Udhëzues për Monitorimin e CPU – 10+ Mjetet e Monitorimit të CPU-së të Rishikuara

Softueri dhe mjetet më të mira për monitorimin e CPU-së


A Monitorues i CPU-së mund t’ju tregojë shumë informacione rreth asaj se sa mirë po funksionon një pajisje dhe mund të ndriçojë dritën në ato pajisje që janë duke u përpjekur të vazhdojnë me kërkesat e rrjetit.

Me kohë të shkurtër për të lexuar të gjitha vlerësimet? Këtu është i yni lista e mjeteve më të mira të monitorimit të CPU:

 1. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds (TRIAL FALAS) Një koleksion i më shumë se 60 mjeteve për monitorimin e infrastrukturës që përfshin monitorimin e CPU për të gjitha pajisjet e lidhura.
 2. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (TRIAL FALAS) Një sistem gjithëpërfshirës i një rrjeti, serveri dhe sistemi i monitorimit të aplikacioneve. Kontrollet e pajisjes së rrjetit dhe serverit përfshijnë monitorët e CPU.
 3. Atera (TRIAL FALAS) Një platformë e largët monitorimi e krijuar për MSP që përfshin funksionet e monitorimit të serverëve.
 4. Dendësia e serverit StackPath Një platformë monitorimi e bazuar në cloud që përfshin monitorimin e CPU-së të pajisjeve të serverëve dhe rrjetit.
 5. ManageEngine OpManager Një monitor i performancës së rrjetit që kontrollon performancën e CPU të të gjitha pajisjeve të rrjetit. Shkon në Windows Server dhe Linux.
 6. Monitis Ky mjet përqendrohet në mirëmbajtjen e faqeve të internetit. Funksionet e tij përfshijnë monitorimin e CPU të serverit.
 7. SysGauge Një vegël monitorimi që përfshin monitorimin e CPU të serverit dhe pajisjes. Në dispozicion në versione falas dhe të paguara.
 8. AppDynamics Një monitor i aplikacioneve që mban gjurmët e statuseve të serverit, përfshirë performancën e CPU.
 9. Nagios XI Një monitor rrjeti që përfshin funksione të monitorimit të serverit, të tilla si përdorimi i drejtpërdrejtë i CPU-së dhe kontrollet e kapaciteteve.
 10. Auvik Një paketë monitoruese e infrastrukturës së rrjetit që përfshin kontrollet e statusit të CPU-ve në pajisjet e rrjetit.
 11. Lidhen automatikisht nga lidhja Një paketë shumë e personalizueshme për monitorimin e infrastrukturës që përfshin skriptet për automatizimin e detyrave. Mjeti përfshin kontrolle të CPU për pajisjet e rrjetit dhe serverët.

Ruajtja e duhur e pajisjeve tuaja varet nga aftësia juaj për të monitoruar sistemet tuaja dhe sigurohuni që përdorimi i tepërt i CPU nuk po e ngadalëson produktivitetin tuaj në një zvarritje.

Mjetet më të mira të monitorimit të CPU

CPU ose njësitë qendrore të përpunimit duhet të menaxhohen në të njëjtën mënyrë si çdo pajisje fizike në mënyrë që të qëndrojnë në punë. Në këtë artikull do të shikojmë disa nga mjetet më të mira të programeve të monitorimit të CPU për të parë se cili është më i miri për monitorimin e CPU-ve.

1. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds (TRIAL FALAS)

Manuali i Inxhinierëve të SolarWindsSë pari në këtë listë që kemi Manuali i Inxhinierit të SolarWinds që ka të vetën Monitorues i CPU-së dhe mund të monitorojë ngarkesa maksimale e CPU e pajisjeve të lidhura. Ngarkesa e CPU-së shfaqet si grafikët në mënyrë që të shihni nëse CPU po bie me kalimin e kohës. Grafikët janë veçanërisht të dobishëm për të parë nëse ka viruse ose ndonjë çështje tjetër që mund të shkaktojë probleme për një pajisje.

Për t’ju ndaluar të keni nevojë të monitoroni gjithçka vetë, Manuali i Inxhinierit të SolarWinds ka veçorinë e vet të alarmit. Alarmet ngre alarmin sa herë që janë arritur pragjet e përcaktuara. Ti mundesh vendosni pragjet metrike për ngarkesën e CPU, në mënyrë që pasi që ngarkesa të kalojë mbi këtë shifër an alarmi ju dërgohet me email ose SMS. Kjo ju mban në kontakt me gjithçka që po ndodh dhe sigurohet që të mos humbisni asgjë.

Manuali i Inxhinierit të SolarWinds ka të tijën autodiscovery veçori që zbulon automatikisht pajisjet e lidhura me rrjetin tuaj. Pasi të jetë zbuluar një pajisje, ju jeni në gjendje të monitoroni performancën e saj përmes metrike si Ngarkesa e CPU-së dhe përdorimi i kujtesës. Përdorimi i autodiscovery minimizon sasinë e kohës së konfigurimit që ju duhet të shpenzoni për konfigurimin dhe azhurnimin e softuerit.

Pavarësisht se çfarë madhësie ka organizata juaj, Manuali i Inxhinierit të SolarWinds është një mjet që siguron një nga produktet më të mira për monitorimin e CPU në treg. Manuali i Inxhinierit të SolarWinds është në dispozicion në Windows nga një çmim prej 1,495 dollarë (1,146 £). Ju gjithashtu mund të shkarkoni një Gjykim falas 14 ditor.

Përmbledhja e Veglave të Inxhinierit të SolarWindsDownload 14-ditore FALAS

2. Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTG (PROVE FALAS)

Imazhi i Monitorit të Rrjetit PRTG

Kushdo që është i njohur me Paessler PRTG Monitor Monitor i Rrjetit do të dijë se ky mjet ofron një nga përvojat më të plota të monitorimit të CPU në treg. me Monitorimi i Rrjetit PRTG ju mund të monitoroni Windows, mushama, dhe Linux pajisje për çështje të performancës së CPU. Ju mund ta përdorni këtë mjet për të matni metrikat kryesore si përdorimi i CPU si përqindje dhe Shfrytëzimi i CPU me kalimin e kohës.

Monitoruesi i Rrjetit PRTG aftësitë e monitorimit drejtohen nga sensorët e tij. Ka shumë sensorë të ndryshëm për CPU të përfshira brenda Monitorimi i Rrjetit PRTG. Këto përfshijnë Sensori i ngarkesës së CPU SNMP, Sensori i ngarkesës së CPU-së së Windows-it, Sensori i procesit të Windows, Sensori mesatar i ngarkesës SNMP Linux, dhe Sensori mesatar i ngarkesës SSH. Sensori i ngarkesës së CPU SNMP tregon ngarkesën e shumë CPU-ve si përqindje gjatë një periudhe kohore sipas zgjedhjes suaj (live, dy ditë, 30 ditë dhe 365 ditë).

Ju nuk kufizoheni vetëm të gjurmoni gjithçka me dorë. Monitorimi i Rrjetit PRTG bën përdorimin e alarme për t’ju njoftuar me email dhe SMS një herë në prag është tejkaluar. Pra, nëse përdorimi i CPU tejkalon pragjet e përcaktuara, atëherë do t’ju dërgohet alarmi për të ndërmarrë veprime.

Mimi i Monitorimi i Rrjetit PRTG varet nga sa sensorë duhet të përdorni. Kjo fillon me një version falas që ju ofron deri në 100 sensorë falas. Versionet e paguara të Monitorimi i Rrjetit PRTG filloni nga 1600 dollarë (1,227) për 500 sensorë. Ti mundesh shkarkoni një provë 30-ditore falas të Monitorimi i Rrjetit PRTG.

Monitoruesi i Rrjetit Paessler PRTGDëgjoni Provimin 30-ditor FALAS

3. Atera (TRIAL FALAS)

Atera është një paketë softuerike që mbështet ofruesit e shërbimeve të menaxhuara (MSPs). Platforma është një shërbim cloud, kështu që MSP nuk ka pse të instalojë programin e monitorimit në faqen e tij. Sidoqoftë, sistemet në distancë që janë duke u monitoruar duhet të kenë të instaluar softuer agjentë mbi to.

Sistemi Atera është një RMM. Kjo qëndron për “monitorim dhe menaxhim i largët.”Pjesa e monitorimit të asaj grupi mjetesh përfshin mbikëqyrjen e aktiviteteve dhe statuseve për rrjetet, serverët dhe aplikimet. Funksionet e monitorimit të serverit të Atera përfshijnë Monitorimi i CPU. Shërbimi mund të shikojë përdorimin e CPU dhe gjithashtu mban një rekord të fuqisë maksimale të përpunimit të CPU që ka një server.

Funksionet e menaxhimit të Atera përfshijnë aftësinë për të vrasin proceset e braktisura që po përtypin kohën e CPU-së. Shërbimet e tjera të mirëmbajtjes së serverëve në Atera përfshijnë aftësinë për të disqe të pastër, heqja e skedarëve të përkohshëm. Ajo është gjithashtu në gjendje të disk defrags. Shërbimi mund të krijojë pikë për rivendosjen e sistemit, rezervimin e serverave dhe rivendosjen e skedarëve të ruajtur.

Si Shërbim-si-një-Shërbim, Atera përfshin të gjitha programet softuerike, përpunimin dhe ruajtjen e nevojshme për të drejtuar platformën. Shërbimi ngarkohet nga pajtimi për çdo teknik në muaj. Shtë gjithashtu e mundur të zgjedhësh një abonim vjetor, i cili ofron një normë më të ulët.

Platforma Atera tregtohet si tre botime: pro, Rritje, dhe pushtet. Ju mund të merrni një provë 30-ditore falas të ndonjë prej këtyre versioneve për ta provuar atë.

AteraStart Gjykimi FALAS 30-ditor

4. Dendësia e serverit StackPath

Pamja e dendësisë së serverit

Dendësia e serverit StackPath Eshte nje Zgjidhja e monitorimit të Saas që ka aftësinë për të monitoruar metrics e CPU si Ngarkesa e CPU-së dhe Përdorimi i CPU. Dendësia e serverit ju siguron informacionin themelor të nevojshëm për të ditur kur përdorimi i CPU i një pajisje është brenda parametrave të pranueshëm. Kjo është e lehtë për tu monitoruar nga këndvështrimi i pultit, për shkak të thjeshtësisë së dizajnit.

Ju gjithashtu mund të përcaktoni parametrat e alarmit me porosiDendësia e serverit dërgon njoftime përmes email, SMS, webhook, xhoko, dhe Pagerduty. Kjo siguron që pavarësisht se ku jeni, nuk ju mungon asgjë që mund të heqë plotësisht një pajisje.

i përgjithshëm, Dendësia e serverit është një produkt që është i përshtatshëm për rrjete të të gjitha madhësive. Mimi i Dendësia e serverit varet nga sa serverë doni të monitoroni. Nëse duhet vetëm të monitoroni një server, atëherë mund të paguani aq pak sa $ 10 (7,67 £) në muaj. Pika tjetër e çmimit është dy servera për 20 dollarë (15,34 £) në muaj. Mimi më i madh publik është 250 dollarë (191.73) në muaj për 25 serverë. Mund të kontaktoni kompaninë drejtpërdrejt në lidhje me kuotat për 25 serverë plus. Ju mund të shkarkoni një provë 14-ditore falas të Dendësisë së Serverit.

5. ManageEngine OpManager

MenaxhoEngjinoni ekranin e inventarit të OpManager

Një listë më e mirë për monitorimin e CPU nuk do të ishte e plotë pa ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager është një platformë e monitorimit të rrjetit që jep mirë për pajisjet e monitorimit të CPU. Ju mund ta përdorni këtë program për të monitoruar metrics kryesore si CPU, kujtim, dhe përdorimi i diskut. Nëse një PC ose server ka përdorim të diskut shumë të lartë, do të jeni në gjendje të dini rreth tij shumë shpejt.

Ekziston një gamë e metrics të CPU-së që mund të arrihen me ManageEngine OpManager. Kjo perfshin Shfrytëzimi i CPU, Fole CPU, Shpejtësia e CPU, Koha boshe, Tepricë PSU, koha e përdoruesit, radhë e procesorit, dhe kohë e privilegjuar. Kjo ju siguron një përvojë të thelluar të monitorimit të CPU që tejkalon përvojën themelore të monitorimit të CPU të ofruar nga shumica e konkurrentëve të tjerë.

Për tu siguruar që të qëndroni të shpejtë me të gjitha shqetësimet e performancës së CPU, ekziston një veçori njoftimesh. Ti mundesh konfiguroni pragjet për përdorimin e CPU metrike në mënyrë që të njoftoheni pasi një metrikë të tejkalojë parametrin e konfiguruar. Nëse doni të shkurtoni njoftimet e panevojshme, atëherë mund të specifikoni numrin e herë kur metrika duhet të shkelet përpara se të ndizet një alarm.

ManageEngine OpManager mund të blihet si thelbësor versioni ose Ndërmarrje versioni në Windows dhe Linux. Versioni thelbësor kushton 715 dollarë (548 £) dhe mund të përdoret në deri në 25 pajisje. Versioni i Ndërmarrjes është në dispozicion për 19.975 dollarë (15,317 £) dhe mund të përdoret në deri në 500 pajisje. Ekziston edhe një 30 ditë provë falas.

6. Moniti

Skenari i Monitit

Monitis kryesisht njihet si a platforma e monitorimit të performancës së uebit që mund të monitorojë CPU-në. Monitoron Monitin Shfrytëzimi i CPU për të vlerësuar shëndetin e pajisjeve individuale brenda rrjetit tuaj. Mund të monitoroni edhe elementë të tjerë si kujtim, makinë, ngarkesë, dhe diskut I / O për detaje të mëtejshme.

Monitis ti mundesh konfiguroni alarmet tuaja bazuar në përdorimin e CPU. Ju mund ta bëni këtë duke shkuar në Kontrolluesi i agjentëve të zgjuar (të cilat mund të shkarkohen për të Windows dhe Linux). Këtu mund të shtoni serverin ose pajisjen që dëshironi të monitoroni. Ju mundeni atëherë shkruani vlerat e shkasave që dëshironi në kutitë e Përdoruesit dhe Kernel. Pasi të tejkalohen këto kufij, do të ngrihet një alarm.

Vlen të përmendet se Monitis është krijuar për të filluar shpejt. Monitis pretendon se mund ta kesh këtë program dhe drejtuar në më pak se 3 minuta pa ndonjë instalim. Të jesh në gjendje të përdorësh Monitis në internet do të thotë që nuk je i kufizuar në një pajisje kur monitoron rrjetin tënd.

Struktura e çmimeve të Monitis është bërë me porosi sipas kërkesave tuaja. Shuma që do të paguani varet nga një sërë faktorësh si monitorimi në kohë, monitorim i vërtetë i përdoruesit, monitorë të plotë të ngarkesës në faqe, servers, vëzhguesit e aplikacionit, nën llogaritë, dhe monitorët e sigurisë. Ju mund të shkarkoni një Gjykim falas 15-ditor i Monitis.

7. SysGauge

Fotografi Sysgauge

SysGauge është një program që ofron një qasje më të ngushtë ndaj monitorimit të CPU. Me këtë produkt, ju mund të monitoroni CPU dhe përdorimi i kujtesës i pajisjeve të lidhura. Në fakt, SysGauge ka të tijën Moduli GUI i quajtur monitor CPU. Monitoruesi i CPU mund të monitorojë Përdorimi i CPU, Koha e ndërprerjes së CPU-së, Shkalla e ndërprerjes së CPU, dhe Frekuenca e CPU. Kjo është një shkallë e konsiderueshme e thellësisë për një produkt më të vogël monitorimi.

Përveç kësaj, SysGauge ka shtuar gjithashtu një sistem alarmi të vetin. Përdoruesit mund të vendosin parametrat e tyre të alarmit dhe merrni njoftime me email pasi të jetë kaluar një prag. Nëse dëshironi, përdoruesi gjithashtu mund të ekzekutojë komanda me porosi për t’iu përgjigjur ngjarjeve ndërsa ndodhin. Kjo e bën SysGauge i përshtatshëm për t’u përgjigjur çështjeve të performancës së CPU brenda një ambienti të rrjetit live.

Ekzistojnë tre versione të SysGauge në dispozicion; falas, pro, dhe i fundit. Versioni Falas i SysGauge ofron deri 10 sportele, Monitoruesit dhe profile falas. Versioni Pro ofron 50 sportele, monitorues dhe profile me $ 50 (38 £). Versioni Ultimate ofron 100 sportele, monitorë dhe profile për 125 dollarë (95 £). Versioni falas i këtij produkti është një zgjedhje e shkëlqyeshme për SMB-në.

SysGauge është në dispozicion në Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, dhe Windows Server 2016. Ti mundesh shkarko SysGauge.

8. AppDynamics

Imazhi AppDynamics

Dokush që është i njohur me monitorimin e performancës së aplikacionit është pothuajse i sigurtë se di AppDynamics. AppDynamics është gjithashtu një mjet i frikshëm i monitorimit të CPU-së në vetvete. Djathtas, AppDynamics ndahet nga turma për shkak të saj autodiscovery tipar. AppDynamics mund pajisje automatike dhe aplikacione në rrjetin tuaj automatikisht.

Pasi të konfigurohet, mund të përdorni AppDynamics për të monitoruar Shfrytëzimi i CPU të të gjitha pajisjeve të zbuluara në nivelin e infrastrukturës. Në nivelin e aplikimit, ju gjithashtu mund të shikoni metrics në CPU-të specifike të procesit. Kjo ju jep thellësinë e nevojshme për të parë performancën e CPU të të gjitha pajisjeve në rrjetin tuaj.

E gjithë përdorimi juaj është mbajtur në skedat gjatë përdorimit të pragjet e alarmit. AppDynamicsSistemi i alarmeve përdor përdorimin e inteligjencës artificiale. Inteligjenca artificiale përdoret për të përcaktuar kur përdorimi i CPU është në përputhje me sjelljet anomale. Vendosja e sinjalizimeve të bazuara në pragun në duart e sistemit AI është e dobishme sepse zvogëlohet në njoftime të panevojshme, ndaj të cilave shpesh i nënshtrohesh kur majat e CPU të një pajisjeje papritur.

Ekzistojnë tre versione të AppDynamics që mund të blini; APM Pro, Avancuar APM dhe APM Peak. Secila prej këtyre ofron monitorimin e CPU, por do të duhet të kontaktoni ekipin e shitjeve për të parë çmimet. Ju mund të vlerësoni AppDynamics si një shkarkim pa provë.

9. Nagios XI

Imazhi i Nagios XI

Nagios XI është një zgjedhje tjetër solide nëse jeni duke kërkuar për një monitor rrjeti me aftësi monitorimi CPU. Nagios XI është në dispozicion në Linux dhe Microsoft (via Player Player Workstation VMware ose Hiper-V). GUI është plotësisht i personalizueshëm, kështu që ju mund të ndërtoni përvojën tuaj të monitorimit sipas nevojave tuaja.

Nagios XI ka mbaruar 30 shtojca të ndryshme në lidhje me monitorimin e CPU. Plugins përfshijnë Kontrolloni ngarkesën e CPU SNMP, Përdorimi i CPU për Solaris, Linux dhe Windows, dhe Kontrolloni ngarkesën e CPU-së. Të gjitha këto shtojca ofrojnë elementët e tyre të monitorimit të CPU-së të cilat mund të shtohen për të zgjeruar mjedisin tuaj të monitorimit.

Për të vazhduar me zhvillimet e përdorimit të CPU-së, Nagios XI ka një veçori njoftimesh. Ti mundesh konfiguroni njoftimet e postës elektronike dhe të tekstit për të paralajmëruar kur përdorimi juaj i CPU është duke arritur nivele problematike. Preferencat e Alertit mund të menaxhohen në llogari të veçanta të përdoruesit, në mënyrë që vetëm përdoruesit përkatës të marrin informacione mbi azhurnimin mbi monitorimin e CPU.

Si një mjet monitorimi i CPU, Nagios XI ofron një përvojë të kalueshme të monitorimit të CPU. Nagios XI është në dispozicion nga një çmim prej 1.995 $ (1,529 £) për Edicionin Standard. Kjo përfshin paralajmërime, raportime dhe magjistarë të konfigurimit. Edition Enterprise kushton 3,495 dollarë (2,679 £) për raportet e SLA dhe raportet e planifikuara. Ti mundesh shkarkoni Nagios XI në një provë falas.

10. Auvik

Imazhi Auvik

Auvik është një produkt monitorimi i rrjetit që përdoret nga kompani të të gjitha madhësive për të monitoruar shëndetin e infrastrukturës së lidhur. Auvik përdor një veçori të automatizuar të inventarit për të gjetur pajisje të lidhura dhe për t’i shtuar ato në mjedisin e softuerit. Kjo ju lejon të monitoroni Shfrytëzimi i CPU të infrastrukturës suaj të rrjetit.

Kur përdorimi i CPU i një pajisjeje bëhet shumë i lartë, mund të konfiguroni Auvik për t’ju dërguar një alarm. Alertet e Auvik janë të personalizueshme kështu që ju mund të zgjidhni atë që pragjet alarme për të dërguar. Si parazgjedhje, Auvik është konfiguruar me mbi 50 alarme. Llojet e njoftimeve për CPU përfshijnë Moduli CPU i Hypervisor dështoi dhe Moduli CPU i Hypervisor degradohet.

Auvik ofron një plani i çmimeve të shkallëzuara që ndryshon bazuar në numrin e pajisjeve që dëshironi të menaxhoni. Sidoqoftë, do të duhet të kontaktoni Auvik direkt për të kërkuar një kuotë. Duke u thënë se ka një tarifë prej $ 500 (383 £) për të hipur në bord Auvik dhe trajnimin e anëtarëve të stafit. Ti mundesh shkarkoni Auvik në një gjyq falas.

11. Automate ConnectWise

Fotoja automatike e lidhjes në drejtim

Më në fund, kemi ConnectWise Automate. me ConnectWise Automate mund të shikoni përdorimin e CPU për secilin proces në një kompjuter. Ti mundesh fitoni shikueshmëri të plotë mbi metrikat e CPU të një pajisjeje përmes panelit të Procesit. Programet aktive pastaj klasifikohen bazuar në veprimtarinë e tyre. Programet që funksionojnë pa performancë të dobët tregohen si a Program i mirë. Ata me softver të padëshirueshëm shënohen si grayware dhe ato që janë duke përdorur procese që përputhen me programet me qëllim të keq konsiderohen të jenë Virus ose Spyware.

Procesi i instalimit të ConnectWise Automate është me tre krahë. Së pari, duhet të instaloni ConnectWise Automate server në një server Windows që drejton serverin e bazës së të dhënave IIS dhe Oracle MySQL. Së dyti, ju duhet të instaloni Qendrën e Kontrollit Automate ConnectWise në vendet e punës. Gjëja e fundit që duhet të bëni është të instaloni mjetin softuer në Windows, Linux ose Mac.

ConnectWise Automate operon një strukturë të rregullueshme të çmimeve. Si rezultat, ju duhet të kontaktoni kompaninë direkt në mënyrë që të merrni një vlerësim. Sidoqoftë, nëse dëshironi të merrni ConnectWise Automate për një provë, mund ta bëni këtë duke shkarkuar prove falas.

Zgjedhja e një produkti softuer për monitorimin e CPU

Ndërsa të gjitha mjetet e mësipërme ofrojnë një përvojë të mirë të monitorimit të CPU, Udhëzuesi i Inxhinierit SolarWinds dhe Paessler PRTG Monitor Monitor i Rrjetit siguroni paketat më të thjeshta në treg. Udhëzimi i Inxhinierit SolarWinds mund të autododifikojë pajisjet në mënyrë që të mund të shikoni se si përdorimi i CPU ndryshon me kalimin e kohës. Monitorimi i përdorimit tuaj me kalimin e kohës përmes grafikëve përmirëson aftësinë tuaj për të zbuluar degradimin e performancës.

Po kështu, shumëllojshmëria e sensorëve të monitorimit të CPU të ofruara nga Monitorimi i Rrjetit PRTG e bën atë një nga zgjedhjet më të mira për monitorimin e pajisjeve Windows dhe Linux. Monitorimi i Rrjetit PRTG është veçanërisht i përshtatshëm për organizatat më të vogla sepse ofron një version falas për ata që kanë një buxhet më të ulët.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map