Intelius Identity Protect review

Intelius është një kompani e shërbimeve të informacionit të rekordeve publike e themeluar në vitin 2003 në Bellevue, Washington. Ai doli publik në tregun e aksioneve në vitin 2008 dhe u ble më vonë në 2015 nga HIG Capital. Intelius ofron dy shërbime kryesore: kontrollet në prapavijë dhe mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. Ne do të përqendrohemi në këtë të fundit, të quajtur Intelius Protect Identity.


Para se të arrijmë në shqyrtim, ne e ndiejmë të nevojshme të tregojmë disa të meta mbi reputacionin e Intelius. Midis vitit 2008 dhe 2010, Intelius hyri në probleme ligjore duke përfshirë një padi veprimi klasore duke akuzuar kompaninë se regjistroi dhe akuzoi klientët për anëtarësime në një kompani të lidhur, Adaptive Marketing, pa dijeninë e tyre. Intelius me qëllim e bëri më të vështirë për klientët të kundërshtojnë akuzat, sipas një Gjykate Federale që akuzoi kompaninë për shkelje të Ligjit për Mbrojtjen e Konsumatorit. Për më tepër, Intelius u akuzua për shitje të numrave të celularëve privatë.

E kaluara me hije e Intelius nuk frymëzon shumë besim si një shërbim i bërë për të mbrojtur privatësinë e klientëve nga kriminelët, veçanërisht kur nuk ka arritur të mbrojë klientët nga vetja. Sidoqoftë, ne jemi të detyruar t’i japim asaj një provë të drejtë në testimin tonë.

Karakteristikat dhe çmimet

intelius id protection 1

Intelius Identity Protect ofron vetëm një nivele të vetme shërbimi me një çmim mujor prej 19,95 $ (GBP), por abonimet tremujore dhe vjetore do të ulin koston në 14 dhe 8.25 dollarë në muaj. Mimi vjetor e bën atë një nga shërbimet më të lira të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit në dispozicion. Përfshihen edhe mbrojtja e vjedhjes së identitetit dhe disa shërbime të raportimit të kredisë.

Vlen të përmendet se në fund të periudhës së provës, kur shkova për të ndaluar shërbimin, IdentityProtect më ofroi një zbritje prej 50 përqind në çmimin mujor, si një alternative për të anulluar pajtimin tim.

E para përfshin shumicën e mbrojtjeve të zakonshme: monitorimin e numrit të sigurimeve shoqërore, monitorimin e kartave të kreditit dhe debitit, mbrojtjen e llogarisë bankare, dhe adresën dhe monitorimin e numrit të telefonit. Plani vjen me sigurimin tipik 1 milion dollarë amerikanë për të mbuluar dëmet e bëra nga vjedhjet e identitetit.

Për shkak se Intelius është gjithashtu një kompani e kontrollit të sfondit, ai ofron monitorim më të gjerë të regjistrave publik sesa shumica e konkurrentëve të tij. Kjo përfshin të gjitha regjistrimet e të afërmve ose bashkëpunëtorëve tuaj, adresat, raportet e afërta të kryerësit të seksit dhe një raport prone. Raporti i pasurisë në llogarinë time ishte i vjetëruar, megjithatë, dhe ende kishte informacionin e pronarit të mëparshëm të shtëpisë në dosje.

Përveç monitorimit të regjistrave publik, mbrojtjet janë mjaft themelore. Konsumatorët nuk mund të hyjnë dhe të monitorojnë licencën e shoferit të tyre, sigurimin mjekësor, pasaportat, kreditë e pagës ose adresat e postës elektronike.

Ekspertët e restaurimit janë në dispozicion 24/7 për t’ju ndihmuar në anulimin e kartave, kontaktimin e policisë, zgjidhjen e mosmarrëveshjeve të mashtrimit dhe përgjigjen e pyetjeve të përgjithshme.
intelius id protection 2

Konsumatorët mund të kërkojnë një raport kredie falas në muaj nga Transunion, një nga tre zyrat kombëtare të vlerësimit të kredisë në SH.B.A. Kjo është përfshirë edhe në gjyqin 7-ditor falas. Nëse dëshironi një raport të trefishtë kredie nga të tre zyrat, kjo do të kushtojë 25 dollarë shtesë. 

Mbrojtja e Identitetit përfshin një skedar për zvogëlimin e postave junk, spam dhe listat e telemarketingut, por këto janë në thelb lidhje me shërbimet e vetë-shërbimit, të palëve të treta, për të zgjedhur. Intelius nuk do ta bëjë këtë për ju.

Alarme dhe raporte

intelius id protection 3

Konsumatorët marrin postë elektronike sa herë që ndodh një ndryshim në informacionin që monitorohet. Alertet arkivohen në faqen e internetit në portalin anëtar. Ato përfshijnë çdo pyetje në historinë tuaj të kredisë; ndryshime në rekordet publike, informacione negative ose informacione të përgjithshme; dhe llogari të reja u hapën në emrin tuaj.

Mbrojtja e Identitetit nuk ofron një mundësi për të marrë njoftime me SMS.

Raportet e kredisë që vijnë falas me një llogari mund të tërhiqen një herë në muaj nga Transunion. Ai përfshin disa informacione personale, llogari të reja dhe ekzistuese, një histori pagese dy vjeçare dhe, natyrisht, rezultatin tuaj.

Ashtu si grupi i kufizuar i mbrojtjeve, alarmet dhe raportet në dispozicion janë shumë minimale. Nuk kam marrë një njoftim të vetëm gjatë testimit tim.

Konfigurimi dhe ndërfaqja

intelius id protection 4

Vendosja e një llogarie Identiteti Protect është mjaft e thjeshtë dhe kryesisht përfshin aktivizimin e mbrojtjeve. Do t’ju duhet numrat e llogarisë bankare, kartat e debitit dhe të kreditit, numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, një adresë dhe një numër telefoni. Një bar përparimi ju informon nëse keni lënë ndonjë prej këtyre fushave bosh.

Ju nuk do të paguani deri sa skadimi i provës 7-ditore falas, por Intelius do të ping kartën tuaj të kreditit për t’u siguruar që është aktiv.

Uebsajti është i pastër dhe intuitiv, i përbërë nga gjashtë skeda. Faqja kryesore është një përmbledhje e thjeshtë e asaj që mbrojtjet dhe përfitimet janë aktivizuar. Kredia ime përfshin raportin e kredisë së Transunionit të përshkruar më lart. Alerts është arkivi kronologjik i çdo njoftimi që keni marrë. Mbrojtja është aty ku aktivizoni më shumë karta krediti, llogari bankare dhe informacione të tjera. Regjistrimet Publike përfshijnë çdo informacion në dispozicion publik që Intelius ishte në gjendje të merrej me ju, përfshirë veprat penale dhe një raport pronësie. Burimet janë aty ku do të gjeni pyetje të bëra shpesh, një bazë njohurish dhe dëshmitë.

Mbrojtja e Identitetit, si shumica e shërbimeve të ngjashme, është tërësisht e bazuar në internet. Nuk ka aplikacione për desktop ose celular.

Shërbimi ndaj klientit

Linja telefonike e shërbimit ndaj klientit më lidhi në një qendër telefonike jashtë vendit, ku përfaqësuesit iu përgjigjën telefonit, “Faleminderit që telefonuat kujdesin ndaj klientit.” Ata kurrë nuk përmendin Intelius ose Identity Protect, gjë që për mua duket shumë si kjo është një qendër e përgjithshme e thirrjeve të shërbimit ndaj klientit, e cila ka të ngjarë të kontraktohet nga më shumë se një kompani. Thirrja ime ra në të dy rastet me të cilat kontaktova.

Unë isha i lidhur me një përfaqësues pothuajse menjëherë në të dy telefonatat, gjë që ishte e mirë, por gjërat shkuan poshtë drejt greminës nga atje. Procesi i verifikimit ishte në kundërshtim; njëra rep më kërkoi për katër shifrat e fundit të kartës sime të kreditit, ndërsa tjetra më kërkoi një email, emër dhe kod postar. Unë bëra një pyetje të thjeshtë të mjaftueshme: a mund ta ndryshoj raportin mujor të paracaktuar të kredisë falas nga Transunion në Experian? Një e thjeshtë nuk do të mjaftonte, por unë u shtrova në pritje për më shumë se pesë minuta para se thirrja të binte në përpjekjen time të dytë. Shtë e qartë se ky nuk është lloji i ekipit të përkushtuar mbështetës që dëshironi të trajtoni identitetin dhe restaurimin e kredisë.

Telefoni është metoda e vetme për të kontaktuar Identity Protect dhe është në dispozicion 24/7. Nuk ka asnjë sistem bisede live ose dorëzimi të biletave.

Të paktën mund të raportoj që shërbimi është pa spam dhe pa reklama.

vendim

Edhe me një raport mujor kredie të përfshirë në çmim, është e vështirë të justifikoni mbrojtjet e kufizuara dhe shërbimin e tmerrshëm të klientit. Konsumatorët mund të marrin shumë më tepër nga çdo shërbim tjetër i mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit që ne kemi rishikuar deri më tani. Nëse thjesht dëshironi opsionin më të lirë në treg, atëherë pajtimi vjetor do t’ju përshtatet nevojave tuaja. Por Intelius Identity Protect do të duhet ta përmirësojë seriozisht për të marrë rekomandimin tonë dhe për të hequr reputacionin e tij me hije.

Vizitoni Intelius

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map