10 Mjetet dhe Softuerët më të mirë të Monitorimit të Infrastrukturës


Evolucioni i rrjetit modern ka sjellë shumë gjëra por thjeshtësia nuk është njëra prej tyre. Shumëllojshmëria e pajisjeve që kanë ardhur për të krijuar rrjetet bashkëkohore është në rënie të nofullave. Kompjuterët, serverët, çelsat, ruterat dhe makinat virtuale janë vetëm disa nga infrastruktura e larmishme që përfshin një rrjet modern.

Ne marrim shumë detaje mbi secilën nga mjetet që paraqesin më poshtë. Për t’ju kursyer ca kohë, këtu është e jona lista e 10 mjeteve më të mira të monitorimit të infrastrukturës:

 1. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds (TRIAL FALAS) Monitorues i rrjetit që kontrollon gjendjen shëndetësore të pajisjes me procedurat SNMP. Instalimet në Windows Server.
 2. Monitorimi i serverit Site24x7 (TRIAL FALAS) Mjet i bazuar në cloud që monitoron rrjetet, serverët dhe aplikacionet, duke përfshirë edhe infrastrukturën në vend.
 3. Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve (TRIAL FALAS) Një mjet gjithëpërfshirës i monitorimit që mund të integrohet me Monitorin e Performancës së Rrjetit.
 4. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS) Monitorues i gjithanshëm i infrastrukturës që mbulon rrjetet, serverët dhe aplikacionet. Shkon në Windows Server.
 5. Atera (TRIAL FALAS) Një platformë monitorimi dhe menaxhimi e infrastrukturës IT, e dizajnuar për t’i shërbyer ofruesve të shërbimeve të menaxhuara (MSP).
 6. ManageEngine OpManager Menaxher i performancës së rrjetit me bazë SNMP që instalon në Windows ose Linux.
 7. Nagios XI Monitorues i rrjetit me një tastierë të bazuar në shfletues që instalon në Linux. Versioni falas quhet Nagios Core.
 8. Zabbix Mjet i lirë, me burim të hapur, i monitorimit të rrjetit që funksionon në Linux.
 9. Icinga 2 Sistemi i monitorimit të rrjetit me burim të hapur shumë të personalizueshëm që funksionon në Linux.
 10. WhatsUp ari Monitorues i rrjetit me bazë SNMP. Shkon në Windows Server.

Në këtë artikull, ne do të shikojmë mjetet dhe programet më të mira të monitorimit të infrastrukturës. Para se ta bëjmë këtë, duhet të shikojmë se cili është monitorimi i infrastrukturës dhe pse është i rëndësishëm.

Farë është Monitorimi i Infrastrukturës?

Monitorimi i Infrastrukturës është procesi i monitorimit të infrastrukturës së rrjetit për dobësitë. Mjetet e monitorimit të infrastrukturës monitorojnë gjendja shëndetësore, disponueshmëri, dhe performanca të pajisjeve në të gjithë rrjetin.

Nëse zbulohet një problem, përdoruesit i dërgohet një njoftim se një problem është gjetur. Përdoruesi më pas mund të përdorë mjetin e monitorimit të infrastrukturës për të gjeneruar një raport për të parë më thellë shkaqet e problemit.

Përdorimi i një mjeti të monitorimit të infrastrukturës është i rëndësishëm sepse përpjekja për të qëndruar në krye të ngjarjeve të rrjetit me dorë do të ishte e pamundur. Një administrator i rrjetit nuk mund të mbante realisht të dhëna për të gjitha burimet fizike dhe virtuale.

Bollëku i kërcënimeve kibernetike në internet e ka bërë të domosdoshme mbrojtjen e rrjeteve me softuer monitorimi të infrastrukturës. Kërcënimet më të sofistikuara kanë çuar në një nevojë për monitorim më të përparuar të rrjetit.

Mjetet më të mira të monitorimit të infrastrukturës

Për t’ju mbajtur të mbrojtur nga kërcënimet e fundit, mjetet më të mira të monitorimit të infrastrukturës mund të përdoren për:

 • Zbuloni automatikisht pajisjet e lidhura
 • Krijoni tabela me porosi
 • Shfaq ekranet vizuale për performancën e rrjetit (Grafikët, grafikët, numrat, etj)
 • Ju paralajmërojnë me email dhe SMS pasi pajisjet të shfaqin probleme
 • Gjeneroni raporte

1. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds (TRIAL FALAS)

Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds

Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds është mjeti numër një i monitorimit të infrastrukturës në këtë listë. Me këtë mjet, mundeni zbuloni automatikisht pajisje dhe të monitorojë gjendjen e tyre shëndetësore përmes pultit. Këtu mund të shihni një përmbledhje të të gjitha pajisjeve të lidhura që menaxhohen.

Të gjitha informacionet e performancës tregohen në lista dhe grafikët e byrekut, në mënyrë që të tregoni nga një paraqitje e shkurtër nëse një pajisje po përjeton çështje që ndikojnë në performancën. Sidoqoftë, nëse jeni në një rrjet më kompleks, atëherë ju keni mundësinë të shihni një hartë inteligjente të gjithë topologjisë së rrjetit.

Këtu do të keni mundësi të shihni vendndodhjen gjeografike të pajisjeve të ndryshme në të gjithë rrjetin tuaj dhe mënyrën se si ato lidhen me njëra-tjetrën. Kjo pamje është gjithashtu e kodifikuar me ngjyra me pajisje poshtë të shënuara me të kuqe. këto hartat azhurnohen automatikisht të vazhdoni me ndryshimet e topologjisë në rrjetin tuaj.

Si të gjitha mjetet kryesore të monitorimit të infrastrukturës sërë, Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds ka një sistem alarmi. Për të monitoruar rrjetin, përdoruesit thjesht krijojnë alarme inteligjente me kushte të shkaktimit për të përcaktuar llojin e njoftimeve që ata shohin. Për shembull, mund ta konfiguroni programin për t’ju dërguar vetëm alarmet kritike. Ekziston gjithashtu një faqe All Alerts Active ku mund të shikoni një listë të plotë të njoftimeve aktive me emra që japin detaje të tilla si Koha e lartë e përgjigjes, ose Humbje e lartë e paketave.

Të gjitha-në-të gjitha, Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds është një zgjedhje e përshtatur për ndërmarrjet që duan një monitor të ulët të mirëmbajtjes së rrjetit që është i thjeshtë për tu konfiguruar. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds fillon me një çmim prej 2,995 $ (2,287). Ekziston edhe një 30 ditë provë falas në dispozicion.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWindsDownload provë 30-ditore FALAS

2. Monitorimi i Serverit Site24x7 (TRIAL FALAS)

Monitorimi i serverit Site24x7 është një sistem i monitorimit të infrastrukturës me bazë cloud. Isshtë në gjendje të gjurmojë performancën e rrjeteve, serverave, aplikacioneve dhe faqeve të internetit. Si monitorues i faqes, 7 24 24 duhet të mbajnë gjurmët e të gjitha shërbimeve themelore që mund të shkaktojnë probleme të performancës. Ky përmbledhje gjithashtu shtrihet në shërbimet me bazë cloud.

Meqenëse është një shërbim në internet, nuk keni nevojë të instaloni ndonjë softuer në faqen tuaj, në mënyrë që të përdorni 24 × 7. Në tastierë arrihet përmes një shfletuesi dhe i gjithë ruajtja e të dhënave përfshihet me planin dhe mbahet jashtë vendit. Kjo do të thotë që nuk do të keni nevojë të ekzekutoni serverat tuaj. Nëse kontraktoni në serverë virtualë dhe paguani për pritjen e faqeve në internet, ato burime mund të monitorohen nga Site24x7.

Site24 / 7 mund të monitorojë hostet që kanë Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix dhe OS X. Mund të bashkëveprojë me serverat e cloud të Microsoft Azure dhe Amazon Web Services (AWS).

Si një monitor i integruar i infrastrukturës, Site24x7 është veçanërisht i përshtatshëm për menaxhimin e virtualizimeve. Do të monitorojë virtualizimin e Microsoft Hyper-V dhe VMware dhe gjithashtu kontejnerët Docker.

Site24 / 7 është pjesë e të njëjtit grup ndërmarrjesh si ManageEngine (shiko më poshtë). Ndërsa ManageEngine është themeluar mirë në tregun e mjeteve të monitorimit të infrastrukturës, Site24x7 është një ndërmarrje relativisht e re. Sidoqoftë, kompania mëmë, Zoho Group, ka qenë në gjendje të aplikojë të gjithë ekspertizën që ajo ka në ndarjen e saj Menaxhoni në krijimin e Site24x7. Ky ka avantazhin e krijimit të një shërbimi të ri dhe inovativ jashtë një historie ekspertize.

Ekzistojnë shumë ngjashmëri midis produkteve ManageEngine dhe Site24x7. Një ndryshim i madh është struktura e karikimit. Site24x7 është Shërbim-si-një-Shërbim. Kështu që, ajo ngarkohet me pajtim mujor, ndërsa ju paguani një faturë një herë për të hyrë në programin ManageEngine.

Site24x7 është në dispozicion në pesë botime. Më e ulta nga këto është një edicion i kufizuar falas. Kjo do t’ju lejojë të monitoroni deri në pesë serverë ose URL. Katër planet e paguara quhen Starter, Pro, Classic dhe Enterprise. Të gjitha këto plane mund të përmirësohen me shtesa në rast se paketat e botimeve standarde nuk u përgjigjen plotësisht kërkesave tuaja. Ju merrni më shumë shërbime me secilin plan progresivisht më të shtrenjtë dhe mund të ulni koston e shërbimit duke paguar çdo vit në vend të muajit.

Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të sistemit. Në fund të periudhës së provës, ju keni mundësinë të zgjidhni një plan të paguar dhe të regjistroheni. Nëse vendosni të mos paguani, llogaria juaj do të kalohet te Edicioni Falas, të cilin mund ta përdorni në vazhdimësi pa paguar asgjë.

Site24x7 Monitorimi i ServeritStart provim 30-ditor FALAS

3. Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve (TRIAL FALAS)

SolarWinds Server dhe monitor i aplikacionit

Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve është një tjetër mjet monitorimi i infrastrukturës i krijuar nga SolarWinds i krijuar posaçërisht për monitorimin e serverave dhe aplikacioneve. Për shembull, mund të monitoroni performancën dhe disponueshmërinë e burimeve të Azure dhe AWS.

Dallimi kryesor midis kësaj platforme dhe Performanca e Rrjetit SolarWinds Monitor është se i pari është më i aftë në monitorimin e burimeve të virtualizuara. Për shembull, për tu siguruar që ju mund të shihni qartë aplikacionet e rrjetit, ekziston mundësia që të varësia e infrastrukturës hartë.

Në hartë, ju mund të shihni se si aplikacionet dhe serverët lidhen me njëri-tjetrin dhe ekzekutojnë më shumë probleme për të synuar. Kjo është e dobishme sepse ju lejon të gjeni më lehtë çështjen kryesore të çështjeve të performancës.

Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve mban procesin e konfigurimit të lehtë. Ka modele të parashikuara jashtë funksionit për monitorimin e mbi 1.200 aplikacioneve dhe serverëve të mbështetur. Sistemet që mund të monitorohen përfshijnë Active Directory, Java, IBM WebSphere, email-in e Office 365 dhe XenApp.

Anydo organizatë që kërkon monitorim të infrastrukturës që mund të monitorojë burimet virtuale do të mbështetet mirë Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve. Mimi i këtij mjeti fillon në 2,995 dollarë (2,308). Ekziston edhe një 30 ditë provë falas të cilat mund të shkarkohen këtu.

Serveri SolarWinds dhe Monitorimi i AplikimitDëgjoni provë 30-ditore FALAS

4. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS)

Monitorimi i Rrjetit PRTG

Monitorimi i Rrjetit PRTG është një platformë e monitorimit të infrastrukturës që mund të monitorojë shëndetin e pajisjes dhe përdorimin e rrjetit. Teknologjitë e mbështetura nga PRTG Network Monitor përfshijnë SNMP, NetFlow, Jflow, sFlow, SSH, WMI, PING, SQL dhe me shume.

Shumëllojshmëria e gjerë e mbështetjes teknologjike ju siguron gjithçka që ju nevojitet për të pasur një kuptim të qartë të asaj që po ndodh në rrjetin tuaj. Procesi i konfigurimit kërkon disa minuta në mënyrë që të mund të vendoseni shpejt.

Për ta mbajtur të azhurnuar mjedisin e monitorimit, Monitorimi i Rrjetit PRTG përdorime zbulimi automatik i rrjetit. Sidoqoftë, ju duhet të pingoni intervalet IP për ta bërë këtë. Pasi të bëhet kjo, ju jeni të lirë të filloni të krijoni sensorë për të monitoruar pajisjet në të gjithë rrjetin tuaj.

Për të monitoruar rrjetin tuaj, do t’ju duhet një gamë e sensorëve të ndryshëm për të monitoruar segmente të ndryshme të rrjetit tuaj. Atje jane mbi 200 sensorë që mund të përdorni. Për shembull, ka Sensorët e monitorimit të bandës, Sensorë SNMP, Sensorë Linux / Unix / OS X, dhe Sensorë IoT të përmendim disa.

Kur përdorni Monito Rrjeti PRTGr keni kontroll të plotë mbi pult. Ju mund të përdorni Projektuesi i hartave PRTG për të krijuar tabela të reja me harta në kohë reale dhe statusin e pajisjeve të drejtpërdrejta. Pastaj mund të krijoni një lidhje për të dërguar në mënyrë që vendimmarrësit e tjerë kryesorë të mund të shikojnë të dhënat e performancës.

Një nga arsyet pse Monitorimi i Rrjetit PRTG është aq popullor sa është falas për 100 sensorët e parë. Pasi të tejkaloni kufirin e 100 sensorit, do të duhet të paguani për një azhurnim.

Versionet e paguara të Monitorimi i Rrjetit PRTG filloni me 1600 dollarë (1,221 £) për 500 sensorë me një instalim të një serveri dhe shkoni deri në 60,000 dollarë (45.820) për sensorë të pakufizuar dhe pesë instalime të serverit. Ekziston edhe një version falas për ju mund të shkarkoni këtu.

Paessler Monitor Rrjeti PRTG MonitorDownload provë 30-ditore FALAS

5. Atera (TRIAL FALAS)

Ndërsa mjetet e tjera në këtë listë kanë për qëllim të përdoren brenda, Atera është një platformë softverike që do të përdoret nga ofruesit e shërbimeve të menaxhuara (MSP). Nënkontrata e detyrave të administrimit të IT po bëhet gjithnjë e më e zakonshme dhe operacionet e suksesshme të MSP-ve mund të realizohen vetëm me mbështetjen e mjeteve, siç janë ato të siguruara nga Atera.

Sistemi Atera është një monitorim dhe menaxhim i largët shërbim, ose RMM. Funksionet e RMM mundësojnë një ekip teknikësh të monitorojnë infrastrukturën IT të një klienti nga larg. Mjetet përfshijnë rrjeti, serveri dhe monitorët e aplikacioneve dhe gjithashtu shërbimet e menaxhimit të tilla si menaxhimi i patch, kopjet rezervë të sistemit dhe mirëmbajtja e diskut.

Sistemi i monitorimit të rrjetit të Atera funksionon Protokoll i Menaxhimit të Rrjetit të thjeshtë (SNMP) Procedurat. Kjo gjithashtu mundëson që mjeti të zbulojë të gjitha pasuritë e bashkangjitura në një rrjet sapo të vihet në shërbim të një klienti të ri. Shërbimi i autodiscovery vazhdon të skanojë rrjetin dhe rregullon automatikisht inventarin e pajisjeve nëse pajisjet shtohen ose hiqen. SNMP gjithashtu siguron që pajisjet e rrjetit të jenë në gjendje të mirë shëndetësore dhe të mos shtyhen në kapacitet të plotë – një situatë që do të dëmtonte performancën e rrjetit.

Atera skanon serverat dhe pikat përfundimtare për programin e instaluar, gjë që i mundëson ekipit monitorues të sigurojë që janë instaluar vetëm programe të autorizuara. Sistemi shikon proceset që funksionojnë në hostet e klientit për të parë aktivitetin e papritur dhe gjithashtu për të siguruar që kapaciteti CPU i të gjitha pajisjeve të mos jetë goditur.

Sistemi Atera është një shërbim me bazë cloud, kështu që MSP nuk ka nevojë të instalojë ndonjë softuer në ambientet e tij ose të operojë serverë dhe infrastrukturë në mënyrë që ta presë atë. Paketa Atera përfshin serverë të përpunimit dhe ruajtjes, si dhe softuerin. Softueri i agjentëve do të duhet të instalohet në pajisjet e klientëve që monitorohen.

Ndërsa dorëzohet si “softuer si një shërbim,”Atera ngarkohet nga abonimi për një teknik në muaj – ekziston edhe një plan vjetor pagese. Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të sistemit për të ekzaminuar të gjitha funksionet e tij.

AteraStart Gjykimi FALAS 30-ditor

6. MenaxhoniAngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager është një mjet monitorimi i rrjetit për të Windows dhe Linux. Platforma është e aftë të monitorojë infrastrukturën fizike dhe virtuale. Infrastruktura virtuale që ju mund të monitoroni me AdministEngine OpManager përfshin VMware, Hiper-V, dhe Xen.

Atje sipër 2000 monitorues të performancës së rrjetit që mund të arrihet përmes një pulti të personalizueshëm. Për sa i përket përshtatjes, ManageEngine OpManager gjithashtu ka më shumë se 200 pajisje të ndryshme që mund t’i përdorni për të krijuar pultet tuaja.

Automatizimi është një tjetër tipar i paçmuar i ofruar nga ManageEngine OpManager. Me automatizim, mundeni konfiguroni përgjigjet e automatizuara për zgjidhjen e problemeve. Kjo menaxhohet përmes pamjes së automatizmit të rrjedhës së punës, ku mund të krijoni përgjigje të automatizuara pa pasur nevojë për kodim. Për shembull, ju mund të zgjidhni “Ekzekutoni Script Windows” për t’iu përgjigjur pasi të njihet aktiviteti i caktuar.

Përveç kësaj, ManageEngine OpManager ka një sistem alarmi. Njoftimet i dërgohen përdoruesit përmes email dhe SMS. Alertet janë treguar në Të gjitha alarmet faqe ku mund të shikoni një listë të të gjitha alarmeve me informacion mbështetës. Ju gjithashtu mund të shihni grafikët e byrekëve që kategorizojnë alarmet aktive si kritik, bezdis, Kujdes, ose Shërbimi poshtë.

Ekzistojnë tre versione të ManageEngine OpManager në dispozicion: falas, thelbësor, dhe Ndërmarrje versionet. Versioni falas mbështet deri në 10 pajisje me monitorim themelor të rrjetit.

Versioni thelbësor zgjerohet në këtë duke mbështetur deri në 1000 pajisje me hartës automatike të rrjetit. Versioni i Ndërmarrjes ka për qëllim të vendosur në organizata më të mëdha dhe mbështet deri në 10,000 pajisje. Shkarkoni provën falas.

7. Nagios X

Nagios XI

Nagios XI është një zgjidhje për monitorimin e rrjetit për CentOS, RedHat Enterprise Linux, Ubuntu, dhe Debian. Ajo ka një ndërfaqja e përdoruesit me bazë në internet. Për të shpejtuar procesin e konfigurimit Nagios XI ka magjistarë konfigurimi që ju tregojnë se si të monitoroni segmente të ndryshme të rrjetit tuaj. Paneli është i personalizueshëm dhe mund të përdorni një shumëllojshmëri të numrave, grafikëve dhe tabelave për të vizualizuar performancën e rrjetit tuaj.

Arkitektura e zgjerueshme e Nagios XUnë jam një nga arsyet pse përdoret kaq shumë. API-të e platformave mund të përdoren për të integruar aplikacione të palëve të treta për të përmirësuar funksionalitetin thelbësor të programit. Faqja e këmbimit e Nagios ka një varg API që mund të përdorni për të shtuar karakteristika të reja. Për shembull, mund të shtoni Shtojca API e Webmetrics që Nagios të shikojë edhe më shumë matje të performancës.

Ekzistojnë dy versione të Nagios XI to blerje: Botimi Standard dhe Edicioni i Ndërmarrjes. Edicioni Standard fillon me 1,995 dollarë (1,537 £) dhe vjen me magjistarët e konfigurimit, raportet dhe pultet e përdoruesve të personalizuara.

Edicioni i Ndërmarrjes fillon me 3,495 dollarë (2,694 £) dhe vjen me karakteristika shtesë si raportet e planifikimit të kapacitetit dhe prerjet e auditimit. Ekziston gjithashtu një version provë 60-ditore falas.

8. Zabbix

Pamja e ekranit Zabbix

Zabbix është një mjet monitorimi i rrjetit me burim të hapur. me Zabbix ju mund të bëni monitorimin e rrjetit, monitorimin e serverit, monitorimin e cloud, monitorimin e aplikacioneve dhe monitorimin e shërbimeve.

Vendosja Zabbix nuk merr shumë punë as Ju mund ta instaloni programin brenda disa minutave dhe të filloni monitorimin me shabllonet jashtë kutisë. Ndërsa bëheni më të sigurt me programin, ju mund të ndërtoni modelet tuaja personale.

Autodiscovery ju lejon juve zbuloni në mënyrë periodike pajisjet e rrjetit. Kjo preferohet për konfigurimin manual, pasi mban monitorin azhurnuar. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të futni rregullat e zbulimit të rrjetit.

Kur futni rregullat e zbulimit të rrjetit, thjesht futni një gamë IP dhe cilat shërbime duhet të shikoni. Pasi të zbulohet një pajisje, atëherë mund të konfiguroni njoftimet, skriptet në distancë dhe nëse duhet të shtoni ose hiqni një host.

Integrimi i ofruar nga Zabbix është një nga pikat më të forta të saj. Ju mund të përdorni API për të automatizuar përgjigjet manuale të ngjarjeve dhe të shtoni rregulla të reja monitorimi që nuk mund të bëhen me programin e parakohshëm. Ka edhe shtesë Zabbix plugins dhe module që mund të vendosni për të përmirësuar funksionet themelore të produktit.

Zabbix është një mjet që duhet të konsiderohet nga ato organizata që kërkojnë një mjet për burimin e hapur të monitorimit të infrastrukturës. Zabbix është në dispozicion për tu shkarkuar në CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, Server SUSE Enterprise Linux, dhe Raspbian. Mund ta shkarkoni falas Zabbix.

9. Icinga 2

Pamja e ekranit Icinga

Icinga 2 është një mjet i monitorimit të rrjetit me bazë në internet me një ndërfaqe të personalizueshme të përdoruesit. Ju mund të krijoni pamje me porosi për të parë ngjarje të ndryshme në të gjithë infrastrukturën tuaj fizike dhe virtuale. Në fakt, aftësitë e Icinga 2 mund të monitorojë të gjitha qendrat e të dhënave dhe shërbimet cloud. Prandaj, është një mjet i shkëlqyeshëm për ato kompani që operojnë brenda mjediseve të rrjetit hibrid.

Për konfigurim, Icinga 2 ka gjuhën e vet të konfigurimit. Motori mund të jetë kompleks por ju jep kontroll të plotë mbi atë se si monitoroni infrastrukturën tuaj. Për shembull, ju krijoni objekte monitorimi dhe përdorni motor i bazuar në rregull për të diktuar se si monitorohet një element i rrjetit. Sidoqoftë, ekziston gjithashtu një ndërfaqe konfigurimi e bazuar në internet nëse dëshironi të përcaktoni konfigurimet tuaja në një mënyrë që është më pak e vështirë.

Icinga 2 modulet janë Icinga 2 përgjigje për shtojcat dhe shtesat. Këto module ju lejojnë të përmirësoni funksionalitetin bazë të Icinga dhe të monitoroni aspektet e reja të rrjetit tuaj. Për shembull, ekziston një Modeli Icinga për vSphere i cili integron mjedisin tuaj VMware në Icinga.

Po kështu, ekziston një Modeli Icinga për Grafit e cila ju tregon metrikë direkt në ndërfaqen e përdoruesit. Këto integrime ndihmojnë për të zgjeruar dhe forcuar funksionalitetin e asaj që është tashmë një produkt shumë i larmishëm.

i përgjithshëm Icinga 2 është një mjet që u përshtatet atyre administratorëve të rrjetit që janë të përshtatshëm për të adoptuar gjuhën e konfigurimit dhe duke ndërtuar mjedisin e tyre të monitorimit nga e para. Icinga 2 është në dispozicion për Debian, RHEL, SLES, Windows, Ubuntu, Fedora, dhe OpenSUSE. Ju mund ta shkarkoni mjetin falas.

10. WhatsUp Gold

Fotografi e ekranit WhatsUp

WhatsUp ari është një monitor i rrjetit që ofron një nga ndërfaqet më të arritshme të përdoruesit në sektorin e monitorimit të rrjetit. me WhatsUp ari ju mund të bëni gjithçka nga monitorimi i rrjetit monitorimi i aplikacionit, monitorimi i brezit, dhe monitorimi i virtualizimit.

Gjithçka mund të monitorohet përmes pultit, ku mund të shihni aktualStatusi i pajisjes si lart, poshtë, mirëmbajtje, ose i panjohur. Atëherë ka një shumëllojshmëri të pamjeve të listave që japin informacione të mëtejshme mbi disponueshmërinë e pajisjes, siç janë gabimet e ndërfaqes ose përdorimi i ndërfaqes.

Ekziston një veçori e zbulimit të rrjetit WhatsUp ari që përdor SNMP, ARP, SSH, Menaxhimi i Infrastrukturës Virtuale, ICMP, LLDP, dhe Adresat IP për të gjetur pajisje të lidhura.

Pasi të jenë zbuluar pajisjet, atëherë mund t’i shikoni ato në një hartë interaktive. Harta është azhurnohet automatikisht kështu që nuk do të duhet të bëni konfigurime shtesë. Pajisjet e poshtme janë të theksuara me të kuqe, në mënyrë që të shihni qartë zonat e problemit.

Për të mbajtur në krye të ngjarjeve të reja të sigurisë, WhatsUp ari ka një sistem alarmi. Nga Qendra e Alertit mund të shihni të gjitha njoftimet aktive dhe të konfiguroni politikat e njoftimit. Për shembull, alarmet kritike mund të konfigurohen për të përshkallëzuar nga gjenerimi i një bilete për dërgimin e një alarmi tek një administrator.

Të gjitha që ju duhet për të drejtuar WhatsUp ari është Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, ose 2016. Nëse dëshironi një përvojë të monitorimit të rrjetit që mund të menaxhohet nga një shikim, WhatsUp ari është një zgjedhje e jashtëzakonshme.

Nuk ka asnjë informacion mbi çmimet në dispozicion të publikut në faqen e kompanisë, kështu që do të duhet të kontaktoni direkt me ekipin e shitjeve. Sidoqoftë, ekziston një provë 30-ditore falas.

Zgjedhja e një mjeti për monitorimin e infrastrukturës

Megjithëse ka shumë mjete të monitorimit të infrastrukturës me performancë të lartë në këtë listë, disa dallojnë për shkak të qasjes së tyre. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds, Monitorimi i Rrjetit PRTG dhe Atera janë zgjedhje solide për organizata të të gjitha madhësive.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds vlen të merret në konsideratë për mirëmbajtjen e tij të ulët, por qasjen e lartë të shikueshmërisë për monitorimin e rrjetit. Pultet janë të thjeshta për të lundruar dhe sinjalizimet janë të lehta për tu konfiguruar. Karakteristikat si autodiscovery të integruar ndihmojnë për ta bërë këtë një mjet mirëmbajtjeje të ulët për sa i përket vendosjes.

Ne anen tjeter, Monitorimi i Rrjetit PRTG është një mjet i shkëlqyer fillimi për shkak të versionit falas. Përdoruesi mund të krijojë kompetencë me qasjen e monitorimit të bazuar në sensorë pa paguar koston e një licence të plotë. Larmia e karakteristikave të ofruara në drejtim të monitorimit fizik dhe virtual është e mjaftueshme për të rivalizuar çdo mjet tjetër në treg.

Atera është një mjet që është ideal për ato organizata që kërkojnë të ndërtojnë një panel të vetëm të përvojës së monitorimit të qelqit. Monitori ofron të gjithë informacionin e nevojshëm për të monitoruar rrjetin tuaj pa lënë ekranin fillestar.

Në varësi të nevojave tuaja, çdo mjet në këtë listë ka diçka për të ofruar. Pavarësisht nëse po kërkoni skulpturimin e një mjeti me burim të hapur apo thjeshtësinë e një mjeti pronar, ka shumë mundësi për ju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map