11 mjetet dhe programet më të mira të zbulimit të rrjetit

11 mjetet dhe programet më të mira për zbulimin e rrjetit


Rrjetet mund të bëhen shumë të komplikuara. Ju mund të filloni me vetëm disa pajisje të lidhura me një modem dhe një printer dhe në atë pikë, rrjeti juaj është i thjeshtë për t’u hartuar. Sidoqoftë, pasi të maksimalizoni përdorimin e pajisjes tuaj duke zbatuar Virtualization dhe filloni të shtoni në serverë të specializuar për ruajtje dhe aplikime, e keni të lehtë të humbni gjurmët e të gjitha shtigjeve që keni krijuar për rrjetin tuaj të biznesit. Shtë shumë e zakonshme të përdoret Shërbimet e bazuara në cloud këto ditë dhe lidhjet wifi gjithashtu vendosen rregullisht në zyra krahas rrjeteve me tela. Pra, ju do të duhet të merrni të gjitha ato rrjetet hibride dokumentuar.

Për fat të mirë, nuk keni nevojë të vendosni stilolaps në letër, në mënyrë që rrjeta juaj të regjistrohet dhe nuk do të duhet as të krijoni një spreadsheet për të regjistruar të gjithë pajisjet e rrjetit tuaj.

Ne paraqesin zgjedhjet tona më të mira të mjeteve më poshtë në disa detaje, por në qoftë se ju keni vetëm kohë për një përmbledhje, këtu është lista jonë e mjeteve më të mira të zbulimit të rrjetit:

 1. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds (TRIAL FALAS) Ky mjet përdor procedurat SNMP për të zbuluar të gjitha pajisjet e lidhura me një rrjet dhe për të mbajtur nën kontroll ndryshimet e topologjisë.
 2. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS) PRTG monitoron serverët dhe aplikacionet, si dhe rrjetet; ai përdor SNMP për të hartuar rrjetet dhe për të gjurmuar ndryshimet.
 3. Zbulimi i Rrjetit Atera (TRIAL FALAS) Një sistem i plotë monitorimi dhe menaxhimi në distancë që synon ofruesit e shërbimeve të menaxhuara (MSP).
 4. ManageEngine OpManager (TRIAL FALAS) Ky mjet mund të instalohet në Linux ose Windows, ai ka disa mundësi të shkëlqyera hartografie që ushqejnë të dhënat e autodiscovery.
 5. Nagios XI Ka protokollin e vet të monitorimit të rrjetit i cili ndihmon në zbulimin e rrjetit.
 6. cacti Sistemi i monitorimit të rrjetit i drejtuar SNMP që përfshin një fazë autodiscovery; ajo instalon në Unix, Linux dhe Windows dhe është i lirë për t’u përdorur.
 7. Zenmap Një pamje kryesore e mjetit të zbulimit dhe monitorimit të rrjetit NMap.
 8. Spiceworks Mjet për monitorimin e rrjetit të mbështetur në reklama SNMP që përfshin një funksion të zbulimit automatik.
 9. NetBrain Shërbimi i paguar me bazë cloud, me një provë 14-ditore falas, ky monitor i rrjetit përfshin autodiscovery dhe disa opsione të shkëlqyera hartografie.
 10. TopMaze Monitorues i rrjetit falas dhe me bazë cloud që drejton procesin e tij të zbulimit vazhdimisht.
 11. Intermapper Mjet i specializuar për hartëzimin e rrjetit për Windows, Linux dhe Mac OS krijon paraqitjen e rrjetit tuaj aktual pasi të kërkoni përmes SNMP.

Mjetet më të mira të zbulimit të rrjetit

Kjo listë përfshin një larmi të mirë mjetesh, kështu që duhet të jeni në gjendje të gjeni softver për zbulimin e rrjetit kjo është e përshtatshme për ju duke lexuar në zgjedhjen tonë.

1. Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds (TRIAL FALAS)

Harta e SolarWinds NPM

Organizatat më të mëdha që kanë nevojë për funksione të menaxhimit të rrjetit dhe jo vetëm një hartues të rrjetit do të tërhiqen në Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWinds. Ky mjet fillon duke gjurmuar të gjithë pajisjet që janë të lidhur në rrjetin tuaj. Proceset e instalimit përfshijnë një zbulimi i automatizuar i rrjetit fazë.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit prodhon një hartë e rrjetit tuaj, gjë që do të bëjë të qartë se si të gjithë pajisjet tuaja lidhen së bashku. Harta përfshin lidhje me internetin në faqet e largëta dhe Shërbime të bazuara në re, dhe gjithashtu përfshin sistemet wifi. Ekranet grafike të rrjetit tuaj që prodhon procesi i vetë-zbulimit të Rrjetit Monitor përfshijnë një hartë e nxehtësisë së rrjetit pa tel. Ky është një bonus fantastik i hartës së rrjetit sepse tregon se ku mbivendosen sinjalet wifi dhe ku keni zona të vdekura shërbimi. Informacioni nga harta e nxehtësisë e bën të qartë se ku duhet të vendosni ruterat tuaj wifi në mënyrë që të merrni mbulimin e plotë të sinjalit në të gjithë ambientet tuaja.

Harta e rrjetit vetë merr azhurnohet automatikisht nëse shtoni, lëvizni ose hiqni një pjesë të pajisjeve të rrjetit. Harta tërheq lidhjet midis ruterave, çelsave dhe pikave përfundimtare në rrjetin tuaj. Harta është të koduar me ngjyra duke shfaqur lidhje të mbingarkuara me të kuqe. Ai gjithashtu jep një lexim të vëllimeve të të dhënave që secila lidhje mbart.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit përfshin dy lehtësira të tjera hartografie, të cilat prodhojnë automatikisht vizualizime të rrjetit. Këto janë NetPath dhe PerfStack. NetPath ju jep pamje për të gjitha lidhjet, duke detajuar të gjitha pajisjet që të dhënat do të duhet të kalojnë në një udhëtim midis dy pjesëve të dhëna të pajisjeve. Këto lidhje madje shtrihen përmes internetit për t’i përfshirë Shërbime të bazuara në re. PerfStack është një mjet me të vërtetë i dobishëm që mund t’ju shpjegojë pse aplikacionet dhe shërbimet po performojnë keq. Ky ekran tregon grafikët e vazhdueshëm të performancës për një aplikacion të caktuar me secilën prej shërbimeve që e mbështesin atë nën të – shërbimet dhe hardueri që mbështesin ato shtresa themelore tregohen gjithashtu në formën e një pirg. Kjo do t’ju ndihmojë të identifikoni menjëherë shkakun kryesor të çështjeve të performancës.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit është një sistem gjithëpërfshirës i monitorimit që do vazhdoni të rregulloni hartat e rrjetit dhe treguesit e performancës në kohë reale. Do t’ju paralajmërojë gjithashtu kur matjet operative të kalojnë në kushte paralajmëruese. Si një sistem i plotë, menaxhimi i drejtpërdrejtë, kjo paketë nuk vjen e lirë. Instalohet në mjedisin e Windows Server dhe mund ta aktivizoni një provë 30-ditore falas.

Nëse nuk jeni vërtet në treg për një sistem të plotë të monitorimit të rrjetit dhe thjesht dëshironi një mjet që mund të hartësojë rrjetin tuaj, atëherë hidhni një sy në Mapar Topologjia e Rrjetit SolarWinds. Ky mjet është më i lirë se Monitorimi i Performancës së Rrjetit. Ai gjithashtu funksionon në Windows 10 dhe Windows Server dhe mund të merrni një gjykim 14-ditor falas i tij. Ky mjet do t’ju tërheqë një hartë të bukur, të drejtpërdrejtë të rrjetit tuaj, të cilin mundeni eksport në Visio.

Mapper topologji në rrjet ju jep një zgjedhje të metodave të zbulimit dhe do shtrihet në mjediset virtuale dhe burimet jashtë site. Eachdo nyje në hartë është një ikonë që çon në një ekran detajesh që tregon llojin e pajisjes dhe statusin e saj aktual. Ju mund të ndryshoni stilin e përfaqësimit të hartave të rrjetit dhe të azhurnoni informacionin e nyjeve për të shtuar në emrat që përdorni vetë, sesa numrat serialë të pajisjeve. Ju mund të lini Mapper topologji në rrjet vrapimi për ta arritur atë azhurnoni hartën e rrjetit automatikisht kur ndërroni harduerin në sistem.

Monitorimi i Performancës së Rrjetit SolarWindsDownload provë 30-ditore FALAS në SolarWinds.com

2. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS)

Harta e Rrjetit PRTG

Paessler PRTG është një monitor i pajisjes së kombinuar, analizues i trafikut dhe menaxher i statusit të serverit. Kjo do të mbajë shënimin e shëndetit dhe të performancës së të gjithë pajisjeve tuaja të rrjetit dhe pajisjeve mbështetëse. Monitorimi i statusit të serverit shtrihet në ruajtjen e Cloud dhe shërbimet e aplikimit në internet. Transaksioni i aplikacionit dhe përdorimi i burimeve janë gjithashtu të mbuluara dhe monitori shtrihet në gjurmimin e transaksioneve të bazës së të dhënave që ekzekutimi i aplikacionit të serverit. PRTG gjithashtu do të mbulojë mjediset virtuale dhe elementët wifi në rrjetin tuaj. Të gjitha këto lloje të ndryshme shërbimesh kërkojnë shumë ndjekje dhe mund të jetë shumë e vështirë të konceptohen të gjitha ndërfaqet midis llojeve të ndryshme të sistemeve.

Fatmirësisht, nuk është e nevojshme të vendosni vetë këtë sistem të komplikuar të ndjekjes së rrjetit. Softueri instalon vetë dhe një nga hapat e konfigurimit është një fazë e zbulimit të rrjetit që do të dokumentojë dhe rendisë të gjitha këto lloje të ndryshme të pajisjeve dhe mënyrën e funksionimit të tyre së bashku. Ju mund të zgjidhni një version në internet të sistemit, por që ende ka nevojë për një agjent për t’u instaluar në sistemin tuaj. Paneli PRTG është në gjendje të mbledhë harta që përfaqësojnë të gjithë elementët e ndryshëm të rrjetit tuaj. Ju mund të përdorni harta që tregojnë Virtualization, performanca wifi, Trafiku VoIP, performanca e përgjithshme e rrjetit nga lidhja dhe fundin e te-fund, dhe lidhje përmes internetit përmes operacioneve të lidhjeve të rrjetit dhe performancës së serverëve në pronësi dhe menaxhim të ndërmarrjeve të tjera.

Paessler PRTG sistemi i monitorimit vazhdon të mbledhë të dhëna për sistemin tuaj dhe raporton përsëri statuset e drejtpërdrejta në të gjitha pajisjet tuaja, përfshirë kushtet e serverit. Problemsdo problem që lind në ndonjë pjesë të sistemit raportohet menjëherë në tastierë. ato alarmet mund të personalizohen, kështu që ju mund të specifikoni kombinimin tuaj të gabimeve dhe paralajmërimeve që do t’ju bëjnë të uleni dhe të merrni vëmendje, në vend që të njoftoheni për nivele të ulëta të tonerit të bojës ose kushteve të tjera të mbajtjes jo kritike. Këto probleme më të vogla nuk duhet të hidhen sepse mund të drejtoni lloje të ndryshme të njoftimeve për anëtarët e ndryshëm të ekipit.

Ndërsa i gjithë ky monitorim po vazhdon, procesi i zbulimit të rrjetit ju mban në lak. Pra, çdo ndërprerje ose probleme të performancës reflektohet në hartat e ndryshme të rrjetit tuaj. Ju nuk keni nevojë të azhurnoni inventarin e rrjetit nëse shtoni, hiqni ose zhvendosni pajisjet sepse monitori vë në dukje ato ndryshime dhe azhurnon hartat e rrjetit tuaj.

PRTG sistemi mund të arrihet si një Shërbimi në re, ose mund të instalohet në ambiente – programi do të funksionojë në mjediset Windows 10 dhe Server. Sistemi është në dispozicion falas për të monitoruar rrjetet e vogla. Sidoqoftë, një sistem i vogël nuk do të kishte nevojë për të gjitha mjetet e monitorimit që janë bashkuar në të PRTG mjet; ky opsion do të ishte më i dobishëm si një instalim i pjesshëm për vlerësim para se të merrni sistemin për të mbuluar një rrjet të madh. Ju gjithashtu mund të merrni një provë 30-ditore falasPRTG.

Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTGDëgjoni SHKELJEN 30-ditore FALAS në Paessler.com

3. Zbulimi i Rrjetit Atera (TRIAL FALAS)

Atera është një platformë mbështetëse me bazë cloud për ofruesit e shërbimeve të menaxhuara (MSP). Pakoja përfshin monitorim dhe menaxhim i largët (RMM) funksionet dhe automatizimi i shërbimit profesional (PSA) sistemet. Karakteristikat RMM të Atera përfshijnë një mjet zbulimi të rrjetit.

Zbulimi i rrjetit është veçanërisht e rëndësishme për MSP-të. Kompania e shërbimit kontrakton për të menaxhuar rrjetet për klientët. Sidoqoftë, shumë klientë që fillojnë një kontratë MSP e bëjnë këtë sepse nuk kanë pasur shumë sukses në menaxhimin e rrjeteve të tyre. Në rastin e fillimit dhe rritjes së bizneseve të vogla, është e mundur që biznesi i klientëve kurrë të mos ketë profesionistë të kualifikuar të rrjetit në vend. Shtë shumë e zakonshme që këto kompani nuk e dinë saktësisht se çfarë pajisje kanë në vend.

Mungesa e një inventari të pajisjeve e bën shumë të vështirë për MSP të përcaktojë siç duhet kërkesat e klientit. Pa atë deklaratë të fushës së shërbimit, hartimi i një kontrate dhe ndarja e numrit të duhur të personelit në marrëveshjen e mbështetjes është praktikisht e pamundur.

Mjeti i zbulimit të rrjetit në Atera është shumë i dobishëm si pjesë e procesit të formimit të marrëveshjes midis MSP dhe klientit. Eshte gjithashtu një mjet i dobishëm për të pasur në mënyrë që MSP të mund të vërejë kur një klient i largët shton pajisje shtesë që nuk ishin pjesë e marrëveshjes origjinale.

Procesi i zbulimit të rrjetit në Atera shkon gjatë procesi i bordit të klientit për të krijuar një inventar të plotë të sistemit. Pastaj shkon vazhdimisht për të parë kur pajisjet shtohen ose hiqen. Ky azhurnim i vazhdueshëm i inventarit është një kërkesë shumë e rëndësishme për faturimin. MSP-të mund të regjistrohen në datën e saktë kur u shtuan pajisjet dhe kështu ata nuk do të humbasin tarifat për pajisjet e shtuara në mënyrë të heshtur.

Nën kapuç, tipari autodiscovery i Atera mbështetet Procedurat SNMP, kështu që funksionon përkrah monitorit të performancës së rrjetit që është i përfshirë në RMM.

Si një shërbim i bazuar në re, Atera është ngarkuar me pajtim. Konsumatorët mund të zgjedhin nëse do të paguajnë mujore apo vjetore. Shkalla vjetore funksionon më lirë, por të gjitha tarifat duhet të paguhen paraprakisht. Tarifat vendosen për teknik dhe është e lehtë të shtohen në llogari shtesë pasi biznesi zgjerohet. Kjo shkallëzim e bën Atera një zgjedhje e mirë për fillestarët, teknikët e pavarur dhe MSP-të që zgjerohen me shpejtësi.

Atera vë në dispozicion një pult, si një pararojë të shërbimeve të saj. Kjo tastierë përfshin inventarin e pajisjeve, si dhe statuset e monitorimit të rrjetit live, të cilat paraqiten si grafikët dhe tabelat. Tekniku merr qasje në tastierë përmes një shfletuesi në internet dhe nuk ka softuer tjetër që MSP të instalojë në faqen e tij. Sidoqoftë, sistemi që po monitorohet ka nevojë që agjentët të instalohen në të.

Paketa Atera është në dispozicion në tre botime: pro, Rritje, dhe pushtet. Të gjitha këto botime përfshijnë veçorinë e zbulimit të rrjetit. Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të Atera për të vënë shërbimin përmes hapave të tij.

Rrjeti Atera DiscoveryStart Gjykimi FALAS 30-ditor

4. ManageEngine OpManager (TRIAL FALAS)

Harta e Rrjetit OpManager

ManageEngine OpManager është një sistem i gjerë i menaxhimit të rrjetit që përfshin një funksion autodiscovery. Sistemi skanon rrjetin tuaj për pajisjet gjatë fazës së instalimit dhe më pas vazhdon të kontrollojë vazhdimisht të gjitha pajisjet. Lidhjet midis secilës pjesë të pajisjeve mundësojnë ndërtimin e OpManager hartat e rrjetit.

Hartat mund të shfaqen në një gamë të formateve. Këto përfshijnë një të drejtpërdrejtë Harta e shtresave 2 që tregon të gjitha pajisjet me linja të drejta që përfaqësojnë lidhjet midis tyre. Ju gjithashtu mund të merrni OpManager për të shfaqur një pamje 3D e ambienteve tuaja, duke treguar vendndodhjen e secilës pjesë të pajisjeve. Nëse keni serverë në shtëpi të mbajtur në rafte, mund të merrni gjithashtu OpManager ndërfaqe për t’ju treguar pozicioni i serverave tuaj në kabinet. Më në fund, mund të kaloni tek një pamje botërore që tregon një hartë gjeografike aktuale me të gjitha faqet e biznesit tuaj të lidhur së bashku. Edhe pse lidhjet e vizatuara në atë hartë nuk paraqesin me saktësi kompleksitetin e të gjithë internetit topologji midis faqeve tuaja, ai tregon metrikë të performancës që përfaqësojnë shpejtësinë mesatare të lidhjeve midis faqeve tuaja.

OpManager monitoron vazhdimisht pajisjet e rrjetit tuaj, duke përdorur Protokoll i thjeshtë i menaxhimit të rrjetit (SNMP) Metodologjia. Ky sistem lejon që agjentët e pajisjes të raportojnë kushtet e alarmit përsëri në kontrollues, në mënyrë që të vazhdoni të mbani mend për statuset e të gjitha pajisjeve tuaja të rrjetit. Ky monitorim i vazhdueshëm kap çdo ndryshim në inventarin e rrjetit tuaj dhe ai do të azhurnojë hartat e rrjetit automatikisht.

OpManager përfshin një mjet hartografie të rrjetit, i cili ju mundëson të krijoni hartat tuaja personale të rrjetit tuaj. Monitori i rrjetit lokalizon pajisjet për ju dhe më pas mund të ndryshoni përfaqësimin e paraqitjes për të qenë më në përputhje me standardet e dizajnit grafik të kompanisë suaj.

Monitoruesi i rrjetit është në gjendje të menaxhojë ambiente virtuale dhe do t’i hartësojë ato për ju. Isshtë gjithashtu në gjendje të gjurmojë Trafiku VoIP drejtimin e rrjetit të të dhënave dhe mundet integroni ruterat wifi dhe Serverë me bazë cloud në hartën tuaj të rrjetit. OpManager përfshin analizën e trafikut të rrjetit dhe ju mund të merrni informacione rreth fluksit të trafikut, si nga lidhja, ashtu edhe nga fundi në fund, të përshkruara në hartat e rrjetit tuaj.

OpManager është në dispozicion për Linux dhe Windows mjedise. Ka një version falas të sistemit, i cili do t’ju lejojë të menaxhoni deri në tre pajisje. Ju mund të përdorni versionin falas për t’u njohur me sistemin, duke e përdorur si një gjyq falas para se të kryeni për të blerë sistemin e plotë. Pastaj, në varësi të madhësisë së rrjetit tuaj, ju mund të përmirësoni në botimet Standard, Professional, ose Enterprise – duke filluar nga 245 dollarë për 10 pajisje, 345 dollarë për 10 pajisje, ose 11.545 dollarë për 250 pajisje përkatësisht.

ManageEngine OpManagerDownload Gjykimi FALAS 30-ditor

5. Nagios XI

NagiosXI

Do të hasni dy lloje të Nagios program monitorimi Këto janë Nagios Core dhe Nagios XI. Ai që duhet të merrni parasysh është Nagios XI. Nagios Core është një mjet i lirë, i menaxhimit të rrjetit me burim të hapur. Sidoqoftë, nuk ka një fund të duhur të duhur me të. Aty eshte nje Komuniteti Nagios e përbërë nga Nagios përdoruesit dhe ju mund të merrni ndërfaqe për Nagios Core në forumin e komunitetit falas nga disa prej atyre përdoruesve. megjithatë, Nagios XI është Nagios Core me një ndërfaqe profesionale e përfshirë, kështu që ju jeni më mirë të shkoni në atë version.

Nagios XI suita përfshin një modul autodiscovery që do të hartojë të gjithë rrjetin tuaj për ju dhe të përpilojë një listë të inventarit. Tipari i hartës së Nagios XI ka një dobi vërtet të dobishme, që është se do përsërisni të gjithë veprimtarinë e rrjetit tuaj, duke treguar nivelet e trafikut në një hartë të rrjetit. Kjo do të thotë që ju mund të rishikoni periudhat e bllokimeve të rrjetit dhe të shikoni ndërsa shfaqen telat e ngushtë. Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për të analizuar dobësitë e sistemit sepse mund të ekzaminoni pa pushim ngjarjet, duke u siguruar që të kuptoni saktësisht se çfarë ndodhi.

Monitori do të vëzhgojë dhe regjistrojë statusin e pajisjes tuaj të rrjetit dhe do të shihni alarme kur ndodhin dështime dhe kushte paralajmëruese. Përveç shfaqjes së alarmeve në Panelin e Kontrollit, ju mund ta merrni Nagios të njoftojë anëtarët e ekipit me email ose SMS. Këto paralajmërime mund të drejtohen te anëtarët e ndryshëm të ekipit sipas burimit dhe ashpërsisë. Pulti gjithashtu mund të personalizohet, që do të thotë se ju mund t’u jepni mundësi përdorimi të shikimeve dhe kontrolleve të ndryshme anëtarëve të ndryshëm të ekipit. Videot e Dashboard përfshijnë numrat, grafikët, histogramet dhe tabelat që i bëjnë të dhënat më të lehta për tu parë.

Nagios XI vazhdon CentOS ose Redhat Enterprise Linux versioni 6 ose 7. Ka një version falasNagios XI. Kjo është e aftë të monitorojë rrjetet e vogla. falas Nagios XI është i kufizuar në monitorimin e vetëm shtatë pjesëve të pajisjeve. Versioni i paguar i sistemit është në dispozicion në një Edicion Standard dhe një Ndërmarrje më të shtrenjtë Edition në varësi të madhësisë së rrjetit tuaj.

6. Kaktusët

Inventari i kaktuseve

Si shumica e mjeteve në këtë listë, Cacti përdor SNMP protokoll për të monitoruar pajisjet e rrjetit. Një avantazh i madh i SNMP metodologjia është se ka zbulim të integruar të rrjetit. Kjo sepse të gjitha pajisjet e rrjetit kanë Agjentët SNMP të instaluar në to, kështu që çdo program monitorimi duhet vetëm të transmetojë një kërkesë raporti në rrjet për të marrë njoftime nga të gjitha pajisjet e rrjetit. Kjo mundëson një inventar fillestar i pajisjes së rrjetit të përpilohet. Procesi i votimit të SNMP rishikohet në mënyrë periodike. Kjo do të thotë se lista e pajisjeve azhurnohet vazhdimisht. Pra, nëse shtoni ose hiqni një pajisje, ato ndryshime regjistrohen automatikisht në inventar.

cacti është një sistem pa burim të hapur që u krijua për të siguruar një fund para në mbledhjen e të dhënave RDDTools. Pra, duhet të instaloni të dy këta sisteme në mënyrë që të merrni zbulimin dhe monitorimin e rrjetit. RDDTool sistemi është gjithashtu burim i hapur dhe i lire per t’u perdorur.

cacti paketa përfshin një grup të shabllone grafikësh. Ju mund të rregulloni një ndërfaqe të përdoruesit duke zgjedhur një nënbashkësi të paketës së modelit grafik. Ju gjithashtu mund të krijoni llogari të shumta të përdoruesve dhe të caktoni grupe të ndryshme të grafikëve për secilin. Mjeti falas është i dobishëm për të lejuar përdoruesit të shohin konsumin e tyre të shërbimit në skenarët e shërbimeve me qira, sigurimin e SaaS, shërbimet e ruajtjes dhe madje edhe ofrimin e shërbimit të internetit. Modeli pa kosto do të thotë që një numër shumë i madh i rasteve të softverit nuk do të forcojnë kostot.

cacti dhe RDDTools mund të instalohet në Linux, Unix, dhe Windows.

7. Zenmap

Fotografi Zenmap

Zenmap është një fund para grafike për të Nmap. të dy Zenmap dhe Nmap janë falas për t’u përdorur. Nmap është një mjet i kontrollit të sigurisë, por mund të përdoret për skanimin e rrjetit. Detajet e secilës nyje përfshijnë sistemin operativ, prodhuesin, llojin e pajisjes, adresën IP, emrin e hostit dhe statusin e porteve në pajisje.

Ndërfaqja e Zenmap është shumë themelore dhe mjeti nuk ka aftësitë e vazhdueshme të monitorimit të rrjetit të mjeteve të tjera në këtë listë. megjithatë, Nmap ka një vijim të madh dhe kombinimi i Zenmap dhe Nmap është shpërndarë gjerësisht. Këto mjete do t’ju ndihmojnë për t’ju siguruar skanimet e sistemit ad-hoc dhe kontrollet e sigurisë. si Zenmap është falas, nuk do të duhet të shqetësoheni për buxhetin tuaj nëse e instaloni atë përveç mjetit tuaj të rregullt të monitorimit të rrjetit.

Zenmap dhe Nmap do të instalohet në Windows, Linux, Unix BSD, dhe Mac OS.

8. Spiceworks

Hartimi i Rrjetit Spiceworks

Spiceworks prodhon një grup të mjeteve të monitorimit të rrjetit që mund të instalohen në lokale ose të arrihen në internet. Të gjitha Spiceworks mjetet janë falas, por të mbështetur në reklama. Për të regjistruar të gjitha pajisjet tuaja, do të duhet të përdorni modulin Inventari Spiceworks. Nëse preferoni të instaloni softverin, duhet të dini se ai funksionon Debian dhe Ubuntu Linux dhe gjithashtu në Windows dhe Mac OS.

Mjeti i Inventarit do kërkoni në sistemin tuaj dhe regjistrohuni të gjitha pajisjet e lidhura me rrjetin tuaj. Jo vetëm që do të regjistrojë secilën pjesë të pajisjeve, por objekti gjithashtu ju jep detaje operative të secilës pajisje. Skanimi gjithashtu do të regjistrojë të gjithë programet kompjuterikë që keni në dispozicion. Mjeti Inventar do të mbajë të azhurnuar të gjithë programin tuaj me versionet më të fundit dhe instaloni arna kur ato të bëhen të disponueshme. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të shihni se cilat aplikacione po mbingarkojnë rrjetin dhe shikojnë rrjedhat e të dhënave që rezultojnë me tela të shërbimit.

Ju mund të përmirësoni dukshmërinë e të dhënave dhe të kaloni nga pamja e listës në një paraqitje grafike të rrjetit duke instaluar Rrjetin e Rrjetit Spiceworks. Ky mjet përdor informacionin e regjistruar nga Inventari i Spiceworks, kështu që ju keni nevojë për atë mjet hulumtimi të instaluar para se hartuesi të funksionojë. Do ta shohësh vëllimet e trafikut në lidhjet midis pajisjeve të përfaqësuara si trashësia e linjës që përfaqëson lidhjen. Mbulon harta Shtresa 2 (çelsat) dhe Shtresa 3 pajisje (ruter). Ikonat e pajisjes në hartë veprojnë si lidhje me faqet e detajeve, ku mund të shihni statusin dhe metodat e funksionimit të secilës pjesë të pajisjeve.

Ti mundesh gjenerojnë raporte nga sistemi i Inventarizimit që do të rendisin pajisjet sipas llojit ose mund të printoni grafikët e përdorimit. Detajet e serverit mbulojnë vëllimet dhe përdorimi i diskut, disponueshmëria e kujtesës, dhe Përdorimi i CPU. Karakteristika të tjera të inventar lidhje lidhëse për modulin Ndihma Desk Spiceworks. Këto përfshijnë detajet e përdoruesit për secilën pikë fundi dhe lidhje me tuajin Drejtoria Aktive implementimi për t’ju ndihmuar të menaxhoni autorizimin e përdoruesit. inventar sistemi arrin deri tek degët e tjera të sistemit tuaj për t’ju ndihmuar të informoni dhe monitoroni të gjithë palët e interesuara.

9. NetBrain

Harta NetBrain

NetBrain ka një të shkëlqyeshme procedura e zbulimit të rrjetit. Softueri është të arritshme në internet por është në gjendje të depërtojë në rrjetin tuaj për të ndërtuar një inventar i pajisjeve. Ju shkruani adresën IP të një ruteri kyç në rrjetin tuaj dhe NetBrain sistemi zvarritet nga atje për të regjistruar të gjitha pajisjet e rrjetit tuaj. Faza tjetër e instalimit është krijimi automatik i një harte të rrjetit. Harta ofron ndërfaqen për funksione të tjera të disponueshme me NetBrain paketë.

Tipari i zbulimit të rrjetit të NetBrain mban monitorimin e sistemit tuaj dhe azhurnimet automatikisht kur shtoni ose hiqni pajisjet. Sistemi do të regjistrohet Shtresa 2 dhe Shtresa 3 pajisje dhe ju ndihmojnë të menaxhoni konfigurimin e tyre. Menaxhimi i konfigurimit mjet në NetBrain alarme për ndryshime të paautorizuara dhe gjithashtu mban aktualizuar firmware-in e pajisjes tuaj të rrjetit.

Hartat e rrjetit janë në gjendje të identifikojnë ambiente virtuale kështu që ju mund të shihni se sa VM (Virtual Machines) varen nga secili server. Ju mund të rregulloni hartat në fluturim për të kërkuar një pamje të lidhjes ose për të marrë raporte mbi aktivitetin fundor-fundor në një shteg të caktuar. Ky pasqyrë ju ndihmon të identifikoni pengesat dhe gjithashtu të zbuloni mënyra për të ri-drejtuar trafikun larg pajisjeve me probleme.

Automatizimi i procesit ju lejon të vendosni skriptet që të funksionojnë në kushte të caktuara të aktivizimit. Automatizimi funksionon përmes një sistemi, të quajtur “runbooks.”Këto janë flukset e punës që përfshijnë detyrat e azhurnimit të softuerit dhe rutinat e mbledhjes dhe analizës së të dhënave. Funksionet e analizës ju ndihmojnë ndërhyrje në vend dhe gjithashtu mund të ju ndihmojë në me madhësi të duhur nën-rrjetat tuaja. NetBrain sistemi mund të mostrohet në një Gjykim falas 14 ditor.

10. TopMaze

TopMaze

TopMaze është një mjet i ri hartografimi i rrjetit i prodhuar nga Correlsense, i cili ka një monitor të performancës së aplikacionit si produkti i tij kryesor. TopMaze produkti është në dispozicion falas dhe arrihet si një shërbim me bazë cloud. Ky mjet hartografimi i rrjetit është i përshtatshëm për të ndërmarrje të vogla dhe të mesme.

Ky mjet fillon nga duke hartësuar pajisjet e rrjetit tuaj. Informacioni i grumbulluar në këtë fazë të zbulimit shkruhet një inventar. autodiscovery funksioni i TopMaze nuk është një proces i vetëm. Drejton vazhdimisht zbulimin e ndryshimeve në inventar dhe azhurnimin e regjistrit të sistemit në përputhje me rrethanat.

TopMaze mjet përfshin një hartues rrjeti. Kjo prodhon përfaqësime të rrjetit në mënyrë që të shihni në një shikim me të cilin është lidhur çdo pajisje. Kjo hartë gjithashtu azhurnohet automatikisht në rast ndryshimesh në inventarin e burimeve.

Monitorimi i veprimtarisë së TopMaze ju ndihmon të identifikoni ndërhyrjen. Pajisjet e paautorizuara duke u munduar të lidheni me rrjetin, veprimtari e pazakontë nga një përdorues ose në një server ju vë në alarm për të mundur vjedhja e të dhënave përpjekjet ose hacker aktivitet.

Hartat e TopMaze mos u përqendroni vetëm në pajisje. Sistemi gjithashtu ekzaminon dhe rendit të gjithë programet kompjuterikë që keni duke përdorur pajisjet tuaja. Ju mund të merrni harta që tregojnë se nga ku po arrihen ato aplikacione dhe sa energji e serverit po merr ekzekutimi i tyre. Ju gjithashtu mund të zgjidhni për të parë flukset e trafikut të rrjetit për çdo aplikim. Monitorimi i softverit gjithashtu shtrihet në hartën e përdorimit të licencës, kështu që ju mund të shkatërroni proceset e braktisura që varen dhe bllokojnë përdoruesit e vërtetë nga qasja në programet e licencuara.

Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për të integrimin e rrjetit, serverit dhe performancës së aplikacionit përmes një ndërfaqe vizuale të drejtuar nga harta. Fuqia për të kursyer kohën e përfaqësimeve grafike duhet të përmirësojë produktivitetin e administrimit të rrjetit tuaj dhe t’ju ndihmojë të largoni problemet përpara se statuset paralajmëruese të ndërtohen në dështime kritike.

11. Intermapper

Intermapper

Intermapper është një produkt i HelpSystems. Vegla instalohet në Linux, Windows, dhe Mac OS. Ky mjet përdor një gamë të teknologjive për të zbuluar pajisjet e lidhura me rrjetin. Këto metoda përfshijnë SNMP dhe fishkëllimë e plumbit. Mjeti përfshin një modul autodiscovery, i cili përpilon listat e pajisjeve dhe gjithashtu krijon një hartë të sistemit tuaj. Procesi i zbulimit është i vazhdueshëm dhe kështu çdo ndryshim në burimet në rrjet automatikisht pasqyrohet në inventar dhe në hartat e rrjetit të përfshira në ndërmarrje.

Nëse keni një WAN, mundeni eksportoni të dhëna të Intermapper për të veshur në Google Maps për të treguar rrjetin tuaj në një hartë të vërtetë të botës. Këto eksporte mund të jenë të shkruara dhe periodike, duke ju dhënë një hartë të drejtpërdrejtë të statusit të rrjetit tuaj në të gjithë botën.

Si Intermapper sistemi mbështetet SNMP, monitorimi i vazhdueshëm i statusit është një pjesë e integruar e proceseve të tij. Ky monitorim shtrihet gjithashtu në koleksionin e mesazheve paralajmëruese të dërguara nga agjentët e pajisjes, kështu që ju njoftoheni menjëherë nëse keni ndonjë problem me sistemin tuaj. Ato alarme tregohen në tastierën e sistemit dhe ju gjithashtu mund të vendosni mekanizmin e alarmimit për të marrë njoftimet e dërguara tek ju ose një anëtar tjetër i ekipit me email ose SMS.

Ju mund të krijoni skriptet e veprimit që nxiten nga kushtet e alarmit dhe marrin rezolucion automatik i gabimit. Të dhënat që Intermapper mbledh përfshin statuset e pajisjes dhe rrjedhën e trafikut të rrjetit. Kushtet e alarmit përfshijnë bllokimet e trafikut, si dhe statuset e pajisjes.

Intermapper sistemi është i disponueshëm në pajtim dhe ka një version falas me funksione monitorimi dhe hartografie të kufizuara në 10 pajisje. Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të versionit të paguar të plotë.

Përzgjedhja e një mjeti për zbulimin e rrjetit

Siç mund ta shihni nga lista jonë, mjetet e zbulimit të rrjetit vijnë në të gjitha format dhe madhësitë. Funksioni i autodiscovery është një veçori vërtet e dobishme për shumë njerëz sistemet e monitorimit të rrjetit. Alsoshtë gjithashtu një element thelbësor i softver për monitorimin e sigurisë, kështu që ju merrni shumë mundësi zgjedhjeje kur kërkoni një mënyrë për të hartë automatikisht rrjetin tuaj.

Lista që kemi përpiluar përfshin mjete që janë të përshtatshme për rrjete të vogla dhe të mesme dhe të tjerët që vetëm do të vërtet të jetë me interes për organizatat e mëdha me rrjete të ndërlikuara. Madhësia e rrjetit tuaj, buxheti juaj dhe sistemi operativ i serverëve tuaj ka të ngjarë të jenë tre kriteret më të rëndësishme të përzgjedhjes që do të ndikojnë në zgjedhjen tuaj të sistemit të zbulimit të rrjetit.

A përdorni një mjet zbulimi të rrjetit në kompaninë tuaj? A përdorni një nga mjetet që ne kemi renditur në këtë udhëzues apo keni ndonjë mjet tjetër që mund të rekomandoni? Lini një mesazh në pjesën e Komente më poshtë për të na njoftuar mbi përvojat tuaja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map