az internetes cégek hamarosan többet tudhatnak rólunk, mint tudhatunk magunkról – beleértve azt is, hogy mit fogunk csinálni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map