Ενημέρωση ExpressVPN WireGuard

Μια απεικόνιση ενός φορητού υπολογιστή με ένα μεγάλο πράσινο ανοιχτό λουκέτο στην οθόνη.


Το WireGuard® είναι ένα ελεύθερο και ανοικτού κώδικα πρωτόκολλο VPN που αρχικά είχε γραφτεί από τον Jason A. Donenfeld (μπορείτε να υποστηρίξετε το WireGuard στις προσπάθειές του εδώ) και αυτή τη στιγμή αναπτύχθηκε από την Edge Security LLC. Το WireGuard λειτουργεί απευθείας στο επίπεδο του πυρήνα του λειτουργικού συστήματος μιας συσκευής, καθιστώντας δυνατή την ταχύτερη και ασφαλέστερη κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων και με λιγότερους κινδύνους διαρροών σε σύγκριση με άλλα πρωτόκολλα VPN.

Μέχρι στιγμής, η ελπίδα είναι ότι το WireGuard μπορεί να καθιερωθεί ως ένα ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο που καθιστά τις συνδέσεις VPN πανταχού παρούσες (συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και του Ίντερνετ των πραγμάτων) χωρίς τον κίνδυνο αυθαίρετων αποσυνδέσεων ή υψηλής χρήσης μπαταριών.

Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τέτοιες σημαντικές βελτιώσεις και, ευλόγως, πολλοί είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν αυτό το πρωτόκολλο να αναπτύσσεται εμπορικά. Εμείς στο ExpressVPN ερωτάμε συχνά για τα άμεσα σχέδια και τις απόψεις μας σχετικά με το WireGuard και θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να διευκρινίσουμε τη θέση μας.

WireGuard: Μια μεγάλη ιδέα στην ανάπτυξη

Το WireGuard είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί και να χειριστεί από άλλα πρωτόκολλα VPN, παρόλο που απαιτείται περισσότερη ανάπτυξη πριν να είναι έτοιμη για ένα μεγάλο περιβάλλον παραγωγής με αμέτρητους χρήστες.

Αυτή είναι μια άποψη που συμμερίζονται οι προγραμματιστές του WireGuard, οι οποίοι δηλώνουν στον ιστότοπό τους:

“Το WireGuard δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτόν τον κώδικα. Δεν έχει υποβληθεί σε κατάλληλους ελέγχους ασφάλειας και το πρωτόκολλο εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές. “

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το WireGuard είναι να εξασφαλίσει την ανωνυμία για τα VPN. Κανένας χρήστης δεν θα πρέπει να διαθέτει στατικά μια ενιαία διεύθυνση IP, ούτε σε δημόσιο ούτε σε εικονικό δίκτυο. Η εσωτερική διεύθυνση IP ενός χρήστη μπορεί να ανακαλυφθεί από έναν αντίπαλο (μέσω του WebRTC, για παράδειγμα), ο οποίος θα μπορεί τότε να το ταιριάξει με αρχεία που έχουν αποκτηθεί από πάροχο VPN (μέσω κλοπής, πώλησης ή νομικής κατάσχεσης). Ένα καλό VPN δεν πρέπει να μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο αναγνωριστικό σε ένα μόνο χρήστη. Επί του παρόντος, αυτή η ρύθμιση δεν επιτυγχάνεται εύκολα με το WireGuard.

Το ExpressVPN θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την αναθεώρηση και τον έλεγχο του κώδικα WireGuard, όπως κάναμε στο παρελθόν με το OpenVPN. Θα συμβάλουμε με κώδικα και θα αναφέρουμε σφάλματα όποτε μπορούμε και θα δημιουργήσουμε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή απευθείας με την ομάδα ανάπτυξης. Και, λόγω της μειωμένης πολυπλοκότητας του WireGuard, οποιοσδήποτε δημόσιος έλεγχος θα είναι πιο εκτεταμένος και θα παρέχει υψηλότερο επίπεδο βεβαιότητας.

Σε Android, Linux, Mac και δρομολογητές, το WireGuard λειτουργεί πολύ καλά. Το ExpressVPN βάζει πρώτα την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών του, οπότε θα περιμένουμε περαιτέρω δοκιμές προτού εγκαταστήσουμε το WireGuard στην μεγάλη πελατειακή μας βάση.

Το WireGuard είναι σήμα κατατεθέν του Jason A. Donenfeld.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map