Το Effect Snowden: 4 πράγματα που μάθαμε από τότε που εξερράγη η φούσκα απορρήτου


Το φαινόμενο Snowden (ουσιαστικό): Η ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας

Το 2013 ο εργολάβος της NSA, Edward Snowden, διέρρευσε εξαιρετικά διαβαθμισμένα έγγραφα που έδειξαν πώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο διεξάγουν μαζική επιτήρηση. Τα λεπτά, οικεία στοιχεία καταγράφηκαν σε λεπτομερείς λεπτομέρειες.

Το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής έγινε αμέσως ένα θερμό θέμα. Οι εταιρείες τεχνολογίας εργάζονταν πυρετωδώς για να κρυπτογραφήσουν τις συσκευές τους, ενώ οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους ανθρώπους ότι όλα τα κατασκοπεία τους έγιναν προς το καλύτερο συμφέρον.

Έχουμε δει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις συλλέγουν στοιχεία τα τελευταία χρόνια, αλλά το ζήτημα παραμένει το ίδιο: Είναι η ιδιωτικότητα η τιμή που πληρώνετε για την ελευθερία?

Εδώ είναι τι μάθαμε τα επόμενα χρόνια.

1. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής γίνεται πολυτέλεια

Ενώ ίσως να μην το γνωρίζετε, το δικαίωμα σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι πλέον σωστό. Είμαστε όλοι ένοχοι για την εμπορία ορισμένων πτυχών του ιδιωτικού μας απορρήτου για λόγους ευκολίας – οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε, η δυνατότητα αυτόματης προσθήκης ετικετών στις φωτογραφίες με βάση την τοποθεσία μας ή ακόμα και οι φόρμες αυτόματης συμπλήρωσης σε ορισμένους ιστότοπους είναι όλοι οι κίνδυνοι απορρήτου που παίρνουμε πρόθυμα. Ωστόσο, πολλοί από εμάς το κάνουν σε βάρος της προσωπικής μας ασφάλειας.

Μια μελέτη του 2014 με τίτλο «Το μέλλον της ιδιωτικής ζωής» που βρέθηκε:

“Το απόρρητο είναι ένας αρχαϊκός όρος όταν χρησιμοποιείται ως αναφορά για την κατάθεση πληροφοριών online. Τα άτομα είναι διατεθειμένα να εγκαταλείψουν το απόρρητο για λόγους ευκολίας, σταθερότητας και ευκολίας … Αν μη τι άλλο, η παρακολούθηση των καταναλωτών θα αυξηθεί και σχεδόν όλα τα δεδομένα που θα εισέλθουν στο διαδίκτυο θα θεωρηθούν ως “δίκαιος παιχνίδι” για σκοπούς ανάλυσης και παραγωγής ” διαφημίσεις.”

Κάθε φορά που μεταφέρουμε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών μιας εφαρμογής χωρίς να διαβάζουμε τις επιπτώσεις, θυσιάζουμε το απόρρητό μας.

Είναι μια ολισθηρή πλαγιά, και οι περισσότεροι από εμάς γλιστράμε εν αγνοία τους.

2. Οι άνθρωποι εξακολουθούν είτε να αγαπούν πραγματικά είτε να μισούν πραγματικά την NSA

ομπάμα-μετοχή-οτιδήποτε-σχέδιοΜέσω κάποιου υπέροχου διαδικτυακού καταλόγου

Μια πρόσφατη μελέτη Pew εξέτασε τη στάση των ανθρώπων σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε διάστημα δυόμισι ετών. Αυτό που μάθαμε είναι ότι ένα συντριπτικό ποσοστό 91% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι η μαζική συλλογή δεδομένων απομακρύνεται. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για την ίδια την NSA, το συναίσθημα δεν είναι αμοιβαίο. μόνο το 52% δήλωσαν ότι «ανησυχούν πολύ» για την κυβερνητική επιτήρηση και το 46% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου.

Η άγνοια είναι ευτυχία, αλλά είναι επίσης επικίνδυνη. Αυτό μας φέρνει στο τρίτο σημείο μας:

3. Το μέλλον αρχίζει να φαίνεται λιγότερο όπως το Jetsons και περισσότερο όπως η έκθεση για τις μειονότητες

Πολλοί τεχνολογικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι μόνο μια χούφτα ανθρώπων θα έχει τόσο την ενέργεια όσο και τους πόρους για να προστατευθεί από την αυξανόμενη τάση της εποπτείας των δεδομένων τα επόμενα χρόνια.

Σκάνδαλα που περιλαμβάνουν έξυπνες θερμοστάτες που παρακολουθούν τις καθημερινές σας συνήθειες, παιχνίδια που καταγράφουν τις συνομιλίες του παιδιού σας και οι τηλεοράσεις που στέλνουν τις συνήθειες προβολής σε άγνωστα τρίτα μέρη γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Αυτό είναι μόνο το ξύσιμο της επιφάνειας, οι άνθρωποι. Dig λίγο βαθύτερα και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά τριχωτά.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση παραμένει πεισματάρης στην προσπάθειά της να περιορίσει αυτήν την αυξανόμενη απειλή ιδιωτικού απορρήτου. Όταν πρόκειται για τις περισσότερες έξυπνες συσκευές σήμερα οι καταναλωτές φαίνεται να έχουν μια επιλογή: να δεχτούν το προϊόν σε όλη την ιδιωτική δόξα του ή να μην το αγοράσουν όλα.

Τι είδους επιλογή είναι αυτή?

4. Αρχίζουμε να βλέπουμε τη θαλάσσια αλλαγή τόσο στις κυβερνήσεις μας όσο και στις βιομηχανίες μας

Ευτυχώς, δεν είναι όλη η καταστροφή και η χαρά. Δεδομένου ότι οι μέθοδοι των ΕΑΑ αποκαλύφθηκαν, οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής έχουν τόσο δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα εργάστηκε ακούραστα για να διορθώσει αυτά τα λάθη. Η Apple έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στις συσκευές της. Η Google έχει κάνει εκστρατεία για να κάνει την κρυπτογράφηση TLS το πρότυπο τόσο για τους ιστοτόπους όσο και για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. και ο νόμος Patriot, ο οποίος προανήγγειλε με σχεδόν ομόφωνη έγκριση, κηρύχθηκε αντισυνταγματικός κοντά στα τέλη του 2015.

Ακόμη και ο ίδιος ο Snowden είναι αισιόδοξος, αν και πιστεύει ότι το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή εξακολουθεί να απειλείται. Σε έναν New York Times op-ed, γράφει:

“Η ισορροπία ισχύος αρχίζει να αλλάζει. Είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης μιας μετά-τρομοκρατικής γενιάς, η οποία απορρίπτει μια κοσμοθεωρία που ορίζεται από μια μοναδική τραγωδία. Για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, βλέπουμε το περίγραμμα μιας πολιτικής που απομακρύνεται από την αντίδραση και το φόβο υπέρ της ανθεκτικότητας και της λογικής. Με κάθε νίκη του δικαστηρίου, με κάθε αλλαγή στο νόμο, αποδεικνύουμε ότι τα γεγονότα είναι πιο πειστικά από τον φόβο. Ως κοινωνία, ανακαλύπτουμε ξανά ότι η αξία ενός δικαιώματος δεν είναι σε αυτό που κρύβει, αλλά σε αυτό που προστατεύει. “

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνησή τους συλλέγει δεδομένα, προκύπτει η ευκαιρία να αλλάξουν.

Αν εξακολουθείτε να περικλείετε τον περίφραξη της ιδιωτικής ζωής, καταβάλλετε μια συνειδητή προσπάθεια για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Διαβάστε τους όρους παροχής υπηρεσιών, συνειδητοποιήστε τι μοιράζεστε ηλεκτρονικά, ενημερώστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας και επαναλάβετε την ιδιωτική σας ζωή εγκαθιστώντας το ExpressVPN σε όλες σας τις συσκευές με δυνατότητα Internet.

Προτεινόμενη εικόνα: Onsemeliot (Der Wizzleblower Edward Snowden als beliebig verlustrei skalierbares Vekorportrait.) [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], μέσω του Wikimedia Commons

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map