9 Mjetet më të mira të dokumentacionit të bazës së të dhënave


Kur menaxhoni një bazë të dhënash, dokumentacioni nuk është gjithmonë gjëja e parë në mendjen e të gjithëve. Për më tepër, shkrimi i dokumentacionit të detajuar në lidhje me bazat e të dhënave tuaja nuk është një gjë e vogël. Sidoqoftë, dokumentacioni e bën më të lehtë hyrjen në informacione të rëndësishme më tej. Pasja e një pike referimi do të ndihmojë këdo që ka nevojë të bashkëveprojë me bazën e të dhënave. Të gjithë nga arkitektët e bazës së të dhënave, zhvilluesit, analistët e biznesit dhe administratorët do të kenë një burim të detajuar për të ndihmuar në kuptimin e të dhënave tuaja.

Në fund të fundit, një burim për të rënë në sy do të thotë produktivitet më i lartë në të gjithë organizatën tuaj pasi përdoruesit kanë qasje në të dhënat e nevojshme. Përdorimi i një mjeti të dokumentacionit të bazës së të dhënave është një mënyrë shumë efektive për të bërë dokumentacionin.

Keni vetëm kohë për një shikim të shpejtë? Këtu është lista e 9 mjetet më të mira të dokumentacionit të bazës së të dhënave:

 1. ApexSQL Doc Një mjet dokumentacioni i bazës së të dhënave për SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS dhe Tableau. Availableshtë në dispozicion në versionet Zhvillues dhe DBA.
 2. RedGate SQL Doc Dokumenton automatikisht bazën e të dhënave. Pjesë e Redbate SQL Toolbelt.
 3. dbForge Documenter Dokumentim i automatizuar për MySQL dhe MariaDB. E përputhshme me shërbimet e bazës së të dhënave cloud.
 4. Dataedo Duke mbuluar një listë të gjatë të sistemeve të menaxhimit të bazës së të dhënave, ky mjet përfshin krijimin e ERD dhe përcjelljen e ndryshimeve.
 5. DBScribe Mjet dokumentimi i bazës së të dhënave me bazë DDL për MySQL.
 6. SentryOne DOC xPress Një asistent dokumentacioni për SQL Server. Bleni softuerin plotësisht ose zgjidhni një pajtim vjetor.
 7. Dokumenti Innovasys X Mjet dokumentacioni i bazës së të dhënave për Oracle, SQL Server, OLE DB dhe bazat e të dhënave të hyrjes.
 8. Shënuesi i bazës së të dhënave Synon të mbështesë procesin e krijimit dhe mirëmbajtjes së bazës së të dhënave.
 9. Unscrambler Kodi i Burimit GenesisOne T-SQL Një gjenerator i kodit për të mundësuar krijimin automatik të skriptit të kopjojë ose rivendosë një bazë të dhënash.

Mjetet më të mira të dokumentacionit të bazës së të dhënave

Shumë nga mjetet e listuara më poshtë përdorin automatizimin për ta bërë procesin e krijimit të dokumentit më efikas në mënyrë që të shpenzoni më pak kohë për të përfunduar detyrat manuale dhe më shumë kohë në të vërtetë të menaxhoni bazën e të dhënave tuaja.

1. Doc ApexSQL

ApexSQL

ApexSQL është një mjet dokumentacioni i bazës së të dhënave për SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS, dhe tablo. Përdoruesi mund krijoni përshkrime me porosi për objektet SQL përmes GUI. Paraqitjet e dokumenteve mund të personalizohen duke u dhënë përdoruesve kontroll të plotë mbi strukturën e dokumentacionit të tyre.

automatizim dhe caktimin mundësoni që përdoruesi të krijojë rregullisht dokumente pa ndonjë input manual. ApexSQL gjeneron dokumente në CHM, HTML, PDF, DOC, dhe docx në mënyrë që dokumentacioni të mund të dorëzohet në një format sipas dëshirës tuaj.

Ekzistojnë dy pako kryesore në dispozicion për të blerë: zhvillues dhe DBA. Versioni i Zhvilluesit vjen me 20 mjete, përfshirë ApexSQL Analyze, ApexSQL Build, ApexSQL Doc, ApexSQL Script dhe kushton 1,299 dollarë (£ 1,003).

Versioni DBA vjen me 10 mjete të tilla si Auditimi ApexSQL, Regjistrimi ApexSQL, Menaxhoni ApexSQL dhe kushton 2,499 dollarë (1,930 £) për shembull. Ju mund të regjistroheni dhe të shkarkoni versionin falas të provës.

2. RedGate SQL Doc

Redgate SQL Doc

RedGate SQL Doc Eshte nje zgjidhje dokumentacioni për SQL që dokumenton bazat e të dhënave automatikisht. Përdoruesi mund të marrë një përmbledhje të një skema e bazës së të dhënave, varësi ndër-objekti, varësitë ndër-bazës së të dhënave, me Annotations për t’i ndihmuar përdoruesit të gjejnë atë që u nevojiten. Ju mund të dokumentoni bazat e të dhënave brenda SSMS duke klikuar me të djathtën në eksploruesin e objektit.

Mjeti është në përputhje me HTML, PDF, Microsoft Word, dhe Markdown files. Për të shtuar një kontakt personal, kompanitë mund të gjenerojnë dokumentacion personal me markën e tyre.

RedGate SQL Doc është në dispozicion si pjesë e RedGate SQL Toolbelt. Mimi varet nga numri i përdoruesve që ju duhet të mbështesni. Midis një deri në katër përdorues çmimi është 385 dollarë (297.41) për përdorues.

Për organizatat me pesë deri në nëntë përdorues, çmimi bie në 327 $ (252.61)) dhe 308 $ (237.93) për ato organizata me 10 përdorues plus. Ju mund të shkarkoni një provë falas 14-ditore.

3. dbForge Documenter

dbForge Documenter

dbForge Documenter Eshte nje mjet krijimi i dokumenteve për MySQL dhe MariaDB që krijon automatikisht dokumentacionin e bazës së të dhënave MySQL. detalet dbForge Documenter tërheq nga bazat e të dhënave përfshijnë llojet e objektit, Vetitë, varësi ndër-objekti, dhe Kodet DDL. Pasi të merren të dhënat nga baza e të dhënave, ato mund të paraqiten si HTML, PDF dhe markdown fotografi.

Mjeti është i lehtë për t’u përdorur dhe shumë i përshtatshëm. Për shembull, përdoruesi mund të zgjedhë midis një varg temash dhe rregulloje paraqitjen e dokumenteve individuale. I gjithë dokumentacioni është i kërkueshëm në mënyrë që përdoruesi të mund të lundrojë me lehtësi. Për shembull, kur shtypni një objekt në fushën e kërkimit, ndërfaqja e përdoruesit do të nxjerrë në pah çdo tekst që përputhet.

dbForge Documenter është një zgjidhje me përdorueshmëri të lartë dhe një pikë çmimi konkurruese. Edicioni Standard kushton 99,95 dollarë (77,21 £) për licencë. Softueri është gjithashtu i pajtueshëm me Amazon RDS, Google Cloud, Amazon Aurora, orakull, Cloud MySQL, dhe Alibaba Re. Ju mund të shkarkoni provën falas.

4. Dataedo

Dataedo është një mjet i avancuar i dokumentacionit të bazës së të dhënave që mund të krijojë skedarë HTML, PDF dhe Excel. Dataedo mbështet bazat e të dhënave si Serveri SQL, MySQL, orakull, PostgreSQL, MariaDB, IBM Db2, Azure SQL, Amazon RDS, Amazon Aurora, Google Cloud SQL, Percona MySQL, Magazina e të Dhënave Azure SQL, Amazon Redshift, dhe me shume.

Për të krijuar dokumentacionin, mundeni shtoni një përshkrim të objekteve të bazës së të dhënave, tavolina, dhe kolona tek fjalori i të dhënave. Vizualizimi i modelit të të dhënave e bën më të lehtë për të kuptuar se si funksionon baza e të dhënave tuaja Diagrama ER.

Ju mund të krijoni Diagrama ER nga tavolina zvarritëse dhe tërheqëse nga baza e të dhënave tuaja në seksionin ERD. Ekziston gjithashtu aftësia për të krijuar bazat e të dhënave ndër-bazike dhe ndër-platformë për të unifikuar menaxhimin e të dhënave.

Ekzistojnë tre versione të Dataedo në dispozicion për të blerë: pro, pro+, dhe Ndërmarrje. Versioni Pro kushton 39 dollarë (30.11) për përdorues në muaj me mbështetje standarde të postës elektronike dhe pesë fusha me porosi. Versioni Pro + kushton 79 dollarë (60,99 £) për përdorues në muaj me 10 fusha me porosi dhe mbështetje prioritare.

Versioni i Ndërmarrjes kushton 159 dollarë (122,74) për përdorues në muaj për 100 fusha me porosi me veçori shtesë si Ndjekja e ndryshimit të skemës dhe Fjalori i biznesit. Ju mund të shkarkoni provën falas.

5. DBScrib

DbScribe 2

DBScribe Eshte nje mjet i dokumentacionit të bazës së të dhënave për serverin SQL që mbështet formate të tilla si HTML, Formati i Ndihmës i Microsoft HTML, dhe Microsoft Word. Programi përdor Kodi DDL / XMLA për të dokumentuar bazën e të dhënave tuaja. Ju mund të bashkëveproni me mjetin përmes një magjistari dhe një ndërfaqe të linjës së komandës, e cila ndihmon për të shpejtuar procesin e krijimit të dokumentacionit.

Ka edhe modele të personalizueshme ju mund të përdorni për të ndërtoni dokumente profesionale për t’u ndarë me anëtarët e tjerë të ekipit tuaj. Mund edhe ruani profile me porosi për t’u përdorur për dokumentet e ardhshme. Këto karakteristika ju japin një shkallë të lartë kontrolli mbi mënyrën e paraqitjes së dokumentacionit tuaj.

Kur bëhet fjalë për menaxhimin e tabelave, DBSribe ka një redaktues përshkrimesh. Redaktori i përshkrimit ju lejon të menaxhoni elemente të tilla si tavolina, kolona, indekseve, shkakton, çelësat, dhe më shumë nga një vendndodhje.

Nëse po kërkoni një mjet që është i lehtë për t’u përdorur dhe me çmime konkurruese, atëherë DBScribe shënon të gjitha kutitë. DBScribe 1.4 për SQL Server kushton 99 dollarë (76,44 £) për licencë. Ka versione të tjera të DBScribe në dispozicion për Oracle, MySQL, PostgreSQL dhe DB2. Ekziston edhe një provë 30-ditore falas.

6. SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress është një mjet dokumentacioni për bazën e të dhënave. me SentryOne DOC xPress ti mundesh automatikisht dokumentojnë bazat e të dhënave për SQL Server në një shumëllojshmëri formatesh duke përfshirë SSAS, SSIS, SSRS, shquhem, dhe me shume.

Mjet gjithashtu skanon automatikisht metadatat e bazës së të dhënave për të azhurnuar dokumentet pa ndonjë ndërveprim manual nga përdoruesi. Për të ndihmuar me menaxhimin e bazës së të dhënave dhe pajtueshmërinë rregullatore ekziston një tipar i analizës së linjës së të dhënave. Kjo veçori ju lejon të shihni se si ndryshimet në një objekt të vetëm do të ndikojnë në pjesën tjetër të bazës së të dhënave. Ju gjithashtu mund të vizualizoni varësitë e të dhënave për të kuptuar atë që po ndodh. Ti mundesh krijoni fjalorë me Annotations për të ndihmuar në monitorimin e ndryshimeve të të dhënave.

Ekzistojnë dy mundësi për çmimet SentryOne DOC xPress: Licenca e Abonimit Vjetor dhe licencimi i ndërmarrjeve. Licenca Vjetore e Abonimit kushton 749 dollarë (578.50) në muaj për deri në 10 burime. Paketa e Liçensimit të Ndërmarrjeve është përshtatur për nevojat e kompanisë tuaj. Ju mund ta shkarkoni provën falas dy javore.

7. Dokumenti i Innovasys! X

Dokumenti X

Dokumenti i Innovasys! X është një mjet dokumentacioni i bazës së të dhënave për orakull, Serveri SQL, OLE DB, dhe hyrje Bazat e të dhënave. Ju mund të përdorni mjetin për të dokumentuar tabelat e bazës së të dhënave, kolonat, pikëpamjet, marrëdhëniet, indekset, varësitë, shkaktarët, rolet, përdoruesit dhe më shumë.

Aty eshte nje shabllon i personalizueshëm i bazuar në HTML që mund të përdorni për të zgjedhur mënyrën e organizimit të dokumentacionit tuaj. Për lehtësi të shtuar, mund të shtoni lidhjet në faqet e internetit të jashtme për t’ju ndihmuar me përshkrimet e elementeve.

Bashkëveprimi me përmbajtjen e bazës së të dhënave në Dokumenti i Innovasys! X është jashtëzakonisht e thjeshtë. Në fakt, nëse keni përdorur SQL, T-SQL ose PL-SQL, komentet e kodit burimor, atëherë ato do të përdoren automatikisht në dokumentacionin tuaj. Për t’i bërë gjërat më të lehta për të lexuar dhe lundruar në kodin burimor është ngjyrosur.

Përndryshe, ju mund të përdorni Redaktori i Dosjeve të Përmbajtjes për të krijuar dhe menaxhuar dokumente nëse preferoni. Shkruaj përshkrimet me Mjetet e menaxhimit të serverit SQL ose Designer Tabela e Hyrjes për të shtuar përshkrime për elemente si tabela dhe indekse.

Dokumenti i Innovasys! X është në dispozicion si një produkt i vetëm ose si një paketë me HelpStudio 2019.1 të quajtur Dokument! X and Help Studio Bundle 2019.1 Innovasys kushton 482 dollarë (379 £) për një licencë abonimi ose 380 dollarë (299 £) për një licencë. Versioni i paketës kushton 698 dollarë (549 £) për një licencë pajtim ose 571 dollarë (449 £) për një licencë. Ju mund të shkarkoni provën falas.

8. Taker për shënimin e bazës së të dhënave

Shënuesi i bazës së të dhënave

Shënuesi i bazës së të dhënave Eshte nje mjet i dokumentacionit të bazës së të dhënave që thjeshton menaxhimin e bazës së të dhënave për një gamë të dhënash, duke përfshirë Microsoft SQL Server. Ju mund të krijoni një projekt të ri në program dhe të zgjidhni llojin e bazës së të dhënave nga të cilën dëshironi të importoni të dhënat e skemës nga. Ju pastaj mund të menaxhoni objektet e bazës së të dhënave tuaja përmes Explorer i objektit.

Explorer i objektit nxjerr në pah objektet e bazës së të dhënave që nuk janë të mbështetura me dokumentacion. Për shembull, ekziston një ikonë paralajmëruese e kuqe pranë përbërësve të tabelës që kanë nevojë për dokumentacion shtesë. Pastaj mund të klikoni në objekt për të ndryshuar informacionin. Pasi të keni përfunduar redaktimin, mund ta publikoni brenda XML ose HTML format.

Për të ndihmuar ndërmarrjet të bashkëpunojnë në ndryshimet e bazës së të dhënave, Shënuesi i bazës së të dhënave ka përcjellje të historisë. Ndjekja e historisë ju lejon të dini se kush ka bashkëvepruar me dokumentacionin dhe kur. Tipari i përcjelljes ju lejon të mbani në krye redaktimet dhe ndryshimet.

Një nga avantazhet më të mëdha të Shënuesi i bazës së të dhënave është se është në dispozicion falas si për përdorim personal ashtu edhe për tregti. Ju mund ta shkarkoni programin falas për vlerësim.

9. GenesisOne T-SQL Burimi Unscrambler i Kodit të Burimit

Unscrambler Kodi i Burimit GenesisOne TSQL

Unscrambler Kodi i Burimit GenesisOne T-SQL është një mjet dokumentacioni i bazës së të dhënave që automatikisht gjeneron dokumentacionin e kodit për bazën e të dhënave tuaja. Ju mund të bashkëveproni me bazën e të dhënave tuaja përmes redaktorit të përshkrimit të tabelës dhe më pas gjenerojnë dokumentacionPDF, PNG, dhe SVG Formatet.

Ekzistojnë gjithashtu një numër karakteristikash që ndihmojnë navigimin në GenesisOne. Lidhje të integruara ju lejojnë të lëvizni midis elementeve të bazës së të dhënave dhe ekziston mundësia për të shtypni automatikisht dokumentacionin pas ndryshimeve. Nëse keni nevojë për një përvojë më vizuale, atëherë perspektiva grafike e marrëdhënieve të objektit ndihmon në përmirësimin e qartësisë.

Për ato kompani që kërkojnë një mjet të dokumentacionit të bazës së të dhënave që përdoruesit teknikë dhe jo-teknikë mund të trajtojnë nuk duhet të duken më larg se Zanafilla Një T-SQl Kodi i Burimit Unscrambler.

Ekzistojnë dy versione të Unscrambler Kodi i Burimit GenesisOne T-SQL në dispozicion për të blerë: Një Abonim Muaj dhe Premium. Versioni i Abonimit Një Muaj kushton 29,95 dollarë (23,14 £) në muaj. Versioni Premium kushton 195 dollarë (150,65 £) dhe 49,95 $ (38,59 £) për secilin server shtesë. Ekziston edhe një version provë falas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map