Udhëzues Definitiv i Analizuesit WiFi, përfshirë 20 mjetet më të mira të analizës WiFi


Udhëzues Definitiv i Analizuesit WiFi - Përfshirja e 20 mjeteve më të mira (Falas dhe paguar)


Whatfarë është një Analizues Wifi?

Kur bëhet fjalë për wifi, luhatja e sinjalit është jashtëzakonisht e zakonshme. Arsyeja është se sinjali juaj wifi po ndryshon vazhdimisht për shkak të kushteve të jashtme. Disa ditë do të keni mundësi të shfletoni pa u shkëputur, dhe të tjerët do të jeni në një betejë vetëm për të qëndruar në internet. Kjo bëhet edhe më e vështirë nëse nuk keni mjetet për të diagnostikuar problemin. Kjo është ajo ku një analizues wifi mund të jetë i dobishëm. Me pak fjalë, një aplikacion i analizatorit wifi zbërthen informacionin nga pikat e hyrjes në rrjetin tuaj dhe e vendos atë në një ekran të vetëm.

Një analizues wifi gjeneron një shfaqje vizuale të të dhënave të rrjetit të kanaleve tuaja përreth. Aplikacioni e kthen kompjuterin ose pajisjen tuaj celular në një program analitik që ju lejon të identifikoni se çfarë duhet të bëni për të optimizuar rrjetin tuaj. Për shembull, me një aplikacion të analizatorit wifi si Microsoft Wifi Analyzer, mund të shikoni në kanale të tjera në rrjetin tuaj dhe të identifikoni nëse ato janë më të shpejtë se kanali juaj aktual. Disa ofrues madje do t’ju lejojnë të hartoni hartat e nxehtësisë të shpërndarjes së sinjalit në shtëpinë ose zyrën tuaj për t’ju ndihmuar të gjeni vendndodhjen më të mirë për ruterin tuaj..

Në këtë udhëzues, ne gjithashtu mbulojmë mjetet tona të zgjedhura në detaje të shkëlqyera, por nëse keni vetëm kohë për një përmbledhje, këtu është e jona lista e analizuesve më të mirë WiFi për Windows:

 1. Analiza WiFi e SolarWinds me NPM (TRIAL FALAS) – Pjesë e Monitorit të Performancës së Rrjetit që funksionon në Windows Server, ky mjet tregon një listë të drejtpërdrejtë të statuseve të pikës fundore wifi dhe gjeneron një hartë të mahnitshme të nxehtësisë së sinjalit wireless. Sistemi PRTG mbulon rrjetet pa tel dhe përfshin njoftime dhe raporte të kapacitetit për wifi.
 2. Paessler PRTG (TRIAL FALAS) – Sistemi PRTG mbulon rrjetet pa tel dhe përfshin njoftime dhe raporte të kapacitetit për wifi.
 3. NetSpot – E ndërtuar për Windows dhe Mac OS, ky sistem i monitorimit pa tel përfshin autodiscovery dhe harta të performancës live.
 4. Wi-Fi akrilik – Një analizues wifi për Windows që është falas për përdorim në shtëpi, por klientët e biznesit duhet të paguajnë.
 5. InSSIDer – Një analizues i trafikut pa tel me çmime konkurruese, i përdorur me lehtësi.
 6. Analizuesi WiFi – Një produkt i Microsoft për të analizuar rrjetet pa tel që është në dispozicion në të dy versionet falas dhe me pagesë.
 7. Vistumber – Një analizues i shkëlqyeshëm wifi i lirë që mund të veshë gjurmët e sinjalit në një hartë të Google.
 8. Wireshark – Një sniffer shumë i njohur i paketave pa tel që ndihmon hakerët dhe administratorët e sistemit njësoj.

Këtu është i yni lista e analizuesve më të mirë WiFi për Mac:

 1. NetSpot – Një analizues wifi për Mac OS që përfshin një strukturë të hartave të nxehtësisë dhe një vlerësues të ndërhyrjes.
 2. Explorer WiFi – Një analizues wifi i nivelit të mesëm për Macet që përfshin tregues të fuqisë së sinjalit dhe matje të zhurmës.
 3. Skanues WiFi – Një skaner wifi për Mac OS që është i përshtatshëm si për përdoruesit e biznesit ashtu edhe për ata në shtëpi.
 4. iSumbler për Mac – Një analizues wifi për Mac OS që gjurmon gjithashtu sinjalet Bluetooth dhe Bonjour.
 5. KisMAC2 – Një analizues wifi për Mac OS që përfshin metrikë për Apple Airport Extreme.

Këtu është i yni lista e analizuesve më të mirë WiFi për Linux:

 1. fat – Një analizues falas wifi për Linux, Unix dhe Mac OS që mund të zgjatet me shtesa.
 2. wavemon – Një analizues falas wifi për Linux që është në dispozicion nga GitHub.
 3. Analizë Sparrow-WiFi – Një analizues wifi për Linux që gjurmon gjithashtu Bluetooth dhe gjithashtu mund të përdorë GPS.

Këtu është i yni lista e analizuesve më të mirë WiFi për Android:

 1. Analizuesi WiFi – Një aplikacion i përdorur gjerësisht për analiza wifi për Android.
 2. OpenSignal – Një analizues i sinjalit wifi dhe telefonik për Android që përfshin hartat gjeografike me sinjalet e imponuara.
 3. Monitor WiFi – Një analizues wifi për Android i prodhuar nga Microsoft.

Këtu është i yni lista e analizuesve më të mirë WiFi për iOS:

 1. Analizuesi i rrjetit – Një monitor wifi për iOS në të dy versionet falas dhe me pagesë.
 2. MasterAPP Analizuesi Wifi – Një detektor wifi për iOS që përfshin analiza të performancës.

Pse keni nevojë për një Analizues Wifi

Arsyeja kryesore pse ju duhet një analizues wifi është të mirëmbani cilësinë e lidhjes suaj. Sinjalet Wifi janë në gjendje të vazhdueshme të luhatjes. Lidhja juaj wifi mund të funksionojë mirë derisa diçka në rrjet të ndryshojë dhe të fillojë të pengojë performancën e saj.

Zgjidhja e problemeve kërkon mbledhjen dhe analizën e të dhënave. Pa informacionin e burimit për operimet normale të rrjetit tuaj dhe sjelljen aktuale të sistemit të trazuar, zgjidhja juaj do të jetë thjesht supozim.

Kur wifi juaj fillon të ngadalësohet ose shkëputet, një analizues wifi do ju ndihmojnë për të identifikuar problemin. Duke diagnostikuar problemin dhe adresuar atë, ju siguroni që lidhja juaj të qëndrojë e drejtuar me ndërhyrje minimale. Një analizues wifi ju lejon të drejtoni diagnostikime mbi atë që po ndodh me lidhjen tuaj dhe ju jep informacionin e nevojshëm për të optimizuar rrjetin tuaj.

Për shembull. nëse shpërndarja e sinjalit tuaj rreth shtëpisë është e dobët, do të jeni në gjendje të përdorni një analizues për të gjetur këtë informacion. Kjo duke u thënë, analizuesit wifi mund të përdoren për shumë më tepër sesa për të zgjidhur problemet e shpërndarjes së sinjalit tuaj. Ju mund të përdorni një analizues wifi për të gjetur dhe përdorur një kanal më pak të ngjeshur.

Ndarja e të njëjtit kanal me pajisjet e afërta sjell shpejtësi të ulët të lidhjes, ndërhyrje dhe shkëputje. Nuk është e pazakontë që kanalet të ndahen midis fqinjëve tuaj (veçanërisht nëse jetoni në një apartament). Kjo është një nga arsyet më të zakonshme për lidhje të dobët dhe mund të korrigjohet përmes përdorimit të një analisti me cilësi WiFi.

Përdorimi i një analisti wifi mund të ndihmojë në përmirësimin e përvojës tuaj të përdoruesit, përshpejtimin e shfletimit dhe eliminimin e telasheve duke u përpjekur të merrni me mend se cilët faktorë po pengojnë cilësinë e lidhjes tuaj gjatë zgjidhjes së problemeve. Në fund të fundit, është pothuajse e pamundur të zgjedhësh rrjetin tënd nëse nuk ke mjete për të qenë në gjendje të shohësh se çfarë po ndodh.

Wifi Heatmap

Shumë analistë të përparuar wifi do të kenë një funksion të brendshëm hartografik. Siç u përmend më lart, një hartë e nxehtë wifi do të prodhojë një shfaqje vizuale të forcës së sinjalit në shtëpinë tuaj. Do të keni mundësi të shihni se ku sinjali juaj është më i fortë dhe të zgjidhni vendndodhjen më të mirë për ruterin tuaj.

Një nga mjetet më të mira për hartimin e nxehtësisë në treg është Harta e ngrohjes Wi-Fi e SolarWinds.

Erërat Diellore lejojnë përdoruesin të krijojë harta me ngrohje pa tela dhe shfaq ‘zona të vdekura’ ku lidhja është e dobët. Mjeti funksionon duke lexuar fuqinë e sinjalit në pikat e afërta të afërt dhe duke treguar cilësinë e lidhjes tuaj bazuar në vendndodhjen e sinjalit.

Ajo që e bën këtë mjet kaq efektiv është që harta e nxehtësisë wifi mund të prodhojë një imazh fizik të një faqe të tërë të rrjetit. Kjo ju lejon të identifikoni me lehtësi se ku faqja juaj po shkakton probleme për lidhjen tuaj, dhe çfarë duhet të bëhet për ta adresuar atë. Me pak fjalë, një hartë e nxehtësisë e bën më të lehtë për të përmirësuar mbulimin dhe forcën e sinjalit tuaj.

Analizuesit më të mirë wifi për Windows

1. Analiza WiFi e SolarWinds me NPM (TRIAL FALAS)

SolarWinds Analyzer WiFi npm-wireless

 Analyzer Wifi i SolarWind modul që vjen me Monitorimi i Performancës së Rrjetit (NPM) do t’i mbajë rrjetet tuaja pa tela duke shkelur pa gabime. Ky mjet fillon jetën e tij të shërbimit me një faza e autodiscovery. Sistemi i zbulimit AP pastaj vazhdon të funksionojë në mënyrë që t’ju japë statuse të drejtpërdrejta në rrjetet tuaja wireless.

Inventari i ndërtuar nga faza e zbulimit përkthehet automatikisht në një hartë të pajisjeve tuaja wireless. Ju madje mund të gjeneroni një hartë të nxehtësisë pa tela duke ngarkuar një plan të katit të lokaleve tuaja. Kjo do të tregojë gjurmën e sinjalit për të gjithë APS-në tuaj wireless dhe ju ndihmon të shihni menjëherë se mbivendosjet dhe boshllëqet shkaktojnë probleme shërbimi.

NPM gjurmon statuset e të gjithë pajisjeve të rrjetit, jo vetëm AP pa tel, kështu që ju do të jeni në gjendje të shihni se si sistemi juaj WiFi përshtatet në rrjetin tuaj më të gjerë, duke përfshirë faqet e largëta dhe shërbimet e Cloud nëpër internet.

Mbështetja e dhënë nga Analyzer WiFi nxjerr në pah çështjet e gjerësisë së bandës Wi-Fi dhe dëmtimin e performancës në mënyrë që të shpejt të zgjidhni problemet dhe të përmirësoni shërbimin. Ekranet e monitorit përmbajnë raporte të statusit live dhe gjithashtu përfshijnë një mjet hetimor, të quajtur PerfStack, i cili përdor hyrje dhe rënie të aksesit për t’ju lejuar të vendosni grafikët e performancës mbi njëri-tjetrin. Kjo ju jep një panoramë të qartë të asaj pajisje është shkaku kryesor i ndonjë problemi të performancës, të cilën do ta shihni duke zënë vend përmes pirgut të tabelave..

Një pamje alternative e monitorimit të performancës në mjet është NetPath ekran. Kjo ju tregon pikat e kalimit midis të gjitha lidhjeve në rrjetin tuaj, duke ju lejuar të shihni rrugën që sinjalet kalojnë nga dhe në rrjetet tuaja pa tel. Kjo është një mundësi tjetër për të marrë një çelës vizual se ku gjenden problemet e performancës.

Ju mund të merrni SolarWinds Analyzer WiFi modul si pjesë e NPM. Instalohet në Windows Server dhe ju mund të përdorni programin kompjuterik në një provë 30-ditore falas.

ZGJEDHJA E EDITORIT

Analiza WiFi e SolarWinds me NPM: ky mjet zë vendin tonë kryesor falë gamës së gjerë të karakteristikave që përdoruesit fillestarë dhe të avancuar do të vlerësojnë.

Shkarko: Shkarkoni Gjykimin FALAS 30-ditor në SolarWinds.com

Faqja zyrtare: www.solarwinds.com/topics/wifi-analyzer/

2. Paessler PRTG (TRIAL FALAS)

Paessler PRTG do të zbulojë të gjitha pajisjet e rrjetit në rrjetin tuaj duke përfshirë ruterët wifi. Faza e zbulimit të operacioneve të monitorimit të rrjetit krijon një hartë të rrjetit. Kjo tregon se cilat pajisje të tjera në rrjet janë të lidhura me ruterat tuaj.

PRTG përdor tre metoda për të monitoruar ruterat wifi. SNMP, që është Protokoll i thjeshtë i menaxhimit të rrjetit, informon kolektorin qendror për statuset e një ruteri të monitoruar. Ky informacion përfshin kapacitetin e xhiros dhe shëndetin e ruterit. Protokolli i mesazheve NetFlow është mediumi i dytë monitorues i përdorur nga PRTG. Ky standard transmeton metrikë të trafikut të rrjetit, të cilat merren nga mbledhësi i PRTG. Sistemi i tretë i monitorimit për ruterat wifi është Rrëmbyes i paketave PRTG. Kjo ekzaminon titujt e paketave që kalojnë rrjetin tuaj. Mjeti kap vetëm kokat e atyre paketave, kështu që privatësia e të dhënave tuaja ruhet. Diferenca e paketave raporton për vëllimet e trafikut sipas aplikacionit, numrit të portit dhe protokollit.

Ndërfaqja e PRTG interpreton të gjitha të dhënat e mbledhura në rrjetet tuaja wifi, duke krijuar grafikët e të dhënave në kohë reale dhe gjithashtu grafikët e të dhënave historike. Ndonje problem që lindin në ruter që mund të shkaktojë ndërprerje të shërbimit njofto te monitori posa te paraqiten. këto alarme theksojnë mbingarkesë ose dështim të pajisjeve. Ju mund të vendosni pika paralajmëruese në mënyrë që sistemi t’ju njoftojë nëse trafiku i afrohet kushteve kritike. Ju madje mund të krijoni alarme me porosi që kombinojnë disa kushte të ndryshme.

Paessler PRTG instalon në Windows ose mund të vendosni të merrni sistemin si një shërbim cloud. Paessler tarifon për PRTG sipas numrit të sensorëve që aktivizoni. PRTG është falas nëse dëshironi të monitoroni deri në 100 sensorë. PRTG vjen me një 30 ditë provë falas.

Paessler PRTGDownload Falas gjyqit 30-ditor

3. NetSpot

analizues wifi

Siç u përmend më lart, NetSpot është një nga programet më të mirë në Windows dhe Mac për shkak të hartës së detajuar të tij. Përdoruesi mund të ngarkojë një hartë të vendndodhjes së tyre dhe të kryejë një studim me pak ndërlikime. Pasi të keni përfunduar studimi, zonat ku lidhja juaj është më e fortë do të shënohen me të kuqe.

Në modalitetin e zbulimit të NetSpot, ju do të jeni në gjendje të përpiloni të dhëna nga rrjetet përreth wifi dhe t’i shndërroni ato në një tabelë. Në tryezë, ju do të keni mundësi të përdorni informacione në SSID, Adresa MAC, Informacione për Sinjalet dhe Shitësin.

Në të njëjtën mënyrë, ju mund t’i ktheni këto të dhëna në një skedar CSV në mënyrë që të krijoni një procesverbal në letër. Kombinimi i thjeshtësisë dhe detajeve teknike të programit e bëjnë atë të përshtatshëm për përdoruesit e shtëpisë dhe administratorët e rrjetit.

4. Wi-Fi akrilik

analizues wifi

Wi-Fi akrilik është një analizues falas wifi i krijuar për Windows. Përdoruesi mund të skanojë për pikat lokale të aksesit pa tel dhe të përpilojë një tabelë të detajeve përkatëse. Të gjitha matjet kryesore përfshihen në tabelë, të tilla si adresa MAC, SSID, RSSI, kanali dhe shitësi.

Përveç kësaj, mënyra e monitorimit lejon përdoruesin të monitorojë paketat e rrjetit, të cilat mund të përdoren për të gjetur rrjetet e fshehura. Fatkeqësisht, Akriliku është vetëm falas për përdorim personal, dhe përdoruesit e biznesit do të duhet të marrin versionin profesional.

Versioni profesional mund të merret për një tarifë të njëanshme prej 47,99 $ (34.52 £), e cila i lejon përdoruesit qasje në informacione më të detajuara të rrjetit dhe gjenerimin e raporteve.

5. INSSIDer

analizues wifi

Në 19,99 dollarë (14,38 £), inSSIDer është një nga analizuesit e çmimeve më konkurruese të wifi në treg. Aplikacioni zbërthen të gjitha të dhënat përkatëse në lidhje me rrjetet tuaj të afërta pa tel ndërsa detajoni një shumëllojshmëri informacionesh në pikat tuaja të hyrjes. Përdoruesit janë në gjendje të shohin informacionin mbi gjithçka, nga lloji i enkriptimit deri në fuqinë e sinjalit dhe kanalin.

Ajo që e bën të dalluar inSSIDER është lehtësia e përdorimit të saj. Për të gjetur më shumë informacione rreth një rrjeti, thjesht klikoni me të djathtën mbi të dhe do t’ju tregohet një menu e të dhënave për të veçuar. Ju mund të klikoni në SSID, sinjal, kanal ose llojin e rrjetit për të parë më shumë informacion mbi atë kategori.

Thjeshtësia e ndërfaqes së përdoruesit e bën atë ideal për përdoruesit më pak përvojë por profesionistët e rrjetit do të shohin që funksionet të jenë të kufizuara. Për shembull, shumica e versioneve të brendshëm nuk ofrojnë përdorim të kanalit GHz ose analizë të spektrit 5 GHz.

6. Analizuesi WiFi

analizues wifi

Analizuesi WiFi është përgjigjja e Microsoft për lidhshmërinë e dobët. Përdoruesit që kërkojnë një analizues wifi të lehtë për t’u përdorur nuk duhet të duken më tej. Aplikacioni është krijuar posaçërisht për përdoruesit e shtëpisë dhe shndërron rrjetin e përdoruesit në një ekran vizual, ku ata mund të shohin qartë fuqinë e tyre të sinjalit.

Ashtu si shumë aplikacione të tjera në këtë listë, Wifi Analyzer është i disponueshëm si në një version falas ashtu edhe në një version pro për 2.99 dollarë (2.15 £). Versioni falas ju siguron gjithçka që ju nevojitet për të prodhuar ekrane grafike dhe për të identifikuar problemet brenda rrjetit tuaj.

Versioni pro bazohet në këtë duke siguruar një kontrollues auditor për fuqinë e sinjalit dhe aftësinë për të ndryshuar kufijtë e fuqisë së sinjalit. Si një bonus, përdoruesi mund të lidhet drejtpërdrejt me një rrjet të ri përmes aplikacionit.

Thjeshtësia e ndërfaqes së përdoruesit dhe ekranit vizual e bëjnë këtë një zgjedhje ideale për ato mjete të reja të analizatorit wifi. Analyzer WiFi e lehtëson shikimin e kanaleve të disponueshme në rrjetin tuaj dhe kalimin në atë që është optimale.

7. Vistumbler

analizues wifi

Nëse jeni duke kërkuar të drejtoni analitikë wifi me një buxhet, Vistumbler duhet të jetë porti juaj i parë i thirrjeve. Ky mjet falas i lejon përdoruesit të lokalizojë pikat e afërta të hyrjes dhe të mbledhë të dhëna për fuqinë e tyre të sinjalit. Kur përdorni platformën mund të krijoni një grafik unik të çdo rrjeti në afërsi tuaj.

Grafikët e Vistumber lehtësojnë identifikimin e rrjeteve që performojnë mirë, dhe çfarë mund të bëni për të përmirësuar performancën e rrjetit tuaj. Nëse po kërkoni më shumë qasje të bazuar në vendndodhje, atëherë do të duhet të shtoni një GPS në laptopin tuaj.

Nëse e bëni këtë, do të jeni në gjendje të krijoni një hartë të rrjetit pa tel mbi një imazh të tokës në Google. Kjo do të thotë nëse Vistumbler gjen një rrjet, ai e tregon atë në hartë me informacionin shoqërues të tij (emrin, llojin e kriptimit, fuqinë e sinjalit). Problemi i vetëm me Vistumber është se nuk është i lehtë për t’u përdorur.

Vistumbler fillimisht ishte krijuar për të mundësuar përdoruesit të kërkojnë rrjete wifi në automjete në lëvizje, kështu që nuk është i përshtatshëm për përdoruesit e shtëpisë ose të zyrës. Sidoqoftë, pasi të keni kaluar kurbën fillestare të të mësuarit, ajo ofron më shumë sesa të mjaftueshme për të optimizuar rrjetin tuaj.

8. Wireshark

analizues wifi

Më në fund, kemi Wireshark. Ndërsa analizues teknik i paketave dhe mjet i fuqishëm i analizës së burimit të hapur të rrjetit, Wireshark gjithashtu mund të përdoret si një mjet wifi analizues për Windows, Mac, dhe Linux. Ky program falas është përshtatur për përdoruesit profesionistë dhe shtëpiak. Wireshark është një analizues i fuqishëm i rrjetit dhe ka forcën për të gjeneruar të dhëna në një rrjet të tërë zyre.

Sistemi ofron Kapja e të dhënave live në mënyrë që të mund të shihni lidhjen në kohë reale dhe të kërkoni çështje të lidhjes. Po kështu, ju gjithashtu mund të ekzekutoni deshifrim dhe analiza VOIP me qëllim të përmirësimit të dukshmërisë së rrjeteve përreth

Problemi i vetëm me Wireshark nuk ka shumë në mënyrën e mbështetjes së jashtme. Ka një komunitet aktiv, por pak ose aspak dokumentacion mbështetës për të ndihmuar përdoruesit me ndonjë problem që lindin.

Duke u thënë kështu, funksionaliteti i larmishëm i platformës ofron më shumë sesa të mjaftueshme për t’u siguruar përdoruesve të shtëpive dhe zyrave një suitë standarde të industrisë së analizatorit wifi standard.

Analizuesit më të mirë wifi për Mac

1. NetSpot

analizues wifi

Kur bëhet fjalë për aplikacionet e analizuesit wifi për Mac, NetSpot është një nga ofertat më të mira në treg. Netspot ofron një hartë të detajuar të nxehtësisë që lejon përdoruesin të identifikojë forcën e sinjalit në vendndodhjen e tyre përreth. Aplikacioni mbledh të dhëna për gjithçka, nga gjerësia e kanalit, tek adresa MAC, cilësia e sinjalit dhe kriptimi i rrjetit për të siguruar më shumë transparencë mbi rrjetin tuaj lokal.

Për dallim nga shumë analistë të tjerë, NetSpot ju lejon të vlerësoni ndërhyrjen WLAN gjithashtu. Ajo që e ndan vërtet këtë aplikacion nga turma është thellësia e raporteve të tij, lehtësia e përdorimit dhe informacioni i rrjetit. Ngjyra e programit kodifikon fushat e fuqisë së sinjalit, me sinjale të dobëta të theksuara nga vjollcë ose blu.

Shkallueshmëria e hartës së nxehtësisë e bën NetSpot ideal për përdoruesit e shtëpisë dhe të zyrës. Versioni në shtëpi është në dispozicion për 49 dollarë (35.26 £) dhe versioni profesional për 149 dollarë (107.21 £). Sidoqoftë, aplikacioni siguron një version tjetër ku përdoruesit mund të skanojnë rrjetet lokale dhe të shikojnë fuqinë e sinjalit falas.

2. Explorer WiFi

analizues wifi

Si një nga mjetet më të mira të nivelit të mesëm në këtë listë, Explorer WiFi është një alternativë solide për fillestarët dhe përdoruesit me përvojë njësoj. Kur një përdorues lëshon WiFi Explorer, ata mund të fillojnë të lokalizojnë menjëherë rrjetet lokale wireless. Sapo të ndodhë kjo, përdoruesi mund të lëvizë nëpër rrjetet e identifikuara përmes përdorimit të skedave në ekran.

Përdoruesit mund të shikojnë gjithçka: detajet e rrjetit, forca e sinjalit, 2.4 GHz dhe 5 kanale GHz. Skeda e fuqisë së sinjalit është versioni i WiFi Explorer për hartat e nxehtësisë që shihen në aplikacione të tjera si Solarwinds.

Ju thjesht mund ta vendosni aplikacionin për të matur forcën e sinjalit dhe ai do të prodhojë një grafik ndërsa ecni nëpër ndërtesën tuaj. E vetmja pengesë është që ju nuk do të jeni në gjendje të zbuloni rrjete të fshehura. Kjo për faktin se Apple nuk siguron të dhënat e nevojshme për të zbuluar rrjetet e fshehura wireless.

Vlen të përmendet se aplikacioni gjithashtu siguron një gamë informacioni për të ndihmuar përdoruesit më me përvojë që kërkojnë funksionim të përparuar. Ju mund të identifikoni informacione të tilla si SSID, BSSID, raporti sinjal ndaj zhurmës dhe cilësia e sinjalit pasi të keni identifikuar një rrjet tjetër. Nëse jeni duke kërkuar të prishen performancën e rrjetit tuaj ose të gjeni një kanal më efikas, WiFi Explorer ju ka mbuluar.

3. Skanues WiFi

analizues wifi

Skanuesi WiFi i AccessAgility është një nga sekretet e ruajtura më mirë kur bëhet fjalë për analizuesit e wifi-ve. Ky mjet me çmim konkurrues tërhiqet me 14,99 dollarë (10.79 £) lejon përdoruesit të analizojnë shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit të rrjeteve të tyre me thjeshtësi. Kjo e bën atë ideale për përdoruesit e shtëpisë të cilët nuk kanë një buxhet të madh.

Aplikacioni zbërthen pikat e hyrjes në zonën përreth dhe ofron informacione të tilla si adresat BSSID dhe MAC. Për dallim nga shumë mjete të tjera në këtë listë, WiFi Scanner gjithashtu i mundëson përdoruesit të zbulojë pajisje të paautorizuara në rrjet përmes përdorimit të një skaneri IP. Kjo e bën atë një mjet të shkëlqyeshëm për transparencën e përgjithshme të rrjetit.

4. iStumbler për Mac

analizues wifi

Në vend se të zgjidhni një ekran vizual, iStumbler skanon për rrjetet wifi dhe i vendos ato në një listë. kjo lista azhurnohet në kohë reale kështu që ju mund të klikoni në çdo rrjet që shihni dhe të shihni informacione më të hollësishme si vlerat dBm.

Do të mund të shihni se sa sinjal ka në dispozicion, si dhe çdo zhurmë në një kanal të caktuar. Vlen të përmendet që ju gjithashtu mund të zbërthejë Bluetooth, Bonjour dhe lidhjet e vendndodhjeve përtej sinjalit tuaj wifi.

Për fat të keq, versioni falas e bombardon përdoruesin me popup të pafund duke i inkurajuar ata të azhurnojnë. Sidoqoftë, kjo mund të shmanget nëse vendosni të azhurnoni në versionin 20 $ (14,39 £). Thellësia e të dhënave të sinjalit dhe lehtësia e përdorimit të platformës e bën këtë një zgjedhje të mirë për përdoruesit që janë të ri në botën e analizuesve të wifi.

5. KisMAC2

analizues wifi

KisMAC 2 është një analizues wifi i fuqishëm dhe teknik me burim të hapur që mbështet një grup të gjerë funksionesh analitike wifi. Ashtu si programet e tjera, gjithçka që duhet të bëni për të filluar skanimin e rrjetit tuaj është fillimi i shtypit. Atëherë do të jeni në gjendje të prishni fuqinë tuaj të sinjalit të rrjetit, megjithëse aftësitë e KisMAC shkojnë përtej kësaj.

Ju gjithashtu mund të analizoni adaptorët USB Wifi, serverët Kismets dhe drones. Për sa i përket tipareve më të avancuara, KisMAC2 ndihmon përdoruesin të zbërthejë SSID-të nëse ato janë të hapura, të fshehura apo të mbyllura. Po kështu, platforma mbështet Apple Airport Extreme, e cila ndihmon për të zgjeruar edhe më tej transparencën e rrjetit tuaj.

Kufizimi i vetëm është që KisMAC ka për qëllim përdoruesit profesionistë dhe mund të jetë shumë e vështirë për përdoruesit e rinj të lundrojnë.

Analizuesit më të mirë wifi për Linux

1. Kismet

fat

fat është analizues wifi ose analizues i rrjetit i dizajnuar për të punuar me kartat IEEEE802.11 Wifi. fat shpesh përdoret nga përdoruesit e Linux por mund të përdoret gjithashtu FreeBSD, NetBSD, OpenBSD dhe Mac OS gjithashtu. Ky mjet përdoret gjerësisht sepse ofron mbështetje për një varg protokolesh përfshirë Bluetooth dhe RTL433.

fat Versioni i vitit 2018 po ofron një numër karakteristikash që rrisin funksionimin themelor të platformës. Tani kur punoni me një ekip të madh, ju mund të kryeni transmetim live në kohë reale të kapjeve për të shkëmbyer informacione me kolegët e tjerë mbi aktivitetin e rrjetit. Nëse dëshironi të rregulloni përvojën tuaj, atëherë mund të përdorni API të mjeteve të jashtme për të shtuar veçori shtesë.

fat ka një numër shtojcash shtesë në dispozicion për tu zgjeruar në produktin themelor duke përfshirë Kestrel, IoD – Screwdriver dhe Tabelën e thjeshtuar të celularit të Elkentaro dhe Panelin e thjeshtuar të celularit të ElKentaro. fat mund të shkarkohet falas.

2. valë

wavemon

wavemon Eshte nje mjet i lirë për analiza wifi me burim të hapur që lejon përdoruesit të monitorojnë pajisjet në Linux. Në mënyrë që të përdorni valë, ju do të duhet të aktivizoni zgjerime pa tel. Kur përdorni një konfigurim të kernelit me CONFIG_CFG80211, duhet të siguroheni që paketa CONFIG_CFG80211_WEXT është aktivizuar. Do të dëshironi gjithashtu të siguroheni që keni paketën pkg-konfigurim.

Pasi ta keni bërë këtë, përvoja e përdoruesit është mjaft e drejtpërdrejtë. wavemon përdorime autoconf në mënyrë që të mund të bëni rrugën tuaj përmes procesit të konfigurimit menjëherë. Programi mbahet i azhurnuar në Github, në mënyrë që të mund të shtoni rregullisht azhurnime. valë është në dispozicion si kod burimi nga GitHub përmes kësaj lidhje këtu.

3. Analizuesi Sparrow-WiFi

sparrow-wifi

Analizë Sparrow-WiFi është një analizë 2.4 GHz dhe 5 GHz Wifi dhe Bluetooth për Linux. sparrow-wifi platforma është pozicionuar si një zëvendësim më miqësor për GUI për mjete të tjera si inSSIDer dhe linssid. Kur përdorni këtë analizues wifi, ju mund të bëni identifikimin e WiF-it WiFi dhe të gjurmoni burimet wifi.

Procesi i instalimit për sparrow-wifi është shumë e thjeshtë. Në Debian, do t’ju duhet qtchart dhe në Ubuntu dhe Linux do të duhet të futni disa komanda për të ekzekutuar:

sudo apt-get install python3-pip gpsd gpsd-клиенти python3-tk python3-setuptoolssudo pip3 install QScintilla PyQtChart gps3 dronekit manuf python-dateutil numpy matplotlib

Ekziston edhe aftësia për të përdorur GPS për të gjurmuar pajisjet SSID dhe Bluetooth. sparrow-wifi ju mundëson të krijoni harta Google që i logojnë këto për ju. Nëse keni nevojë të analizoni më tej rezultatet e wifi-së tuaj, atëherë gjithashtu mund të importoni dhe eksportoni të dhëna në CSV dhe JSON. Nëse dëshironi të shkarkoni sparrow-wifi atëherë mund ta bëni këtë nga kjo lidhje këtu.

Analizuesit më të mirë wifi për Android

1. Analizuesi Wifi

analizues wifi

Kur bëhet fjalë për analizuesit wifi për pajisjet Android, Analizuesi Wifi është një emër që vazhdon të rritet. Me mbi 10,000,000 instalime, kjo aplikacion është një nga analizuesit më të vendosur të wifi në platformë. Wifi Analyzer është i aftë të identifikojë rrjetet e afërta. Aplikacioni do të skanojë dhe krijojë një paraqitje vizuale të sinjalit tuaj wifi.

Kjo imazh vizual është i shkëlqyeshëm për të siguruar një përmbledhje të kanaleve tuaja lokale. Sapo të ngarkoni Wifi Analyzer, ju do të keni treguar një imazh të sinjaleve të afërta që ju lejojnë të identifikoni kanale të pashtershme. Kjo e bën shumë më të lehtë të vëzhgoni një kanal më pak të ngjeshur dhe të lëvizni në përputhje me rrethanat. Ky aplikacion efektiv është në dispozicion falas megjithëse do t’ju duhet të toleroni disa reklama në ekran.

2. OpenSignal

analizues wifi

OpenSignal është një nga aplikacionet më të gjithanshëm në këtë listë. Ju mund të shihni mbulimin tuaj të sinjalit wifi në një ekran virtual dhe të ekzekutoni testet e shpejtësisë dhe të latencës. Ajo që me të vërtetë e veçon OpenSignal është sistemi i detajuar i hartave. Ti mundesh shikoni një hartë të pikave të nxehta WiFi dhe kullave të telefonit në mënyrë që të shihni se ku është më e mira cilësia e lidhjes. Vlen të përmendet se kullat e telefonit të treguara, i përkasin vetëm ofruesit tuaj të telefonit.

OpenSignal është zgjidhja më e mirë për përdoruesit që kërkojnë të monitorojnë mbulimin e sinjalit të tyre WiFi dhe celular. Sigurisht, ju akoma mund të gjeneroni informacione të gjera të rrjetit pa tel nëse po kërkoni t’i përmbaheni bazave. Kjo aplikacion është gjithashtu konkurruese për sa i përket çmimit, duke qenë në dispozicion falas pa reklama në bord.

3. Monitor WiFi

analizues wifi

Monitori WiFi i Microsoft-it ka bërë një emër për veten e tij në Android për arsye të mira. Aplikacioni kombinon substancën me një ndërfaqe të thjeshtë të përdoruesit. 4 skedarë (Lidhja, Rrjetet, Kanalet, Fuqia) lejoni përdoruesin të zbulojë thellë në parametrat e rrjetit të tij. Skeda Rrjetet zbërthen të gjitha rrjetet e afërta wifi dhe skeda e Kanaleve tregon se si shpërndahen kanalet tuaja wifi.

Pastaj mund të përdorni grafikun e forcës për të vlerësuar fuqinë tuaj të sinjalit dhe për të identifikuar se ku keni një sinjal të dobët. Sipas grafikut të shpejtësisë, ju keni siguruar një ndarje të detajuar të të gjitha të dhënave që keni transmetuar dhe marrë. Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion falas, i cili ka funksione thelbësore me thellësi, monitori WiFi duhet të jetë zgjidhja juaj e parë.

Analizuesit më të mirë wifi për iOS

Sistemi operativ iOS bllokon aksesin nga aplikacionet në proceset wifi ose harduerin e lidhjes. Kjo paraqet një problem të madh për projektuesit e sniffers pako wireless. Sidoqoftë, disa prodhues të guximshëm të programeve kanë marrë një goditje në prodhimin e analizuesve wifi për iPhone dhe iPad. Shikoni opsionet e mëposhtme:

1. Analizuesi i rrjetit

Tashmë ju jeni prezantuar me këtë analizues nga Techet. Kompania prodhon një version falas të mbështetur në reklama për iOS, i cili quhet Analizuesi i Rrjetit Lite. Nëse nuk doni të bëni reklamat, duhet të vendosni pagën Analizuesi i Rrjetit Pro. Analizuesi i Rrjetit operon brenda kufizimeve të iOS dhe mund t’ju japë një listë të pajisjeve wifi brenda intervalit dhe rezultatet e një seri testesh të performancës së rrjetit.

2. MasterAPP Analizuesi Wifi

Do ta njihnit emrin e kësaj aplikacioni IOS nga pjesa Windows e këtij udhëzuesi. Sidoqoftë, ky nuk është i njëjti produkt dhe prodhohet nga një kompani e ndryshme. Zgjidhjet MasterAPP Analizuesi Wifi nuk është në gjendje të kapë pako për shkak të kufizimeve të sistemit operativ. Sidoqoftë, mund të kryejë një seri testimesh në rrjetë për të nxjerrë detaje mbi performancën e rrjetit.

fjalor

dBm – dBm qëndron për decibel-milliwatts. dBm është matja e përdorur për të matur forcën e një sinjali wifi.

Adresa IP – Një numër unik i pikuar me ndalesa të plota të përdorura për të identifikuar një kompjuter që komunikon përmes një rrjeti wifi.

Adresa MAC (Adresa e Kontrollit të Qasjes në Media) – Një identifikues unik që përdoret për t’iu referuar një përshtatësi të rrjetit përmes një rrjeti.

RSSI (Mori Treguesin e Forcës së Sinjalit) – Një matje e përdorur për të identifikuar forcën e një sinjali radio.

Sinjal për raportin e zhurmës – Raporti i fuqisë së një sinjali elektrik në krahasim me ndërhyrjet e jashtme.

SSID (Identifikuesi i Set i Shërbimit) – Emri teknik për një emër të rrjetit wifi.

shitës – Një ofrues i rrjetit pa tel.

Kanalet Wifi – Një kanal wifi është ai ku rrjetet wifi shkëmbejnë të dhëna (Kanalet 6 dhe 11 janë kur shumica e ruterave shkëmbejnë të dhëna).

Pika e Hyrjes Wireless (WAP) – Një pajisje harduerike ose nyje e konfiguruar në një rrjet lokal të zonës që lejon pajisjet pa tela të lidhen përmes lidhjeve wifi dhe Bluetooth.

WLAN (Rrjeti lokal pa tel i zonës lokale) – Një rrjet që lejon pajisjet të lidhen, bashkëveprojnë dhe komunikojnë me njëri-tjetrin pa tel.

Merrni një lidhje më të mirë me një Analizues Wifi

Pavarësisht nëse jeni përdorues i shtëpisë ose një administrator i rrjetit të testuar nga beteja, një analizues wifi është një mjet jetësor për menaxhimin e rrjetit tuaj. Nëse dëshironi të ruani shpejtësinë dhe integritetin e lidhjes tuaj wifi, atëherë një aplikacion i analizuesit wifi duhet të jetë një përparësi e lartë.

Ka shumë mundësi të ndryshme në dispozicion në treg. Nëse doni të keni mbulim të plotë, është mirë të kërkoni një model me një hartë të nxehtësisë së brendshme, pasi kjo është mënyra më efektive për të parë një përshkrim në kohë reale të fuqisë tuaj të sinjalit lokal.

Në fund të fundit po kërkoni një aplikacion që është i lehtë për t’u përdorur dhe ofron funksionalitetin e nevojshëm për të arritur nevojat tuaja. Një përdorues në shtëpi mund të jetë në gjendje të heqë dorë nga një program falas, por një departament i tërë do të ketë nevojë për një zgjidhje më të fuqishme.

Duke marrë një kohë për të hulumtuar mjetin e duhur për biznesin tuaj do t’ju lejojë të zgjedhni përvojën tuaj në internet shumë më efektive. Pavarësisht nëse jeni përdorues i shtëpisë ose ndërmarrjes, bërja e hulumtimit tuaj është çelësi për të gjetur aplikacionin e analizuesit wifi që është i duhuri për ju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map