7 sistemet më të mira të parandalimit të ndërhyrjes (IPS)

7 sisteme më të mira të parandalimit të ndërhyrjes


Sistemet e parandalimit të ndërhyrjes, i njohur edhe si IPSs, ofroni mbrojtje të vazhdueshme për të dhënat dhe burimet e IT të kompanisë suaj. Këto sisteme të sigurisë funksionojnë brenda organizatës dhe përbëjnë njolla të verbër në masat tradicionale të sigurisë që zbatohen nga zjarrit dhe sistemet antivirus..

Mbrojtja e kufirit të rrjetit tuaj do të parandalojë një numër të madh sulmesh hakerësh. Instalimi i firewalls dhe antivirus është ende i rëndësishëm. Këto masa mbrojtëse janë bërë shumë efektive për të parandaluar hyrjen e një kodi me qëllim të keq në rrjet. Sidoqoftë, ata kanë qenë kaq të suksesshëm sa që hakerat kanë gjetur mënyra të tjera për të hyrë në infrastrukturën informatike të një kompanie.

Ky postim hyn në thellësi në secilën nga mjetet e paraqitura më poshtë. Nëse keni vetëm kohë për një përmbledhje, këtu është e jona lista e IPS-ve më të mira:

 1. Menaxher i ngjarjeve të sigurisë së SolarWinds (TRIAL FALAS) Ky mjet sigurie përdor si metodat e zbulimit të ndërhyrjes të bazuara në rrjetë ashtu edhe të hostit dhe ndërmerr veprime parandaluese. Instalimet në Windows Server.
 2. Splunk Mjete të përdorura gjerësisht për analizën e rrjetit që kanë veçori të parandalimit të ndërhyrjes. Në dispozicion për Windows, Linux dhe në Re.
 3. Sagan Sistemi i parandalimit të ndërhyrjes falas që minon skedarët log për të dhënat e ngjarjeve. Instalon në Unix, Linux dhe Mac OS, por mund të mbledhë mesazhe log nga sistemet e windows.
 4. OSSEC Siguria e HSD-së me burim të hapur është shumë e respektuar dhe e lirë për t’u përdorur. Shkon në Windows, Linux, Mac OS dhe Unix, por nuk përfshin një ndërfaqe të përdoruesit.
 5. E hapur WIPS-NG Vegla e linjës së komandës me burim të hapur për Linux që zbulon ndërhyrjen në rrjetet pa tel.
 6. Fail2Ban IPS falas me peshë të lehtë që funksionon në linjën e komandës dhe është në dispozicion për Linux, Unix dhe Mac OS.
 7. Zeek Sistemi i zbulimit të ndërhyrjes me bazë rrjetin që vepron në të dhënat e trafikut live. Ky mjet instalon në Linux, Unix dhe Mac OS dhe është i lirë për t’u përdorur.

Dobësitë e sigurisë

Do sistem është po aq i fortë sa lidhja e tij më e dobët. Në shumicën e strategjive të sigurisë së TI-së, dobësia qëndron te elementi njerëzor i sistemit. Ju mund të zbatoni vërtetimin e përdoruesit me fjalëkalime të forta, por nëse përdoruesit i shkruajnë fjalëkalimet poshtë dhe mbajnë shënimin afër një pajisje që ka qasje në rrjet, ju gjithashtu nuk mund të shqetësoni për zbatimin e vërtetimit të përdoruesit.

Ka shumë mënyra që hakerat mund të synojnë punonjësit e një kompanie dhe t’i mashtrojnë ata në zbulimin e detajeve të tyre të hyrjes.

phishing

Peshkimi është bërë i zakonshëm. Të gjithë kanë mësuar të bëhen të kujdesshëm për paralajmërimin e postave elektronike nga bankat ose platformat tregtare të tilla si eBay, PayPal ose Amazon. Një fushatë phishing përfshin një faqe e rreme nga një shërbim në internet. Hakeri dërgon postë elektronike masivisht në të gjitha postat elektronike në një listë të blerë në internet. Nuk ka rëndësi nëse të gjitha ato adresa të postës elektronike i përkasin klientëve të shërbimit të imituar. Për sa kohë që disa nga njerëzit që arrihen kanë llogari me uebfaqen e mashtruar, atëherë hakeri i mbetet një shans.

Në përpjekjet e phishing, viktima paraqitet me një lidhje brenda një emaili që çon në një faqe hyrje të rreme që duket si ekrani i zakonshëm i hyrjes së shërbimit të imituar. Kur viktima përpiqet të regjistrohet, ai emër përdoruesi dhe fjalëkalimi hyjnë në bazën e të dhënave të hakerit dhe llogaria rrezikohet pa që përdoruesi të kuptojë se çfarë ka ndodhur.

Spearphishing

Hakerët synojnë punonjësit e kompanisë me mashtrime phishing. Ata gjithashtu praktikojnë spearphishing, e cila është pak më e sofistikuar se phishing. Me spearphishing, faqja e emailit false dhe faqja e hyrjes do të dizajnohen posaçërisht për të qenë si faqja e kompanisë që po hakohet dhe postat elektronike do të drejtohen posaçërisht tek punonjësit e kompanisë. Përpjekjet Spearphishing shpesh përdoren si faza e parë e një përpjekje për ndarje. Kalimi fillestar i një hack është të mësoni detaje rreth disa prej punonjësve të një kompanie.

Doxxing

Informacioni i mbledhur në fazën e spearphishing mund të përzihet së bashku me hulumtimin mbi individët duke ekzaminuar faqet e tyre në media sociale, ose duke i përfshirë detajet e tyre në karrierë. Ky hulumtim i synuar quhet doxinging. Me informacionin e grumbulluar, një haker i synuar mund të krijojë profile të lojtarëve kryesorë në një biznes dhe të hartojë marrëdhëniet e atyre njerëzve me personelin e kompanisë tjetër..

Doxxer do të synojë të marrë informacion të mjaftueshëm në mënyrë që të imitojë me sukses një punonjës. Me këtë identitet, ai mund të fitojë besimin e të tjerëve në kompaninë e synuar. Me këto hile, hakeri mund të njihet me lëvizjet e stafit të kontabilitetit të ndërmarrjes, drejtuesve të saj dhe stafit të tij të asistencës..

gjueti balenash

Sapo hakeri ka fituar besimin e anëtarëve të ndryshëm të stafit, ai mund të mashtrojë detajet e hyrjes nga kushdo në biznes. Me shumë besim dhe njohuri mbi mënyrën se si njerëzit punojnë së bashku në një biznes, një artist artist mund edhe vjedhin shuma të mëdha parash nga një kompani pa pasur nevojë të hyni në sistem; urdhërat për transferime fals mund të jepen përmes telefonit. Ky shënjestrim i personelit kryesor në një biznes quhet balen.

Strategjitë e sulmit

Hakerët kanë mësuar të përdorin phishing, spearphishing, doxing dhe balenat për të marrë rreth firewalls dhe softuer antivirus. Nëse një haker ka fjalëkalimin e administratorit, ai mund instaloni softuer, vendosni llogari të përdoruesit dhe hiqni proceset e sigurisë dhe të merrni akses në të gjithë rrjetin, pajisjet e tij, serverët, bazat e të dhënave dhe aplikacionet pa pengesa.

Këto strategji të reja sulmi janë bërë kaq të zakonshme sa që administratorët e sigurisë së kompanisë duhet të planifikojnë mbrojtje që supozojmë se masat e sigurisë kufitare të sistemeve janë komprometuar.

Vitet e fundit, the kërcënim i përparuar i vazhdueshëm (APT) është bërë një strategji e zakonshme për hakerat. Në këtë skenar, një haker mund të kalojë vite me qasje në një rrjet të ndërmarrjeve, hyrja në të dhëna sipas dëshirës, ​​duke përdorur burimet e kompanisë për të ekzekutuar mbulimin e VPN-ve përmes portës së kompanisë. Hakeri mund të përdorë edhe serverët e kompanisë për aktivitete intensive siç janë minierat e cryptocurrency.

APT-të shkojnë të pazbuluar sepse hakeri është në sistem si një përdorues i autorizuar dhe ai gjithashtu sigurohet që të fshijë çdo regjistër log që tregon veprimtarinë e tij me qëllim të keq. Këto masa nënkuptojnë që edhe kur zbulohet ndërhyrja, prapëseprapë mund të jetë e pamundur të gjurmosh dhe ndjekësh penalisht ndërhyrësin.

Sistemet e zbulimit të ndërhyrjes

Një element thelbësor i sistemeve të parandalimit të ndërhyrjes është Sistemi i zbulimit të ndërhyrjes (ID). Një IDS është krijuar për të kërkuar një aktivitet të pazakontë. Disa metoda të zbulimit imitojnë strategjitë e përdorura nga firewalls dhe programet antivirus. Këto quhen zbulimi i bazuar në firma metodat. Ata kërkojnë modele në të dhëna për të zbuluar treguesit e njohur të veprimtarisë ndërhyrës.

Quhet një metodë e dytë IDS zbulimi i bazuar në anomali. Në këtë strategji, programi i monitorimit kërkon veprimtari të pazakonta që ose nuk përshtaten me modelin logjik të sjelljes së përdoruesit ose programit, ose që nuk ka kuptim kur ekzaminohet në kontekstin e detyrave të pritshme të një përdoruesi të veçantë. Për shembull, nuk do të prisni të shihni një përdorues në Departamentin e Personelit të regjistruar si duke ndryshuar konfigurimin e një pajisjeje të rrjetit.

Një ndërhyrës nuk është e nevojshme të jetë një i huaj. Ju mund të merrni ndërhyrje në zonat e rrjetit tuaj nga punonjësit që eksplorojnë përtej lehtësive në të cilat pritet të kenë nevojë për qasje. Një problem tjetër qëndron tek punonjësit që shfrytëzojnë qasjen e tyre të autorizuar në të dhëna dhe lehtësira me qëllim shkatërrimin ose vjedhjen e tyre.

Parandalimi i ndërhyrjes

Sistemet e parandalimit të ndërhyrjes funksionojnë në maksimum ”me mire vone se kurre.”Në mënyrë ideale, nuk do të dëshironit që asnjë person i huaj të merrte qasje të paautorizuar në sistemin tuaj. Sidoqoftë, siç u shpjegua më lart, ky nuk është një botë e përsosur dhe ka shumë të meta që hakerat mund të tërheqin për të mashtruar përdoruesit e autorizuar për të dhuruar letrat kredenciale të tyre..

Në mënyrë të veçantë, sistemet e parandalimit të ndërhyrjes janë shtesat në sistemet e zbulimit të ndërhyrjes. IPS veprojnë pasi të jetë identifikuar aktiviteti i dyshimtë. Pra, tashmë mund të ketë pasur ndonjë dëm në integritetin e sistemit tuaj deri në kohën kur ndërhyrja është vërejtur.

IPS është në gjendje të kryejë veprime për të mbyllur kërcënimin. Këto veprime përfshijnë:

 • Rivendosja e skedarëve log nga ruajtja
 • Pezullimi i llogarive të përdoruesve
 • Bllokimi i adresave IP
 • Proceset e vrasjes
 • Mbyllja e sistemeve
 • Fillimi i proceseve
 • Përditësimi i cilësimeve të firewall-it
 • Paralajmërimi, regjistrimi dhe raportimi i aktiviteteve të dyshimta

Përgjegjësia e detyrave të administratorit që bëjnë të mundur shumë prej këtyre veprimeve nuk është gjithmonë e qartë. Për shembull, mbrojtja e skedarëve log me kriptim dhe mbështetja e skedarëve log në mënyrë që ato të rikthehen pas ndërhyrjes janë dy aktivitete për mbrojtjen e kërcënimeve që zakonisht përcaktohen si detyra të sistemit të zbulimit të ndërhyrjes.

Kufizimet e sistemeve të parandalimit të ndërhyrjes

Ekzistojnë shumë pika potenciale të dobësisë në çdo sistem IT, por një IPS, megjithëse është shumë e efektshme në bllokimin e ndërhyrës, është nuk është krijuar për të mbyllur të gjitha kërcënimet e mundshme. Për shembull, një IPS tipik nuk përfshin menaxhimin e programeve ose kontrollin e konfigurimit për pajisjet e rrjetit. IPS nuk do të menaxhojë politikat e hyrjes së përdoruesit ose të parandalojë punonjësit të kopjojnë dokumentet e korporatës.

IDS-të dhe IPS-të ofrojnë korrigjim të kërcënimit vetëm pasi një ndërhyrës tashmë ka filluar aktivitetet në një rrjet. Sidoqoftë, këto sisteme duhet të instalohen për të siguruar një element në një seri masash sigurie për të mbrojtur informacionin dhe burimet.

Sistemet e rekomanduara të parandalimit të ndërhyrjes

Ekziston një numër i konsiderueshëm i mjeteve IPS në dispozicion për momentin. Shumë nga këto janë falas. Sidoqoftë, do t’ju duhej shumë kohë për të studiuar dhe provuar çdo IPS të vetme në treg. Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë udhëzues për sistemet e parandalimit të ndërhyrjes.

1. Menaxher i ngjarjeve të sigurisë SolarWinds (PROVE FALAS)

Log Solarwinds dhe Menaxher i Ngjarjeve

Menaxher i ngjarjeve të sigurisë SolarWinds kontrollon hyrjen në skedarë log, siç sugjeron emri. Sidoqoftë, mjeti gjithashtu ka aftësi të monitorimit të rrjetit. Paketa e softuerit nuk përfshin një strukturë të monitorimit të rrjetit, por ju mund ta shtoni këtë aftësi duke përdorur mjetin falas, Snort për mbledhjen e të dhënave në rrjet. Ky konfigurim ju jep dy këndvështrime mbi ndërhyrjen. Ekzistojnë dy kategori të strategjive të zbulimit të përdorura nga IDS: i bazuar në rrjet dhe i bazuar në host.

Një sistem i zbulimit të ndërhyrjes me bazë hosti shqyrton të dhënat e përfshira në skedarët log; sistemi i bazuar në rrjet zbulon ngjarjet në të dhënat live.

Udhëzimet për të zbuluar shenjat e ndërhyrjes përfshihen me paketën e softuerit SolarWinds – këto quhen rregulla të korrelacionit të ngjarjeve. Ju mund të zgjidhni të largoheni nga sistemi për të zbuluar vetëm ndërhyrjen dhe bllokimin e kërcënimeve me dorë. Ju gjithashtu mund të aktivizoni funksionet IPS të SolarWinds Security Event Manager për të marrë korrigjimin e kërcënimit të kryhet automatikisht.

Seksioni IPS i SolarWinds Security Event Manager zbaton veprime kur zbulohen kërcënimet. Këto rrjedhë pune quhen Përgjigjet aktive. Një përgjigje mund të lidhet me një alarm të veçantë. Për shembull, mjeti mund të shkruajë në tabela firewall për të bllokuar hyrjen e rrjetit në një adresë IP që është identifikuar si duke kryer veprime të dyshimta në rrjet. Ju gjithashtu mund të pezulloni llogaritë e përdoruesve, të ndaloni ose të filloni proceset dhe të mbyllni pajisjet kompjuterike ose të gjithë sistemin.

Menaxheri i ngjarjeve të sigurisë SolarWinds mund të instalohet vetëm Server Windows. Sidoqoftë, burimet e saj të të dhënave nuk janë të kufizuara në shkrimet e Windows – ato gjithashtu mund të mbledhin informacione nga kërcënimi Unix dhe Linux sistemet e lidhura me sistemin pritës të Windows-it mbi rrjetin. Ju mund të merrni një provë 30-ditore falasMenaxher i ngjarjeve të sigurisë SolarWinds ta provoni për veten tuaj.

SolarWinds Security Event ManagerDownload gjyqi 30-ditor FALAS

2. I spërkatur

Splunk
Splunk është një analizues i trafikut të rrjetit që ka zbulimin e ndërhyrjeve dhe aftësitë IPS. Ekzistojnë katër botime të Splunk:

 • Splunk Falas
 • Splunk Light (provë falas 30-ditore)
 • Ndërmarrja Splunk (60 ditë provë falas)
 • Cloud Splunk (gjykim falas 15-ditor)

Të gjitha versionet, përveçse Splunk Cloud ekzekutohen Windows dhe Linux. Cloud Splunk është në dispozicion në një Software-si-a-Service (SaaS) baza mbi internet. Funksionet IPS të Splunk përfshihen vetëm në botimet Enterprise dhe Cloud. Sistemi i zbulimit funksionon si në trafikun e rrjetit ashtu edhe në skedarët e logave. Metoda e zbulimit kërkon anomali, të cilat janë modele të sjelljes së papritur.

Një nivel më i lartë i sigurisë mund të fitohet duke zgjedhur shtesën Splunk Enterprise Security. Kjo është në dispozicion në një provë falas shtatë-ditore. Ky modul rrit rregullat e zbulimit të anomalisë me AI dhe përfshin veprime më të ekzekutueshme për rregullimin e ndërhyrjes.

3. Sagani

Pamja e ekranit të Saganit

Sagani është një sistem i zbulimit të ndërhyrjes falas që ka aftësi ekzekutimi të skenarit. Lehtësia për të lidhur veprimet me alarme e bën këtë një IPS. Metodat kryesore të zbulimit të Sagan përfshijnë monitorimin e skedareve log, që do të thotë se ky është një sistem i zbulimit të ndërhyrjes me bazë hosti. Nëse gjithashtu instaloni Snort dhe prodhoni ushqim nga ai paketim pako në Sagan, do të merrni gjithashtu lehtësira të zbulimit të bazuara në rrjetë nga ky mjet. Përndryshe, ju mund të ushqeni të dhënat e rrjetit të mbledhura me të Zeek (dikur Bro) ose Suricata në mjet. Sagan gjithashtu mund të shkëmbejë të dhëna me mjete të tjera të pajtueshme me Snort, duke përfshirë Snorby, Squil, Anaval, dhe BASE.

Sagan instalon në Unix, Linux, dhe Mac OS. Sidoqoftë, është gjithashtu në gjendje të marr mesazhe nga ngjarje të lidhura Windows sistemet. Karakteristikat shtesë përfshijnë gjurmimin e vendndodhjes së adresës IP dhe përpunimin e shpërndarë.

4. OSSEC

Fotografi OSSEC

OSSEC është një sistem shumë i njohur IPS. Metodat e zbulimit bazohen në ekzaminimin e skedarëve të regjistrit, gjë që e bën atë a sistemi i zbulimit të ndërhyrjes me bazë hosti. Emri i këtij mjeti qëndron përSiguria e HIDS-it me burim të hapur“(Përkundër mungesës së një” H “atje).

Fakti që ky është një projekt me burim të hapur është i shkëlqyeshëm sepse gjithashtu nënkupton që softveri është i lirë për t’u përdorur. Pavarësisht se është burim i hapur, OSSEC është në pronësi të një kompanie: Mikro Trendi. Dobësitë e përdorimit të softuerit falas janë që ju nuk merrni mbështetje. Mjeti është përdorur gjerësisht dhe komuniteti i përdoruesve OSSEC është një vend i shkëlqyeshëm për të marrë këshilla dhe truket për përdorimin e sistemit. Sidoqoftë, nëse nuk doni të rrezikoni të mbështeteni në këshillat amatore për softuerin e kompanisë suaj, mund të blini një paketë mbështetëse profesionale nga Trend Micro.

Rregullat e zbulimit të OSSEC quhenpolitikat.”Ju mund të shkruani politikat tuaja ose të merrni pako prej tyre falas nga komuniteti i përdoruesit. Shtë gjithashtu e mundur të specifikoni veprime që duhet të zbatohen automatikisht kur shfaqen paralajmërime specifike.

OSSEC vazhdon Unix, Linux, Mac OS, dhe Windows. Nuk ka fund para për këtë mjet, por ju mund ta ndërlidhni atë Kibana ose Graylog.

5. WIP-NG e hapur

Skenë e ekranit OpenWIPS-NG

Nëse posaçërisht keni nevojë për një IPS për sistemet pa tela, duhet të provoni Open WIPS-NG. Kjo eshte nje mjet falas që do të zbulojë ndërhyrje dhe do t’ju lejojë të vendosni përgjigje automatike.

WIPS-i hapur është një projekt me burim të hapur. Softueri mund të ekzekutohet vetëm Linux. Elementi kryesor i mjetit është një sniffer paketë wireless. Elementi sniffer është një sensor, i cili funksionon si një mbledhës i të dhënave dhe një transmetues i zgjidhjeve te ndërhyrje në bllok. Ky është një mjet shumë kompetent sepse është krijuar nga të njëjtët njerëz që kanë shkruar Aircrack-NG, i cili është i mirënjohur si një mjet hacker.

Elementë të tjerë të mjetit janë një program serveri, i cili drejton rregullat e zbulimit dhe një ndërfaqe. Ju mund të shihni informacionin e rrjetit wifi dhe problemet e mundshme në pult. Ju gjithashtu mund të vendosni veprime për të filluar automatikisht kur zbulohet një ndërhyrje.

6. Dështimi2Ban

Pamja e pamundur e ekranit

Fail2Ban është një opsion i lehtë IPS. kjo mjet falas zbulon ndërhyrje nga metodat e bazuara në host, që do të thotë se ekzaminon skedarët log për shenja të veprimtarive të paautorizuara. Ndër përgjigjet e automatizuara që mjeti mund të implementojë është ndalim i adresës IP. Këto ndalime zakonisht zgjasin vetëm disa minuta, por ju mund të rregulloni periudhën e bllokimit në pultin e shërbimeve. Rregullat e zbulimit quhenfiltra“Dhe ju mund të shoqëroheni një veprim përmirësimi me secilën prej tyre. Ai kombinim i një filtri dhe një veprim quhet ‘burg.’

Fail2Ban mund të instalohet në Unix, Linux, dhe Mac OS.

7. Zeek

Pamja e ekranit Bro

Zeek (dikur quhej Bro deri në vitin 2019) është një tjetër gjë e shkëlqyeshme IPS falas. Ky program instalohet në Linux, Unix, dhe Mac OS. Zeek përdor metodat e zbulimit të ndërhyrjes të bazuara në rrjet. Ndërsa gjurmon rrjetin për veprimtari dashakeqe, Zeek gjithashtu ju jep statistika mbi punën e pajisjeve tuaja të rrjetit dhe analiza e trafikut.

Rregullat e zbulimit të Zeek funksionojnë në Shtresa e aplikimit, që do të thotë se është në gjendje të zbulojë për nënshkrimet nëpër pako. Zeek gjithashtu ka një bazë të dhënash të anomali lidhura rregullat e zbulimit. Faza e zbulimit të punës së Zeek-ut kryhet nga ‘motori i ngjarjes.”Ky shkruan pako dhe ngjarje të dyshimta për të paraqitur. Skriptet e politikave kërkoni nëpër regjistrimet e ruajtura për shenjat e veprimtarisë ndërhyrës. Ju mund të shkruani skriptet tuaja të politikës, por ato përfshihen gjithashtu me softuerin Zeek.

Si dhe duke parë trafikun e rrjetit, Zeek do të vëzhgojë konfigurimin e pajisjeve. Anomalitë e rrjetit dhe sjellja e parregullt e pajisjeve të rrjetit gjurmohen përmes monitorimit të Kurthe SNMP. Si dhe trafiku i rregullt i rrjetit, Zeek i kushton vëmendje aktivitetit të HTTP, DNS dhe FTP. Mjeti gjithashtu do t’ju paralajmërojë nëse zbulon skanimin e portit, i cili është një metodë hakerimi që përdoret për të fituar qasje të paautorizuar në një rrjet.

Zgjidhni një sistem të parandalimit të ndërhyrjes

Kur lexoni përkufizimet e mjeteve IPS në listën tonë, detyra juaj e parë do të jetë ngushtoni zgjedhjen tuaj sipas sistemit operativ të serverit mbi të cilin keni ndërmend të instaloni programin tuaj të sigurisë.

mbaj mend, këto zgjidhje nuk zëvendësojnë zjarrit dhe programet antivirus – ato ofrojnë mbrojtje në zonat që këto metoda tradicionale të sigurisë së sistemit nuk mund t’i shikojnë.

Buxheti juaj do të jetë një tjetër faktor vendimtar. Shumica e mjeteve në këtë listë janë të lira për t’u përdorur.

Sidoqoftë, rreziqet për t’u paditur nëse hakerat mbajnë të dhënat e klientit, furnizuesit dhe të punësuarit të ruajtur në sistemin e IT të kompanisë suaj, do ta humbin kompaninë tuaj shumë para. Në atë kontekst, kostoja e pagimit të një sistemi të parandalimit të ndërhyrjeve nuk është aq e madhe.

Bëni një kontroll të aftësive që keni në vend. Nëse nuk keni ndonjë personel që mund të trajtojë detyrën teknike të vendosjes së rregullave të zbulimit, atëherë me siguri do të ishit më mirë të zgjidhni një mjet i mbështetur profesionalisht.

A keni aktualisht një sistem të parandalimit të ndërhyrjes? Cilin e përdorni? A po mendoni të kaloni në një IPS tjetër? Lini një koment në Comments seksioni më poshtë për të ndarë përvojën tuaj me komunitetin.

Imazhi: maskë sulmesh nga Hixer nga Pixabay. Fusha publike.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map