Τα Windows 10 έχουν αδύναμες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου

τα παράθυρα 10 στερούνται ιδιωτικότητας


Τα Windows 10 είναι εδώ. Οι γενιές των χρηστών της Microsoft έχουν μάθει να είναι προσεκτικοί για μεγάλες αναβαθμίσεις, αλλά αυτό έχει ένα παλιρροιακό κύμα buzz πίσω από αυτό. Οι χρήστες είναι πεινασμένοι για πληροφορίες που τους βοηθούν να αποφασίσουν αν θα αναβαθμίσουν τώρα ή θα περιμένουν βελτιώσεις. Και ανάλογα με το ποιος ακούτε, τα Windows 10 είναι είτε το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιάσει ποτέ η Microsoft, είτε ένα συνολικό εφιάλτη απορρήτου. Τι είναι λοιπόν; Η απάντηση είναι ναι.

Αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια …

Οι περισσότερες κριτικές για τα Windows 10 είναι θετικές. Το δημοφιλές μενού “Έναρξη” επιστρέφει μετά από μια περιβόητη απουσία από τα Windows 8. Οι πάλες είναι οι απογοητευτικές χωριστές διεπαφές κεραμιδιών για επιτραπέζιους υπολογιστές και tablet. Η ενσωμάτωση του Xbox σας διευκολύνει να συνδέσετε έναν ελεγκτή και να παίξετε απευθείας από το φορητό υπολογιστή σας, ακόμα και μέσω Wi-Fi. Εκτός από κάποιες καταγγελίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge και τις διασκορπισμένες αναφορές σύγκρουσης, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του μια επιτυχημένη υλοποίηση του ονειροπολήματος των δεκαετιών τους για μια καθαρή και ευχάριστη εμπειρία συνεπή σε όλες τις συσκευές. Το καλύτερο κομμάτι? Είναι δωρεάν!

Δωρεάν, αλλά με κόστος

Το κίνητρο για την ασυναγώνιστη τιμή των Windows 10 γίνεται φανερό όταν ανακαλύψετε την τάση της να στείλει προσωπικά δεδομένα στη Microsoft ακόμη και όταν δεν έχει εμφανή λόγο για κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν αρκετά ενοχλητικό αν ήταν μόνο μέρος των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων απορρήτου του λειτουργικού συστήματος, αλλά ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι ακόμη και με όλες τις εφαρμογές που πιθανόν να χρειάζεται να επικοινωνούν με τη Microsoft απενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες, τα Windows 10 εξακολουθούν να στέλνουν τα δεδομένα σας από τη Microsoft μόλις πατήστε το κουμπί Έναρξη.

Για μερικούς, αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για την ταχύτητα και την ανταπόκριση που μπορούν να παρέχουν μόνο οι κεντρικοί διακομιστές της Microsoft. Μετά από όλα, οι χρήστες έχουν περιμένουν να προσαρμόσουν το λογισμικό τους στην προσωπική τους συμπεριφορά, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει χωρίς να καταγράψει η Microsoft αυτή τη συμπεριφορά και να την αποστείλει «πίσω στο εργαστήριο». Αλλά για άλλους, το κόστος της πολιτικής απορρήτου της Microsoft είναι υπερβολικά μεγάλο, ειδικά όταν πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο ο εταιρικός γίγαντας χρησιμοποιεί τα δεδομένα:

Μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τη συγκατάθεσή σας ή όπως είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε συναλλαγή ή να παρέχετε οποιαδήποτε υπηρεσία ζητήσατε ή εξουσιοδοτήσατε. Μοιραζόμαστε επίσης δεδομένα με θυγατρικές και θυγατρικές εταιρείες που ελέγχονται από την Microsoft. με πωλητές που δουλεύουν για λογαριασμό μας. όταν απαιτείται από το νόμο ή να ανταποκριθούν σε νομικές διαδικασίες. για την προστασία των πελατών μας. για την προστασία των ζωών. να διατηρήσουμε την ασφάλεια των υπηρεσιών μας. και για την προστασία των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας της Microsoft.

Συναίνεση του δικτύου σύννεφο

Δυστυχώς, για τους χρήστες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, “με τη συγκατάθεσή σας” θα περιγράφεται με περισσότερες λεπτομέρειες ως “εκτός αν μας λέτε να μην” επειδή οι περισσότερες από τις λειτουργίες συλλογής δεδομένων είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες πρέπει να αποφύγουν τις συστάσεις της Microsoft να επιλέξουν την επιλογή “Express” κατά τη διάρκεια της ρύθμισης – το οποίο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε τρίτα μέρη να σας στέλνουν διαφημίσεις με βάση τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft – και αντ ‘αυτού χρησιμοποιήστε τον οδηγό Slate για τη διαμόρφωση των Windows 10 για μέγιστη προστασία προσωπικών δεδομένων.

Όλη αυτή η συλλογή δεδομένων μπορεί να μην φαίνεται σαν κάτι καινούργιο για τους εξαντλημένους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά είναι μια αλλαγή ρυθμού για τη Microsoft, μια εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή για υποβαθμισμένες υπηρεσίες cloud και εστιάζοντας σε αυτόνομο λογισμικό. Με τα Windows 10, η Microsoft έχει προσχωρήσει επισήμως στην Apple και την Google στην εποχή του cloud-based computing. Πηγαίνουν τις ημέρες που έπρεπε να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web για να “υπογράψετε” στο Διαδίκτυο. Η νέα γενιά χρηστών της Microsoft υπογράφει στο Διαδίκτυο – θαύματα και κινδύνους – από τη στιγμή που θα ανοίξουν τον υπολογιστή τους.

Εάν ανησυχείτε για ποιες πληροφορίες συλλέγουν τα Windows 10, καλό λογισμικό VPN μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Προτεινόμενη εικόνα: esebene / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map