8 Mjetet më të mira të Monitorimit të Sistemit për Windows & Linux


Ndërsa organizata juaj rritet, po kështu rritet edhe numri i serverëve, pajisjeve dhe shërbimeve nga të cilat varet. Termi “sistem” mbulon të gjitha burimet e llogaritjes së organizatës suaj. Do element në infrastrukturën e sistemit mbështetet në shërbimet themelore ose ofron shërbime për komponentët që janë më afër përdoruesit.

Në rrjetëzim, është tipike të mendoni për një sistem si një pirg shtresor. Softueri i përdoruesit ulet në krye të rafte dhe aplikacionet dhe shërbimet e sistemit në shtresën tjetër poshtë. Nën shërbimet dhe aplikacionet, do të hasni sisteme operative dhe firmware. Performanca e elementeve të softverit duhet të monitorohet si një pirg aplikimesh.

Ne hyjmë në më shumë detaje mbi secilin mjet më vonë në udhëzues, por nëse keni kohë të shkurtër, këtu është një përmbledhje e tonë lista e shtatë tetë mjeteve të monitorimit të sistemit:

 1. Monitori i Shëndetit të Serverit SolarWinds (SHKARKIM FALAS) – Mjet falas që funksionon në Windows Server. Kjo do të monitorojë disponueshmërinë, shëndetin dhe performancën e deri në 5 servera.
 2. Monitorimi i serverit Site24x7 (TRIAL FALAS) Shërbim monitorimi i bazuar në cloud që gjurmon punën e rrjeteve, serverëve, aplikacioneve dhe faqeve të internetit.
 3. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS) – Mbulon rrjetet, përdorimin e gjerësisë së bandës, serverët dhe aplikacionet. Ky mjet është falas për deri në 100 sensorë.
 4. Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve (TRIAL FALAS) – Një sistem monitorimi gjithëpërfshirës që përfshin një pamje të vazhdueshme të të gjitha burimeve dhe shërbimeve që mbështesin çdo aplikim.
 5. Atera (TRIAL FALAS) Një sistem i monitorimit dhe menaxhimit të infrastrukturës IT i cili është shpërndarë nga cloud dhe i destinuar për t’u përdorur nga MSP-të.
 6. ManageEngine OpManager (TRIAL FALAS) – Monitorues gjithëpërfshirës i performancës së pajisjes së rrjetit që mund të kombinohet me mjete të tjera të menaxhimit të burimeve nga ManageEngine.
 7. Nagios XI dhe Nagios Core – Nagios XI është një monitor me pagë dhe Nagios Core është falas. Të dyja mund të shtrihet nga mijëra shtesa që janë në dispozicion nga forumi i komunitetit të përdoruesve.
 8. WhatsUp ari – Një mjet i zbatueshëm i monitorimit të rrjetit me procedurat SNMP që kontrollojnë shëndetin e pajisjes.

Përdoruesit do të vërejnë probleme të performancës me softuerin që përdorin, por ato probleme rrallë lindin brenda atij programi. Të gjitha shtresat e pirgut të aplikacionit duhet të ekzaminohen për të gjetur shkakun thelbësor të çështjeve të performancës. Ju duhet të largoni problemet me monitorimin në kohë reale para se ato të ndodhin. Mjetet e monitorimit ju ndihmojnë të dalloni gabimet dhe dështimet e shërbimeve para se të fillojnë të ndikojnë përdoruesit.

Stack i sistemit vazhdon më poshtë softverit. Issuesështjet e harduerit mund të parandalohen përmes monitorimit. Ju do të duhet të monitoroni serverët, pajisjet e rrjetit, performancën e ndërfaqes dhe kapacitetin e lidhjes së rrjetit. Ju duhet të monitoroni shumë lloje të ndryshme të elementeve të sistemit ndërveprues në mënyrë që t’i mbani shërbimet tuaja të IT të funksionojnë mirë. Këtu do të shikojmë gjashtë paketa të sofistikuara të monitorimit të sistemit për Windows dhe Linux.

Pse monitorimi i sistemit

Të dish nëse një kompjuter ka çështje është mjaft i drejtpërdrejtë kur kompjuteri është i drejtë para teje. (Të dish se çfarë po shkakton problemin? Kjo është më e vështirë.)

Por një kompjuter i ulur në vetvete nuk është aq i dobishëm sa mund të ishte. Edhe rrjeti më i vogël i zyrave të vogla / zyrave të shtëpisë ka nyje të shumta: laptopë, desktop, tablet, pikat e hyrjes WiFi, portë në internet, telefonat inteligjentë, serverat e skedarëve dhe / ose serverat e mediave, printerët, etj. Kjo do të thotë që ju jeni përgjegjës për “infrastrukturën” dhe jo thjesht “pajisjet”. Do komponent mund të fillojë të sillet keq dhe mund të shkaktojë çështje për të tjerët.

Ju ka shumë të ngjarë të mbështeteni në serverat dhe shërbimet jashtë ambienteve, gjithashtu. Edhe një faqe personale personale shtron pyetjen e bezdisshme, “A është ende faqja ime?” Dhe kur ISP-ja juaj ka probleme, dobia e rrjetit tuaj lokal vuan. Ju duhet një monitor aktiviteti. Organizatat mbështeten gjithnjë e më shumë në serverat dhe shërbimet e pritura në cloud: Aplikimet SaaS (email, aplikacione zyre, pako biznesi, etj); ruajtjen e skedarit; cloud hosting për bazat e të dhënave dhe aplikacionet tuaja; etj. Kjo kërkon një zgjidhje të sofistikuar të monitorimit që mund të trajtojë mjediset hibride.

Mjetet e monitorimit të brezit dhe analizuesit e trafikut të bazuar në NetFlow dhe sFlow ju ndihmojnë të jeni të vetëdijshëm për aktivitetin, kapacitetin dhe shëndetin e rrjetit tuaj. Ata ju lejojnë të shikoni trafikun ndërsa rrjedh përmes ruterave dhe çelsave, ose arrin në dhe largon hostet.

Por, cilat nga hostet në rrjetin tuaj, pajisjet e tyre dhe shërbimet dhe aplikacionet që funksionojnë atje? Monitorimi i aktivitetit, kapacitetit dhe shëndetit të ushtrive dhe aplikacioneve është në fokus të monitorimit të sistemit.

Bazat e monitorimit të sistemit

Për ta mbajtur sistemin tuaj të përshtatshëm për qëllime, aktivitetet tuaja të monitorimit duhet të mbulojnë përparësitë e mëposhtme:

 • Shpejtësia e pranueshme e dorëzimit
 • Disponueshmëria e vazhdueshme
 • Mirëmbajtja parandaluese
 • Monitorimi dhe arnimi i versionit të softuerit
 • Zbulimi i ndërhyrjes
 • Integriteti i të dhënave
 • Monitorimi i sigurisë
 • Zbutja e sulmit
 • Parandalimi dhe zbulimi i viruseve

Mungesa e fondeve mund të bëjë që ju të bëni kompromise në monitorimin e tërësisë. Shpenzimi i monitorimit mund të justifikohet për shkak të tij:

 • zvogëlon kostot e mbështetjes së përdoruesit / klientit
 • parandalon humbjen e të ardhurave të shkaktuara nga ndërprerjet e sistemit ose prekshmëria e sulmit
 • parandalon rrjedhjen e të dhënave që çon në proces gjyqësor
 • parandalon dëmtimin e harduerit dhe humbjen e të dhënave kritike të biznesit

Shpenzimet për monitorimin e sistemit zvogëlojnë kostot në fushat e tjera të buxhetit të TI.

Mjetet themelore të monitorimit të sistemit

Kushdo që është kurioz për stacionin e punës ose punën e tij të laptopit ka të ngjarë të ketë takuar Windows Task Manager ose ps dhe krye të Linux. (Njohja më me përvojë e Sysinternals në Windows dhe htop, lart, pgrep dhe pstree në Linux.)

Windows Task Manager shfaq informacionin e nivelit të lartë të përdorimit të aplikacionit.

Task Manager është një shembull i mirë i informacionit themelor të monitorimit të veprimtarisë që mund të mësoni për një host, duke filluar me atë që proceset po zhvillohen dhe cilat aktualisht konsumojnë më shumë burime.

Windows Task Manager shfaq përdorimin e sistemit të nivelit të lartë.

Ngjituni në një nivel dhe kjo do t’ju tregojë përdorimin e tanishëm dhe të fundit për burimet kryesore si CPU, memorie, disk, dhe lidhje rrjeti. Skedat e tjera do t’ju tregojnë më shumë detaje mbi proceset e drejtimit, shërbimet e sistemit operativ dhe të dhënat e tjera kryesore.

Top i Unix / Linux tregon përdorimin e sistemit aktual dhe procesit.

Unix dhe Linux kanë mjete analoge, si në krye.

Menaxheri i Detyrës dhe kryesori ofrojnë një shfaqje të azhurnuar vazhdimisht të përdorimit. Këto shërbime të thjeshta të monitorimit në kohë reale janë të mira për monitorimin themelor ad hoc të një makine të vetme, për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë po konsumojnë burimet e sistemit.

Aftësitë minimale të monitorimit të sistemit

Një paketë më e sofistikuar e monitorimit të sistemit ofron një gamë shumë më të gjerë të aftësive, siç janë:

 • Monitorimi i shumë serverave. Trajtimi i serverëve nga shitës të ndryshëm që drejtojnë sisteme të ndryshme operative. Monitorimi i serverave në shumë site dhe në ambiente cloud.
 • Monitorimi i një game të metrics të serverit: disponueshmëria, përdorimi i CPU-së, përdorimi i kujtesës, hapësira në disk, koha e përgjigjes dhe normat e ngarkimit / shkarkimit. Monitorimi i tensioneve të temperaturës së CPU dhe tensionit të furnizimit me energji.
 • Aplikimet monitoruese. Përdorimi i njohurive të thella të aplikacioneve dhe shërbimeve të zakonshme për të monitoruar proceset e serverëve kryesorë, përfshirë serverët në internet, serverët e bazës së të dhënave dhe rafte të aplikacioneve.
 • Ju paralajmëron automatikisht të problemeve, të tilla si serverët ose pajisjet e rrjetit që janë të mbingarkuara ose poshtë, ose tendencat shqetësuese. Alarme të personalizuara që mund të përdorin metoda të shumta për t’ju kontaktuar – email, mesazhe me tekst SMS, pager, etj.
 • Veprime nxitëse në përgjigje të alarmeve, për të trajtuar automatikisht klasa të caktuara të problemeve.
 • Mbledhja e të dhënave historike në lidhje me shëndetin dhe sjelljen e serverit dhe pajisjes.
 • Afishimi i të dhënave. Përpunimi i të dhënave dhe analizimi i tendencave për të shfaqur vizualizime ndriçuese të të dhënave.
 • raportet. Përveç shfaqjeve, gjenerimi i raporteve të paracaktuara të dobishme që ndihmojnë me detyra siç janë parashikimi i kapacitetit, optimizimi i përdorimit të burimeve dhe parashikimi i nevojave për mirëmbajtje dhe përmirësime.
 • Raportim i përshtatshëm. Një strukturë për t’ju ndihmuar të krijoni raporte me porosi.
 • Konfigurueshmëria e lehtë, duke përdorur metoda si zbulimi automatik dhe njohja e serverëve dhe llojeve të aplikacioneve.
 • Unintrusiveness: imponimi i një lartësie të ulët në makinat dhe shërbimet tuaja të prodhimit. Përdorimi i zgjuar i agjentëve për të shkarkuar monitorimin kur është e përshtatshme.
 • Shkallëzueshmëria: Mund të rriteni me biznesin tuaj, nga një biznes i vogël ose i mesëm (SMB) në një ndërmarrje të madhe.

Mjetet më të mira të monitorimit të sistemit

Përveç që kemi aftësitë minimale të monitorimit të sistemit, të cilat i kemi renditur më lart, gjatë zgjedhjes së mjeteve në këtë post, kemi marrë në konsideratë edhe disa nga kriteret e mëposhtme:

 • Lehtësia e instalimit dhe përdorimit, përfshirë disponueshmërinë e dokumentacionit, forume në komunitet dhe mbështetje
 • Angazhim për azhurnime të vazhdueshme, përmirësime dhe mirëmbajtje të vazhdueshme.
 • Zbatueshmëria e zgjidhjes së problemeve në botën reale dhe një tërësi e fortë karakteristike.

1. Monitori i Shëndetit të Serverit SolarWinds (SHKARKIM FALAS)

SolarWinds prodhon një seri produktesh për monitorimin dhe menaxhimin gjithëpërfshirës të rrjetit. Për monitorimin e sistemit, dy janë më të rëndësishme: një mjet falas, Monitori i Shëndetit të Serverit dhe një mjet për kosto, Serveri dhe Monitoruesi i Aplikimit.

Falas Monitor i Shëndetit të Serverit (SHM) do të monitorojë disponueshmërinë, shëndetin dhe performancën e deri në 5 servera – nëse keni llojin e duhur të serverave.

 • Serverët e mbështetur janë: Dell PowerEdge ™, HP ProLiant dhe IBM eServer ™ xSeries.
 • Mbështetjet e mbështjelljes së tehut janë: Dell PowerEdge M1000e, dhe HP BladeSystem c3000 dhe c7000.
 • Dhe hipervisorët e mbështetur janë: VMware vSphere® ESX Hypervisor dhe ESXi ™ Hypervisor.

SHM përdor SNMP, WMI dhe CIM për të votuar përbërësit standardë në secilin server, përfshirë furnizimin me energji elektrike, shpejtësinë e tifozit, temperaturën, CPU dhe baterinë.

Pasi të keni instaluar SHM, konfigurimi është i drejtpërdrejtë. Për secilin server, ju specifikoni emrin e hostit ose adresën e IP-së, dhe siguroni kredencialet për SNMP, WMI dhe / ose VMware. Ju gjithashtu mund të rregulloni intervalin e votimit.

Monitori i Shëndetit të Serverit SolarWinds përmbledh statusin e nivelit të lartë të serverëve të monitoruar.

Skeda e panelit tregon shëndetin e përgjithshëm të serverëve të monitoruar. Ju mund të klikoni në një server për të marrë të dhënat e tij. Sensordo sensor në atë server është i listuar, dhe ju mund të klikoni një sensor për të marrë detaje më të mëdha.

Monitori i Shëndetit të Serverit SolarWinds mund të stërvitet në status të detajuar në një server të zgjedhur.

SHM ju jep shikueshmëri gati në kohë reale për shëndetin e një koleksioni të vogël të serverëve. Si një mjet i nivelit të hyrjes, nuk përfshin një mekanizëm për t’ju dërguar alarmet kur nuk jeni përpara ekranit, ose për të gjeneruar raporte për gjëra të tilla si tendencat historike.

ZGJEDHJA E EDITORIT

Monitoroni shëndetin, statusin dhe disponueshmërinë e pajisjeve të serverit

Shkarko: Shkarkoni Edicionin FALAS në SolarWinds.com

Faqja zyrtare: www.solarwinds.com/free-tools/server-health-monitor/

2. Monitorimi i Serverit Site24x7 (TRIAL FALAS)

Site24x7 mbulon të gjitha aspektet e monitorimit të sistemit, duke ju dhënë shikueshmëri në rrjet, server dhe performancën e aplikacionit. Ky kombinim i kompetencave është i shkëlqyeshëm për ata që kryejnë virtualizime. Mjeti është në gjendje të monitorojë Microsoft Hyper-V dhe VMware dhe është gjithashtu në gjendje të gjurmojë aktivitetet e kontejnerëve Docker.

Si një sistem i bazuar në re, Site24x7 është neutral ndaj lokacionit. Ekipi juaj i menaxhimit të infrastrukturës nuk ka nevojë të vendoset fizikisht në të njëjtën ndërtesë si objektet që menaxhohen. Paneli arrihet përmes një shfletuesi dhe ka gjithashtu një aplikacion për të fituar qasje përmes pajisjeve mobile.

Monitorimi i serverit ju jep azhurnime të vazhdueshme mbi statuset që përfshijnë CPU, memorje, disk, ndërfaqe në rrjet, sistemin operativ të softuerit, portin dhe kontrollet e sistemit të skedarëve. Në total, mjeti mbulon më shumë se 30 faktorë të ndryshëm të performancës së serverit.

Ekranet e monitorimit të aplikacionit në mjet japin një pamje të drejtpërdrejtë të të gjithë aktivitetit në rrjetin tuaj. Ajo kërkon shkaqet e gabimeve të zbuluara, deri në analizimin e linjave të kodit.

Monitorimi nuk është i kufizuar në një sit të veçantë. Paketa Site24x7 është në gjendje të arrijë në të gjithë rrjetin për të kontrolluar sistemet me shumë faqe dhe sistemet në distancë. Nëse nuk ekzekutoni serverat tuaj, por përdorni burime cloud, ju prapë mund të vendosni monitorin e Site24x7 për të pasur shikueshmëri në performancën e rrjetit tuaj. Mjeti mund të monitorojë serverat AWS dhe Microsoft Azure.

Brenda lokaleve, faqja 24 7 mund të mbikëqyrë pajisjet që ekzekutojnë Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix dhe OS X. Mjeti është në gjendje të japë të dhëna të detajuara të aktivitetit për secilin ndërprerës të rrjetit tuaj dhe gjithashtu është në gjendje të monitorojë rrjetet pa tel.

Site24x7 ofrohet në pako për t’iu përshtatur bizneseve të drejtuara nga faqja në internet dhe MSP-ve, si dhe kompanive të rregullta me tulla dhe llaç. Shërbimi ngarkohet me një pajtim dhe ka një Edicion të Lirë të kufizuar që mund të monitorojë deri në pesë serverë.

Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të sistemit. Nëse vendosni të mos blini në fund të periudhës së provës, kaloni në edicionin Falas.

Site24x7 Monitorimi i ServeritStart provim 30-ditor FALAS

3. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (PROVE FALAS)

Monitoruesi i Rrjetit PaTler PRTG është një zgjidhje “e përfshirë në bateri” që monitoron serverët dhe pajisjet tuaja, trafikun e rrjetit, dhe më shumë. PRTG mund të përdorë NetFlow dhe sFlow, dhe ne e kemi mbuluar atë në disa detaje në eksplorimin tonë të analizuesve të lirë të trafikut NetFlow.

Monitorimi i Rrjetit PRTG funksionon në Windows. Monitoron serverat e postës, serverët në internet, serverat e bazës së të dhënave, serverët e skedarëve dhe serverët virtualë. PRTG mund të monitorojë shumë faqe dhe shërbime cloud. Përdor SNMP, WMI, NetFlow, sFlow, ping, ssh, API REST, dhe paketimin e paketave.

Vendosja e mjetit është pak komplekse, por një magjistar i konfigurimit dhe si-në video ju çojnë nëpër hapa. Mjeti do të gjejë shumë pajisje dhe servera përmes zbulimit automatik.

Pema e pajisjes PRTG Paessler tregon serverët në rrjetin tuaj dhe sensorë që i monitorojnë ata.

Në ndërfaqen e përdoruesit, një pamje parësore është pema e pajisjes që tregon pajisjet (përfshirë serverët) në rrjetin tuaj, dhe sensorët që monitorojnë secilin.

10 metrikat kryesore të servisit Paessler PRTG rrisin statusin kritik të serverëve tuaj.

Nga ana e serverit, sensorët e tij mund të monitorojnë ngarkesën e CPU-së, memorjen, diskun, ambientin e dhomës së serverit, etj. Në anën e aplikacioneve, ai vjen me më shumë se 200 lloje të sensorëve për shërbimet e rrjetit të zakonshëm, përfshirë HTTP, SMTP / POP3 (email) , FTP, etj.

Paessler PRTG zbulon problemet, i shfaq ato në një listë dhe dërgon alarmet.

Ju mund të specifikoni pragjet për njoftime, dhe PRTG mund të dërgojë njoftime për çështje të zbuluara përmes disa metodave, duke përfshirë email dhe SMS. Ai siguron një varg raportesh të paracaktuara dhe lehtësira për hartimin e raporteve me porosi. Raportet gjithashtu mund të planifikohen.

Versioni falas është i kufizuar në 100 sensorë pas një prove 30-ditore të cilën mund ta shkarkoni këtu. Për shkak se një sensor është një rrjedhë individuale e të dhënave, çdo server dhe pajisje zakonisht do të kërkojë disa sensorë.

Versioni falas i PRTG Network Monitor ofron një kuti mjetesh të pajisura mirë për monitorimin e një rrjeti të vogël.

Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTGDëgjoni Provimin 30-ditor FALAS

4. Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimeve (TRIAL FALAS)

Serveri SolarWinds dhe Monitorimi i Aplikimeve (SAM) është pjesë e paketës Orion për kosto të mjeteve të monitorimit dhe menaxhimit të rrjetit; ne shikuam në përbërësin e suiteve Orion në artikullin tonë mbi analizuesit më të mirë të trafikut sFlow. Kur Monitor Monitori i Shëndetit Server mund të plotësojë nevojat e një dyqani të vogël, SAM mund të mbulojë bizneset e vogla tek ndërmarrjet e mëdha. SolarWinds ofron një provë 30-ditore falas të SAM.

Siç sugjeron emri, SAM monitoron shëndetin dhe performancën e pajisjeve të serverëve dhe serverëve virtualë nga shitësit e shumtë, si dhe bën monitorimin e thellë të qindra aplikacioneve. Ai mund të monitorojë shumë site dhe ambiente re si Azure dhe AWS.

Suita SolarWinds Orion do të zbulojë automatikisht hostet dhe pajisjet në rrjetin tuaj. Atëherë mund të filloni t’i monitoroni ato.

Serveri SolarWinds dhe Monitori i Aplikimit tregon grafikisht statusin e nivelit të lartë të një serveri.

Pasi të identifikohet një server dhe monitorimi të jetë duke funksionuar, shikoni nën Detajet e Nyjes për të parë shfaqjen e SAM të performancës dhe të dhënave shëndetësore të nyjës.

SolarWinds SAM tregon detaje në një server në tabela dhe grafika.

Të dhënat e statusit të serverit shfaqen si grafikisht ashtu edhe në tabela.

Kërkohet një skanim i dytë i zbulimit në mënyrë që SAM të zbulojë aplikimet që funksionojnë në nyjet e zbuluara më parë.

Zbulimi i aplikacionit SolarWinds SAM skanon serverët që kërkojnë aplikacione të njohura nga lista që keni zgjedhur.

Ju mund të konfiguroni skanimin e zbulimit të aplikacionit për të specifikuar cilat aplikacione SAM duhet të kërkoni. Pastaj ju siguruat letrat kredenciale që SAM duhet të përdorin informacionet në nyjet e ndryshme.

SolarWinds SAM rrit statusin e aplikacioneve në rrjetin tuaj në tabela dhe grafika.

Një SAM ka zbuluar aplikacione dhe ka filluar skanimin e tij të rregullt, Përmbledhja e Aplikimit do të tregojë statusin e nivelit të lartë për aplikacionet që funksionojnë në serverët tuaj.

SolarWinds SAM ngre statusin e serverëve dhe aplikacioneve në tabela, me aftësi shpuese.

Përmbledhja përfshin njoftime dhe ngjarje të aplikacionit, 10 nyjet më të larta nga ngarkesa e CPU-së, nga memorja fizike, memorja virtuale, operacionet I / O, etj..

SAM, duke punuar me grupin e SolarWinds të mjeteve të monitorimit dhe të menaxhimit të rrjetit, ofron një gamë të plotë të karakteristikave për pultet e personalizueshme, analizat, paralajmërimet, raportimet, etj..

SAM dhe suita SolarWinds janë pako të klasës së ndërmarrjes, kështu që ato nuk janë të lira dhe kërkojnë burime të konsiderueshme në serverin që i pret. Shumica e komponentëve merren me një tarifë shtesë. Por nëse rrjeti juaj është i madh ose në rritje, suita SolarWinds me SAM ia vlen të eksploroni.

M M SHUM INFORMACION P ONR SITEN E ZGJEDHJEVE ZGJEDHORE

www.solarwinds.com/server-application-monitor/

Serveri SolarWinds dhe Monitoruesi i AplikimitDëgjoni Gjykimin FALAS 30-Ditor në SolarWinds.com

5. Atera (TRIAL FALAS)

Atera është një sistem monitorimi dhe menaxhimi në distancë (RMM) i krijuar për t’u përdorur nga ofruesit e shërbimeve të menaxhuara (MSP). Mjeti shkon përtej monitorimit të sistemit sepse përfshin një numër të madh të shërbimeve të administrimit të sistemit, siç është një menaxher patch.

Shërbimi Atera i mundëson teknikut MSP të monitorojë infrastrukturën IT të një klienti përmes instalimit të softuerit agjent në atë sit të largët. Sapo të fillojë shërbimi për një klient të ri, sistemi Atera kërkon përmes rrjetit të klientit dhe regjistron të gjitha pajisjet e bashkangjitura. Kjo krijon një inventar të pajisjeve dhe fillon procesin e monitorimit për secilën pajisje.

Atera gjithashtu kërkon të gjitha pikat fundore dhe serverët për të regjistruar atë që programi është i instaluar në faqe. Ky kërkim ushqen funksionet e menaxhimit të licencës në sistem. Si kërkimi i pajisjeve ashtu edhe regjistri i softuerëve paraqesin mundësi që MSP të rregullojë kontratat në mënyrë që të pasqyrojë saktësisht se çfarë infrastrukture shërbimi do të monitorojë – shumë klientë nuk e dinë saktësisht se çfarë pajisje dhe softuer kanë në vend para se të fillojë kontrata MSP.

Sistemi i monitorimit përfshin mbikëqyrjen e rrjeteve, serverave dhe aplikacioneve. Monitoruesi i serverit kontrollon të gjitha çështjet standarde të performancës së një serveri. Këto përfshijnë CPU, memorie, dhe aftësi disku dhe përdorimi.

Performanca e aplikacioneve është e lidhur ngushtë me statuset e serverave që i presin ato. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e virtualizimeve. Atera është në gjendje të monitorojë një gamë të gjerë të aplikacioneve, përfshirë serverët në internet dhe email, bazat e të dhënave, virtualizimet dhe shërbimet e komunikimit.

Sistemi Atera përfshin module të monitorimit për përdorim të brendshëm nga MSP. Këto përfshijnë menaxhimin e kontratave, menaxhimin e klientit dhe menaxhimin e ekipit.

Përtej proceseve të monitorimit, Atera përfshin softuer për menaxhimin e Ndihmës Desk që përfshin qasje në distancë dhe lehtësira chat për përdorim nga teknikët që drejtojnë Shërbimin e Ndihmës.

Atera është një shërbim i bazuar në cloud, kështu që MSP nuk ka nevojë të instalojë ndonjë softuer për ta përdorur atë. E gjithë hyrja në pultet e shërbimit bëhet përmes një shfletuesi standard të internetit. Shërbimi ngarkohet me një pajtim me tarifat e vendosura për teknik në muaj. Ekziston gjithashtu një tarifë vjetore në dispozicion, e cila funksionon më lirë. Atera është në dispozicion për provë në një 30 ditë provë falas.

AteraStart Gjykimi FALAS 30-ditor

6. ManageEngine OpManager (TRIAL FALAS)

ManageEngine prodhon një suitë të plotë të menaxhimit të rrjetit dhe ofron versione falas të disa prej mjeteve të tyre. Në mbledhjen tonë të programeve falas të monitorimit të bandës, ne më parë shikuam edicionin falas të ManageEngine OpManager.

Vendosja e OpManager është një proces me shumë hapa por jo tepër komplekse. Pasi të siguroni parametrat e nën-rrjetit dhe SNMP, OpManager do të skanojë nën-rrjetat tuaja dhe të zbulojë pajisjet tuaja.

OpManager monitoron disponueshmërinë dhe matjen e performancës së serverëve fizikë dhe virtualë. Shtesa e Monitorimit të Performancës së Aplikimit shton mundësinë për të monitoruar aplikacionet. OpManager përdor SNMP, WMI dhe CLI përmes SSH ose telnet.

ManageEngine OpManager tregon përdorimin e rrumbullakosur dhe disponueshmërinë e serverëve tuaj.

Skeda “Server Top 10” tregon përdorimin më të lartë dhe disponueshmërinë për serverët fizikë të zbuluar.

ManageEngine OpManager në mënyrë të ngjashme tregon disponueshmërinë dhe përdorimin për serverët virtualë.

Skeda “Përmbledhje e Virtualization” tregon metrikë për serverët tuaj virtualë.

OpManager përmban lehtësira të sofistikuara për paralajmërim dhe raporte. Ju mund të vendosni alarme bazuar në pragjet; dhe ajo ka një larmi raportesh të dobishme të konservuara, duke filluar nga mbështetja për zgjidhjen e problemeve deri në planifikimin e kapaciteteve dhe faturimin, si dhe lehtësira për krijimin e raporteve me porosi.

Raporti i paracaktuar shëndetësor i Menaxhimit të Menaxhimit të OpManager rrumbullakon të dhënat shëndetësore për serverat.

Raportet e paracaktuara përfshijnë “Gjendjen e Rrjetit Shëndetësor”, i cili jep një përmbledhje për të gjithë hostet e zbuluar.

Shtesa e Monitorimit të Performancës së Aplikimit është në dispozicion vetëm falas për një provë 30-ditore. Shton monitorimin për pirgjet e aplikacioneve dhe serverët, serverët në internet dhe shërbimet, bazat e të dhënave, kontejnerët, dhe mjediset publike dhe hibride të cloud.

Versioni falas i ManageEngine OpManager ju siguron një suitë të rrumbullakosur mirë të aftësive për monitorimin e 10 ose më pak pajisjeve në një rrjet të vogël.

ManageEngine OpManagerDownload Falas gjyqit 30-ditor në ManageEngine.com

7. Nagios XI dhe Nagios Core

Nagios është një standard i qëndrueshëm në monitorimin e rrjetit. Nagios Core është versioni me burim të hapur dhe Nagios XI është varianti komercial për kosto me karakteristika shtesë dhe ndihmë të automatizuar për konfigurim. Nagios ka një reputacion për të qenë i fuqishëm, i besueshëm, i shkallëzueshëm dhe jashtëzakonisht i personalizueshëm – dhe është kompleks për tu konfiguruar.

Versioni falas ka një kurbë mësimi por edhe një komunitet aktiv. Monitoron serverat, shërbimet dhe aplikacionet, ashtu si versioni komercial. Ai përfshin raportimin me email dhe SMS, një ndërfaqe themelore të përdoruesit (përfshirë hartën e rrjetit) dhe raporte themelore.

Nagios Core i mungon zbulimi automatik dhe ju duhet të mësoni të vendosni dhe mirëmbani konfigurimin kompleks. Në anën plus, kjo ju jep shumë fleksibilitet për të rregulluar dhe zgjatur mjetin. Shtesat e krijuara nga komuniteti mund të kryejnë zbulime dhe t’ju ndihmojnë të filloni me konfigurimin.

Ju mund të përdorni provën falas 60-ditore për të vlerësuar versionin për kosto dhe, nëse vendosni të shkoni me atë të lirë, ruani skedarët e konfigurimit të gjeneruar automatikisht nga / usr / local / nagios / etj përpara se të çinstaloni kopjen tuaj evale. Pastaj mund t’i përdorni ato skedarë si pikënisjen tuaj për konfigurimin e ri të instalimit.

Versioni komercial Nagios XI ka një gamë më të pasur karakteristikash, duke përfshirë mbështetje të automatizuar për zbulimin e pajisjeve dhe pritësve tuaj, konfigurimin automatik të mjetit dhe shtesat e mbështetur në treg. Ajo ka një ndërfaqe përdoruesi shumë më të sofistikuar dhe raportim më të avancuar që mbulon tendencat, ndihmën për planifikimin e kapaciteteve, etj.

Nagios XI është ndërtuar për të kandiduar në Red Hat Linux dhe CentOS. Për Windows, përdorni një pajisje VM me Hyper-V ose VMware. Ai përfshin një mjet të zbulimit automatik dhe një magjistar të konfigurimit për shtimin e një pajisje, hosti ose aplikacioni të ri).

Pulti i Nagios XI Op Center tregon statusin e përgjithshëm të rrjetit.

Pasi të instalohet dhe monitorojë Nagios XI, Ekrani i Operacioneve ju jep një pamje të nivelit të lartë të gjendjes aktuale të rrjetit, dhe Qendra e Operacioneve ju lejon të stërviteni në artikujt e përmendur.

Faqja e statusit të hostios Nagios XI tregon nikoqirët dhe mundëson stërvitjen.

Faqja e Statusit të Pritësit tregon një përmbledhje të metrikës për hostet e monitoruara. Ju mund të stërviteni në një host individual për të parë detaje përfshirë grafikët e performancës, informacionin e planifikimit të kapacitetit, alarmet, etj.

Statusi i Shërbimit Nagios XI tregon statusin e shërbimeve që funksionojnë në serverë, mundëson stërvitjen.

Faqja e Statusit të Shërbimit përmbledh gjendjen e shërbimeve të monitoruara.

Nagios është një zgjidhje e konsideruar mirë për monitorimin e rrjetit. Ashtu si me mjetet e tjera që ofrojnë një tregtim komercialisht falas për versionin komercial, ju duhet të vendosni nëse keni (ose do të zhvilloni) ekspertizën dhe kohën për të përdorur mjetin falas, ose nëse do të ishte më kosto më efektive të paguani për automatizimin dhe mbështetja e versionit komercial.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold është një mjet i monitoruar i rrjetit i krijuar prej kohësh nga IPSwitch. Sshtë një server i pasur me veçori por i drejtpërdrejtë dhe mjet monitorimi i aplikacionit.

WhatsUp monitoron serverat, serverët virtualë, shërbimet e cloud dhe aplikacionet. Monitoron gjithashtu trafikun e rrjetit. Monitorimi në re përfshin ambiente hibride re për Azure dhe AWS.

Versioni falas është një licencë falas me pesë pikë për monitorimin e deri në pesë burime (p.sh. pesë serverë).

WhatsUp duhet të instalohet në Windows. Konfigurimi është i thjeshtë dhe përdor zbulimin automatik. Ndërfaqja e përdoruesit ofron pamje të shumta duke përfshirë një hartë të rrjetit interaktiv dhe mundësinë për të stërvitur për të hetuar çështje. Pultet janë të personalizueshme.

Ai siguron shumë raporte të konservuara dhe përshtatje raportesh gjithashtu. Ekzistojnë mundësi të shumta për njoftim, përfshirë postën elektronike dhe SMS. Veprimet e nxitura gjithashtu mund të specifikohen për t’iu përgjigjur automatikisht alarmeve.

Pamja e listës së WhatsUp Gold tregon nikoqirët e monitoruar.

Pamja e listës së WhatsUp tregon hostet dhe pajisjet e zbuluara, duke përmbledhur karakteristikat dhe statusin e tyre.

Pamja e hartës së WhatsUp Gold tregon hartën logjike të ushtrive të monitoruara, lejon stërvitjen.

Pamja e hartës është një hartë interaktive për të vizualizuar përbërësit e rrjetit tuaj dhe statuset e tyre. Ju mund të stërviteni poshtë për të inspektuar disponueshmërinë dhe performancën e nyjeve individuale.

Pamja kryesore e 10 e WhatsUp Gold tregon statusin kritik të ushtrive të monitoruara.

Pamja e parë e 10 tregon statuset kritike në rrjetin tuaj.

Shtesa Monitorimi i Performancës së Kostos së Kostos shton mundësinë për të monitoruar aplikacione dhe shërbime të zakonshme.

Edicioni i gjyqit falas i WhatsUp Gold është një mjet i drejtpërdrejtë dhe i paraqitur plotësisht për monitorimin dhe administrimin e një dyqani të vogël. Diplomimi në versionin për kosto ju lejon të zhvendoseni në mbulimin e rrjeteve të mëdha.

përfundim

Përveç mjeteve për të monitoruar sistemet tuaja, ju nevojitet një protokoll në vend për zgjidhjen e problemeve dhe përgjigjen ndaj incidenteve. Praktikat më të mira për monitorimin e sistemit kërkojnë mendim dhe vëmendje për hartimin.

Mjetet falas janë joshëse, veçanërisht nëse jeni me një buxhet të ngushtë. Versionet falas të softverit të paguar janë zakonisht të kufizuara në aftësinë e tyre në mënyrë që ata të mund të mbështesin vetëm rrjete të vogla. Disa autostradë kanë punuar në paketat e mjeteve të administratorëve të rrjetit me përvojë kryesisht jashtë familjaritetit. Sidoqoftë, këto mjete të financuara zakonisht janë të nën-mbështetura dhe të ngarkuara me glitch.

Planifikimi është një fazë kryesore kur blini një program të ri monitorimi. Ju duhet të shikoni për suitat e mjeteve të monitorimit që mbulojnë tërë pirgun e sistemit. Mos harroni se shpenzimet për monitorim ju kursejnë para në zona të tjera të departamentit të IT dhe parandalojnë humbjen e të ardhurave për biznesin për shkak të dështimit të sistemit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map