8 Stumblers më të mirë Wifi për Windows dhe Mac

Stumblerët më të mirë WiFi për Windows dhe Mac


Një pengesë WiFi zbulon kanalet në dispozicion dhe fuqinë e sinjalit të ruterave pa tel brenda intervalit. Mund të tregojë se sa përdorues të tjerë përdorin aktualisht rrjetin. Me këtë informacion, ju mund të zgjidhni një sinjal më pak të mbushur me njerëz dhe ta vendosni ruterin tuaj në një kanal më të qartë.

Pra, pengesa WiFi ofron dy shërbime: një asistent për të gjetur një rrjet pa tel dhe ofroni informacione për t’ju ndihmuar të akordoni ruterin tuaj.

për fat të keq, nuk ka asnjë pengesë në internet WiFi sepse, për të përdorur një faqe në internet, ju tashmë duhet të lidheni me një ruter. Nëse jeni në një vendndodhje të re dhe skanoni një pikë të përshtatshme pa tel për t’u lidhur me të, një mjet që kërkon një lidhje interneti nuk do të bënte shumë mirë. Qëllimi i një pengesë WiFi është të kërkojë të gjitha karakteristikat e rrjetit nga jashtë. Pra, le t’i hedhim një sy stumblers WiFi në Windows dhe Mac OS.

Stumblers më të mirë WiFi për Windows dhe Mac:

Wifi StumblerWindowsMac
NetStumblerpojo
Skanues Wi-Fi Sistemesh Lizardpojo
akrilikpojo
Ekahau Nxehtësi Mapperpojo
Kain & Abelpojo
WirelessNetViewpojo
NetSpotpopo
Homedalepopo

Këtu janë disa detaje të mëtejshme për secilën nga këto mundësi.

1. NetStumbler

NetStumbler

Programi NetStumbler është vetëm në dispozicion për Windows. Një version i lehtë i quajtur MiniStumbler punon në Windows CE dhe Windows Mobile. Mjeti mund të zbulojë rrjetet WiFi duke përdorur 802.11a, 802.11b dhe 802.11g standard – nuk përmendet në dokumentacionin e mjetit rreth 802.11n ose 802.11ac. Mjeti nuk do të funksionojë me të gjitha kartat e rrjetit pa tel. Thjesht duhet të shkarkoni programin për të parë nëse do të funksionojë me tuajin.

Ky mjet është falas për t’u përdorur, por zhvilluesi do të vlerësonte një dhurim. Kur programi hapet, ajo fillon të skanojë automatikisht dhe vazhdon të skanojë pafundësisht. Ndërfaqja ka një plan urbanistik të ngjashëm me Windows Explorer në atë që ka një panel kryesor që tregon sinjalin e routerit të zgjedhur aktualisht dhe një panel anësor që përmban një strukturë peme që shfaq të gjitha rrjetet e disponueshme. Klikoni në një sinjal në panelin e indeksit për të marrë detaje të të gjitha kanaleve të disponueshme për atë ruter.

2. Skanues Wi-Fi Systems Lizard Systems

Lizard Systems WiFi Stumler

Skanuesi Wi-Fi nga Lizard Systems është falas për përdorim personal. Përdoruesit e biznesit duhet të paguajnë për programin, por ata mund ta marrin atë në një Gjykim falas 10-ditor të kontrolloni nëse funksionon para se të bëni ndonjë lek. Ky mjet funksionon në Windows sistemet operative.

Skaneri Lizard Systems WiFi gjurmon sinjalet nga 802.11 a / b / n / g dhe 802.11ac routers. Skaneri zbulon të gjithë ruterat brenda intervalit. Nëse jeni brenda gjurmës së sinjalit të një ruteri, ai do të renditet në ekranin kryesor të mjetit. Për krahasim të lehtë të performancës së rrjetit WiFi, një grafik i linjës së të dhënave live tregon fuqinë e sinjalit të secilit ruter që mbledh.

Paneli rendit SSID të secilit rrjet dhe ruterit Adresa mac. Krahas këtij informacioni identifikues, do të shihni forca e sinjalit, Shkalla maksimale e xhiros së të dhënave, kanali operativ, dhe sistemi i sigurisë për secilin ruter.

Ju së pari përdorni këtë mjet ndërsa nuk jeni i lidhur me ndonjë rrjet. Një nga arsyet që njerëzit përdorin një pengesë WiFi është të zbuloni detaje rreth opsioneve në dispozicion, në mënyrë që të vendosni se me cilin rrjet të lidheni. Mund të lidheni dhe shkëputeni në një rrjet nga stumbleri. Ju gjithashtu mund të përdorni dhe të manipuloni përshtatësin tuaj pa tel nga brenda programit.

3. akrilik

akrilik

Akriliku është një program i njohur për nuhatjen e paketave WiFi. Ky program mund të instalohet vetëm në Windows. Një version i paguar për përdorim biznesi dhe një version falas i programit për përdoruesit e shtëpisë janë në dispozicion. Ky mjet është shumë i ngjashëm me Skanerin Wi-Fi të Lizard Systems, përveç që ka një ndërfaqe më profesionale.

Pulti kryesor është i ndarë horizontalisht në dy gjysma. Seksioni i sipërm i ndërfaqeve jep një listë të secilit ruter brenda intervalit. Për secilën rekord të kësaj liste, do të shihni ruterin SSID, i saj Adresa mac, dhe versionet e 802.11 me të cilin ruteri mund të punojë me të. Detajet e programit forca e sinjalit për secilin ruter, kanali numrin, dhe shpejtësia maksimale e transferimit të të dhënave që mund të presësh prej saj. Aplikacioni rendit detaje në lidhje me WEP / WPA / WPA2 implementimet në secilin ruter, prodhues të routerit dhe WPS version. Raporti tregon prodhues të secilit ruter. Gjysma e poshtme e ekranit i është kushtuar një grafik i gjallë që tregon fuqinë e sinjalit të të gjithë ruterave brenda intervalit.

Ky mjet ka disa karakteristika interesante, duke përfshirë aftësinë për të nxjerrë fjalëkalime gjenerike për secilin ruter që ai zbulon, në mënyrë që të futeni në të.

4. Ekipi i Nxehtësisë Ekahau

Ekahau Nxehtësi Mapper

Mapper Nxehtësia Ekahau është një mjet falas që mund të instalohet në Windows. Shfaqja e shërbimeve një hartë e të gjitha sinjaleve WiFi përreth me një gjurmë të koduar në ngjyra që tregon fuqinë e sinjalit të secilit ruter. “Harta e nxehtësisë” tregon se cilat sinjale të ruterit janë më të fortë në një vend të caktuar, dhe për këtë arsye “më të nxehtë”.

Sistemi Ekahau funksionon me sinjale që pasojnë 802.11a, b, g dhe n standarde, por nuk duket se është në përputhje me 802.11ac. Harta e nxehtësisë mbizotëron në pult. Sidoqoftë, një panel anësor në ekran rendit ruterat e hasur. Klikimi në një nga këto shënime sjell më shumë detaje në një ruter specifik, për shembull, i tij SSID dhe Adresa mac. Hapësira e nxehtit zbulon cilësimet e sigurisë përfshirë konfigurimin e WEP, WPA dhe WPA2 në secilin ruter.

Heap Mapper ka për qëllim t’u shërbejë përdoruesve të shtëpisë dhe atyre me zyra të vogla ose shtëpiake. Ndërmarrjet më të mëdha kanë të bëjnë me një mjet më gjithëpërfshirës të quajtur Ekahau Site Survey.

5. Cain & Abel

Kaini dhe Abeli

Kain & Abel është i njohur si një mjet hacker dhe ISP-ja juaj mund të bllokojë hyrjen tuaj në faqen e internetit të këtij mjeti. Disa nga karakteristikat e tij mundësojnë një sërë hile hakerash përfshirë helmimin e ARP-së ​​dhe sulmet njeri-në-mes. Mjeti përfshin lehtësira për të goditur fjalëkalimet, kështu që është lloji i shërbimeve që nuk dëshironi të bien në duar të gabuara. Sidoqoftë, është i disponueshëm për këdo dhe madje edhe nëse refuzoni ta përdorni atë, hakerët lehtë mund të marrin duart e tyre. Ju gjithashtu mund të hidhni një vështrim në të, veçanërisht ashtu siç është falas. Zhvilluesi ju kërkon të bëni një donacion nëse e shihni mjetin të dobishëm.

Si një mjet hacker, Kain dhe Abel përfshijnë shumë ekranet speciale për plasaritjen e fjalëkalimeve dhe monitorimin e sjelljes. Sidoqoftë, thjesht mund ta përdorni si një Stumbler WiFi për të marrë Adresat IP dhe Adresat MAC të ruterave pa tel brenda intervalit. Funksione të tjera të mjetit ju mundësojnë shikoni përdoruesit e lidhur me ruterin dhe madje kapni paketat e të dhënave ndërsa kalojnë nëpër ajër. Shërbimi përfshin një traceroute funksion që raporton për shpejtësinë dhe rrugën e shtigjeve drejt një adrese IP të caktuar.

Pulti i mjetit është me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur, por shumë skeda dhe butona duhet të hulumtohen në mënyrë që të mësojnë të gjithë potencialin e ndërmarrjes. Softueri mund të instalohet Windows.

6. WirelessNetView

WirelessNetView

Shërbimi WirelessNetView vazhdon Windows. Kjo është një program falas dhe është një nga shërbimet e shumta të rrjetit të prodhuara nga NirSoft. Programi nuk ka nevojë të përpilohet, kështu që ju mund ta ruani atë në një shkop memorie dhe ta drejtoni atë nga atje.

Kur hapni mjetin, skanon për sinjale dhe përsërit që skanojnë çdo 10 sekonda. Ju nuk keni nevojë të lidheni me internet në mënyrë që të zbuloni pikat përreth hyrjes pa tel. Ekrani rendit të gjitha sinjalet e zbuluara dhe ato SSID, Adresa mac, cilësia e sinjalit në polin e fundit, cilësia mesatare e sinjalit, algoritmi i vërtetimit të rrjetit, algoritmi i kriptimit, treguesin e fuqisë së sinjalit të marrë, frekuenca e kanalit, dhe numri i kanalit.

Prodhimi i sistemit jep informacion të shkëlqyeshëm për ata që duan të përmirësojnë performancën e një ruteri WiFi sepse do ju ndihmojnë të eksploroni forcën e secilit kanal të disponueshëm. Raportet dhe të dhënat e papërpunuara mund të shkruhen në skedarë. Si dhe ndërfaqen grafike të përdoruesit, ju mund ta përdorni programin si një mjet i linjës komanduese.

7. NetSpot

NetSpotNëse jeni duke pritur për një pengesë WiFi për Mac OS të paraqitet në listë, këtu e keni atë. Ky mjet mund të përdoret në Windows kompjuterët gjithashtu. Vegla NetSpot ka për qëllim përdorimin e shtëpisë dhe të zyrës. Kjo kërkon që ju të ngarkoni në një plan të pronës tuaj. Nëse nuk keni një plan dysheme, mund të vizatoni një në mjetin e hartës së mjetit.

Pasi të keni ngarkuar planin, klikoni në pozicionin e kompjuterit tuaj në plan. Programi do të vëzhgojë sinjalet pa tel në zonë dhe vizatoni gjurmët e sinjalit të të gjithë ruterave brenda intervalit. Nëse nuk i merrni të gjithë ruterat në institucionin tuaj, thjesht zhvendosni laptopin tuaj në një zonë tjetër dhe drejtojeni përsëri skanimin. Me këtë metodë, mund të ndërtoni një hartë të nxehtësisë që tregon të gjitha gjurmët e sinjalit.

Pasi NetSpot ka mbledhur informacione për të gjitha sinjalet në hapësirën tuaj, mund të shfaqni pamje të ndryshme të shërbimit WiFi. Ndërfaqja tregon nivele të ndryshme të fuqisë së sinjalit rreth ndërtesës. Mund të shfaqë çdo ndërhyrje nga burime të jashtme ose pajisje brenda mureve tuaja që dëmtojnë cilësinë e shërbimit tuaj WiFi.

Mjet gjithashtu ka një zbulim Mode. Kjo do të anketojë zonën e menjëhershme rreth kompjuterit tuaj dhe do të rendisë të gjitha sinjalet që has në atë vend. Shumica e këtyre sinjaleve do të jenë nga pajisjet e tjera sesa nga ruterat. Në secilin rast, do të shihni SSID i krijuesit të sinjalit dhe ai i ruterit me të cilin po komunikon. Ju gjithashtu do të shihni numri i kanalit, frekuenca dhe sistemi i sigurisë për atë transmetim. Të dhënat e modalitetit Discovery tregojnë shitësit e pajisjeve transmetuese dhe versioni i standardit 802.11 që WNIC-i i saj po përdor. Ju keni për të parë forca e sinjalit që u zbulua në çdo takim me një pajisje specifike.

Ky mjet i mahnitshëm është në dispozicion falas. Mundësia për të hyrë në një plan dysheme i jep ndërfaqen e NetSpot një pamje të shkëlqyeshme dhe e bën të lehtë zbulimin e çështjeve të sinjalit WiFi..

8. Homedale

Homedale

Homedale është një tjetër pengesë WiFi që mund të instalohet në të dy Mac OS dhe Windows. Skaneri mund të njohë sinjalet nga 802.11a, b, g, n dhe 802.11ac routers. Ndërfaqja lidhet me Sistemet e vendndodhjes së hartave Google, Mozilla ose OpenWLAN për të shfaqur vendndodhjen e saktë të gjurmës së sinjalit WiFi.

Secila prej transmetimeve pa tel që zbulon sistemi është treguar së bashku forca e sinjalit dhe kanali i frekuencës. Signaldo sinjal identifikohet sipas tij SSID me origjinë dhe Adresa mac të ruterit që administron transmetimin. Detaje të tjera të shfaqura në pult, për secilin transmetim të zbuluar, përfshijnë shitësi i pajisjes dhe eshte vendlindja dhe sistemi i sigurisë në përdorim.

Pulti i Homedale tregon fuqinë e sinjalit të secilit ruter në një grafik linje të përpiluar nga testimi periodik i rrjetit. Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për të kuptuar se ku arrin sinjali i routerit tuaj dhe nëse është i mbingarkuar. Informacioni që merrni nga Homedale ndihmon të vendosni se ku mund të zhvendoseni ruterin dhe nëse të ndërroni kanalin e tij të funksionimit. Ju gjithashtu mund të vëzhgoni pajisjet në rrjet që ju ndihmojnë të mbroni sistemin tuaj pa tel kundër ndërhyrës. Homedale është në dispozicion falas.

Stumblers WiFi për pajisjet mobile

Nëse doni të kërkoni sinjale WiFi kur jeni larg shtëpisë, mund të gjeni veten pa laptop ose Macbook dhe vetëm pajisjen tuaj mobile. Pra, është e dobishme të dini se cilët stumblers WiFi punojnë në Windows Mobile, Android dhe iOS.

WeFi

WeFi është një mjet falas për Android, iOS dhe Windows Mobile. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion për Windows dhe Mac OS. Ky mjet skanon për pikat e hyrjes pa tel brenda intervalit dhe më pas i referohet një baze të dhënash të populluar nga komuniteti për të raportuar se cilat rrjete ofrojnë shërbimin më të mirë.

Harta WiFi

WiFi Map është një tjetër aplikacion falas i drejtuar nga komuniteti dhe është në dispozicion për Android dhe iOS. Aplikacioni hyn në një bazë të dhënash të mbushur me njerëz të pikave të hyrjes pa tel në të gjithë botën. Kur pajisja juaj futet brenda intervalit të një, aplikacioni do të sigurojë një fjalëkalim për të, në mënyrë që të mund të përdorni falas shërbimin WiFi. Ky është një aplikacion shumë i njohur.

Analizuesi i Rrjetit nga Techet

Rrjeti Analyzer është një mjet falas për Android dhe iOS. Uebfaqja në shtëpi e shërbimit nuk është shumë e sofistikuar, por vetë aplikacioni ka disa lehtësira dhe grafika të prodhuara shumë mirë. Aplikacioni do të skanojë për rrjete pa tela brenda intervalit dhe gjithashtu mund të prodhojë analiza në rrjetet me të cilët jeni lidhur. Ju mund të mbledhni të dhëna për kohën e përgjigjes në destinacionet e dhëna, raportet DNS dhe informacionin e rrugës.

Analyzer WiFi nga Farproc

Ky analizues pa tel i rrjetit është një shembull tjetër i një aplikacioni që ka disa grafikë të sofistikuar dhe paraqitjet në aplikacion, por një paraqitje shumë e rrallë në faqen e internetit të shërbimit. Mjeti ka një vlerësim shumë të lartë në Google Play dhe ka një ton vlerësimesh të mira. Aplikacioni zbulon rrjetet përreth wireless dhe gjithashtu vlerëson disponueshmërinë e brezit të secilit kanal që është në dispozicion për ju, në mënyrë që të merrni një lidhje më të shpejtë.

Analizuesi Wifi dhe Skanuesi

Në dispozicion për Android, iOS dhe Windows Phone, WiFi Analyzer dhe Scanner është një aplikacion falas falas. Hasshtë instaluar më shumë se një milion herë. Jo vetëm që është një mjet i mirë për të gjetur kanalin e duhur WiFi për t’u lidhur kur jeni jashtë, por gjithashtu mund t’ju ndihmojë të gjeni vendndodhjen më të mirë në shtëpinë tuaj për routerin tuaj WiFi.

Analyzer WiFi nga Master App Solutions

Ky mjet pa zbulim WiFi për Android dhe iOS që gjithashtu raporton në të gjitha pajisjet e tjera që janë të lidhur me të njëjtën AP. Analizuesi WiFi përfshin mjete diagnostikuese, në mënyrë që të mund të vlerësoni lidhjen tuaj me adresat në distancë.

Provoni një pengesë WiFi

Analizimi i sinjalit nga pika juaj e hyrjes WiFi dhe shtrirja e gjurmës së tij ju ndihmon të rregulloni dhe zhvendosni ruterin tuaj në merrni mbulimin më të mirë të pronës tuaj. Funksioni i hartës së nxehtësisë së disa prej pengesave WiFi në këtë listë mund t’ju tregojë menjëherë se ruteri juaj është në një vend të gabuar ose se ka shumë ndërhyrje përreth.

Shumica e pengesave WiFi në listën tonë janë falas, kështu që ju nuk keni asgjë për të humbur nëse duhet të provoni një të tillë. Shpejtësia dhe mbulimi i fituar nga akordimi i routerit tuaj WiFi do të thotë që këto shërbime falas mund të ju kursejnë para dhe të përmirësojnë performancën e rrjetit.

A keni përdorur një pengesë WiFi? A keni provuar një mjet që nuk është në listën tonë? Na tregoni përvojën tuaj me pengesat WiFi duke lënë një mesazh në internet Comments seksioni më poshtë.

Imazhi: Router Wifi nga PXHere. Fusha publike

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map