Πώς μπορείτε να κρατήσετε τα μηνύματά σας ιδιωτικά και ανώνυμα


Κρατώντας τις συνομιλίες σας ιδιωτικές μπορεί να είναι μια επίπονη και κουραστική αποστολή. Και προσπαθώντας να τους κρατήσετε ανώνυμους μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό. Ωστόσο, οι συνομιλίες μας περιέχουν μερικές από τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες μας – συχνά κάνουμε ακατάλληλα αστεία ή σχόλια που μπορούν εύκολα να εξαχθούν από το πλαίσιο. Στις ιδιωτικές συνομιλίες μας συμπεριφέρονται σαν να μην παρακολουθεί κανείς. ορκίζουμε, αναγνωρίζουμε την ενοχή και δεν έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε υπερβολικά τα λόγια μας. Υπάρχουν πιθανώς πράγματα στο ιστορικό της συνομιλίας σας που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στη σύλληψη εάν τα είπατε δημόσια!

Ευτυχώς, οι εφαρμογές συνομιλίας υιοθετούν όλο και περισσότερο καλές μεθόδους κρυπτογράφησης. Η Signal έχει γίνει η αγαπημένη της τεχνολογίας δημοσιογράφων και ακτιβιστών παγκοσμίως λόγω της ισχυρής πολιτικής της κρυπτογράφησης. Και η Telegram έχει κερδίσει γιγαντιαία μετά από τη λειτουργία “Μυστικού μηνύματος”, η οποία επιτρέπει την επαλήθευση συνοπτικών κρυπτογραφημένων συζητήσεων σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα.

Η πλατφόρμα iMessage της Apple κρυπτογραφεί επίσης μηνύματα από προεπιλογή, αλλά οι χρήστες δεν έχουν κανέναν τρόπο να επαληθεύσουν ότι η σύνδεση είναι πραγματικά κρυπτογραφημένη σωστά. Παρομοίως, αναφέρεται ότι το Whatsapp κρυπτογραφεί μερικά μηνύματα, αλλά παραμένει ασαφές ποιες ή αν η σύνδεση είναι σωστά προστατευμένη.

δημόσιος αγγελιοφόροςΜπορείτε επίσης να κατεβάσετε το τηλέφωνο και να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά. Είναι εξίσου ιδιωτικό.

Οι περισσότερες εφαρμογές συνομιλίας δεν είναι ιδιωτικές

Άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WeChat, το Google Hangouts, το Skype ή το Facebook Chat, δεν κρυπτογραφούν καθόλου μηνύματα ούτε προσφέρουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Ακόμη και οι κρυπτογραφημένες υπηρεσίες messenger όπως το σήμα και το τηλεγράφημα απαιτούν ακόμα τον αριθμό τηλεφώνου σας για να εγγραφείτε. Είναι επίσης αρκετά δύσκολο να αποκρύψετε την IP σας μέσω υπηρεσιών ανωνυμίας όπως VPN ή Tor όταν τα χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, οι κρυπτογραφημένες εφαρμογές συνομιλίας παρέχουν στους χρήστες τους ένα υψηλό επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων και οι εταιρείες που τις παρέχουν δεν μπορούν να διαβάσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας.

Ωστόσο, οι πάροχοι έχουν ακόμα πρόσβαση σε πληροφορίες όπως η ταυτότητά σας, η ταυτότητα των επαφών σας και οι διευθύνσεις IP σας. Είναι επίσης δύσκολο να δημιουργήσετε και να απορρίψετε λογαριασμούς και συχνά αδύνατο να εκτελέσετε ταυτόχρονα λογαριασμούς ή εναλλαγή μεταξύ τους.

Μην απελπίζεστε, υπάρχει ένα δίκτυο συνομιλίας που σας επιτρέπει να διατηρείτε το απόρρητό σας και να το χρησιμοποιείτε ανώνυμα. Αυτή η υπηρεσία συνομιλίας ονομάζεται XMPP – αναφέρεται επίσης από το αρχικό της όνομα, Jabber.

Το XMPP δεν είναι εταιρεία ή εφαρμογή, μοιάζει περισσότερο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Και ακριβώς όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία λογισμικού για να το χρησιμοποιήσετε. Εφαρμογές όπως Pidgin, Adium, Tor Messenger ή ακόμη και ο Browser σας μπορούν όλοι να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθείτε στο δίκτυο συνομιλίας XMPP.

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι XMPP στους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε για λογαριασμό. Παρόλο που το ίδιο το XMPP δεν κρυπτογραφεί τις συζητήσεις, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το πρωτόκολλο OTR (Off-The-Record Messaging) για να διασφαλίσετε ότι οι συνομιλίες σας είναι ιδιωτικές. Το OTR έρχεται με πολλές δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας XMPP από προεπιλογή. Για άλλους, είναι ένα απλό plugin.

Πώς να αποκτήσετε ιδιωτικά μηνύματα σε τέσσερα εύκολα βήματα

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον απλό οδηγό μας για να ετοιμαστείτε να στείλετε και να λάβετε ανώνυμες συνομιλίες:

 1. Εγκαταστήστε το Tor Messenger

  Το Tor Messenger είναι λογισμικό συνομιλίας, το οποίο κατευθύνει όλη την επισκεψιμότητά σας μέσω του δικτύου Tor από προεπιλογή. Βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta και οι προγραμματιστές συμβουλεύουν τους χρήστες σε κίνδυνο να περιμένουν έως την επίσημη απελευθέρωση πριν το χρησιμοποιήσουν για ασφαλή συζήτηση. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας ως χρήστη με τέτοιο κίνδυνο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Pidgin στο λειτουργικό σύστημα Tails.

 2. Ανοίξτε έναν λογαριασμό XMPP

  Είναι σημαντικό να ανοίξετε το λογαριασμό σας XMPP με το πρόγραμμα περιήγησης Tor, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ. Εάν εγγραφείτε στο κανονικό πρόγραμμα περιήγησης, είναι πολύ πιθανό ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στο XMPP μπορεί να εντοπιστεί πίσω από εσάς.

  Επίσης, μην ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασής σας! Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ και σύνθετο κωδικό πρόσβασης, που δημιουργείται και αποθηκεύεται με έναν κωδικό πρόσβασης. Αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή το όνομα χρήστη, μπορείτε ποτέ πάρτε το πίσω. Υπάρχουν πολλά μέρη για να αποκτήσετε έναν λογαριασμό XMPP, εδώ είναι μερικά μόνο δημοφιλή:

  • DuckDuckGo
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και μεταβείτε στη διεύθυνση https://duck.co/my/register
   Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Μην ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης!
   Ο τομέας σας θα είναι dukgo.com
   Ο διακομιστής σας θα είναι wlcpmruglhxp6quz.onion
  • wtfismyip.com
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και μεταβείτε στη διεύθυνση https://wtfismyip.com/jabber/register
   Επιλέξτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, λύστε το captcha.
   Ο τομέας σας θα είναι wtfismyip.com
   Ο διακομιστής σας θα είναι ofkztxcohimx34la.onion
  • Cryptoparty.is
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και μεταβείτε στη διεύθυνση https://jabber.cryptoparty.is:5288/register/new
   Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, λύστε το captcha.
   Ο τομέας σας θα είναι jabber.cryptoparty.is
   Ο διακομιστής σας θα είναι cryjabkbdljzohnp.onion
 3. Συνδέστε το λογαριασμό σας XMPP και συνομιλήστε με ασφάλεια με το OTR

  private-chat-01

  Όταν ξεκινάτε το Tor Messenger, επιλέξτε XMPP. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς κάνοντας κλικ στο Εργαλεία > Λογαριασμοί > Νέος λογαριασμός

  private-chat-02

  Καταχωρίστε το όνομα χρήστη και τον τομέα που δημιουργήσατε στο Βήμα 2. * Σημειώστε ότι το λείπει c στην πάπια είναι σκόπιμο *. Σε ορισμένες υπηρεσίες ίσως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό απευθείας από εδώ, αλλά αυτό δεν υποστηρίζεται πάντα.

  private-chat-03

  Εισάγετε τον κωδικό σας. Μπορείτε επίσης να αφήσετε αυτό το πεδίο κενό, εάν προτιμάτε να εισάγετε τον κωδικό σας κάθε φορά που συνδέεστε. Αυτό συνιστάται σε κοινόχρηστους υπολογιστές.

  private-chat-04

  Κάντε κλικ στο ‘Επιλογές XMPP’ για να εισέλθετε στη διεύθυνση διακομιστή κρεμμυδιού. Αυτό που εισάγετε στο πλαίσιο του Alias ​​ή του Πόρου δεν έχει σημασία, αλλά ο Πόρος σας θα είναι ορατός σε όποιον συνδέεστε. Μπορείτε επίσης να αφήσετε αυτό το πεδίο κενό.

  Η προεπιλεγμένη θύρα είναι 5222. Όλες οι υπηρεσίες που συνιστούμε χρησιμοποιούν αυτή τη θύρα. Άλλες υπηρεσίες ενδέχεται να λειτουργούν σε διαφορετική θύρα.

  private-chat-05

  Πριν συνδέσετε, θα λάβετε μια σύνοψη της σύνδεσής σας. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ελέγξετε τα πάντα.

  private-chat-06

  Τώρα μπορείτε να προσθέσετε νέους λογαριασμούς, να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να συνδεθείτε για πρώτη φορά.

  private-chat-07

  Αν έχετε εισαγάγει νωρίτερα μια διεύθυνση κρεμμυδιού κάτω από τον ‘Server’, πιθανότατα θα δείτε αυτό το σφάλμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το όνομα τομέα του λογαριασμού σας XMPP διαφέρει από το όνομα του διακομιστή (π.χ. το dukgo.com έχει τη διεύθυνση κρεμμυδιού wlcpmruglhxp6quz.onion).

  Πρέπει να επαληθεύσετε με μη αυτόματο τρόπο τον διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

  Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο “Add Exception”.

  private-chat-08

  “Οι νόμιμες τράπεζες, καταστήματα και άλλοι δημόσιοι χώροι δεν θα σας ζητήσουν να το κάνετε αυτό”.

  Αυτή η προειδοποίηση είναι πολύ συγκεχυμένη. Παρόλο που είναι γενικά αλήθεια ότι κανονικά δεν θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε εξαιρέσεις σε πιστοποιητικά, αυτό λειτουργεί διαφορετικά με τους χώρους κρεμμύδι.

  Τα πιστοποιητικά TLS δεν εκδίδονται εύκολα σε ονόματα τοποθεσιών .onion και ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι πάροχοι χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό TLS της κανονικής τους ιστοσελίδας για τον τόπο των κρεμμυδιών τους. Αυτό απαιτεί από εμάς να ελέγξουμε χειροκίνητα την ταυτότητα του διακομιστή. Ευτυχώς πρέπει να το κάνουμε μόνο μία φορά.

  Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν προσθέτετε μια εξαίρεση. Ελπίζουμε ότι οι εταιρείες που εκδίδουν τα πιστοποιητικά που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας μέσω του διαδικτύου θα βρουν μια καλύτερη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών για τους χώρους κρεμμυδιών, αλλά για το λόγο αυτό πρέπει να το κάνουμε αυτό χειροκίνητα.
  Κάντε κλικ στο ‘Προβολή …’ για να προχωρήσετε.

  private-chat-09

  Αυτό είναι το πιστοποιητικό σύνδεσης. Βεβαιωθείτε ότι το “Κοινό όνομα (CN)” αναφέρεται σε έναν τομέα που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό στον οποίο έχετε εγγραφεί. Σε αυτή την περίπτωση duck.co, που είναι όπου πήραμε το λογαριασμό μας.

  Αν είναι όλα σωστά, κάντε κλικ στο ‘Κλείσιμο’ και ‘Επιβεβαίωση εξαίρεσης ασφαλείας’ για να προχωρήσετε.

  private-chat-10

  Τώρα είστε έτοιμοι να συνδεθείτε!

 4. Προσθήκη φίλων

  Στο Tor Messenger, οι επαφές σας ονομάζονται “φίλοι”. Για να προσθέσετε έναν φίλο, μεταβείτε στο Αρχείο > Προσθέστε επαφή. Εισαγάγετε την επαφή με τη μορφή [email protected]

  Θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσετε το άλλο μέρος αμέσως μόλις σας προστεθούν.

  private-chat-11

  Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  private-chat-12

  Κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται η συζήτηση.

  private-chat-13

  Με το Tor Messenger μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε αμέσως. Το πρόγραμμα θα σας προειδοποιήσει εάν μια συζήτηση δεν είναι κρυπτογραφημένη.

  Μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε την ακεραιότητα της κρυπτογραφημένης συνομιλίας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο ‘Επαλήθευση’, ή το πορτοκαλί λουκέτο στην επάνω δεξιά γωνία.

  private-chat-14

  Ο ιδανικός τρόπος για να επαληθεύσετε ο ένας τον άλλο είναι μέσω χειροκίνητης επαλήθευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
  Θα χρειαστεί να αποκτήσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα της επαφής σας μέσω ενός καναλιού όπου κανένας άλλος δεν μπορεί να αλλάξει το κλειδί. Θα μπορούσατε να τους ζητήσετε να τους τιτίβισμα, ή ίσως το έβαλε στην ιστοσελίδα τους. Θα μπορούσατε ακόμη και να τους ζητήσετε να το γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί και να σας το παραδώσουν.

Προτεινόμενη εικόνα: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map