Védje pénzügyi magánéletét a Bitcoin segítségével: Átfogó útmutató

Ez az átfogó kézikönyv elmagyarázza, hogyan lehet a Bitcoin felhasználásával megvédeni pénzügyi magánéletét.


Contents

Miután elolvasta ezt a kézikönyvet, feltétlenül nézze meg a részletes útmutatót: Hogyan lehet névtelen fizetéseket fizetni a Bitcoin segítségével.

Ugorj…

 • Miért fontos az alapjait magántulajdonban tartani?
 • Hogyan erősíti a Bitcoin a névtelenséget
 • Hogyan lehet anonimizálni a Bitcoin segítségével
 • Hogyan lehet átlátható?
 • Hogyan lehet megvédeni magát a névtelenítés ellen?
 • Hogyan fedjük le az identitások közötti transzfereket?
 • Útmutató: Hogyan lehet névtelenül fizetni a Bitcoin segítségével

Miért fontos az alapjait magántulajdonban tartani?

Ez az útmutató pdf formátumban is elérhető.

Pénzügyi rendszerként a Bitcoin teljesen eltérően működik, mint a létrehozott bankhálózat. A Bitcoin lehetővé teszi pénzeszközök magának a tárolását, harmadik fél igénye nélkül, és megterheli az említett pénzeszközök biztonságos és hozzáférhetővé tétele terheit..

Míg a hagyományos banknál vagy más pénzügyi intézménynél számlanyitás jelentős költségeket és erőfeszítéseket igényel, a Bitcoin-számla létrehozása gyors és egyszerű az otthoni számítógépen. Ez a gyors folyamat lehetővé teszi több millió külön fiók létrehozását, ha akarod.

Különösen két szempont – a magánélet és az identitás – nagyon eltérően működik a Bitcoin esetében, mint a régi pénzügyi rendszerben.

Az álnevek védik az Ön személyazonosságát a Bitcoinban

A bankszámla, a PayPal-számla vagy a hitelkártya mindig valós személyazonossághoz van kötve, ami sok ember számára megnehezíti azok megnyitását. A Bitcoin lehetővé teszi bármilyen személyiség vagy online identitás használatát.

Anonim vagy álnév nélküli internethasználat sok ember számára az egyetlen módja annak, hogy valóban önmaga legyen. Az emberek százmillióit a világ minden tájáról nem fogadják el a társadalomban olyan okok miatt, amelyeket nem tudnak ellenőrizni.

Az álneveket azok a nők használják, akik a jogaikért szólnak, a vallási társadalmakba született ateisták, valamint a kormányukra kritikus emberek, hogy terjesszék gondolataikat, erősítsék az okokat, és ösztönözzék a körülötteket.

Ezek a bátor férfiak és nők veszélyeztetik saját biztonságukat és jólétüket, hogy megvédjék magukat és miben hisznek. A technológia hatásosabbá teszi őket a társadalmi változások vezetõihez, mint amennyire valaha is lehetett volna. A technológia összekapcsolja a hasonló gondolkodású embereket is, így képesek létrehozni azokat a közösségeket, amelyekre törekszenek.

Az identitás megőrzéséhez nagykövetkezővel fizetős szolgáltatásokat igényelhet, például blogokat, logóterveket, stock-fotókat, VPN-ket vagy fordításokat. Anélkül, hogy anonim módon tudnánk fizetni a szolgáltatásokért, kénytelen lesz felfedni valódi személyazonosságát az álnév fenntartása érdekében. A helyzetnek nyilvánvalóan nincs értelme, és egy olyan helyzetnek, amely potenciálisan veszélyes következményekkel jár.

Hogyan erősíti a Bitcoin a névtelenséget

A Bitcoin fontos, felhatalmazó technológia. A Bitcoin-fiók álnévvel történő védelme megvédi a jogát, hogy anonim maradjon az interneten. Lehetővé teszi a névtelen vagy álneves adománygyűjtést. A csoportok együttesen irányíthatják a Bitcoin-fiókokat, és dönthetnek úgy, hogy pénzügyi információkat rejtenek vagy rejtenek.

Számos pozitív oka van egy olyan privát és biztonságos bankrendszernek, mint a Bitcoin:

Egy munkavállalói jogi csoport például pénzeszközöket gyűjthet a Bitcoin segítségével. A pénzt fel lehetne használni szerverek, szórólapok, távoli segítők számára … és mindezt anélkül, hogy az ügyleteket az önkéntesek valódi személyazonosságához kötnék..

Hasonlóképpen, egy családon belüli bántalmazás áldozata a Bitcoin segítségével pénzeszközöket biztonságosan elraktározhat a független élet előkészítéséhez.

hagyományos vagy új adatvédelmi modellek

A hagyományos adatvédelmi modell és az új adatvédelmi modell, ahogyan Satoshi Nakamoto magyarázta az eredeti Bitcoin Whitepaper-ban.

Adatvédelem álneves fiókokon keresztül

A hagyományos banki szolgáltatásokban az adatvédelmet a rendszert alkotó intézmények, például bankok, hitelkártya-társaságok és kormányok garantálják. Biztosítják (próbálják) biztosítani, hogy a bankszámlája titokban maradjon. Ez kényes helyzetbe hozza őket, ahol csak ők teljes mértékben felügyelik a folyamatot.

A Bitcoin ökoszisztémájában mindenki láthatja minden számla egyenlegének előzményeit, de nem láthatja, ki irányít egy fiókot. Az összes címet és tranzakciót a Bitcoin nyilvánosan elosztott adatbázisában, a Blockchain-ban rögzítik. A címekhez nincs csatolva név vagy IP-cím, tehát nem mindig lehet tudni, hogy melyik tranzakció melyik személyhez tartozik.

Az átláthatóság védelmet igényel

A Bitcoin alapértelmezés szerint egy átlátszó rendszer, amelyben minden információ elérhető a nyilvánosság számára. Mint ilyen, minden Bitcoin-felhasználó bizonyos szintű védelmet igényel. Bárki, aki a Bitcoinban jelentős vagyonnal rendelkezik, nyilvánvaló okokból nem akarja hirdetni pénzeszközeit minden olyan személy számára, akivel tranzakciót folytat. De minden alkalommal, amikor a Bitcoin pénztárcájának csak egy kis részét költözi, felfedi a vagyonát a másik fél számára. Ezt az interneten úgy végezni, mintha nagy halom készpénzt villogna egy sötét hátsó sikátorban. Nem tanácsos! A bűnöző megnézheti, hogy mennyit keres, és úgy dönt, hogy utána jön. A vagyon felosztása több pénztárca között, és az egyes tranzakciókhoz eltérő cím használata egy általános gyakorlat, amely megakadályozza másoktól abban, hogy megismerjék, mennyi Bitcoin van.

Hogyan lehet anonimizálni a Bitcoin segítségével

Sajnos több száz módon lehet a Bitcoin-tranzakciókat valaki valódi identitásához kapcsolni. A találékony ellenféllel szemben való igaz álnevet nagyon nehéz elérni. A névtelenség bármilyen őszinte megközelítése a Bitcoinban titkosítási és kommunikációs eszközök holisztikus alkalmazását igényli (lásd az ExpressVPN útmutatót a PGP, OTR és Tor oldalon)..

Néhány hónap alatt Bitcoin címek százaival érintkezhet. Gyakran csak azért van szükség, hogy ezeknek a címeknek az egyikét társítsák a valódi identitásoddal az igazi identitás kidolgozásához.

A Bitcoinok nyomon követhetők a Blockchain-en

Minden Bitcoin tranzakció legalább egy bemenetet (ahonnan a Bitcoin származik) és legalább egy kimenetet (ahova a Bitcoinokat küldik). Ez azt jelenti, hogy ha egyszer csak egy cím ismert, akkor van egy út a Bitcoinok követéséhez.

A Bitcoin tranzakciók másik jellemzője, hogy mindig meg kell egyezniük az előző tranzakcióval. Ha 1 Bitcoin érkezik, de csak 0,4 Bitcoint szeretne költeni, akkor el kell végeznie egy tranzakciót, ahol 1 Bitcoin elhagyja a fiókját. 0,4 Bitcoin kerül kifizetésre, majd 0,6 Bitcoin visszatér hozzád változásként. A Bitcoin pénztárca automatikusan kezeli ezt a folyamatot, de anonim módon történő felhasználás szempontjából fontos megérteni az alapelvet.

Az eredeti Bitcoin tulajdonosa nem tudja, mit csináltál a pénzzel, de láthatják az érintett összegeket. Két tranzakciót láthat a fiókjában: egyet 0,4 Bitcoin és egy 0,6 Bitcoin számára. Nem látják, melyik volt a vásárlás és melyik a „változás”, de ez 50% -os kitalálás. A következő alkalommal, amikor tranzakciót hajt végre, ez egy 25% -os kitalálás, és így tovább.

1 bemenet felhasználva, 2 kimenet létrehozva

1 bemenet felhasználva, 2 kimenet létrehozva.

Ez az oka annak, hogy sok tranzakció elvégzése, akár önmaga között is, növeli névtelenségét a Bitcoin hálózatban (mindaddig, amíg a pénztárca szoftver nem használja újra a címeket!).

Hasonlóképpen, ha 0,5 Bitcoint kap, de 1 Bitcoint kíván költeni, akkor további Bitcoin címeket kell birtokolnia, amelyek együttes értéke legalább 0,5 Bitcoin. Ez ismét 50% -os kitalálás, de most van egy extra nyilvánosan látható Bitcoin-címe. A nyilvánosan látható Bitcoin-címek megkönnyítik személyazonosságának kiderítését.

2 bemenet felhasználva, 2 kimenet létrehozva

2 bemenet felhasználva, 2 kimenet létrehozva.

Lehet, hogy a nevét a Bitcoin-címhez kapcsolják

Valódi neve összekapcsolódhat egy Bitcoin-tranzakcióval, amikor tranzakciókat végez a Bitcoin-lal, például ha online árukat vásárol, és azokat valódi címére szállítja. A Bitcoin-csere és még egyes ATM-ek gyakran megkövetelik, hogy vásárlás előtt igazolja az azonosítóját. Ha személyesen vásárol bitcoint valakitől, akkor talán tudják, hogy ki vagy, és nyilvántartást vezetnek a tranzakcióról. Ez a feljegyzés az ellenfeled kezébe kerülhet, vagy akár nyilvánosságra is hozható.

Az Ön országa pénzmosás elleni törvényei előírhatják, hogy nyilvánosságra kell hoznia személyazonosságát a Bitcoin vásárlásakor vagy eladásakor, ezért szükségessé teheti, hogy eltakarítsák nyomvonalukat a blokkláncon..

Lehet, hogy IP-címét összekapcsolják a Bitcoin-címmel

Amikor Bitcoin tranzakciót készít, lényegében üzenetet hoz létre a telefonján vagy a számítógépén, és elküldi azt a Bitcoin hálózatra. Valaki, aki nagy számú csomópontot üzemeltet a Bitcoin hálózatban, képes lesz arra, hogy egyes tranzakcióit az Ön IP-címével egyeztesse, majd a teljes Bitcoin-halom névtelenítését elvégzi..

Viszonylag könnyű elkerülni ezt egy számítógépen, ha az összes tranzakciót továbbküldik a Tor hálózaton keresztül. A legtöbb Bitcoin-ügyfél és pénztárca támogatja a Tor’s Socks5 proxy-t.

A Bitcoin-cím feltárása, mielőtt az bekerülne a Blockchainbe, másokat nyomon követhet

Amint egy Bitcoin cím bekerül a Blockchainbe, azt nyilvánosan rögzítik egy változatlan globális adatbázisban. De mielőtt ez megtörténne, valószínű, hogy csak két fél – a címzett és a feladó – ismerte ezt a címet. Ha olyan címet keres, amely még nem jelent meg a Blockchain-en, akkor vagy ennek a címnek a tulajdonosa, vagy valaki fizetést kér tőled.

Az ilyen követés elkerülése érdekében fontos, hogy minden fizetési kérelmet és a címek egyéb megemlítését titkosított csatornákon keresztül tegyük meg:

 • Győződjön meg arról, hogy a meglátogatott webhelyen engedélyezve van a HTTPS, amikor Bitcoin címeket keres
 • Használjon VPN-ket és Tor-ot, ha lehetséges
 • Titkosítsa a kommunikációt a PGP és az OTR segítségével.

Lehet, hogy egy pénztárca-fájl birtoklása elegendő bizonyíték arra, hogy irányítja a Bitcoineket

Az aláírt üzenet az egyetlen erős bizonyíték arra, hogy a Bitcoin címet a privát kulcs feltárása nélkül birtokolja. Legyen óvatos, amikor aláírja az üzeneteket a Bitcoin kulcsokkal. Az aláírt üzenetek nagyszerű tulajdonság (később bővebben fogunk beszélni arról, hogy miért), ám ezek lehetővé teszik bárkinek, hogy tudja, hogy uralja-e az aláírt Bitcoin címet..

Ha valaki anonimizálni próbál téged, valószínűleg elégedett lehet egy bizonytalanság gyengébb formájával, mint egy aláírt üzenettel: ha tudod, hogy nyilvános címeket vezetnek, elegendő bizonyíték arra, hogy valaki arra a következtetésre juthasson, hogy részt vesz a Bitcoin tranzakciókban, és a Bitcoin Blockchain pontosan megmutatja nekik, hogy mely tranzakciókra. Csak annyit kell tennie, hogy megkeresi a rögzített címet.

A legtöbb pénztárca szoftver titkosítás nélkül tárolja a nyilvános címeket, csak a magánkulcsokat titkosítva. Ez jó a felhasználói élmény szempontjából, mivel nem kell minden alkalommal beírnia a jelszót, amikor meg szeretné tekinteni egyenlegét vagy ellenőrizni a tranzakciókat..

A pénztárcáját biztonságosan tárolhatja egy külső USB-meghajtóban, egy felhőalapú tárolási szolgáltatásban vagy akár e-mail fiókjában is, ha a privát kulcsok megfelelően vannak titkosítva. De bárki, aki hozzáférhet ezekhez a médiumokhoz, meg tudja becsülni, hogy melyik címet irányítja az Ön irányítása alatt, és az Ön által végzett tranzakciókat.

Magad védelme érdekében minden biztonsági mentést egy második jelszóval vagy PGP-vel kell titkosítania.

maradj név nélkül egy dobozgal a fejed felett

Titkosítsa MINDEN, hogy valóban névtelen maradjon!

Hogyan lehet átlátható?

A magánélet fogalmát akkor lehet a legjobban definiálni, mint az ön adatainak feletti ellenőrzés mértékét. Ez az ellenőrzés nemcsak magában foglalja a személyes adatok elrejtésének vagy elrejtésének a jogát, hanem azt is, hogy felfedjük azokat a nyilvánosság számára. Az átláthatóság akkor hasznos, ha legitimitást kell szereznie a közönség vagy a támogatók szemében. A Bitcoin lehetővé teszi, hogy bármilyen mértékben átlátható legyen. Használhatja az egyedi tranzakciók vagy a Bitcoin-cím tulajdonjogának bizonyítására. Az átláthatóság azt is lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a szervezetet az utolsó satoshiig (a Bitcoin legkisebb egységéig) anélkül, hogy felfedné a valós személyazonosságát vagy helyét.

A hagyományos pénzügyi rendszerekkel összehasonlítva a Bitcoin átláthatósága fontos és ösztönző innováció, mivel lehetővé teszi, hogy kétség nélkül bizonyítsa, hogy pénzeszköz-tranzakciót végzett. A blokklánc nem hazudik, és megvesztegetni sem lehet.

Átláthatóság aláírások révén

A Bitcoin átláthatóságának legegyszerűbb formája két identitás összekapcsolása nyilatkozatok aláírásával. Ennek módja az adott pénztárca szoftvertől függ, de az elv mindig ugyanaz. Ön felír egy szóbeli nyilatkozatot, majd digitálisan aláírja a magánkulccsal. Ez nem feltétlenül bizonyítja, hogy az állítás igaz; ez csak azt bizonyítja, hogy a cím tulajdonosa tett nyilatkozatot.

Például, ha egy weboldal üzemeltetője azt állítja, hogy nyilatkozatában ellenőrzi a Bitcoin címet, és a Bitcoin cím tulajdonosa azt állítja, hogy nyilatkozatában a weboldal üzemeltetője, akkor megbízhatóan megállapíthatja, hogy a kettő ugyanaz az entitás. Ezután pénzeszközöket küldhet a Bitcoin címre, biztonságban tudva, hogy a megfelelő webhelyre kerül.

Ezeket az aláírásokat arra is felhasználhatja, hogy nyilatkozatokat tegyen néhány tranzakcióról. Lehet, hogy például bizonyítania kell a könyvvizsgálók számára, hogy tranzakciót hajtott végre, vagy hogy bizonyos összegű pénzeszközöt irányít.

Ez nagyon hasznos a feledhetetlen digitális bevételeknél. Néhány kattintással bebizonyíthatja egy művészeti kereskedőnek, hogy van elegendő pénze a festmény megvásárlásához, vagy talán megmutatja befektetőinek, hogy továbbra is uralja pénzét.

írja alá és ellenőrizze üzenetét

Írja alá és ellenőrizze üzenetét annak igazolására, hogy ellenőrizte az alapokat.

Én, az 1Hta9NXidkpUeKTEzoVQuP1QoiqkZ4vj6M cím tulajdonosa élvezem az adatvédelmi irányelveket.
H3FwKAAJjJ6nzIw22fiWH9O7jgiXHACT + zSrd0Jlm9xGOrYKEX / 22QZr8vL0XmPW7w3nHjVOLB9K3GnXpMv9nBE =

Átláthatóság az újrafelhasznált címek révén

A hivatalos Edward Snowden Védelmi Alap statikus Bitcoin címet használ Bitcoin adományozására. Ez megmutatja, hogy hány Bitcoint emeltek fel, és biztosítékot nyújt a támogatók számára arról, hogy nem merítik el adományozással valakinek, aki azt állítja, hogy pénzt gyűjt Snowden védelme érdekében.

Ez az átláthatósági szint bárhol felhasználható annak igazolására, hogy a pénzeszközöket nem sújtják és a pénzt felelősségteljesen költi el.

Hogyan lehet megvédeni magát a névtelenítés ellen?

Légy tudatában annak, hogy milyen információkat tár fel magadról

Az első szabály az, hogy tudatában kell lennie annak, amit csinál, és amit ön felfedi magáról. Kérd meg a tetteit. VPN-en van? Mit tettél korábban ezen az IP-címen? Melyik lapok vannak nyitva a böngészőben? Melyik Bitcoin pénztárcát használ? Honnan származik a pénztárca pénze, és mit vásárolt vele korábban? Kikkel nemrégiben kommunikáltál arról, hogy mit fogsz csinálni, és hogy ez az információ titkosítva volt-e?

Mindezek az információk fontosak, ha meg akar védeni magát. Sok apró dolog, amelyek kicsit felfedik magukat online. A következő pontok magyarázzák, hogyan lehet a legjobban megvédeni magát. Mindig legyen éber, és ne feledje, hogy tisztában kell lennie azzal, hogy milyen adatokat küldött neked, és gondold át, hogyan lehetne felhasználni az Ön azonosítására..

Soha ne használja újra a címeket

Válasszon olyan Bitcoin-pénztárcákat, amelyek tiszteletben tartják az adatvédelmet, mivel soha nem használják újra a címeket. A HD tárcák (hierarchikus determinisztikus) elméletileg végtelen számú címet generálnak egyetlen magból. A HD pénztárcák megkönnyítik az új cím használatát az egyes tranzakciókhoz, és biztonságos biztonsági mentési mechanizmust is biztosítanak.

Legyen óvatos azoknál a szolgáltatásoknál, ahol rögzítették a kifizetési címet. Minden egyes visszavonás után változtassa meg Bitcoin-címét egy nem használt címre. Bátorítson másokat arra is, hogy minden használat után változtassák meg címüket, mivel gyakorlataik befolyásolják az Ön személyes adatait, amikor velük lép kapcsolatba.

Használja a Tor-ot

Anonimitásának megőrzése érdekében használja a Tor böngészőt vagy a TAILS operációs rendszert, amely előre telepítve van az Electrum Bitcoin pénztárcájához. Alapértelmezés szerint mindent vezesse a Tor-n keresztül.

Konfigurálja a pénztárcáját, hogy csatlakozzon a Bitcoin hálózathoz a Tor hálózaton keresztül. Ezt megteheti a Tor böngésző telepítésével és a proxy konfigurálásával a Preferences alatt > Fejlett > Hálózat > Beállítások. Tartsa a Socks v5 alapértelmezett beállítását a 127.0.0.1-nél a 9050-es porton, majd írja be ezeket az értékeket a Bitcoin-pénztárca csatlakozási beállításaiba.

Az is jó gyakorlat, hogy a csevegőket a Tor hálózaton keresztül irányítsuk, ugyanazokkal a proxybeállításokkal. Ilyen módon számos felhőalapú tároló szolgáltatót is konfigurálhat.

Titkosítsa a böngészést, a csevegéseket, az e-maileket és a biztonsági mentéseket

Biztonságos böngészés

Mindig használja a HTTPS-t, amikor olyan webhelyeket néz meg, amelyekben bármilyen információ található az Ön személyazonosságával vagy a Bitcoin tranzakcióival kapcsolatban. Ez az egyszerű protokoll a megtekintett webhely és a számítógép közötti forgalom titkosítására szolgál. A böngésző címsorában egy zöld zár ikon jelzi, hogy a jelenlegi webhely HTTPS-t használ.

A böngészés biztonságának másik módja a VPN. Amikor VPN-t használ, a VPN elrejti a valódi IP-jét azon webhelyek között, amelyekkel együttműködik. Legyen óvatos, amikor VPN-szolgáltatót választ. Gondosan olvassa el adatvédelmi irányelveiket, különös tekintettel a naplózott információkra.

Használja a Tor böngészőt, hogy elrejtse tartózkodási helyét a meglátogatott webhelyekkel szemben. Az .onion címet használó szolgáltatások lehetővé teszik a legbiztonságosabb titkosított és névtelen kapcsolatokat az interneten.

Titkosítsa a csevegését

A maximális védelem érdekében hozzon létre legalább egy jabber fiókot (más néven XMPP) minden online identitásához. Rengeteg ingyenes szolgáltatás közül választhat. Regisztráljon a Tor-on keresztül, és irányítsa az összes csevegést a Tor-hálózaton keresztül, a beépített Socks v5 proxy segítségével az extra biztonságért.

Annak biztosítása érdekében, hogy a csevegéseket a megcélzott címzettön kívül más nem foghatja el és nem tudja elolvasni, használja az OTR-t megbízható és robusztus titkosítási protokollként. Vegye figyelembe, hogy csak akkor használja az OTR-t, ha az a személy, akivel kommunikál, szintén használja.

Tegye privátvá e-mailjeit

Az online szolgáltatások közül az e-mailek a leginkább veszélyeztetik a szimatolást és a hackelést. Míg egy jó e-mail szolgáltató nagyon megnehezíti a támadók számára a rendszerhez való hozzáférést, a szolgáltató azonban önkéntesen átadhatja az Ön adatait a kormányoknak, ha azt kérik. Sajnos a magánélet iránti igényt keresők számára sok e-mail szolgáltató megnehezíti, akár nem is lehetetlen hozzáférést az e-mailhez a Toron keresztül. Néhányan azt is megkövetelik, hogy az e-mail címet egy telefonszámhoz vagy valódi személyazonossághoz kösse.

Használja a PGP-t az e-mailek titkosításához, bár csak olyan emberekkel fogja megtenni, akik szintén használják a PGP-t. Ha rendkívül aggódik a magánélete miatt, kerülje az e-mailes kommunikációt.

Biztonságos és titkosítva a biztonsági mentéseket

A bitcoinok biztonsági mentésének módja a használt szoftvertől függ. A HD-pénztárcák véletlenszerű szavakat adnak, amelyek felhasználhatók a pénztárca újjáteremtésére. Csak annyit kell tennie, hogy leírja ezeket a szavakat, és biztonságosan rögzíti azokat. Legyen óvatos! A rossz fiúknak csak annyit kell tudniuk a szavait, hogy ellopják a Bitcoin-kat. Általában nem bölcs dolog ezeket a szavakat bármilyen elektronikus eszközön tárolni, ezért biztonságos fizikai hely hiányában elkerülhetetlen lehet..

A HD-pénztárcájából (vagy bármilyen más szövegből) származó véletlenszerű szavak titkosításának legegyszerűbb módja a PGP, bár ehhez meg kell fontolnia a PGP-kulcs biztonsági másolatát is. Ha nagyon jó jelszóval titkosítja a PGP-kulcsot (hosszúnak és emlékezetesnek kell lennie: az emberi elmék kombinációja közismert módon rossz is), akkor csak egy fő jelszóra kell emlékeznie az összes fájl eléréséhez. Nézze meg ezt a Diceware-ről szóló blogbejegyzést, hogy megtudja, hogyan lehet létrehozni egy ilyen fő jelszót. Használja a jelszót a PGP-kulcs titkosításához, majd készítsen biztonsági másolatot az összes többi fájlról a titkosított PGP-kulcs titkosításával..

Használjon külön pénztárcát minden egyes identitáshoz

Könnyű különféle Bitcoin-pénztárcát fenntartani az online identitásokhoz. Lehet, hogy minden igényt kielégít. Például:

 • pénztárca a beérkező adományokért
 • pénztárca az igazi személyazonosságához
 • pénztárca hirdetési bevételeihez
 • pénztárca megtakarításaihoz stb.

sok-sok pénztárca

Sok pénztárcára lesz szüksége!

Nem kell különálló szoftvert letöltenie minden egyes személyazonosságához. Csak annyit kell tennie, hogy külön pénztárca fájlokat tárol (azokat a fájlokat, amelyek a nyilvános és a magánkulcsokat tartalmazzák). Csak ügyeljen arra, hogy ne keverje össze a különálló fájlokat, és ne keverje össze a forrásaikat.

Bármikor, amikor pénzeszközöket kell áthelyeznie a személyazonosságai között, el kell tompítania a nyomvonalat, hogy bárkinek megnehezítse az identitások összekapcsolását..

Távolítsa el az identitások közötti transzfereket

Ha a hagyományos pénzügyi rendszerre gondolunk, akkor az „obfuscate”, „tumble” vagy „mix” szinonimák a bűnözők számára hasonló tevékenységeknek tűnnek..

A Bitcoin átlátható jellege miatt az üzleti tranzakciók valamilyen formát igényelhetnek az üzleti titkok és üzleti gyakorlatok védelme érdekében. Egy személytől szokásos bankszámlára történő átutalást nem szabad felfedni egy másik fél számára. Az ügyfél vagy a versenytársak sem tudhatják meg, hogyan használják fel a bevételt. Tisztítás nélkül elkerülhetetlenül sokkal többet fedünk fel, mint amennyire szükségünk van, tehát jó gyakorlat annak biztosítása, hogy a Bitcoin pénztárca ugyanolyan magántulajdonban legyen, amire szüksége van..

Hogyan fedjük le az identitások közötti transzfereket?

Egyéni csere

A transzferek eltüntetésének számos módja van. Kicserélheted a Bitcoinekat valakivel 1: 1 árfolyamon, bár ehhez nagy a bizalom a másik fél iránt. Használhat külső letéti szolgáltatást is. Ezt az opciót ritkán használják, mivel a letéti társaság kompromittáló információkat rögzíthet az ügylettel kapcsolatban.

Online pénztárcák

A magánéletét azzal is védheti, ha olyan online pénztárcát használ, amely nem ad egyedi címet az egyes felhasználók számára. Erre példa az online csereprogramok. Amikor Bitcoinjait ilyen pénztárcába helyezi el, érmék valaki más kezébe kerülhetnek. Ezzel szemben előfordulhat, hogy érméket kap, amelyek korábban valaki más tulajdonában voltak. Ezeket a szolgáltatásokat Tumblereknek hívják. Fontos megjegyezni, hogy a folyamat során semmilyen Bitcoint nem nyer vagy veszít.

A közös Bitcoin-tőzsde valószínűleg betartja a pénzmosás elleni szigorú szabályokat. Nyilvántartást vezet az összes tranzakciójáról, lehetőleg határozatlan időre, amelyet átadhatnak egy bűnüldöző szervnek. Felkérhetik személyazonosságuk igazolását is, mielőtt engedélyeznék az érmék kivonását, ez olyan gyakorlat, amely a Bitcoin nyomon követésén túl sokkal befolyásolhatja a magánéletét..

Egy olyan online pénztárca, amely érmék eldobása céljából létezik, nem garantálhatja Önnek, hogy olyan Bitcoineket fog kapni, amelyek még nem voltak birtokában. Ennek megtételéhez a teljes folyamat nyomon követésére lenne szükség (nem csupán a betétek és kivonások), ami meghiúsítaná a rendszer lényegét. A Bitcoin Exchange másik jelentős kockázata az, hogy a Bitcoinjaival megbízunk egy harmadik féllel, amely valószínűleg névtelenül maguk működik. Ha a pénzváltó vagy a pénztárca szolgáltató eltűnik a pénzeszközeivel, ahogyan ez többször megtörtént, akkor nincs igénye.

Altcoins

A Bitcoin-ból való leválasztás másik módja az, hogy eladja őket. Kicserélheti Bitcoinjait készpénzre vagy aranyra, de jobb megoldás az, ha Altcoinokra cserélik őket. Ily módon a tranzakció olcsóbb, biztonságosabb és könnyebben anonim módon online végrehajtható. Még eladhatja Bitcoinjait egy újabb, nagy volumenű és piaci kamatú kriptovalutáért cserébe, majd nem sokkal később visszaveheti azokat egy második tőzsdén.

Több olyan cserét kell találnia, alacsony KYC (ismeri az ügyfelet) követelményekkel, amelyekbe megbízható az érmék. Ez elég kihívást jelenthet.

Coinjoin

Coinjoin a legígéretesebb módja annak, hogy megőrizze pénzügyi adatvédelmét a Bitcoin segítségével. Úgy működik, hogy sok tranzakciót egyesít egybe, így nem világos, hogy mely bemenetek és outputok korrelálnak.

Ezt olyan szoftverrel lehet megtenni, amely kiküszöböli az alapok eltűnésének vagy ellopásának kockázatát. Az aláírások mindegyikét a résztvevők számítógépeiben hozzák létre, így az aláírásokat összekapcsolni próbáló személyek nem képesek megváltoztatni a tranzakciót, vagy átirányítani a pénzeszközöket. Az alapok mindig az Ön által irányított Bitcoin címen lesznek.

Ezt decentralizált módon is megteheti, hogy a szolgáltatás ne támaszkodjon külső felekre vagy központosított szerverekre. Csak a tranzakció résztvevőire van szüksége.

Az coinjoin bemeneteket és kimeneteket kódol, hogy megőrizze névtelenségét

Az olyan szolgáltatások, mint a Coinjoin, átverik a Bitcoin bemeneteket és kimeneteket, hogy mindenki névtelen maradjon.

A Coinjoin esetében a legnagyobb probléma az, hogy továbbra is lehetséges a bemenetek és kimenetek korrelációja, mivel matematikailag túl kevés lehetséges a bemenetek és kimenetek kombinációja, ami lehetővé teszi a számítógép számára, hogy meghatározza, mely bemenetek és melyik kimenetek felelnek meg..

Annak csökkentése érdekében, hogy valaki kitalálhassa, mely bemenetek és kimenetek tartoznak egymáshoz, a protokollt valamilyen módon szabványosítani kell. Mivel a bemenetek nem egyszerűen szabványosíthatók, a kimenetek előre definiálhatók. Például korlátozhatja a kimeneteket pontosan egy Bitcoin-ra. A kimenetek pontosan egy Bitcoin-re történő korlátozása lehetetlenné tenné a számla és a tranzakció összehangolását, mivel minden kimenet 1 Bitcoin lesz. A bemenetek azonban valószínűleg több mint egy Bitcoin-t tartalmaznak, tehát a különbség megdöbbentően visszakerül neked. Ennek oka az, hogy a tartalék összege egyeztethető egy tranzakcióval.

Az Coinjoin többször is alkalmazható, és mivel sok tranzakció csoportosul, a résztvevők megtakaríthatják a tranzakciós díjakat. A Coinjoin az adatvédelem előnyben részesített módszere a Bitcoin hálózatban. Lehetséges, hogy ez a funkció egy nap közvetlenül a protokoll szintjén szerepel, mint ahogyan egyes altcoinok már megteszik.

Ez az útmutató pdf formátumban is elérhető.

Ne felejtsd el átnézni ezt a lépésről lépésre szóló útmutatót: Hogyan lehet névtelenül fizetni a Bitcoin segítségével.

Kiemelt képek: (1) allapen / Dollar Photo Club, (2) Sergey Nivens / Dollar Photo Club, (3) pitrs / Dollar Photo Club.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map