Αναστατωμένοι με το Facebook; Θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο για τον ISP σας

FB ιδιωτικού απορρήτου


Σίγουρα, οι πολιτικές δεδομένων του Facebook είναι κακές, αλλά ανοιχτοί σε σχέση με τους παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Με το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσφατα νομοθεσία που επιτρέπει σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η Comcast και η Verizon να αποκομίζουν χρήματα από δεδομένα χρηστών παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας των ιστότοπων των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο πάροχος Διαδικτύου θα μπορούσε -και πιθανότατα- να γνωρίζει πολύ περισσότερα για εσάς από οποιονδήποτε δεδομένο ιστότοπο.

Και ενώ μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε το Facebook, η επιλογή να μην χρησιμοποιήσετε έναν ISP είναι ένα διαφορετικό θέμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, όπου οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 13% των αμερικανών καταναλωτών έχει πρόσβαση σε περισσότερες από μία υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Η έλλειψη επιλογής σημαίνει ότι δεν είστε απλώς αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσετε έναν συγκεκριμένο ISP, αλλά πρέπει επίσης να αποδεχτείτε οποιονδήποτε όρο που σχετίζεται με αυτήν.

Έτσι, πόσα δεδομένα χρήστη έχει ο ISP σας; Ας δούμε τι γνωρίζει ο ISP σας για εσάς και γιατί πρέπει να προσέχετε.

Τι γνωρίζει ο παροχέας σας για εσάς

Οι ISP είναι γνωστό ότι τηρούν λεπτομερή αρχεία καταγραφής των χρηστών τους. Οι σελίδες που επισκέπτονται, ο χρόνος που αφιερώνεται σε έναν ιστότοπο και ακόμη και συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι εύκολα αντιληπτά (και καταγράφονται) από τον ISP σας. Και αν χρησιμοποιείτε ένα μη κρυπτογραφημένο δίκτυο (δηλ. Ένα που χρησιμοποιεί HTTP αντί για HTTPS), ο ISP σας μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένα ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλα. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν κάνει τίποτα για την απόκρυψη των δεδομένων σας από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών, καθώς αποκρύπτει μόνο τα δεδομένα του συγκεκριμένου προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε και όχι το ίδιο το δίκτυο.

Οι φυσικοί χώροι που έχετε επισκεφτεί, οι εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει και τα αρχεία που έχετε λάβει έχουν επίσης καταγραφεί από τον ISP σας.

Ήχος άσχημα; Τους χειροτερεύει. Οι φυσικοί χώροι που έχετε επισκεφτεί, οι εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει και τα αρχεία που έχετε λάβει έχουν επίσης καταγραφεί από τον ISP σας. Συνδυάστε αυτό με την κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου και την κατάργηση συγκεκριμένων κανονισμών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και καταλήγετε σε παρόχους τηλεπικοινωνιών που όχι μόνο καταγράφουν και συλλέγουν τα δεδομένα σας, αλλά επίσης βγαίνουν από το δρόμο τους να το εξορύσσουν, τελικά να το πουλήσει για κέρδος.

Οι ISP χρησιμοποιούν το σκάνδαλο της FB προς όφελός τους

Το γεγονός ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών ISP έχουν αρχίσει να πηδούν στο όχημα I-hate-Facebook, ενώ χρησιμοποιούν τις ίδιες ίδιες εισβολικές συνήθειες, δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Και ενώ μπορεί να είναι εύκολο να τους ενταχθούν στην περιφρόνησή τους για τον Zuckerberg, δεν ασκούν αυτό που κηρύττουν. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο, καθώς οι περισσότεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών μάχονται ενεργά για λιγότερους κανονισμούς ιδιωτικότητας. Για την απόδειξη, μην κοιτάζετε περισσότερο από το πώς AT&Η T πιέζει την FCC για ενημερωμένους λογαριασμούς απορρήτου – τους οποίους ελπίζουν προσωπικά να ξαναγράψουν.

Αυτές οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες άσκησαν πιέσεις στο Κογκρέσο για περισσότερη ελευθερία εδώ και χρόνια, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρόσφατο φιάσκο προστασίας της ιδιωτικής ζωής προς όφελός τους τοποθετώντας τους τον εαυτό τους ως υποστηρικτή για περισσότερη ρύθμιση για συγκεκριμένους τόπους και υπηρεσίες (όχι όμως και για την ίδια την βιομηχανία τηλεπικοινωνιών).

Με την FCC να συρρικνώνει συστηματικά τα πρωτόκολλα ιδιωτικού απορρήτου, Comcast, AT&T και άλλοι πάροχοι διαδικτύου έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συλλέγουν, να επιτηρούν και να αποκομίζουν κέρδη από το απόρρητό σας, ενώ τοποθεσίες όπως το Facebook και η Google παίρνουν την ευθύνη.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map