Ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών στην Καλιφόρνια (CCPA) στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των χρηστών. Το κάνει?

Μια περίληψη της Καλιφόρνια σε ένα χρυσό λουκέτο.


Είναι ένα μεγάλο νομοσχέδιο που έχει πάρει πολύ λίγη προσοχή.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια πέρασαν πρόσφατα αυτό που θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το πιο ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ΗΠΑ. Στις 28 Ιουνίου, ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν υπέγραψε νόμο ο οποίος στοχεύει στην πλήρη μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις συλλέγουν και μοιράζονται δεδομένα χρήστη.

Ο νόμος για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην Καλιφόρνια του 2018 (CCPA) είναι το άμεσο αποτέλεσμα της φωνητικής αντίστασης στα πρόσφατα σκάνδαλα της ιδιωτικής ζωής σε ολόκληρη τη χώρα και πρόκειται να μετατρέψει ολόκληρη τη βιομηχανία εξόρυξης δεδομένων στο κεφάλι της.

Πώς λειτουργεί ο νέος νόμος περί ιδιωτικότητας της Καλιφόρνιας

Σύμφωνα με το CCPA, οι κάτοικοι της Καλιφόρνια έχουν περισσότερο έλεγχο των ηλεκτρονικών πληροφοριών τους και του τρόπου με τον οποίο μοιράζονται. Όπως και με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων της Ευρώπης (GDPR), ο νόμος παρέχει στους Καλιφορνέζους περισσότερη εξουσία σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα και το δικαίωμα να ξεχαστούν.

Ενώ ο νόμος παραμένει ανοικτός στις τροπολογίες, μερικές από τις μεγαλύτερες προστασίες που παρέχονται στους καταναλωτές περιλαμβάνουν:

 • Το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται, για ποιους σκοπούς και ποια τρίτα μέρη δηλώνουν ότι μοιράζονται τα δεδομένα.
 • Η δυνατότητα “εξαίρεσης” των πρακτικών εξόρυξης δεδομένων εάν οι καταναλωτές δεν επιθυμούν να μοιραστούν τις πληροφορίες τους. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπερφορτώσουν ή να «τιμωρήσουν» τους πελάτες για κάτι τέτοιο, αλλά εξακολουθούν να παρέχουν κίνητρα στους καταναλωτές που επιλέγουν να συλλέγουν τις πληροφορίες τους.
 • Η επιλογή να ζητήσετε από τις επιχειρήσεις να διαγράψουν δεδομένα πελατών: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρούν υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης πελατών και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το CCPA στο σύνολό του.

Το πρόβλημα με τις “προσωπικές πληροφορίες”

Ενώ οι αλλαγές μπορεί να ακούγονται πολύ καλά στο χαρτί, η εφαρμογή τους μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη. Ένα πιθανό ελάττωμα στη νομοθεσία έγκειται στον ευρύ ορισμό της προσωπικής πληροφόρησης. Το CCPA εκπέμπει ένα εξαιρετικά ευρύ δίχτυ στο οποίο καλύπτονται οι πληροφορίες. Τη στιγμή της δημοσίευσης, αυτό περιλαμβάνει δεδομένα γεωγραφικής κατανομής, βιομετρικά αναγνωριστικά, ιστορικό περιήγησης και πολλά άλλα.

Ένα άλλο προβλέψιμο πρόβλημα έγκειται στο πώς θα ρυθμιστεί αυτός ο τύπος πληροφοριών. Παρόλο που η πράξη παρέχει στην τοπική επιβολή του νόμου την ικανότητα να «τιμωρεί» επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται, ισχύει μόνο για κατοίκους της Καλιφόρνια. Φυσικά, αυτό δημιουργεί ένα αίνιγμα σε ό, τι αφορά τον ψηφιακό χώρο, όπου οι περισσότεροι ιστότοποι και δίκτυα αποτελούνται από ένα πλήθος χρηστών από όλο τον κόσμο.

Για την απόδειξη, δεν βλέπουμε πέρα ​​από το GDPR της Ευρώπης, όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τους διάφορους, και μερικές φορές εξουδετερώνουν, κανόνες και κανονισμούς για πολλές χώρες.

Πώς έγινε το CCPA

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες πολιτείες, η Καλιφόρνια επιτρέπει στο κοινό να προτείνει μέτρα ψηφοφορίας για την αλλαγή του νόμου με κρατική ψηφοφορία. Στην πραγματικότητα, μόνο λόγω της αυξανόμενης αναταραχής και θυμού από το λαό της Καλιφόρνιας, το CCPA δημιουργήθηκε ποτέ.

Το νομοσχέδιο εντοπίζεται στον κατασκευαστή ακινήτων με έδρα την Καλιφόρνια Alastair Mactaggart, ο οποίος μεμονωμένα χρηματοδότησε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπογράμμισε τη σημασία του απορρήτου δεδομένων.

Η πρωτοβουλία του Mactaggart πρότεινε μια δραστική νομοθεσία που θα περιόριζε σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις εξοικονομούσαν, μοιράζονταν και εκμεταλλεύονταν τα δεδομένα των χρηστών. Φυσικά, το Silicon Valley πολέμησε τα δόντια και τα νύχια για να εμποδίσει την εκστρατεία του να κερδίσει έλξη, αλλά η πρωτοβουλία ήταν τόσο δημοφιλής που σύντομα βρήκε τον εαυτό του να βρίσκεται στην ψηφοφορία για τον Νοέμβριο.

Ζεστά με τα πολυάριθμα σκάνδαλα ιδιωτικής ζωής (σας κοιτάζουμε, Zuckerberg), οι νομοθέτες της Καλιφόρνια αντιμετώπισαν μια απόφαση: είτε να υποστηρίξουν το μέτρο της ψηφοφορίας είτε να δημιουργήσουν μια ελαφρώς ποτισμένη έκδοση των δικών τους.

Ίσως να πάρει ένα σύνθημα από τους πρόσφατους νόμους περί δεδομένων της Ευρώπης, το νομοθετικό σώμα του κράτους δεν είχε άλλη επιλογή από το να συντάξει αυτό που σύντομα θα γινόταν ο California Consumer Privacy Act του 2018.

Στην Καλιφόρνια εμπιστευόμαστε?

Με την πράξη που έχει πλέον υπογραφεί στο νόμο, τα σημαντικότερα ερωτήματα είναι εάν οι υπόλοιπες ΗΠΑ σύντομα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και πώς εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter – ή, πιο σημαντικό, ISP όπως η Comcast και η Verizon – θα συμμορφωθούν με τους κατακερματισμένους κανόνες και κανονισμούς για τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε μια εποχή όπου η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών είναι σε χαμηλά επίπεδα και η ουδετερότητα του δικτύου καθίσταται σταθερή για να διατηρηθεί οποιαδήποτε φαινομενικά συνεπής ομοιότητα με το διαδίκτυο του παρελθόντος, το CCPA θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα τεράστιο αγκάθι στις πλευρές πολλών επιχειρήσεων.

Καθώς ο νόμος τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020, οι εταιρείες έχουν δύο χρόνια για να προετοιμαστούν γι ‘αυτό. αν θα χρησιμοποιήσουν εκείνο τον χρόνο για να προσαρμοστούν ή να συνεχίσουν να παλεύουν τις διατάξεις της, δεν έχει ακόμη δει.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο νόμος καταλήγει να διαμορφώνεται, μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο των προσωπικών σας πληροφοριών και να αποκτήσετε το δικαίωμα να παραμείνετε ανώνυμοι με το ExpressVPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map