Ποιοι είναι οι Dallas Buyers Club LLC;

dallas clubs αγοραστών llc


Η εταιρεία Dallas Buyers Club, LLC έχει καταθέσει αρκετές ομοσπονδιακές αγωγές παράβασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας πάνω από το βραβευμένο με τον Όσκαρ ταινία του Jean Marc Vallee.

Στοχεύοντας στην αυστραλιανή αγορά, η εταιρεία εξυπηρέτησε τις εντολές εντοπισμού των αυστραλιανών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τις ταυτότητες των χρηστών που λένε ότι έχουν κατεβάσει την ταινία hit.

Και την Τρίτη, το αυστραλιανό ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ πρέπει πράγματι να παραδώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις 4.726 πελατών οι οποίοι φέρεται ότι μοιράστηκαν πειρατικά αντίγραφα της ταινίας.

Η δικαιοσύνη Nye Perram ενέκρινε το αίτημα, δίνοντας στην μητρική εταιρία Voltage Pictures πρόσβαση στα ονόματα και τις διευθύνσεις των Αυστραλών των οποίων οι διευθύνσεις IP έχουν συνδεθεί με παρανόμως κατεβάσειτα αντίγραφα της ταινίας. Ένα τέτοιο αίτημα είναι γνωστό ως “προκαταρκτική ανακάλυψη” και επιτρέπει στην Τάση να καταθέσει τη βοήθεια του δικαστηρίου στον εντοπισμό των άγνωστων μέχρι σήμερα ατόμων.

Με τις σχετικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της, η Voltage Pictures θα έχει πλέον τη δυνατότητα να στείλει επιστολές στα κατηγορούμενα μέρη.

Η υπόθεση, όπως συμβαίνει σήμερα, θα δει πιθανώς τους φερόμενους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων που τιμολογούνται για αποζημιώσεις αντί να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη, αλλά ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του ISP iiNet, ανησυχούν για το πώς θα λειτουργήσει.

Ο Steve Dalby, επικεφαλής της ρυθμιστικής υπηρεσίας για το iiNet, δήλωσε:

“Ανησυχούμε ότι οι πελάτες μας θα είναι αθέμιτα στοχοθετημένοι για την εξωδικαστική επίλυση των αξιώσεων χρησιμοποιώντας μια πρακτική που ονομάζεται« κερδοσκοπική τιμολόγηση »”.

Η κερδοσκοπική τιμολόγηση δεν είναι κάτι νέο, φυσικά, αφού χρησιμοποιήθηκε από τα κινηματογραφικά στούντιο σε ολόκληρο τον πλανήτη για να στείλει επιστολές εκφοβισμού σε ύποπτους παραβάτες, απειλώντας τη δικαστική δίωξη, εκτός εάν παραδίδονται μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η ίδια η τάση έχει ήδη συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες, ασκώντας αγωγές σε πολλές διαφορετικές χώρες και ουσιαστικά “δοκιμάζοντας τα νερά”, νομικά, για να ανακαλύψει τι θα κάνουν τα δικαστήρια και δεν θα το επιτρέψουν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις ως αποτέλεσμα της δίκης της Voltage, αλλά η εταιρεία σίγουρα παραμένει ενεργή όσον αφορά την αποστολή επιστολών.

Μια τέτοια επικοινωνία, εναλλακτικά περιγραφόμενη από μερικούς ως “συλλαλητήριο πνευματικών δικαιωμάτων”, έχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, καθώς οι επιστολές έχουν σχεδιαστεί για να ενσταλάξουν το φόβο σε παραλήπτες που μπορεί να θεωρούν ότι μια σχετικά μικρή αποζημίωση θα μπορούσε να είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρή σε αυτούς ότι το άγνωστο κόστος που μπορεί ή μπορεί να μην ακολουθήσουν εάν η υπόθεσή τους εμφανιστεί ποτέ ενώπιον δικαστή.

Το στούντιο κινηματογράφου με έδρα το Λος Άντζελες επαίνεσε την απόφαση, λέγοντας ότι αποτελούσε μια νίκη για τους «μικρούς τύπους», συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων κινηματογραφιστών και μουσικών. Η απόφαση του δικαστηρίου αντιπροσωπεύει ένα προηγούμενο στην Αυστραλία, αλλά είναι παρόμοια με τη φύση σε άλλες περιπτώσεις που η Τάβεντς Εικόνες έχει προσφύγει ενώπιον δικαστηρίων σε άλλα έθνη.

Η VP της Royalties της εταιρείας Michael Wickstrom δήλωσε στο Mashable ότι η Voltage Pictures θέλει να στείλει προειδοποίηση στους καταναλωτές που πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο να φορτώσουν και να κατεβάσουν το περιεχόμενό τους. Όποιος λαμβάνει επιστολή πρέπει να ζητήσει νομικό σύμβουλο, είπε.

Ο Wickstrom ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν ασχολείται με την κερδοσκοπική τιμολόγηση, λέγοντας ότι είναι “στην αγορά να παράγει καλές ταινίες και να λαμβάνει τα δικαιώματα από αυτές τις ταινίες.” Συμφώνησε ότι στο παρελθόν μερικές επιστολές που στάλθηκαν σε υποτιθέμενους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων πολύ επιθετικός σε τόνο:

“Στο παρελθόν υπήρχαν μερικές επιστολές που έπρεπε να προσαρμοστούν και είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε την επιστολή αυτή, καθώς ο τόνος είναι πολύ επιθετικός. Πρέπει να είναι νόμιμη. Δεν δηλώνουμε ενοχή σε καμία από αυτές τις επιστολές, αλλά αυτό που δηλώνουμε είναι εάν είστε ο παραβάτης, πρέπει να υπάρξει ποσό διακανονισμού ή απόφαση διακανονισμού “.

Λέει ότι η εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους επειδή εργάζονται και οι διαφορές έχουν αποδειχθεί ότι σταματούν την πειρατεία, προσθέτοντας ότι δεν είναι προσωπικά ένας μεγάλος οπαδός της έκδοσης απειλών.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η πειρατεία πρέπει να σταματήσει ή τουλάχιστον να αποθαρρυνθεί και ότι η φήμη της εταιρείας για την επίλυση διαφορών είχε φανεί ότι έχει επιπτώσεις στους χώρους πειρατείας όπου τα μέλη προειδοποιούσαν τους άλλους χρήστες να μην πειραματίζονται τους τίτλους της εταιρείας.

Εμείς εδώ στο ExpressVPN δεν μας αρέσει ο τρόπος που συμβαίνουν τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα – οι τακτικές που έχουν σχεδιαστεί για να τρομάξουν δυνητικά αθώους ανθρώπους να παραδώσουν ένα τράνταγμα για να κρατηθούν εκτός δικαστηρίου δεν είναι η σωστή λύση.

Έτσι, όλα τα πράγματα που εξετάστηκαν, εάν λάβετε μια επιστολή από την Voltage Pictures θυμηθείτε ότι δεν σημαίνει ότι είστε ένοχοι – θα πρέπει να αναζητήσετε νομικές συμβουλές και να καταλάβετε τις επιλογές σας πριν απαντήσετε.

Προτεινόμενη εικόνα: George Hodan / Public Domain Pictures.net

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map