6 Mjetet më të mira të monitorimit të veprimtarisë së skedarëve – si të monitoroni skedarët e arritur


Kontrolli i hyrjes në skedarë të ndjeshëm duhet të jetë një përbërës i çdo strategjie të plotë të sigurisë në internet. Ndalimi i personave të paautorizuar nga vjedhja e të dhënave konfidenciale është e rëndësishme për të parandaluar vjedhjen e informacioneve të ndjeshme. Monitorimi i aktivitetit të skedarëve mjetet përdorin inspektimin e thellë të paketave për të parë sesi përdoruesit ndërveprojnë me skedarët në të gjithë rrjetin.

Softueri i monitorimit të skedarëve tregon se kush ka hyrë në një skedar, kur dhe çfarë bëri. Në këtë artikull ne do të shikojmë gjashtë mjetet më të mira të monitorimit të aktivitetit të skedarëve:

 1. Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit (PROVE FALAS)
 2. MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus
 3. LANGuardian
 4. Teramind
 5. Pamja e Dosjeve të PA
 6. FileAudit

Mjetet më të mira të monitorimit të aktivitetit të skedarëve

1. Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit (TRIAL FALAS)

Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit është një mjet aplikimi dhe monitorimi i skedarëve që gjurmon ndryshimet e skedarit në kohë reale. Nga pulti mund të shikoni karakteristikat e skedarëve si përmbajtje, madhësi, moshë, dhe akuzë. Këta monitorë ju mbajnë të azhurnuar për ndryshimet brenda rrjetit. Për shembull, monitori i moshës së skedarit ju tregon se kur skedari u modifikua për herë të fundit.

Konfigurimi i shpejtë i Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit e bën atë ideal për NVM. Pas instalimit të programit programi do të fillojë të zbuloni automatikisht pajisjet e lidhura. Në më pak se një orë, ju mund të keni një platformë funksionale të monitorimit të skedarëve me modele monitorimi të përfshira jashtë kutisë.

Sigurisht, nuk duhet të kapësh gjithçka në kohë reale: Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit e bën atë për ju. Monitoruesit si monitorimi i numrave të skedarëve paralajmëroni nëse numri i skedarëve brenda një direktori tejkalon pragun e konfiguruar. Funksioni i alarmeve nxjerr në pah aktivitetin potencialisht dashakeq, në mënyrë që të mund të bëni një vështrim më të afërt. Alertet mund të personalizohen në mënyrë që të zgjidhni cilat parametra duhet të përdoren.

Nëse keni nevojë për një zgjidhje të monitorimit të skedarëve me aftësi monitorimi të aplikacionit, atëherë Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit rekomandohet shumë. Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit fillon me një çmim prej 2.995 $ (2,349 £). Ekziston gjithashtu një version provë 30-ditore falas që mund ta shkarkoni përmes kësaj lidhje këtu.

Serveri SolarWinds & Monitoruesi i Aplikimit (SAM) Shkarkoni Provimin FALAS 30-ditor

2. MenaxhoniSigurinë e të Dhënave Plus 

MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus është një platformë programi për monitorimin e skedarëve që tregon aktivitetin e skedarëve dhe përdoruesve në një rrjet. Ju mund të shihni se kush ka hyrë në skedar, kur dhe në çfarë qasje. Ekzistojnë gjithashtu një numër i shfaq vizuale si grafikë dhe Listat e byrekëve që ju tregojnë një përmbledhje më të plotë.

Për shembull, ju mund të shihni një tabelë byrekësh Të gjitha ndryshimet e skedarit dhe dosjeve e cila është e zbërthyer në krijoj, fshini, Modifiko, Ndryshimi i lejes, prishësh, Rename, dhe veprim. Ju gjithashtu mund të shikoni përdoruesit më aktivë, skedarët më të aksesuar dhe skedarët më të modifikuar brenda serverit të skedarëve.

Një tipar premium i përfshirë me MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus është analiza e qasjes në skedarë. Analizat e hyrjes në skedarë nxjerr në pah tendencat e hyrjes, monitoroni kohët e hyrjes dhe zbuloni hyrje në skedarë anomal. Për shembull, mjeti mund të identifikojë nëse një skedari i ishte qasur jashtë orarit të punës dhe nëse përdoruesi ishte i autorizuar të hynte në përmbajtje.

Auditimi i integruar dhe pajtueshmëria rregullatore e MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus janë gjithashtu jashtëzakonisht të dobishme. Mjeti është në përputhje me PCI DSS, HIPAA, GDPR, SOX, GLBA, dhe FISMA. Duke audituar privilegjet e hyrjes, ju mund të kontrolloni më mirë aksesin në skedarë dhe të siguroheni që nuk e lini veten të hapur ndaj ndëshkimeve ose detyrimeve të tjera.

për MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus serveri i skedarëve që kontrollon çmimin fillon me 745 dollarë (584 £) në vit. Mimi përfshin monitorimin e integritetit të skedarëve, ndjekjen e ndërveprimeve të skedarëve, alarmet, zbulimin / ransomware të karantinës dhe më shumë. Ju mund të shkarkoni versionin e provës falas 30-ditore.

3. LANGuardian

LANGuardian është një monitor i aktivitetit të skedarëve që përdor inspektim i thellë i paketave për të ndjekur aktivitetin e përdoruesit. LANGuardian është një mjet popullor sepse është agjent dhe nuk ndikon në performancën e rrjetit kur përdoret për të monitoruar skedarët (duke e bërë programin ideal për menaxhimin e shumë siteve). Listat gjenerohen bazuar në aktivitetin e skedarëve. Këto tabela tregojnë kohë, Emri logon, repart, sensor, Burimi IP / Nën-rrjeti, dhe Serveri i skedarit IP / Nën-rrjeti.

Përdorimi i softverit të inspektimit të paketave të thella ju lejon të dalloni se kush po bën atë që është në rrjetin tuaj. Metadata e përdoruesit është marrë nga paketat e rrjetit për të monitoruar aktivitetin e përdoruesit brenda rrjetit. Në praktikë, kjo ju tregon kur përdoruesit hapur dhe mbyllni skedarët në ndarjen e skedarëve, Shkarko ose Ngarkoni fotografi.

Vegla gjithashtu ka një alarme funksion për t’ju njoftuar për aktivitetin e dyshimtë. Për shembull, përdoruesit i dërgohet një vigjilent nëse shkalla e riemërtimeve të skedarëve rritet ose përdoruesi kopjon vëllime të mëdha të skedarëve. Të kesh alarme në dorë aktiviteti i dyshimtë i flamurit zvogëlon herët mundësinë e softverit me qëllim të keq si ransomware duke ju bërë jashtë veprimit.

LANGuardian është në dispozicion si një licencë e përhershme ose një pajtim. Mimi varet nga numri i përdoruesve në rrjetin tuaj dhe nga numri i sensorëve që ju dëshironi. Ju do të duhet të kontaktoni direkt ekipin e shitjeve për të parë një çmim të saktë. Ekziston edhe një version provë falas.

4. Teramind

Teramind është një program monitorimi i aktivitetit të skedarëve i krijuar posaçërisht për monitorimin e veprimtarisë së përdoruesit. Monitoron produktin hyrje në skedar, krijim, fshirje, dhe shkruaj operacione. Aktiviteti i përdoruesit monitorohet përmes regjistrimit në ekran dhe shkrimet tekstuale, kështu që ju mund të hidhni një vështrim më të afërt në aktivitetin e përdoruesit për të verifikuar legjitimitetin e tij.

Ekziston gjithashtu një sistem njoftimesh për t’ju mbajtur të azhurnuar mbi zhvillimet në rrjet. Për shembull, sistemi i njoftimeve ju tregon kur ngarkohen skedarët në re ose si një shtojcë me email ose përmes një shërbimi cloud si Google Drive, Dropbox ose OneDrive. Ju gjithashtu keni mundësinë për të bllokuar ngarkimet në re nëse besoni se një aktivitet është me qëllim të keq.

Teramind është në dispozicion si një zgjidhje brenda-lokale ose me bazë cloud. Secili ka tre versione produktesh: Teramind Starter, Teramind UAM, dhe Teramind DLP. Versionet në ambientet e fillimit fillojnë me 60 dollarë (47 £) në muaj për 10 pikat përfundimtare deri në 150 dollarë (117 £) në muaj për 10 pikat përfundimtare. Versionet me bazë cloud fillojnë me 60 dollarë (47 £) në muaj për pesë përdorues deri në 150 dollarë (117 £) për rregulla shtesë të ekstriltrimit të të dhënave bazuar në përmbajtje.

5. Pamja e Dosjeve të PA

Pamja e Dosjeve të PA është një zgjidhje për monitorimin e skedarëve me aftësitë e monitorimit të skedarëve në kohë reale. Monitoruesi i softuerit për krijimi i skedarit, fshirje, modifikim, dhe lëvizja e skedarëve. Monitoron gjithashtu adresa IP, të dhënat / koha dhe emri i kompjuterit e ndërveprimeve për të ndihmuar në identifikimin e përdoruesve të ndryshëm dhe për të zbuluar aktivitetin e dyshimtë. Ju mund të filloni monitorimin sapo të përfundoni procesin e konfigurimit, i cili mund të përfundojë në vetëm disa minuta.

Programi gjithashtu ka alarme të automatizuara. Pamja e Dosjeve të PA ju paralajmëron për ndryshimet e bëra në skedarë në mënyrë që të keni mundësi zbuloni shkeljet e regjistrit. Alertet vijnë me një sërë informacionesh mbështetëse duke përfshirë llogari e përdoruesit, adresa IP e përdoruesit, emri i kompjuterit, skedari i synuar, çfarë aktiviteti ishte dhe datë / kohë. Duke pasur në dispozicion këtë informacion për t’ju ndihmuar të vini të gjithë informacionin e nevojshëm në një vend, në mënyrë që të filloni të adresoni një sulm.

Kur bëhet fjalë për auditimin, Pamja e Dosjeve të PA është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Jo vetëm që është në përputhje me të PCI, HIPAA, FISMA AC-19, SOX, dhe ISO 27001/27002, por gjithashtu ka raporte. Raportet mund të gjenerohen në tekst, HTML, PDF ose .CSV. Raportet tregojnë përdoruesit specifikë, varg kohor specifik, dhe periudha kohore.

Ekzistojnë dy versione të produktit në dispozicion për të blerë: File File Sight Ultra, dhe File File Sight Lite. Versioni i Lite fillon me 199 dollarë (156.18) për licencat 1-9 dhe mund të monitorojë aktivitetet e skedarëve, dhe të gjenerojë alarme. Versioni Ultra fillon me 599 dollarë (470 £) për licencat 1-9 dhe mund të bëjë gjithçka që versioni Lite mund, por shton integrimin për Server SQL Microsoft, raportet, alarme të përparuara, dhe aftësia për të bllokojnë disqet e jashtme.

6. FileAudit 

FileAudit Eshte nje mjet monitorimi i skedarëve në kohë reale që është krijuar për të ndihmuar në monitorimin e mënyrës se si punonjësit ndërveprojnë me skedarë. Monitoron platformën ndryshimet e skedarit, read-shkruaj, fshirje, dhe pronë. Pasja e këtij informacioni sigurohet që menjëherë të zbuloni dhe adresoni sulmet në internet para se të bëhet dëmtimi.

Ka edhe njoftime të automatizuara të postës elektronike të njoftoj për veprimet e përdoruesit. Alertet gjenerohen për ngjarje të caktuara, si fshirja e një skedari ose nëse një përdoruesi i është refuzuar hyrja në një skedar. Qëndrimi në krye të këtij informacioni ndihmon për të diagnostikuar sjelljen e dyshimtë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Ekzistojnë katër versione të FileAudit në dispozicion për të blerë: ekip, i vogël, medium, dhe Ndërmarrje. Versioni i Ekipit kushton 50 dollarë (39 £) në muaj për 100 përdorues dhe një server. Versioni i vogël kushton 85 dollarë (£ 66) për 500 përdorues dhe tre serverë.

Versioni i mesëm kushton 140 dollarë (109 £) për 1000 përdorues dhe pesë serverë. Versioni i Ndërmarrjes mbështet mbi pesë servera me më shumë se 1000 server (por do të duhet të kontaktoni direkt me ekipin e shitjeve). Versionin falas mund ta shkarkoni këtu.

Përzgjedhja e mjetit të duhur

Monitorimi i aktivitetit të skedarëve është pjesë dhe pako e menaxhimit të dokumenteve në një mjedis ndërmarrjeje. Mjete si Serveri SolarWinds & Monitorues i Aplikimit dhe MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus janë ndërtuar me këtë qëllim në mendje. Do mjet është i lehtë për t’u përdorur me konfigurim të thjeshtë dhe me një perspektivë të sipërme të ndërveprimeve të skedarëve.

Tipar i analitikës së hyrjes së skedarëve përfshin MenaxhoniAngine Të dhënat e Sigurisë Plus është e dobishme për ato ndërmarrje që duan të automatizojnë disa nga zbulimet e tyre të kërcënimit. Automatizimi paguan dividentë në kohën e përgjigjes kur reagojnë ndaj aktivitetit me qëllim të keq.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map