10 Mjetet më të mira të Monitorimit të Ping-ut për vitin 2020


Monitorimi i ping është një nga teknikat e përdorimit që një administrator përdor për të kontrolluar disponueshmërinë e pajisjeve të rrjetit. Por çfarë është monitorimi ping? Monitorimi i Ping është aty ku një përdorues ping një pajisje dhe pret një përgjigje. Monitori më pas vlerëson fuqinë e lidhjes bazuar në kohën e përgjigjes.

Përdorimi i një mjeti softuerik të skanimit ping për të monitoruar pajisjet tuaja mund t’ju tregojë nëse një pajisje është lart ose poshtë. Monitorimi i rrjetit tuaj në këtë mënyrë ju jep një këndvështrim të qartë të shëndetit të pajisjeve tuaja kryesore. Në këtë artikull, ne do të shikojmë mjetet më të mira të monitorimit të pingut në treg.

Ne mbulojmë secilën nga mjetet që kemi zgjedhur për këtë artikull më poshtë, por nëse keni vetëm kohë për të lexuar një përmbledhje të shpejtë, këtu është lista jonë e mjetet më të mira të monitorimit të ping:

 1. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds (TRIAL FALAS) – Ky grup i më shumë se 60 mjeteve përfshin një mjet Ping Sweep dhe mjete të tjera që mbështeten në Ping.
 2. Monitorimi i Rrjetit PRTG (TRIAL FALAS) – Një grup i madh vëzhguesish përfshirë Sensorin Ping, Sensorin Pitter Jitter dhe Sensorin Cloud Ping.
 3. Site24x7 (TRIAL FALAS) Një grup mjetesh monitorimi të shpërndara nga cloud që kontrollon punën e rrjetit dhe të faqes në internet.
 4. ManageEngine Pa pagesë Ping dhe Traceroute Tool – Një mjet i dobishëm mjetesh që përfshin një mekanizëm alarmi.
 5. Nagios XI – Një mjet i menaxhimit të rrjetit që përfshin një mjet Ping.
 6. Monitorues i Rrjetit Spiceworks – Një menaxher i rrjetit falas, i mbështetur në reklama që integron Ping.
 7. Monitor Ping EMCO – Një mjet i lehtë për rrjetet që përdor Ping për të monitoruar pajisjet e bashkangjitura në një rrjet.
 8. PingInfoView – Një mjet falas Ping me një ndërfaqe grafike për Windows.
 9. Monitoruesi i Dotcom ICMP Ping Tool (Monitorimi i Serverit) – Ky mjet nxit alarmet bazuar në rezultatet e provës Ping, duke e bërë atë një sistem monitorimi të rrjetit.
 10. Admin e energjisë – Një mjet për pastrimin e Ping që është në dispozicion për Windows.

Mjetet më të mira të monitorimit të ping

Kur zgjedhim mjetet për këtë listë, konsideratat tona kryesore ku forca e mjetit për sa i përket rasteve të ndryshme të përdorimit të industrisë, besueshmërisë, dokumentacionit dhe mbështetjes, lehtësinë e përdorimit dhe azhurnimet e softuerëve dhe mirëmbajtjen e tyre.

1. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds (TRIAL FALAS)

Manuali i Inxhinierëve të SolarWinds

Manuali i Inxhinierit të SolarWinds është një mjet i monitorimit të rrjetit që mbështet monitorimin e ping. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds ofron një përvojë monitorimi ping që mund të vazhdojë me çdo ngarkesë pune. Ju mund të përdorni një autodiscovery tipar për të zbuluar automatikisht pajisjet e lidhura me rrjetin tuaj. Pasi të jetë lidhur një pajisje, atëherë mund të shikoni metrikë si disponueshmëri, ngarkesës CPU, përdorimi i kujtesës, dhe gjendje latente. Të gjitha këto informacione ju japin bazat e nevojshme për të parë se si po funksionon një pajisje.

Pasi të keni tërhequr të dhënat nga pajisjet tuaja të çara, mund t’i shihni në formën e një grafiku. Këto grafikë tregojnë përgjigje në kohë reale në mënyrë që të merreni me informacionin më të azhurnuar. Pasi të keni mbaruar monitorimin e tyre, mund t’i eksportoni si skedarë imazhi ose skedarë teksti në varësi të nevojave tuaja.

Ndërsa përdorni Manuali i Inxhinierit të SolarWinds ju nuk jeni nën asnjë presion për të kapur gjithçka që ndodh, pasi ekziston një sistem alarmi për ta bërë këtë për ju. Monitoruesi i kohës së përgjigjes, Monitor i kujtesësMonitor CPUMonitor i ndërfaqes, dhe traceroute kujdesuni për këtë për ju. Kjo siguron që pavarësisht se çfarë ndodh, ju jeni në gjendje të përgjigjeni shpejt.

i përgjithshëm Manuali i Inxhinierit të SolarWinds ofron një platformë të mirë monitoruar ping. Ky program është po aq i përshtatshëm për NVM-të, siç është për organizatat më të mëdha. Fillimi i Veglave të Inxhinierit SolarWinds fillon me një çmim prej 1,495 $ (1,145 £) dhe gjithashtu mund të shkarkoni Gjykim falas 14 ditor për vlerësim.

Manuali i Inxhinierit të SolarWindsDëgjoni Provimin 14-ditor FALAS

2. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS)

Imazhi i Monitorit të Rrjetit PRTG

Paessler PRTG Monitor Monitor i Rrjetit është një mjet shumë i njohur për monitorimin e rrjetit që jep një përvojë të klasit të parë të monitorimit të ping. Monitorimi i Rrjetit PRTG pings pajisje në rrjetin tënd për të matur disponueshmërinë e tyre. Me këtë mjet, ju mund të skanoni që pajisjet të skanohen sipas intervalit IP. Monitor Monitor i Rrjetit PRTG ofron një numër sensorë të ndryshëm që mund të përdoren për monitorimin e ping; këto përfshijnë Sensori i pingut, Sensori Pitter Jitter dhe Sensori Ping në re.

Përparësia e këtij modeli sensori të monitorimit të rrjetit është se ju siguron shumë informacione të hollësishme. Secili sensor ka panelin e vet, ku mund të zgjidhni të dhëna të drejtpërdrejta dhe historike para se të shikoni rezultatet në ekranet dial. Sensori Ping ju ofron bazat si psh koha ping, koha minimale e ping, koha maksimale e ping, dhe përqindja e humbjes së paketave. Kjo ju siguron informacionin themelor që ju nevojitet për të parë nëse ka ndonjë problem me një pajisje.

megjithatë, Paessler PRTG Monitor Monitor i Rrjetit gjithashtu ju lejon të monitoroni për shqetësime më të avancuara të ping-ut si mashtrim. Sensori Pitter Jitter ju lejon të matni se sa mashtrim rrjeti ka në rrjetin tuaj. Ky sensor tregon vlerën statistikore të mashtrimit dhe koha e ekzekutimit të kërkesave. Monitorimi për mashtrim është veçanërisht i rëndësishëm në mjediset me shërbime të rëndësishme si telefonët VoIP. Sigurisht, Monitorimi i Rrjetit PRTG gjithashtu ka njoftime për t’ju njoftuar nëse tejkalohen ndonjë prag të veçantë.

Monitorimi i Rrjetit PRTG është gjithashtu në dispozicion për falas për 100 sensorët tuaj të parë. Sidoqoftë, ata me rrjete më të mëdha do të duhet të blejnë një prej versioneve me pagesë. Versionet e paguara të PRTG Network Monitor variojnë nga 1.600 dollarë (1,226 £) për 500 sensorë në 14,500 dollarë (11,113 £) për sensorë të pakufizuar. Ekziston edhe një 30 ditë provë falas të Monitorimi i Rrjetit PRTG.

Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTGDëgjoni Provimin 30-ditor FALAS

3. Monitorimi i Uebfaqes Site24x7 (TRIAL FALAS)

Site24x7 është një shërbim me bazë cloud që monitoron infrastrukturën IT, aplikacionet dhe performancën e faqes në internet, sjelljen e përdoruesit. Fokusi i këtij mjeti është performanca e të gjitha shërbimeve IT. Shtresa e shumta e shërbimeve të nevojshme për të mbështetur një faqe në internet do të thotë dështim në një element do të ndikojë në performancën e pranisë së faqes publike.

Shpejtësia me të cilën udhëtojnë të dhënat rreth një rrjeti dhe nëpër internet është një faktor shumë i rëndësishëm në shpërndarjen e suksesshme të një faqe në internet. Ping mat kohën e rrumbullakimit nga një pikë në tjetrën mbi një lidhje.

Site24x7 operon nga 90 vendndodhje rreth e rrotull globit, i cili u jep klientëve të shërbimit një pamje të shpejtësisë së shpërndarjes së vendeve të tyre në të gjitha cepat e tokës. Statistikat e shpejtësisë të ofruara nga Site24x7 përfshijnë kohën e DNS, kohën e lidhjes, kohën e parë të bajtit, kohën e shkarkimit dhe kohën e shtrëngimit të duarve SSL.

Përveç kontrollit në shpejtësinë e internetit, Site24x7 sigurohet që administratorët e sistemeve të marrin paralajmërimet e hershme kur problemet e pajisjeve ka të ngjarë të ndikojnë në shpërndarjen e faqeve të internetit. Shërbimi skanon vazhdimisht statuset e serverave, rrjetit dhe aplikacioneve mbështetëse. Këto kontrolle, së bashku me mbrojtja e sigurisë të kodimit të faqes në internet, mundësoni ndërmarrjeve të internetit të vazhdojnë të ofrojnë me sukses informacion, shërbime dhe mallra për vizitorët e faqes.

Ka një version falas të Site24x7 i cili është i kufizuar në monitorimin e pesë faqeve të internetit ose serverëve. Katër botime të paguara u japin pajtimtarëve të mundshëm një zgjedhje të moduleve. Të gjitha botimet e paguara të Site24x7 mund të provohen 30 ditë prova falas.

Site24x7 Monitorimi në UdhëzimStart Gjyqi 30-ditor FALAS

4. Menaxhoni Vegël Falas Ping

ManageEngine Free Ping Tool

ManageEngine Free Ping Tool është një mjet falas për monitorimin e pingave që rekomandohet për ata që kërkojnë të vendosin një monitor themelor ping. Me këtë mjet ju mund të matni metrics thelbësore si psh kohë udhëtimi të rrumbullakët, përqindja e humbjes së paketave, dhe numri i hopit. Ju gjithashtu mund të shikoni numrin e pingave të suksesshëm dhe të dështuar për të parë se sa herë një pajisje ka arritur ose dështuar një provë.

Edhe pse MenaxhoniPing Pa pagesë është një mjet themelor, ai ende ju siguron një dashboard të lehtë për t’u përdorur. Ju mund të shikoni të gjitha metrics në testet tuaja ping dhe statusin e koduar me ngjyra të pajisjeve tuaja në pamjen kryesore të tabelës. Kjo ju lejon të shikoni të gjithë informacionin e rëndësishëm edhe pa shfaqjet më të përparuara të ofruara nga produkte të tjerë në këtë listë.

ManageEngine Free Ping Tool gjithashtu ka një sistem njoftimesh. Alertet dërgohen në pult, në rast se një pajisje shihet të jetë e padisponueshme. Kjo siguron që të mos humbasni asnjë informacion dhe të injoroni një problem në zhvillim. Këto paralajmërime bazohen në pragje për t’i mbajtur ato kuptimplota në mënyrë që të mos bombardoheni nga informacione të parëndësishme.

Kufizimi i vetëm i këtij mjeti është që ju mund të monitoroni vetëm deri në 10 serverë ose uebfaqe në një kohë. Kjo e bën ManageEngine Free Ping Tool i pamjaftueshëm për organizata më të mëdha. Sidoqoftë, ai ende ofron një nga përvojat më të mira të përdoruesve për ata që nuk janë mësuar të provojnë përvojat më të mira të monitorimit. Ju mund të shkarkoni ManageEngine Free Ping Tool.

5. Nagios XI

Imazhi i Nagios XI

Nagios Xunë vlerësohet gjerësisht si një nga mjetet më të mira të monitorimit të rrjetit në botë. Ende Nagios XI ofron një përvojë të shkëlqyeshme të monitorimit të ping edhe në izolim. me Nagios XI mund të shikoni disponueshmërinë e pajisjeve tuaja dhe të shihni se si është humbja e përhapur e paketave ndërsa rrjeti juaj është në tranzicion. Kjo ju lejon të shkurtoni në arra dhe bulonat se sa mirë performojnë pajisjet tuaja të rrjetit.

Si mjet monitorimi ping, Nagios XI ofron një përzierje të monitorimit të rrjetit modern, krahas ekraneve vizuale më klasike, dhe shfaqjeve më të avancuara si hartat e topologjisë së rrjetit janë përfshirë gjithashtu. Sidoqoftë, nëse modeli i përdoruesit nuk është sipas shijes tuaj, atëherë mundeni rregulloje paraqitjen për secilin përdorues. Kjo siguron që përdoruesit të kenë kontroll të plotë mbi mënyrën e monitorimit të rrjetit të tyre.

Për organizata më të vogla, Nagios XI mund të shkarkohet falas në RHEL Linux dhe CentOS. Ju gjithashtu mund të përdorni Nagios XI Microsoft por do të duhet ta bësh këtë përmes përdorimit të një Stacioni i punës VMware ose shërbim alternative. Si rezultat, Nagios XI është më e thjeshtë kur vendoset brenda një mjedisi Linux.

Ekzistojnë dy versione të paguara të Nagios XI; Botimi Standard dhe Edicioni i Ndërmarrjes. Edicioni Standard është më i lirë i të dyve me 1,955 dollarë (1,498 £). Edicioni Standard ju siguron të gjitha aftësitë themelore të monitorimit, por nëse doni të planifikoni raporte dhe të krijoni raporte të planifikimit të kapaciteteve, duhet të blini Edicionin e Ndërmarrjes. Edicioni i Ndërmarrjes mund të blihet për një çmim prej 3,495 dollarë (2,679 £). Ju mund të shkarkoni Nagios XI ne nje Gjyq 60-ditor falas.

6. Monitorues i Rrjetit Spiceworks

imazhi i monitorimit të rrjetit të spiceworks

Ekzistojnë pak zgjidhje të monitorimit të rrjetit që huazohen, si dhe për monitorimin e rrjeteve më të vogla si Monitorues i Rrjetit Spiceworks. Monitorues i Rrjetit Spiceworks ofron një zgjidhje falas për monitorimin e ping projektuar posaçërisht për rrjete më të vogla. Aftësitë e monitorimit të ping-ut të këtij programi lejojnë përdoruesit të pajisin ping në të gjithë rrjetin e tyre dhe të shikojnë statusin e tyre. me Monitorues i Rrjetit Spiceworks mund të shikoni të dhënat kryesore CPU, përdorimi i rrjetit të diskut, dhe përdorimi i kujtesës.

Të gjitha këto informacione kthehen në pult. Që nga momenti kur shtoni IP-në dhe emrin e një pajisjeje, ajo shfaqet në pultin tuaj. Paneli përmban butona të koduar me ngjyra që tregojnë nëse një pajisje klasifikohet si lart ose poshtë. Kurdo që të doni të shtoni një pajisje të re në këtë mjedis thelbësor të monitorimit, mund ta bëni këtë me dorë duke shtypur Shtoni pajisjen buton.

Duke pasur parasysh cilësinë e prodhimit të softverit, nuk është çudi që Monitorues i Rrjetit Spiceworks ka sistemin e vet të njoftimeve për t’ju ndihmuar të qëndroni të azhurnuar me ngjarjet në rrjet. Do të merrni paralajmërime me email nëse ndonjë nga pajisjet tuaja zbret. Ju gjithashtu mund të rregulloje parametrat tuaj të alarmit kështu që nëse një kohë ping tejkalon një sasi të caktuar kohe ju jeni njoftuar menjëherë.

Farë bën vërtet Monitorues i Rrjetit Spiceworks një produkt i vëmendshëm në këtë listë është se është falas dhe modern. Sidoqoftë, ekziston një kufi se sa pajisje mund të monitoroni me këtë program. Përveç përdorimit Monitorues i Rrjetit Spiceworks keni nevojë për një nga sa vijon; Windows 7, Windows Server 2008 R2, ose Windows Server 2012 R2. Ju mund të shkarkoni Monitorues i Rrjetit Spiceworks direkt nga faqja e tyre.

7. Monitor Ping EMCO

Ekrani monitorues Ping i EMCO

Tjetër në këtë listë, ne kemi Monitor Ping EMCO i cili ofron një nga përvojat më të nënvlerësuara të monitorimit të ping në dispozicion tani. Nga Përmbledhje e statusit të hostit ju mund të shihni hoste në të gjithë rrjetin tuaj, të tyre Statusinormat e përgjigjes ping, dhe ndërprerjet informacion. Ju mund të monitoroni çdo host në kohë reale me ndihmën e një grafik i koduar me ngjyra për të parë sesi ndryshon lidhja juaj me kalimin e kohës. Kjo ju siguron një perspektivë fotografike, në mënyrë që të shihni nëse ka ndonjë çështje të ngutshme me të cilën duhet të merreni.

Nëse dëshironi të shikoni rrjetin tuaj nga një perspektivë tjetër, atëherë mund të shikoni në të dhënat tuaja historike të hostit. Ju thjesht zgjidhni periudhën kohore në të cilën dëshironi të ktheheni për monitorim. Pasi të keni marrë këtë informacion mundeni krijoni raporte për t’u dërguar anëtarëve të tjerë të ekipit në PDF ose HTML format. Kjo konfigurim i thjeshtë ju mban pranë asaj që po ndodh, në mënyrë që të mos shpërqendroheni nga shfaqjet më të hollësishme.

Një veçori veçanërisht interesante e ofruar nga Monitor Ping EMCO është aftësia për të konfiguruar skriptet. Mund të konfiguroni skriptet për të ekzekutuar sapo të ndodhë një ngjarje në rrjet. Kjo është e mirë sepse ju lejon të përfshini pak automatizim në përvojën tuaj të monitorimit. Kjo mbështetet nga përdorimi i njoftimeve që ju dërgojnë njoftime me email kur diçka ndryshon. Monitor Ping EMCO është në dispozicion si të dyja a Programi Windows dhe Shërbim Windows.

Monitor Ping EMCO është në dispozicion si një version falas për deri në pesë hoste. Për sa i përket versioneve të paguara, mund të blini Edicioni Profesional ose Edicioni i Ndërmarrjes. Edicioni Profesional mund të monitorojë deri në 250 hoste për 99 dollarë (75 £) për kopje ose 245 dollarë (187 £) për kopje të pakufizuar. Enterprise Edition ofron monitorim të pakufizuar të ushtrive dhe kushton 199 dollarë (152 £) për një kopje të vetme dhe 445 dollarë (341 £) për kopje të pakufizuar. Ju gjithashtu mund të shkarkoni version falas provë të Monitor Ping EMCO.

8. PingInfoView

PingInfoView

PingInfoView është një mjet monitorimi ping për ato raste kur thjesht doni të kryeni skanime themelore ping. Me këtë mjet të lehtë, mundeni ping emra të shumëfishtë të hostit dhe Adresat IP menjëherë për të parë nëse lidhja ishte e suksesshme apo jo. Ky informacion tregohet në pamjen kryesore të tabelës e cila ju tregon nëse lidhje sukses ose i dështuar dhe koha e fundit e ping.

Pajisjet që janë lart shënohen me një buton jeshil ndërsa ato që kanë zbritur mund të identifikohen me një buton të kuq. Edhe pse ky është një mjet bazë, ju prapë mund të planifikoni skanime të rregullta ping për të mbajtur të azhurnuar të dhënat tuaja monitoruese. Mund të konfiguroni PingInfoview në pajisje ping në intervale të rregullta e zgjedhjes suaj Kjo siguron që të dhënat tuaja të skanimit ping të jenë të sakta dhe deri në minutë. Pasi të keni mbaruar pinging emrat e hosteve dhe adresat IP ju mund ruani rezultatet në tekst, HTML, ose XML formatet e skedarëve.

Ndërsa ky mjet nuk do të jetë i përshtatshëm për ata që kërkojnë një produkt të drejtuar më shumë nga vizualizimi, PingInfoView bën një punë të mirë për t’i siguruar përdoruesit të dhënat themelore. PingInfoView është në dispozicion falas në Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, dhe Windows 10. Ju mund të shkarkoni PingInfoView falas.

9. Monitoruesi i Dotcom ICMP Ping Tool (Monitorimi i Serverit)

mjet ping monitorimi dotcom

Monitorues Dotcom ICMP Ping Tool Monitor është përgjigjja e Dotcom-Monitor në monitorimin e ping. Me këtë produkt ju mund të dërgoni ICMP kërkon ping për të vlerësuar statusin e pajisjeve në të gjithë rrjetin tuaj. Testet e ping-ut shfaqen në format grafik në mënyrë që të mund të gjurmoni ndryshimin e përgjigjeve me kalimin e kohës. Pajisjet që funksionojnë dhe funksionojnë thjesht shënohen Ne rregull në tabelën poshtë pamjes së grafikut.

Presioni i monitorimit manual zvogëlohet me DotCom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor alarme sistem. sistemi i njoftimeve funksionon bazuar në pragjet dhe ju njofton në momentin kur një metrikë tejkalon pragun e paracaktuar. Kjo do të thotë që ju nuk duhet të mbani shënime të minutave kur monitoroni rrjetin tuaj; DotCom-Monitor ICMP Ping Monitor Monitor e bën atë për ju.

Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool është pjesë e produktit të Monitorimit të Serverit të bazuar në internet që ofron Dotcom-Monitor. Mimi i këtij mjeti përcaktohet nga numri i synimeve që ju nevojiten dhe frekuenca e kontrollit që dëshironi të keni. Mimi varion nga 16 dollarë (12,27 £) në muaj për 10 objektiva dhe një frekuencë kontrolli 15-minutësh, në 120 dollarë (92 £) për 100 objektiva dhe një frekuencë kontrolli një-minutëshe. Ju mund të shkarkoni një 30 ditë provë falas të Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool.

10. Administratori i energjisë

Fotografi Poweradmin

Më në fund, kemi Admin e energjisë. Fuqia e administratorit ndërfaqja e përdoruesit duket pak e vjetëruar në krahasim me shumicën e mjeteve të kësaj liste, por aftësitë e saj për monitorimin e pingut janë po aq të aftë në mjediset moderne të rrjetit. me Admin e energjisë ti mundesh ping adresa të shumëfishta IP njëkohësisht. Përveç kësaj, ju mund të mbani gjurmët e të dhënave në Testet e ping, CPU, kujtim, dhe përdorimi i diskut. Kjo ju siguron bazat e nevojshme për të monitoruar në mënyrë efektive.

Admin e energjisë ka sistemin e vet të njoftimeve që synon të minimizojë numrin e njoftimeve që merrni. Për shembull, ju merrni vetëm paralajmërime ping nëse nuk janë marrë dy ose më shumë përgjigje ping. Sistemi i sinjalizimeve gjithashtu ju lejon të futni një sërë konfigurimesh shtesë. Për shembull, mundeni zgjidhni kohën maksimale të përgjigjes për një ping të suksesshëm dhe kufizoni sinjalizimet për ngjarjet kur një gabim është zbuluar për një periudhë specifike kohore.

Konfigurimi i alarmeve në këtë mënyrë ju ndalon të bombardoheni me njoftime sa herë që një kërkesë ping ka dështuar! Kur të bëhet një njoftim, ju e dini që është diçka serioze që duhet të adresohet. Power Admin është në dispozicion në Windows.

Në përgjithësi ne ju rekomandojmë Admin e energjisë për ata përdorues që kanë nevojë për një platformë të ligët monitorimi ping përmes së cilës ping adresa të shumëfishta IP. Nëse dëshironi të blini një kopje të Power Admin, atëherë do të duhet të kontaktoni direkt me kompaninë dhe të plotësoni një formular të shkurtër me email. Ekziston edhe një provë falas 30-ditore e Admin e energjisë.

Verdikti më i mirë për Monitorimin e Mjeteve Ping

Në botën e sotme të rrjetëzimit të shpejtë, monitorimi i ping është bërë një parakusht për menaxhimin e pajisjeve të rrjetit. Pajisjet Pinging janë një nga mënyrat më të mira për të parë nëse ato po përjetojnë çështje të performancës. Në shumë raste, mund të vëreni probleme para se të fillojnë të rezultojnë në kohë joproduktive nëse jeni duke kërkuar mjaft kujdes. Sidoqoftë, në rast se një pajisje bie, do të mund të tregoni menjëherë duke përdorur një mjet me njoftime si Udhëzuesi i Inxhinierit SolarWinds ose Paessler PRTG Monitor Monitor i Rrjetit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map